Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  23  Μαρτίου  2016  :
~



Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος ΚωνσταντινούποληςΜη σφόδρα θαρρείν, μηδ' απελπίζειν άγαν. Το μεν γαρ εκλύει,το δ'ανατρέπει (δηλαδή, μην θαρεύεσαι υπερβολικά, ούτε να απελπίζεσαι πολύ. Διότι το μεν πρώτο χαλαρώνει τη ζωή, το δε δεύτερο την ανατρέπει).
23 Μαρτίου
Ιερομάρτυρος Νίκωνος (1) και των συν αυτώ 199, των επί του Ταυρομενίου όρους μαρτυρησάντων (†251). Μάρτυρος Δομετίου. Οσιομάρτυρος Λουκά (2), του εν Μυτιλήνη (†1802).
(1) O άγιος Νίκων, γεννήθηκε στη Νεάπολη της Ιταλίας, την εποχή του ηγεμόνα Κυντιανού, από πατέρα ειδωλολάτρη και μητέρα Χριστιανή, η οποία τον γαλούχησε σύμφωνα με τα ευαγγελικά δόγματα. Σε νεαρή ηλικία έγινε στρατιωτικός και πολύ γρήγορα διακρίθηκε για την ανδρεία και την πειθαρχία του. Η ψυχή του όμως, ποθούσε τον βίο της άσκησης και της αφιέρωσης. Γι` αυτό ξεκίνησε για την περιοχή της Κωνσταντινουπόλεως, έκανε όμως μία πρώτη στάση στη Χίο. Εκεί δέχτηκε το άγιο Βάπτισμα και αφιερώθηκε στην ασκητική ζωή και στη μελέτη των Αγίων Γραφών. O τοπικός επίσκοπος, διέκρινε τα χαρίσματά του και τον χειροτόνησε πρεσβύτερο και λίγο αργότερα τον τοποθέτησε ηγούμενο 190 αδελφών για να τους νουθετεί και να τους καθοδηγεί. Πολύ γρήγορα, η συνοδεία απέκτησε μεγάλη φήμη. Όμως όταν εκοιμήθησαν οι γονείς του, ο άγιος και η συνοδεία του εγκαταστάθηκαν στη Σικελία. Σύντομα όμως εδέχθησαν την επίθεση του ηγεμόνα, και αφού συνελήφθησαν, υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια και τέλος θανατώθηκαν.
(2) Ο οσιομάρτυς Λουκάς, γεννήθηκε στη Ανδριανούπολη της Θράκης και σε ηλικία έξι ετών εγκαταστάθηκε στη Κωνσταντινούπολη. Σε ηλικία 13 ετών μετά από κάποιο άτυχο περιστατικό, αναγκάσθηκε να αλλαξοπιστήσει και να γίνει Μουσουλμάνος. Ένοιωθε τύψεις συνειδήσεως, γι` αυτό αφού έφυγε κρυφά από το σπίτι του τούρκου αφέντη του, μετά από πολλή περιπλάνηση κατέληξε στο Άγιο Όρος. Λίγο αργότερα τον Μάρτιο του 1802 αναχώρησε για τη Μυτιλήνη. Εκεί παρουσιάσθηκε αυτόβουλα στο κριτή της πόλης και με παρρησία ομολόγησε τη πίστη του. Γι αυτή του την ομολογία καταδικάστηκε στον δι απαγχονισμού θάνατο. Έτσι στις 23 Μαρτίου 1802 ο Λουκάς έλαβε το στέφανο του μαρτυρίου. ~ 

Σήμερα 23/03/2016 εορτάζουν:

Άγιος Νίκων Ίερομάρτυρας και οι 199 μαθητές του, Άγιος Λουκάς ο Ανδριανουπολίτης
ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ  :   1821 μ.Χ.Στην Αγία Λαύρα, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Λόντος και ο Ζαΐμης υψώνουν το λάβαρο της επανάστασης.
1943 μ.Χ.
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Δαμασκηνός και οι πρόεδροι πολλών επαγγελματικών οργανώσεων προβαίνουν σε διάβημα στον κατοχικό πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Λογοθετόπουλο «υπέρ της προστασίας των εν Ελλάδι Ισραηλιτών».
1985 μ.Χ.
Πεθαίνει ο σπουδαίος βυζαντινολόγος Παναγιώτης Χαρανής (Peter Charanis).
 ~
Άγιος Βασίλειος Ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος Άγκυρας

Άγιος Βασίλειος Ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος....
 
Άγιος Ιάκωβος ο Ομολογητής ο Επίσκοπος

Άγιος Ιάκωβος ο Ομολογητής ο Επίσκοπος
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Α' Χαιρετισμοί

Α' Χαιρετισμοί
 
Όσιος Ισαάκ ο Σύρος

Όσιος Ισαάκ ο Σύρος
 
Όσιος Αλέξιος ο άνθρωπος του Θεού

Όσιος Αλέξιος ο άνθρωπος του Θεού
 
Άγιος Σαβίνος ο Αιγύπτιος

Άγιος Σαβίνος ο Αιγύπτιος
 
Άγιος Αγάπιος και των συν αυτώ μάρτυρες: Πλήσιος, Ρωμύλος, Τιμόλαος, Αλέξανδρος, Αλέξανδρος (έτερος), Διονύσιος καί Διονύσιος (έτερος)

Άγιος Αγάπιος και των συν αυτώ μάρτυρες:....
 
Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα
 
~
*** Η Καλαμάτα γιορτάζει την επέτειο της Λευτεριάς- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων          
     
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η Καλαμάτα πανηγυρίζει σήμερα την επέτειο απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό και κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης στις 23 Μαρτίου 1821. Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής θα κορυφωθούν με δοξολογία, τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων και την αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας από τους επαναστατημένους Έλληνες.
Σημειώνεται ότι την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.
  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
 Ώρα 15.00 Παράταξη των Σημαιών των σχολείων της πόλης προ του Ηρώου. 15.15 Πέρας προσελεύσεως των επισήμων στο Ηρώο. 15.20 Τερματισμός του Δρόμου Θυσίας. 15.25 Άφιξη του σκυταλοδρόμου που μεταφέρει τη Φλόγα από την Ιερά Μονή Βελανιδιάς. Άφιξη στην Πλατεία 23ης Μαρτίου της Σημαίας της Επανάστασης. Αφή του βωμού και έπαρση της Σημαίας της Επανάστασης 15.40 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. 16.00 Τρισάγιο στη μνήμη των Ηρώων του Εικοσιένα στο Ηρώο. Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Μάριο Αθανασόπουλο, διδάκτορα Ιστορίας. Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Ηρώων του 1821. Προσκλητήριο οπλαρχηγών που συμμετείχαν στην έναρξη του Ιερού Αγώνα την 23η Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 16.20 Αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας 17.00 Παρέλαση μαθητών σχολείων, Οπλαρχηγών και Μπουλουκιών.
Στην Αναπαράσταση συμμετέχουν: Λύκειον Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Σύλλογος Νεδουσαίων Καλαμάτας, Χορευτικός Όμιλος «Λεύκιππος», Σύλλογος «Ελληνομνήμονες», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας «Αργώ», Χορευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Οι Αμφειείς», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή», Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Χορευτικός Όμιλος Δήμου Μεσσήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Εύας - Καλαμαρά «Ο Αριστοτέλης», Πολιτιστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας, Λαογραφική Ένωση Μεσσηνίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Θουρίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Λαιΐκων, Xορευτικός Όμιλος Τεγέας, Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας. Aφηγητής: Δημήτρης Hλιόπουλος
 Ανακήρυξη επίτιμου δημότη
Ώρα 17.30 Δημαρχείο Καλαμάτας: Υποδοχή του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης και των Αρχών. Ανακήρυξη του κυρίου Ιωάννη Ηλιόπουλου, καθηγητή Φυσικής και ακαδημαϊκού, ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας. Απονομή των τιμητικών διακρίσεων στους πρωτεύσαντες αθλητές στο Δρόμο Θυσίας
 Συναυλία Γιάννη Μαρκόπουλου
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Κεντρική αίθουσα: Ώρα 20.30 Γιάννη Μαρκόπουλου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού. Συμμετέχουν: η ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία», ο Λάκης Χαλκιάς, ο Άγγελος Ανδριανός, ο Ιωάννης Λάκης και η Μαρία Λυμπεράκου στους σολιστικούς ρόλους, καθώς και η χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Αθανασοπούλου. Διεύθυνση: Γιάννης Μαρκόπουλος. Διάρκεια εκδήλωσης 90'.
 
***  Είναι πολλά τα έσοδα από το παρκάρισμα…

Πολλές φορές έχει υποστηρίξει ο δήμαρχος Καλαμάτας ότι είναι εχθρός της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης. Είναι κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους, αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια. Εδώ και καιρό έχει μπει ελεγχόμενη στάθμευση γύρω από την πλατεία 23ης Μαρτίου. Στη συνέχεια το μέτρο εφαρμόστηκε στην οδό Υπαπαντής. Πλέον η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μειώσει και τις θέσεις στο προαύλιο του ναού. Άραγε, θα γίνει κάποια πρόβλεψη για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής; Θα πρέπει κι αυτοί να αγοράζουν κάρτες στάθμευσης ή να παρκάρουν στο βόρειο πάρκινγκ (που, κατά κοινή ομολογία, δεν πάει και τόσο καλά από άποψη εσόδων) για να πάνε στο σπίτι τους; Ξέρουμε ότι τα έσοδα από τα δύο παραπάνω μέτρα που αφορούν στην ελεγχόμενη στάθμευση είναι πολλά, πάρα πολλά μάλιστα, αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιο όριο. Π.Μπ. - 

***  Σχεδιάζουν εν κρυπτώ          
     
Μπορεί επίσημα να μη μιλάει κανείς και να μην ανακοινώνεται τίποτα ακόμα, όμως οι σχεδιασμοί για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην Πελοπόννησο γενικότερα, αλλά και στη Μεσσηνία ειδικότερα, δε φαίνεται να είναι και πολύ μακρινό σενάριο.
Οι πληροφορίες λένε πως ό,τι γίνει θα είναι… ξαφνικό, προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις.
Το ζήτημα, βέβαια, είναι να μη φτιάξουν μικρές «Ειδομένες» σε κάθε νομό, αλλά όπου απαιτηθεί, να ετοιμασθούν χώροι και να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι με αξιοπρέπεια και εξασφάλιση των βασικών προϋποθέσεων ανθρώπινης διαβίωσης.   Β.Β. 

***  Ευπρεπισμός στην Καλαμάτα           
     
Συνεργεία του Δήμου προβαίνουν σε ευπρεπισμό της Καλαμάτας εν όψει των εθνικών επετείων της 23ης και της 25ης Μαρτίου 1821. Η φροντίδα για το πράσινο εστιάζεται σε φυτεύσεις ανθοφύτων σε πολλά σημεία του κέντρου και σε κλαδεύματα, μεταξύ άλλων και των φίκων της οδού 23ης Μαρτίου.
Εκτελούνται, επίσης, ελαιοχρωματισμοί, απάλειψη συνθημάτων και γκραφίτι, ενώ όπου υπάρχουν πολλοί ιστοί σημαιών, η ελληνική σημαία υψώνεται πάνω από όλες τις άλλες.
Μακάρι, δηλαδή, για την πόλη κάθε ημέρα να είχαμε και μια εθνική επέτειο…  Α.Π. 

***  Μπήκαν σε σπίτι στη Χώρα για να κλέψουν πέντε κιλά κρέας

 Τριάντα ευρώ και… 5 κιλά κρέας έκλεψαν δύο δράστες από σπίτι 82χρονης στη Χώρα του Δήμου Πύλου- Νέστορος το βράδυ της Δευτέρας. Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι, την ώρα που απουσίαζε η γυναίκα, αφού παραβίασαν την πόρτα της κουζίνας. Πήραν 30 ευρώ και 5 κιλά κρέας, αλλά εκείνη την ώρα επέστρεφε η 82χρονη και κατάφερε να δει τον έναν δράστη, τον οποίο και αναγνώρισε στη συνέχεια. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 22χρονο από τη Χώρα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ανακάλυψη και του δεύτερου δράστη. Β.Β. -

***   Ο καλαματιανός χαρταετός με το καλάμι ψαρέματος στο «Ράδιο Αρβύλα» (βίντεο)         
      
Την Καθαρά Δευτέρα είχαμε δημοσιεύσει ένα ξεχωριστό βίντεο με έναν Καλαματιανό που αποφάσισε να πετάξει χαρταετό με τη βοήθεια καλαμιού ψαρέματος.
Το θέαμα δεν πέρασε απαρατήρητο από Αθηναϊκές ιστοσελίδες και χθες το βίντεο με αυτό το ξεχωριστό πέταγμα σχολιάστηκε και από την σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα».
Ακολουθεί το χθεσινό απόσπασμα 

*** Απόψεις για την πολεοδόμηση σε Ασπρόχωμα

Κυρία διευθύντρια, έχουν, δυστυχώς, περάσει 20 περίπου χρόνια από τότε που άρχισε η συζήτηση για πολεοδόμηση σε Ασπρόχωμα – Βέργα – Μικρή Μαντίνεια. Ο χρόνος αυτός είναι σημάδι του πώς δουλεύουν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι Δήμοι, οι Περιφέρειες κ.λπ. Ο χρόνος αυτός μας δείχνει, γιατί δεν προχωράει τίποτα στην πατρίδα μας. Ο χρόνος αυτός έχει θέση στο βιβλίο Γκίνες. Επιτέλους, κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτή η κατάσταση. Είχαν τύχη που επελέγησαν αυτοί οι οικισμοί να πολεοδομηθούν και έτσι να γίνουν πρωτοπόροι και υπόδειγμα για άλλους οικισμούς. Συνετέλεσε, βέβαια, ότι είναι προάστια της Καλαμάτας και συνεχώς αναπτυσσόμενοι. Ως πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου έχω πάρα πολύ ασχοληθεί με το θέμα αυτό, με πολλές επισκέψεις, μόνος ή και με άλλους φορείς της Καλαμάτας, στα διάφορα κέντρα Διοίκησης (Υπουργεία κ.λπ.). Κάθε φορά νομίζαμε ότι κάτι θα προχωρήσει αλλά τίποτα. Το ΤΕΕ εκφράζει διαχρονικά τα ίδια πράγματα. Με τους ειδικούς επιστήμονές του μάχεται να ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι υπηρεσίες για τον τρόπο προώθησης και υλοποίησης του έργου. Έχουμε τώρα την Πράξη Εφαρμογής του Ασπροχώματος. Σε διάφορες επεμβάσεις ή ανακοινώσεις στον Τύπο υποστηρίξαμε και παλαιά και σήμερα ως ΤΕΕ ότι η υλοποίηση της μελέτης πολεοδόμησης δεν μπορεί να γίνει με μικρούς συντελεστές του Νόμου Π.Δ. 30-8-85. Ο νόμος αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απομακρυσμένους και φθίνοντες οικισμούς… Οι μελετητές μας γνωρίζουν ότι έχουμε έλλειμμα γης 250 στρέμματα. Με το έλλειμμα αυτό είναι δυνατόν να υλοποιηθεί η μελέτη. Και όχι μόνον αυτό, αλλά θα γίνει μπούμερανγκ για τον οικισμό. Διότι ενώ σήμερα οι εντός οικισμού μπορούν να χτίσουν, αύριο με το πιο πάνω έλλειμμα δε θα μπορούν. Διότι για να βγάλεις άδεια πρέπει να έχουν οι έμπροσθέν σου δρόμοι της μελέτης περιέλθει στο Δήμο και να έχουν ανοιχθεί. Το ΤΕΕ πάντοτε έλεγε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί εκείνος ο νόμος που δεν αφήνει ούτε ελλείμματα αλλά ούτε και περισσεύματα. Υπάρχουν τέσσερις (4) νόμοι που αφορούν στο θέμα προσφοράς γης με διαφορετικούς συντελεστές: 1) Ο νόμος 1337/83 2) Ο νόμος Π.Δ./20-8-85 3) Ο νόμος 2508/97 4) Ο νόμος 4315/2014 Για να γίνει κατανοητό, για μία ιδιοκτησία π.Χ. 10 στρεμμάτων, ο πρώτος νόμος 1337/83 προσφέρει στο Δήμο 4,625 στρ. Ο νόμος ΠΔ/20-8-85 προσφέρει 2,137 στρέμματα, ο νόμος 2508/97 προσφέρει 2.662 στρέμματα και ο νόμος 4315/2014 προσφέρει 3.650. Και για να γίνει αντιληπτό ότι το ΤΕΕ είναι δίπλα και στον ιδιοκτήτη γης αναφέρω: Τον Ιούνιο του 2005 ο μελετητής κ. Φίλιππος Μάτας έστειλε μία επιστολή στον τότε δήμαρχο γράφοντας: «Αν εφαρμόσουμε το νόμο του ’85, θα έχουμε έλλειμμα 254 στρέμματα. Αν εφαρμόσουμε τον 1337/83, θα έχουμε περίσσευμα 171 στρέμματα και έτσι ο Δήμος θα αποκτήσει 171 στρέμματα που θα λειτουργήσουν ως τράπεζα γης». Τον Οκτώβριο του 2005 στέλνει νέο έγγραφο, όπου γράφει ότι με νεότερη μελέτη το περίσσευμα θα είναι 211 στρέμματα. Η αξία των στρεμμάτων αυτών υπολογίσθηκε στα είκοσι (20) εκατομμύρια ευρώ. Ακούγονταν διάφορες φήμες ότι θα χρησιμοποιηθούν αυτά για τακτοποίηση υποχρεώσεων του Δήμου σε ιδιοκτήτες του Σχεδίου Καλαμάτας του 1905 (!). Εθεώρησα εξωφρενικά και παράνομα τα πιο πάνω και εγνωστοποίησα αυτό στον Τύπο την 6η-2-2006. Αποτέλεσμα ήταν να κληθώ από τις δικαστικές Αρχές και έδωσα κατάθεση, όπου είπα ότι η υλοποίηση των παραπάνω δεν έχει γίνει και η δημοσίευση έγινε για να μη προχωρήσει εις βάρος των ιδιοκτητών. Το θέμα εσταμάτησε εκεί. Θα συστήσω στους κατοίκους να έχουν εμπιστοσύνη στο ΤΕΕ, που είναι ο τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, που έχει τις γνώσεις και μάχεται γι’ αυτές χωρίς κανένα όφελος για το ΤΕΕ. Θα υπενθυμίσω στους κατοίκους του Ασπροχώματος άλλη μία μέγιστη προσφορά του ΤΕΕ. Ο εθνικός δρόμος περνούσε στο μέσο του οικισμού κόβοντάς τον στα δύο και σε ύψος 12 μ. από το έδαφος. Έγινε μία ολονύχτια μάχη στο αμφιθέατρο Κουμουνδούρου του τοπικού ΤΕΕ – Πολεοδομία κ.λπ. με τους μελετητές του δρόμου, οπότε αποφασίστηκε τελικά να πάει ο δρόμος εκεί που κατασκευάζεται σήμερα. Σε δημοσίευμά μας στον τοπικό Τύπο (24-3-2000), μεταξύ των άλλων, γράφαμε πως, για να μην έχουμε ούτε ελλείμματα ούτε περισσεύματα, θα πρέπει να ευρεθούν συντελεστές μεταξύ του νόμου Π.Δ./30-8-85 και του 1337/83. Αυτό ακριβώς ετακτοποίησε η Πολιτεία, ψηφίζοντας το νόμο 4315/2014. Πιστεύω ότι είναι ο πιο δίκαιος στην παρούσα περίπτωση του Ασπροχώματος. Είχε παλαιότερα προταθεί και μία άλλη λύση. Το εντός οικισμού τμήμα να πάει με το νόμο του 85 και το εκτός με τον νόμο 1337. Μόνο οι μελετητές μπορούν να με ενημερώσουν για τα αποτελέσματα αυτής της λύσης. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι πολεοδομήσεις δε γίνονται για να μπορεί ο ιδιοκτήτης να βγάζει άδεια. Αν ήταν αυτό, θα μπορούσε η Πολιτεία να κάνει επέκταση του οικισμού και το θέμα ελύετο. Η πολεοδόμηση γίνεται για να ζήσουν οι κάτοικοι σε σύγχρονο και ελκυστικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που θα έχει σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους. Χώρους αναψυχής, χώρους για την εκπαίδευση. Χώρους υγείας – πρόνοιας. Χώρους αθλητισμού και πολιτισμού, πλατεία, πάρκο, πράσινο, πρασιές κ.λπ. Για όλα αυτά απαιτείται εισφορά σε γη που να υλοποιεί τη μελέτη. Τελειώνοντας καλώ το φίλο δήμαρχο που φημίζεται για σωστές αποφάσεις, να βοηθήσει να τελειώσει η εικοσάχρονη ταλαιπωρία του κόσμου, ψηφίζοντας το νόμο 4315/2014. Είναι η ψήφος του Δήμου καθοριστική και οδηγός για όλους όσοι θα εκφέρουν γνώμη. Μαρλαντής Θεοδόσιος Πρώην πρόεδρος ΤΕΕ Πελοποννήσου

***  Έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό από Κεραμεικό ως Αγία Μαρίνα ύστερα από τηλεφώνημα για βόμβα

Κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό, από τον Κεραμεικό μέχρι την Αγία Μαρίνα και στις δύο κατευθύνσεις. Το συναγερμό προκάλεσε απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Εχει ειδοποιηθεί πυροτεχνουργός και οι δυνάμεις της αστυνομίας κάνουν έλεγχο. Πηγή: iefimerida.gr - 

***  Το κουτί της Πανδώρας         
    «Στις 6 Οκτωβρίου του 2015, σ’ ένα σημείωμα με τίτλο “Ο ευνουχισμός των εν στύσει Ευρω-πέων”, με αφορμή τους χιλιάδες πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο, έγραφα, μεταξύ άλλων, απ' αυτήν εδώ τη στήλη, ότι “η Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης είναι παρούσα με ‘εμφατικό’ τρόπο. Το απέδειξαν ‘οι χιλιάδες άνθρωποι που διαδήλωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά των προσφύγων σε πολλές πόλεις της Σαξονίας στη Γερμανία, ενώ υπήρξαν και πυρπολήσεις κέντρων υποδοχής στη Θουριγγία’.
Ευρω-πέη εν στύσει - εκ του ασφαλούς με τις τακτοποιημένες ζωούλες τους - που απειλούν να κακοποιήσουν μέχρι θανάτου όσους τυχερούς-άτυχους πέρασαν τη Μεσόγειο για να ζήσουν μακριά από τους πολέμους που έστησαν στις χώρες τους οι ίδιοι και οι Αμερικανοί, είτε για γεωπολιτικούς (Συρία) είτε για λόγους αφαίμαξης του πλούτου τους (βόρεια Αφρική).
Το πρόβλημα λαμβάνει γεωμετρική διάσταση, δημιουργώντας ταυτόχρονα έναν πρωτόγνωρο αντιευρωπαϊσμό, τόσο στους ίδιους τους πρόσφυγες όσο και στους ομοεθνείς τους, που παρακολουθούν από τους τηλεοπτικούς δέκτες τα ξεβρασμένα πτώματα στις ακτές της Μεσογείου.
Η δαιμόνισσα Αμερική απέκτησε αδελφή, την Ευρώπη, στα μάτια των ισλαμιστών και δη των τζιχαντιστών, που θα τη μακελέψουν σύντομα στην έδρα της, όπως και να έχει. Πραγματική λύση δεν αποτελεί η ανάσχεση του κύματος των προσφύγων ή η τακτοποίησή τους σε χώρους υποδοχής, αλλά η ριζική εξάλειψη των λόγων της φυγής τους και η αποκατάσταση της ομαλότητας στη χώρα τους, πράγμα που φαντάζει ανέφικτο. Γι’ αυτό οι εν στύσει Ευρω-πέη θα ευνουχιστούν με τον πιο άγριο τρόπο...”.
Σαράντα μέρες μετά, στις 14 Νοέμβρη του 2015, αποδείχτηκα “Κασσάνδρα”, καθώς σε έξι αλλεπάλληλες “τυφλές” τρομοκρατικές επιθέσεις  στο Παρίσι, 153 άνθρωποι είναι νεκροί. Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 200 τραυματίες, εκ των οποίων οι 80 σοβαρά.
Πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, όπως δήλωσαν, μέσω Διαδικτύου, οι τζιχαντιστές.
Η προειδοποιητική βολή είχε ακουστεί με το χτύπημα στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, από Ισλαμιστές, πάλι στο Παρίσι, στις 7 Ιανουαρίου 2015, με απολογισμό 12 νεκρούς και επτά τραυματίες.
Ακολούθησε η ενεργοποίηση αντιτρομοκρατικού σχεδίου από τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία αποδείχτηκε ανεπαρκέστατη, κι αυτό γιατί ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, είναι αδύνατον να τους σταματήσεις. Κι αυτό θα συνεχιστεί».
Δυστυχώς, χθες, όλα όσα έγραφα παραπάνω   επαναβεβαιώθηκαν, καθώς οι Τζιχαντιστές  ανέλαβαν και πάλι την ευθύνη για το μακελειό στις Βρυξέλλες. Ο αριθμός των καταμετρημένων νεκρών ανέρχεται σε 34 και σε τουλάχιστον 200 ο αριθμός των τραυματιών στο διεθνές αεροδρόμιο και σε σταθμό του Μετρό.
Και βγαίνει ο μ@λ@κ@ς ο Ολάντ και δηλώνει πως η επίθεση στο Βέλγιο είναι κατά της Ευρώπης... Σοβαρά; Βούλωσέ το, βρε ηλίθιε, που τους εξέθρεψες και τους εξόπλισες...
Στο δια ταύτα, το κακό είναι πως το κουτί της Πανδώρας άνοιξε διάπλατα και ό,τι κι αν κάνουν από εδώ και πέρα ο Ολάντ και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του, δε θα μπορέσουν να αποτρέψουν τις εικόνες της κόλασης του Δάντη που βλέπουμε στους δέκτες μας και τα social media. Κι αυτό, γιατί η συντηρητική ηγεσία της Ευρώπης αποτελείται από μια κυνικά οικονομική   ολιγαρχία που έχει παραμερίσει τον άνθρωπο και βλέπει μόνο το κέρδος.
Αν αναθεωρήσει εκ βάθρων τις πολιτικές της εντός και εκτός συνόρων, τότε μπορεί να σώσει την παρτίδα. Διαφορετικά, τα χειρότερα έρχονται... μαζικά και ανεξέλεγκτα...

*** Βίντεο απόδειξη του ολέθρου που έρχεται!
mtnstss
~  Στο βίντεο που ακολουθεί γίνεται ξεκάθαρο πως οι μετανάστες που έχουν εισχωρήσει στην Ευρώπη, δεν έχουν φιλικές διαθέσεις, καθώς με την παραμικρή αφορμή εξαγριώνονται και προκαλούν επεισόδια.
Τα περιστατικά που έχουν έρθει στην δημοσιότητα, με "εξέγερση" μεταναστών είναι πολλά και συνήθεις αφορμές είναι είτε τα σύμβολα του Χριστιανισμού, είτε τα συστατικά των φαγητών που τους διανέμονται.
Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, μετανάστες εξοργίζονται και φωνάζουν πως δεν δέχονται τα τρόφιμα που τους παρέχει ο Ερυθρός Σταυρός, καθώς δεν είναι Χαλάλ.
Το Χαλάλ είναι φτηνό κρέας και προέρχεται από ζώα που έχουν σφαγιαστεί βίαια και με βασανιστήρια.
 Δείτε το σχετικό βίντεο από την αντίδραση των μεταναστών, εναντίον του Ερυθρού Σταυρού:
Asylforderer verweigern Hilfspakete vom Roten Kreuz: "Not halal!" ,  https://youtu.be/HXYg5rFeuFk  .-

***  Είδηση "φωτιά" που καίει την Τουρκία! Πανικός στην Άγκυρα...
erdg
~ Σοβαρές κατηγορίες αντιμετωπίζει η Τουρκία από τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία κατηγορούν την Άγκυρα και τον Ερντογάν για την δημιουργία και υπόθαλψη τρομοκρατών.
Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες ήρθαν από τον ρώσο Πρέσβη στα Ηνωμένα Έθνη, Vitaly Churkin, ο οποίος μέσω σχετικού γράμματος ενημέρωνε για την "φροντίδα" που λαμβάνουν οι τρομοκράτες από την Τουρκία και περιγραφεί αναλυτικά τις ενέργειες της Άγκυρας.
Ο Churkin στο γράμμα του προς τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρει: "Επανειλημμένα, αντιπρόσωποι του ISIS με την βοήθεια της ΜΙΤ έχουν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο στην Antalya για την στρατολόγηση ατόμων που έφτασαν στην Τουρκία από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες για να πάρουν μέρος αρχικά στην συριακή σύγκρουση και έπειτα να τους μεταφέρει στην Ρωσία".
Ο πρέσβης επικαλείται έγγραφο που έχει υποκλέψει η FSB, από την ΜΙΤ. στο οποίο επισημαίνεται ότι η Άγκυρα μέσω των μεταναστών, μετακινεί τρομοκράτες στην Ευρώπη.
Στο γράμμα με ημερομηνία αποστολής 18 Φεβρουαρίου, αναφέρονται και ονόματα εμπλεκομένων: "Καθοδηγούνται από τον Ruslan Rastyamovich Khaibullov γνωστό και ως Baris Abdul με το ψευδώνυμο "Ο Δάσκαλος" γεννημένος την 1 Απριλίου 1978 στο Ταταρστάν. Μένει με την οικογένεια του στην Antalya. Έχει μόνιμη κάρτα διαμονής στην Τουρκία".
Η τουρκική εφημερίδα "ΣΤΑΡ", η οποία είναι προσκείμενη στον Τούρκο πρόεδρο, κυκλοφόρησε σήμερα και υποστηρίζει ότι το Βέλγιο υποθάλπει την τρομοκρατία:
str
"Στον πυρήνα συμμετέχουν επίσης ένας πολίτης του Κιργκιζιστάν ο Αbdoullah. Ένα άλλο άτομο ο Azmet. Ένας άλλος από τo Tatarstan, ο Elna. Ένας ρώσος πολίτης ονόματι Ilyas, ένας πολίτης από το Αζερμπαινστάν, ο Adil Aliev και ένα άτομο με καταγωγή από Karatchaïevo-Tcherkessie, γνωστός ως Nizam" αναφέρει το γράμμα και συνεχίζει: "η στρατολόγηση γίνεται ενώπιον των φυλακών της Antalya και η Διοίκηση γνωρίζει".
"Αν ένας κρατούμενος δεχτεί να προσηλυτιστεί στο Ισλάμ και να εμπλακεί σε τρομοκρατικές δραστηριότητες τότε οι στρατολόγοι του υπόσχονται να κλείσουν συμφωνία με τις τουρκικές Αρχές και να του προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες ενός Τούρκου δικηγόρου, του Tahir Tosolar" "Στο μεταξύ ένας Τσέτσενος με τουρκική υπηκοότητα ονόματι Sultan Kekhursaev, πραγματοποιεί επισκέψεις στα κέντρα κράτησης"...
"Από τον Σεπτέβριο του 2014 η Τουρκία "τροφοδοτεί" με τρομοκράτες τις οργανώσεις στην Συρία. Τότε είχε στείλει 1.000 ισλαμιστές από χώρες της ΕΕ και Κεντρικής Ασίας. Τους πέρασε στην Συρία από εγκαταστάσεις στην Alikaila (Gaziantep). Οι δρόμοι μέσω των οποίων τους περνούσε ήταν οι εξής: Antakya, Reyhanli, Topaz, Sanliurfa, και Hatay".
"Από τον περασμένο Δεκέμβρη η ΜΙΤ έχει δημιουργήσει έναν αεροδιάδρομο μετακίνησης των ισλαμιστών του ISIS από την Συρία μέσω Τουρκίας στην Υεμένη χρησιμοποιώντας τουρκικά στρατιωτικά μέσα" εξηγεί το γράμμα.
"Ένας εναλλακτικός δρόμος είναι η μεταφορά ισλαμιστών μέσω θαλάσσης στο λιμάνι του Άντεν" σχολιάζει ο Τσέρκιν.
"Οι τραυματισμένοι ισλαμιστές στην Συρία δέχονται περιποίηση και νοσοκομειακή περίθαλψη στην Τουρκία σε νοσοκομεία κοντά στα συροτουρκικά σύνορα πχ στο Gaziantep τουλάχιστον 700 ισλαμιστές δέχονται φροντίδα".
Δείτε το έγγραφο:
egfr

*** ΣΟΚ! Πρόσφυγας ζήτησε από Μητροπολίτη να βγάλει τον Σταυρό!
mitropoliti
~ Είναι πράγματι φρικτό να επεμβαίνουμε σε θέματα Θρησκευτικού περιεχομένου και να προσπαθούμε να τα αλλοιώσουμε, όπως και το αντίστροφο! Πιο συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ μιλώντας στην Ι.Μ Δημητριάδος για το θέμα «Ποιμαντική στρατηγική στην ενορία έναντι των ποικιλώνυμων αιρέσεων και της πλάνης» αναφέρθηκε και σε μια προσωπική εμπειρία του Μητροπολίτη Πειραιώς που ποτέ δεν θα ξεχάσει! Είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε ο Μητροπολίτης Πειραιώς πήγε να μοιράσει τρόφιμα στο λιμάνι όπου έχουν τους πρόσφυγες, και φορούσε ένα σκουφάκι που είχε τον σταυρό πάνω. Τότε ένας από αυτούς που ήταν εκεί του είπε να το βγάλεις αυτό. Τότε ο Μητροπολίτης φώναξε τον Λιμενάρχη και του είπε: Τι κατάσταση είναι αυτή; Λέει αυτός σε εμένα να βγάλω το σκουφάκι που έχει τον σταυρό; Αμέσως ο Λιμενάρχης προσπάθησε να ηρεμήσει τα πράγματα, ενώ του έκανε παρατήρηση γι΄ αυτό που έκανε…». Η Νέα τάξη Πραγμάτων είναι κοντά μας και μας κυριεύει! ΝΤΡΟΠΗ για την κυβέρνηση  !

*** Αυτός είναι ο ΤΡΟΜΟΣ των ΗΠΑ!
usa
~  Οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει και οδηγούνται στην πτώση τους από την θέση της παγκόσμιας πρώτης δύναμης! Πιθανότατα με την αμέριστη συνεργασία της Τουρκίας έστησαν αυτό το ταραχώδες περιβάλλον στην ΕΕ με τους ISIS για να προκαλέσουν αστάθεια και να ελέγχουν καλύτερα το Ευρωπαϊκό περιβάλλον που συνορεύει και με την Ρωσία! Ο φόβος των Αμερικανών είναι χωρίς αμφιβολία η ολοένα αυξανόμενη ισχύς της Ρωσίας καθώς και της Κίνας! Η Ρωσία έχει να επιδείξει το νέο Su – 35BM. είναι μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων ρώσικης κατασκευής. Είναι σχεδιασμένο πάνω στην βάση που θα κατασκευαστεί το καινούριο αεροσκάφος 5ης γενιάς. Η ζώνη ιχνηλάτησης (γωνίες ανίχνευσης και παρακολούθησης στόχων) είναι 240 μοίρες σε πλάτος και 60 μοίρες σε ύψος.
Η ζώνη έρευνας και εγκλωβισμού στόχου είναι 120 μοίρες και 60 μοίρες σε ύψος.
Η ζώνη ιχνηλάτησης και εγκλωβισμού είναι 10 μοίρες σε πλάτος και 60 μοίρες σε ύψος.
Η ζώνη ιχνηλάτησης και εγκλωβισμού στόχου  είναι 15 μοίρες σε πλάτος και 10 μοίρες σε ύψος. Συνεπώς λόγω και της μετατόπισης του ενεργειακού ενδιαφέροντος στην Ανατολή οι ΗΠΑ απλά θα έχουν έναν ρόλο μάλλον επίτιμης δύναμης!
shbm

***  ΒΟΜΒΑ! Ακύρωσαν την Παρέλαση!
parelasi
~  Εις ένδειξη καλής συμπεριφοράς, αλληλεγγύης, στον λαό του Βελγίου για τα δεινά που του συμβαίνουν η Ελληνική Κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ αποφάσισε το πρωτάκουστο! Να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου λόγω των γεγονότων στις Βρυξέλλες! Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού! Ήταν η αφορμή και όχι η αιτία καθώς μάλλον πηγαίνουμε για ολική κατάργηση των Εθνικών μας εορτών! Είναι πράγματι λυπηρό να προδίδεις την ιστορία της χώρας σου με αυτόν τον τρόπο! Πού είναι ο πολιτισμός μας άραγε; Ελπίζουμε να είναι φάρσα! Περιμένουμε πιθανή διάψευση από την Κυβέρνηση!  ΝΤΡΟΠΗ στους Κυβερνόντες !!! 

*** Νέα έργα για τη Μεσσηνία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα έργα για τη ΜεσσηνίαΤη δημοπράτηση νέων έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016. Πρόκειται για τα έργα «Βελτίωση συντήρηση 8ης Επ. Οδού (Τμήμα Κυπαρισσία – Μουριατάδα)» στο Δήμο Τριφυλίας, «Βελτίωση – Συντήρηση 3ης Επ. Οδού (Τμήμα Θουρία – Τουλούπα Χάνια)» στο Δήμο Καλαμάτας και «Συντήρηση 19ης Επ. Οδού Κυπαρισσία – Αρμένιοι – Σπηλιά – Φαρακλάδα – 9η Επ. Οδός» στο Δήμο Τριφυλίας. -  

***  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ μας :
~**  Πέντε σημάδια ότι η καρδιά σας δεν «δουλεύει» αποδοτικά
http://cdn7.bbend.net/media/k2/items/cache/cd0a24e2f44f1c2997135c36481a6e46_L.jpg?t=-62169984000Οι καρδιαγγειακές επιπλοκές εκδηλώνονται πολλές φορές αιφνιδίως, χωρίς να προηγηθεί κάποιο «προειδοποιητικό σημάδι».
Άλλοτε πάλι, εμφανίζονται συμπτώματα φαινομενικά αθώα, τα οποία δεν αναγνωρίζουμε σωστά.
Παρακάτω θα δείτε ποιες είναι οι πρώιμες ενδείξεις που θα πρέπει να σας ωθήσουν να κλείσετε ένα ραντεβού με τον καρδιολόγο σας.
1. Πόνος ή δυσφορία στην περιοχή του θώρακα
Το έμφραγμα δεν εκδηλώνεται πάντα όπως στις ταινίες, δηλαδή με έναν οξύ πόνο να διαπερνά το στήθος και μια θεαματική πτώση στο πάτωμα. Πολλές φορές, το μοναδικό σύμπτωμα είναι το έντονο αίσθημα πίεσης στο θώρακα, με την ενόχληση να μοιάζει με το «πιάσιμο» από τη γυμναστική. Η ένδειξη αυτή είναι συχνά αρκετή για να διαγνωστεί ένα υποκείμενο καρδιαγγειακό πρόβλημα. Ο πόνος δεν είναι πάντα διαπεραστικός, μπορεί να είναι ήπιος και να αντανακλά στον ώμο, το χέρι, τον αυχένα ή το σαγόνι. Ιδιαίτερα ανησυχητικές θεωρούνται οι ενοχλήσεις που εμφανίζονται κατά τη γυμναστική ή μετά την προπόνηση, καθώς μπορεί να υποδεικνύουν διαταραχή στην κυκλοφορία του αίματος.
2. Δύσπνοια
Εάν παρουσιάζετε δυσκολίες στην αναπνοή ακόμη και μετά από πολύ ήπια σωματική άσκηση (π.χ. όταν ανεβαίνετε σκάλες), καλό θα είναι να το αναφέρετε στο γιατρό σας. Επίσης, οι δυσκολίες στην αναπνοή σε ύπτια θέση (ανάσκελα) μπορεί να υποδεικνύουν διαταραχή στη λειτουργία των βαλβίδων της καρδιάς. Θα πρέπει επίσης να αναφέρετε στο γιατρό σας εάν οι ενοχλήσεις εμφανίστηκαν πρόσφατα, ώστε να αξιολογηθεί πληρέστερα η παρούσα κατάσταση της υγείας σας.
3. Συμπτώματα γρίπης
Η ναυτία, η κόπωση και ο κρύος ιδρώτας, συμπτώματα που εκδηλώνονται συνήθως όταν αντιμετωπίζουμε μια γρίπη, μπορεί να υποδεικνύουν ανεπαρκή αιμάτωση της καρδιάς. Επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας εάν τα συμπτώματα εκδηλώνονται μετά από έντονη σωματική δραστηριότητα. Ένα παράδοξο σύμπτωμα καρδιοπάθειας που εκδηλώνουν κυρίως οι γυναίκες είναι οι στομαχικές ενοχλήσεις, όπως μια κρίση καούρας.
4. Ζαλάδα
Η ζαλάδα και η «θολούρα» μπορεί να αποτελούν ενδείξεις ότι υπάρχει απόφραξη σε αιμοφόρο αγγείο ή δυσλειτουργία σε βαλβίδα της καρδιάς, ιδιαίτερα εάν οι ενοχλήσεις συνοδεύονται από αρρυθμίες (ακανόνιστος καρδιακός παλμός).
5. Κόπωση ή υπνηλία
Αρκετές γυναίκες εκδηλώνουν έντονη κόπωση περίπου μία εβδομάδα πριν το έμφραγμα. Η κόπωση στην περίπτωση αυτή συνοδεύεται συχνά από δυσκολίες στον ύπνο.
Μην ξεχνάτε: ασχέτως φύλου και ηλικίας, πρέπει πάντα να ελέγχετε τα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης και τη χοληστερόλη σας, ώστε να προχωρήσετε έγκαιρα στις απαραίτητες προληπτικές παρεμβάσεις ή να λάβετε τη θεραπεία που χρειάζεται.

 ***  Πόσο καλά βλέπετε μακριά; Κάντε το τεστ από την οθόνη του υπολογιστή σας!

http://www.iatropedia.gr/wp-content/uploads/2015/07/eyetest-666x399.jpgΌσο μεγαλώνουμε η όρασή μας μειώνεται αισθητά και δημιουργούνται διάφορα προβλήματα. Το πιο σύνηθες είναι η αυξομείωση της μυωπίας (προβληματική μακρινή όραση) ή της πρεσβυωπίας (προβληματική κοντινή όραση).
Τώρα, μπορείτε από την άνεση του υπολογιστή σας να κάνετε το ακόλουθο τεστ όρασης και να ελέγξετε πόσο καλά βλέπετε σε απόσταση.
Σημειώσεις:
Το τεστ όρασης εξαρτάται, όπως είναι φυσικό, από το μέγεθος της οθόνης του υπολογιστή σας. Γι' αυτό:

Σε οθόνη 14”, σταθείτε σε απόσταση 75 εκατοστών μακριά
  • Σε οθόνη 15”, σταθείτε σε απόσταση 1 μέτρου μακριά
  • Σε οθόνη 17”, σταθείτε σε απόσταση 1,5 μέτρων μακριά
  • Σε οθόνη 20”, σταθείτε σε απόσταση 2,2 μέτρων μακριά
  • Για πιο μεγάλες οθόνες, σταθείτε αναλόγως ακόμα σε ακόμα μεγαλύτερη απόσταση
Αφότου καθίσετε στην απόσταση που αναλογεί στο μέγεθος της οθόνης του υπολογιστής σας, κάντε τα ακόλουθα:
~ Καλύψτε ένα μάτι με το χέρι σας (χωρίς να πιέζετε το βλέφαρο).
  • Διαβάστε όσες περισσότερες γραμμές μπορείτε από την παρακάτω εικόνα, γράμμα-προς-γράμμα.
  • Επαναλάβετε με το άλλο μάτι.
Αν έχετε διαβάσει το τεστ όρασης με επιτυχία και με τα δύο μάτια, τότε πιθανότατα έχετε πολύ καλή κεντρική όραση. Αν δεν καταφέρετε να διαβάσετε όλα τα γράμματα, είτε με το ένα μάτι, είτε και με τα δύο, τότε κρίνεται απαραίτητη μια εξέταση της όρασής σας από έναν οφθαλμίατρο.

***    Αυτό είναι το ταπεινό μυρωδικό που προστατεύει από υπέρταση και καρκίνο του παχέος εντέρου! Δείτε το ...
 ~ http://www.iatropedia.gr/wp-content/uploads/2015/11/c2a1ad5f35d2845a24690848c2ba6dfa-666x399.jpgΗ ελληνική γη μας το προσφέρει απλόχερα και χάρη στην Μεσογειακή διατροφή υπάρχουν δεκάδες φαγητά και σαλάτες στα οποία μπορείτε να το προσθέσετε για άρωμα και γεύση.
Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι αυτό το ταπεινό και κοινό μυρωδικό έχει ορισμένες ισχυρές ευεργετικές δράσεις στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, όπως το να “σηκώνει ασπίδα” στην υπέρταση τους καρκίνους του παχέος εντέρου και του μαστού.
~ Ο λόγος γίνεται για το θυμάρι. Τα άνθη, τα φύλλα και το έλαιο του θυμαριού χρησιμοποιούνται συνήθως από τους ανθρώπους για τη θεραπεία της διάρροιας, του πόνου στο στομάχι, της αρθρίτιδας, των κολικών, του πονόλαιμου, του βήχα (συμπεριλαμβανομένων του κοκκύτη), της βρογχίτιδας, αλλά και ως διουρητικό.
~ Το αιθέριο έλαιο του θυμαριού (Thymus vulgaris) περιέχει 20-54% θυμόλη. Η θυμόλη ανήκει σε μια οικογένεια φυσικών ενώσεων, γνωστών ως “βιοκτόνα” (ουσίες που μπορούν να καταστρέψουν επιβλαβείς οργανισμούς). Όταν η θυμόλη χρησιμοποιείται μαζί με άλλα βιοκτόνα, όπως η καρβακρόλη, έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.
~ Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα στον Καναδά, έγραψαν στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Food Microbiology, ότι η θυμόλη μπορεί να μειώσει την αντίσταση των βακτηρίων στα κοινά φάρμακα, όπως η πενικιλίνη.
Δείτε όμως πώς προστατεύει και από άλλες, πολύ πιο σοβαρές ασθένειες:
Υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση)
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου ανέφεραν στο επιστημονικό περιοδικό Plant Foods for Human Nutrition, ότι ένα υδατικό εκχύλισμα που λαμβάνεται από το άγριο (Thymus serpyllum L.) μειώνει την αρτηριακή πίεση σε πειράματα σε ποντίκια στο εργαστήριο. Επειδή τα ποντίκια τείνουν να έχουν παρόμοιες αποκρίσεις με τους ανθρώπους σε υπερτασικές καταστάσεις, οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι περαιτέρω δοκιμές σε ανθρώπους θα επιβεβαιώσουν τα ευρήματά τους.
Καρκίνος του παχέος εντέρου
Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα θυμαριού του τύπου Thymus mastichina L. μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Η επιστημονική ομάδα, από το πανεπιστήμιο Nova de Lisboa στην Πορτογαλία ανέφερε στο επιστημονικό περιοδικό Natural Product Communications, ότι “η παρουσία αυτών των συστατικών που χαρακτηρίζονται από κυτταροτοξικότητα επί των όγκων στον καρκίνο του παχέος εντέρου, δείχνει ότι το εκχύλισμα του θυμαριού τύπου mastichina L. μπορεί να έχει προστατευτική επίδραση έναντι αυτού του τύπου καρκίνου.
Καρκίνος του μαστού
Ογκολόγοι ερευνητές στο πανεπιστήμιο Celal Bayar στην Τουρκία διεξήγαγαν μελέτη για να καθορίσουν ποια επίδραση μπορεί να έχει το άγριο θυμάρι (Thymus serpyllum) στη δραστηριότητα του καρκίνου του μαστού και συγκεκριμένα στην απόπτωση (κυτταρικός θάνατος) και τις επιγενετικές διαδικασίες στα κύτταρα του καρκίνου του μαστού. Πρόκειται για διαδικασίες επάνω στις μεταβολές που προκαλούνται από μηχανισμούς που δεν συνεπάγονται αλλαγές στην αλληλουχία του DNA. Όπως ανέφεραν στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition και Cancer, το άγριο θυμάρι προκάλεσε τον θάνατο ορισμένων καρκινικών κυττάρων του μαστού. Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το άγριο θυμάρι “μπορεί να είναι μια πολλά υποσχόμενη πηγή για την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών φαρμάκων για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού”.


 Αθλητική  ενημέρωση :

***   Κοντονής σε FIFA: Μόνο το ΣτΕ μπορεί να αλλάξει την απόφαση
Για τη διακοπή του Κυπέλλου
Απάντηση στην FIFA έστειλε ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ότι το Κύπελλο Ελλάδος θα συνεχιστεί μόνο αν το αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο κ.Κοντονής τονίζει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση σέβεται απολύτως το αυτοδιοίκητο, αλλά «όταν πλήττονται δημόσια αγαθά, πολύτιμα για την κοινωνική ευρυθμία, τότε η επέμβαση είναι επιβεβλημένη και συνταγματικά κατοχυρωμένη».
Τέλος, αναφέρει ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση δεν προτίθεται μονομερώς ν’ ανατρέψει ή έστω να μεταρρυθμίσει την από 03.03.2016 απόφαση, τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί ενώπιoν του ΣτΕ η ασκηθείσα από την ΕΠΟ προσφυγή που σας ανέφερα.
Αναλυτικά:
«Αξιότιμοι Κύριοι,
Με ιδιαίτερη προσοχή μελετήσαμε την από 21.03.2016 κοινή επιστολή σας και τα διαλαμβανόμενα σ’ αυτήν, γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν σωρευτεί επί χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει η Ελληνική Κυβέρνηση.
Το ενδιαφέρον σας αυτό γνωρίζουμε ότι είναι ειλικρινές, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την προ έτους εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε για την ψήφιση του νόμου 4326/2015 και την εξ ολοκλήρου αποδοχή τού περιεχομένου του από εσάς μετά την ψήφισή του από την Ελληνική Βουλή.
Ο προαναφερόμενος νόμος έχει τεθεί σε ισχύ από την 13η Μαΐου 2015 και μεταξύ των άλλων παρέχει την δυνατότητα στον αρμόδιο για τον Αθλητισμό υπουργό, να αποφασίσει την προσωρινή ή οριστική διακοπή επαγγελματικών ή ερασιτεχνικών αθλητικών διοργανώσεων, όχι ως μέσο εφαρμογής πειθαρχικών μέτρων, αλλά προληπτικά, για την αποφυγή επεισοδίων βίας και χουλιγκανισμού.
1. Είμαι εξάλλου βέβαιος ότι γνωρίζετε, πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έχει ήδη προσφύγει ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ελλάδας, του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της από 03.03.2016 απόφασής μου, περί οριστικής διακοπής της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας.
Η ανωτέρω καθ’ όλα νόμιμη ενέργεια της Ομοσπονδίας, η οποία είναι μέλος σας, θεωρώ ότι καθορίζει και την πορεία της υπόθεσης, αφού την 29η Μαρτίου 2016 έχει προσδιοριστεί η συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι λοιπόν αντιφατικό, από την μία η ΕΠΟ να επιζητεί την ακύρωση της απόφασής μου δικαστικά, όπως επαναλαμβάνω έχει δικαίωμα να πράξει, και από την άλλη να επιδιώκετε με την επιστολή που μας αποστείλατε την εξώδικη ρύθμιση του ζητήματος, άλλως την μεταρρύθμιση της εκδοθείσας απόφασής μου.
Θεωρούμε λοιπόν ότι αφού η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέλεξε την δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσης στο ανώτατο δικαστικό επίπεδο, ουδείς δικαιούται να ζητήσει, πολύ περισσότερο ν’ απαιτήσει οποιαδήποτε ρύθμιση πέραν της προπεριγραφομένης δικαστικής διαδικασίας.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε, και ενδεχομένως να σας καθησυχάσουμε, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα σεβαστεί απολύτως την απόφαση, την οποία θα εκδώσει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, όχι μόνο γιατί αυτό αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, αλλά γιατί γνωρίζουμε ότι στην περίπτωση αυτή θα είχατε κάθε λόγο να παρέμβετε και να μας υπενθυμίσετε τις διεθνείς υποχρεώσεις μας.
Επομένως κάθε περαιτέρω συζήτηση αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι παρέλκει και η οποιαδήποτε επί του θέματος ανταλλαγή απόψεων, επί μίας νομοθετικής διάταξης, το περιεχόμενο της οποίας με δημόσιο και πανηγυρικό τρόπο είχαμε αποδεχτεί άπαντες, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.
2. Επιπροσθέτως είναι αναγκαίο να σας αναφέρουμε, ότι πέραν του ανωτέρω δικαιώματος, δηλαδή της υποβολής αιτήσεως ακυρώσεως της από 03.03.2016 απόφασής μου, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, είχε την εκ του νόμου δυνατότητα, να υποβάλει ενώπιον μου αίτηση θεραπείας-ένσταση, δηλαδή να ζητήσει την κατάργηση ή την μεταρρύθμιση της αποφάσεως που εξέδωσα, δικαίωμα το οποίο ουδέποτε άσκησε. Επειδή πάντοτε στις μεταξύ μας συζητήσεις ήμουν απέναντί σας ειλικρινής, δεν θέλω να εκλάβετε την ανωτέρω αναφορά, ως μία εκ μέρους μας προδιάθεση αποδοχής εν όλω ή εν μέρει της αιτήσεως θεραπείας-ένστασης την οποία θα μπορούσε να υποβάλει η ΕΠΟ για την επανεξέταση της απόφασής μου.
Όμως θεωρούμε ότι την στιγμή που το ελληνικό δίκαιο παρέχει το παραπάνω δικαίωμα στο Μέλος σας, δηλαδή την ΕΠΟ, και αυτή δεν το ασκεί, κανένας δεν μπορεί να το ασκήσει για λογαριασμό της και μάλιστα θέτοντας προθεσμία για την λήψη της απόφασης ανάκλησης εκ μέρους μου, πολύ περισσότερο με την «υπόμνηση» περί λήψεως μέτρων εις βάρος της ΕΠΟ.
Κατά συνέπεια, μας προκαλεί απορία το γεγονός, ότι αφ’ ενός μεν απευθύνεστε σ’ εμάς πριν ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, την οποία επέλεξε ν’ ακολουθήσει η ΕΠΟ, αφ’ ετέρου δε, ζητάτε από εμένα την μεταρρύθμιση της απόφασής μου, δικαίωμα το οποίο η ΕΠΟ επέλεξε συνειδητά να μην ασκήσει. Είμαστε βέβαιοι ότι προβήκατε στην αποστολή της επιστολής σας χωρίς να γνωρίζετε τις πολλαπλές νομικές δυνατότητες που έχει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ως νομικό πρόσωπο που υπάγεται στην ελληνική έννομη τάξη, και τα δικαιώματα που της παρέχει η διοικητική δικονομία.
3. Με ιδιαίτερη προσοχή μελετήσαμε τους νομικούς ισχυρισμούς σας, σχετικά με τις αμφιβολίες που σας γεννήθηκαν, εάν η απόφασή μου είναι σύμφωνη με την «αρχή της αναλογικότητας», αρχή η οποία διαλαμβάνεται και στο Ελληνικό Σύνταγμα (άρθρο 25,παρ.1).
Για την άρση κάθε αμφιβολίας θέλουμε να σας αναφέρουμε τ’ ακόλουθα:
 ? Ο ισχυρισμός περί παραβίασης της συνταγματικής «αρχής της αναλογικότητας» είναι αν όχι ο κύριος, σίγουρα ένας από τους βασικούς ισχυρισμούς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας στην δίκη της 29ης Μαρτίου. Πιστεύουμε ότι κι εσείς συμφωνείτε, πως δεν είναι καθόλου παραγωγικό κι εποικοδομητικό, να αναλωθούμε σε θεωρητικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις περί συνταγματικών ζητημάτων, την στιγμή που αυτά θα επιλυθούν με τρόπο αυθεντικό και αμετάκλητο από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ελλάδας, στο οποίο έχει προσφύγει η ΕΠΟ. Ας αναμένουμε την απόφασή του και ας σεβαστούμε την κρίση του, χωρίς να εμφιλοχωρήσει οποιαδήποτε άλλη άγονη και αλυσιτελή αντιπαράθεση.
 ? Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για το γεγονός ότι και εσείς αντιλαμβάνεστε, ότι η από 03.03.2016 εκδοθείσα απόφαση περί οριστικής διακοπής της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας της τρέχουσας αθλητικής περιόδου, εκδόθηκε δυνάμει του νόμου 4326/2015, ήταν δηλαδή νόμιμη. Πλην όμως εκφράζετε τις αμφιβολίες σας για την τήρηση της «αρχής της αναλογικότητας» και μάλιστα προτείνετε άλλα, λιγότερο επαχθή μέτρα, όπως η διεξαγωγή των υπολοίπων αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς την παρουσία θεατών. Επιθυμούμε να γνωρίζετε, ότι την απόφαση αυτή την πήραμε μετά από στάθμιση όλων των δεδομένων και ενδεχομένων. Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση και γι’ αυτό το λόγο ανακοινώθηκε σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 03.03.2016, διαδικασία που από μόνη της μαρτυρά την σοβαρότητα της κατάστασης.
 ? Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι στο πρόσφατο παρελθόν, στις αγωνιστικές σεζόν 2014-5 και 2015-6, τόσο η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση, όσο και σημερινή, υποχρεώθηκαν να λάβουν αυστηρότατα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας:
δύο (2) φορές διεκόπησαν προσωρινά τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου (01-06.10.2014 και 28.2-02.03.2015) και στη συνέχεια επεβλήθη και το μέτρο της διεξαγωγής των αγώνων του επαγγελματικού πρωταθλήματος «κεκλεισμένων των θυρών» επίσης για 2 (δύο) αγωνιστικές (07-09.03.2015 και 14-15.03.2015). Στη δε διάρκεια της περιόδου 2015-16, στο πλαίσιο διοικητικών μέτρων, έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα και τρίμηνος αποκλεισμός κερκίδων (19.01.2016).
Ως εκ τούτου αποδεικνύεται κατά τρόπο σαφή και εμπεριστατωμένο, ότι δεν οδηγηθήκαμε αμέσως στην λήψη αυστηρών μέτρων, αλλά επί ένα έτος -με διοικητικά μέτρα και αποφάσεις- προσπαθούμε να ελέγξουμε το απαράδεκτο φαινόμενο της βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Συναφώς, τηρήθηκε κατά γράμμα και η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία, με κατάθεση γνώμης από την ΕΠΟ.
Η οριστική διακοπή της διοργάνωσης του κυπέλλου, αποτελεί ένα ακόμη προληπτικό μέτρο, που αποσκοπεί στην προστασίας της δημόσιας ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης, και ουδόλως τιμωρητικό, το οποίο είναι μεν ιδιαιτέρως σοβαρό, πλην όμως δεν είναι και το έσχατο, αφού ο νόμος προβλέπει ακόμη και την διακοπή του πρωταθλήματος, εάν κριθεί το τελευταίο αναγκαίο.
 ? Η προστασία της δημόσιας τάξης και της κοινωνικής ειρήνης, είναι αγαθά πολύ σημαντικότερα των όποιων οικονομικών απωλειών, ιδίως την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία στην πατρίδα μας, εκτός από την οικονομική και κοινωνική κρίση, έχει ενσκήψει η προσφυγική κρίση, η οποία απαιτεί μία τεράστια διάθεση όχι μόνο οικονομικών πόρων αλλά και ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπισή της, ιδίως αστυνομικών δυνάμεων.
4. Ελπίζω να γίνεται αντιληπτό, εκ των ανωτέρω, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ουδεμία παρέμβαση ασκεί δια της απόφασης διακοπής της διοργάνωσης του κυπέλλου, αφού το ενδιαφέρον της εξαντλείται στην προστασία θεμελιωδών κοινωνικών αγαθών όπως η δημόσια τάξη και η κοινωνική ειρήνη. Θα σας παρακαλούσα στο σημείο αυτό εκφράσεις περί «σφετερισμού της εξουσίας της ΕΠΟ» εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης να παραλείπονται στο μέλλον, γιατί εκτός από προσβλητικές είναι έτι περαιτέρω άδικες και κινούνται εκτός νομικού πλαισίου.
Μια κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να σφετερίζεται εξουσίες μιας ομοσπονδίας για λόγους που ευκόλως μπορείτε να κατανοήσετε, εκτός και αν έχει επέλθει απόλυτη αντιστροφή θεσμικών ρόλων, η οποία σας ενημερώνω ότι στην περίπτωσή μας δεν έχει επισυμβεί. Σας δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι η Ελληνική Κυβέρνηση σέβεται απολύτως την αυτοδιοικητική λειτουργία των αθλητικών ομοσπονδιών και δεν επεμβαίνει ούτε σε θέματα διοίκησης, ούτε σε ζητήματα που σχετίζονται με τα αθλήματα. Όταν όμως από μια δραστηριότητα πλήττονται δημόσια αγαθά, πολύτιμα για την κοινωνική ευρυθμία, τότε η επέμβαση είναι επιβεβλημένη και συνταγματικά κατοχυρωμένη, γιατί τα αγαθά αυτά είναι υπέρτατης αξίας και χρήζουν αυξημένης προστασίας.
Στο πλαίσιο λοιπόν της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είμαστε βέβαιοι ότι θα διευθετήσετε με τον καλύτερο τρόπο, τόσο εσείς όσο και η ΕΠΟ, την αρρυθμία η οποία προκύπτει από την διακοπή της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας, σχετικά με τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που διοργανώνετε.
Η απόφαση, την οποία θα λάβετε χωρίς την συμμετοχή ή επιρροή τρίτων είναι αποκλειστικό δικαίωμα σας, το οποίο πιστεύουμε ότι θ’ ασκήσετε με τρόπο ορθό, αδιάβλητο και δίκαιο. Όπως ευκόλως συνάγεται από τα παραπάνω εκτεθέντα η Ελληνική Κυβέρνηση δεν προτίθεται μονομερώς ν’ ανατρέψει ή έστω να μεταρρυθμίσει την από 03.03.2016 απόφαση, τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί ενώπιoν του ΣτΕ η ασκηθείσα από την ΕΠΟ προσφυγή που σας ανέφερα. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα κρίνει την ορθότητα της από 03.03.2016 απόφασης κυρίαρχα και αμετάκλητα.
5. Με ιδιαίτερη χαρά, τέλος, θα δεχθούμε την κοινή αντιπροσωπία της FIFA και της UEFA στην Αθήνα, ώστε να συζητήσουμε με ειλικρίνεια και πάλι για όλα τα ανοιχτά θέματα και προβλήματα, που και οι δύο πλευρές διαπιστώνουμε».Newsroom ΔΟΛ

***   ΠΑΟ... χωρίς Κούζμιτς και Γιάνκοβιτς στην Τουρκία      
  Για το ματς με τη Νταρουσάφακα
Χωρίς τους Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς και Όγκνιεν Κούζμιτς θα αναχωρήσει το μεσημέρι της Τετάρτης (13:40) η αποστολή του Παναθηναϊκού για την Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου την Πέμπτη (20:30) θα αντιμετωπίσει την Νταρουσάφακα, για την 12η αγωνιστική της φάσης των «16» της Euroleague, με στόχο το «διπλό» που θα σφραγίσει την πρόκριση των Κυπελλούχων Ελλάδας στα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Οι δύο «πράσινοι» απουσίαζαν από τη προπόνηση του Παναθηναϊκού, με τον διεθνή φόργουορντ να ταλαιπωρείται από ιογενή γαστρεντερίτιδα (εισήχθη στο νοσοκομείο) και τον Σέρβο σέντερ από διάστρεμμα. Τη θέση τους στη 12άδα θα πάρουν οι Γιώργος Παπαγιάννης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** ΜΕ  ΤΗΝ  ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ -ΒΟΛΤΑ... 25, 26 και 27 Μαρτίου 2016 ...    Μεσολόγγι , Γιάννενα , Παναγία Σουμελά , -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , - Αρχαία Πέλλα , Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακσαλάν ,   Π. Αγ. Αθανάσιο , Λουτρά Πόζαρ , ΕΔΕΣΣΑ - ΒΕΡΓΙΝΑ , .... Τιμή Συμμετοχής 160  Ευρώ .-
Πρόγραμμα  Διαδρομής
1η  Ημέρα Παρασκευή 25/03/2016 : Αναχώρηση ώρα 07.00 π.μ. από Καλαμάτα - ΠΑΤΡΑ- ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ- ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ (Παρακολούθηση παρέλασης 25ης Μαρτίου- Εθνικής μας εορτής) , -ΓΙΑΝΝΕΝΑ (μεσημεριανό φαγητό ) ,-μέσω Εγνατίας οδού ,  Παναγία Σουμελά (παρακολούθησης Β΄ Χαιρετισμούς στην Παναγία μας)- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (διανυκτέρευση Ξενοδοχείο HOLIDAY INN ).-
2η Ημέρα  διαδρομής 26/03 : Θεσσαλονίκη , Αρχαία Πέλλα (Ξενάγηση από ξεναγό) - Χ.Κ. Καϊμακτσαλάν- Παλαιό Άγιο Αθανάσιο (παραδοσιακός  οικισμός, στάση για καφέ) , -ΑΡΙΔΑΙΑ--ΛΟΥΤΡΟ ΠΟΖΑΡ (στάση για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό) - ΕΔΕΣΣΑ (καφέ , στους καταρράκτες)-Επιστροφή Θεσσαλονίκη -(Προαιρετική ομαδική διασκέδαση και διανυκτέρευση ) .-
3η  Ημέρα 27/03/2016 : Ημέρα επιστροφής , επίσκεψη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο ΒΕΡΓΙΝΑΣ - μέσω ΤΕΜΠΩΝ (στάση για φαγητό και καφέ) στην Μεσσήνη Καλαμάτας Ν. Μεσσηνίας .-
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  :                                             
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .-                                                                                                                                     
 ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-                                                       
~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-           
~ Η εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνο-Πέμπτη 03- Μαρτίου  2016 ~  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-03-2016.html .-                                                                                                                     
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-                                                                                                                                           
~Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-                                                  
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  05 και 06 Μαρτίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .-                                                                                         
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Μαρτίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-05-2016.html .-                                                                                                                                       
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Μαρτίου 2016:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-06-2016.html  .-                                                                                                                           
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-07-2016.html .-                                                                                                                         
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Μαρτίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-                                                                                                                                                                              ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Arfara News Τρίτη  08  Μαρτίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-                 
 ~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τρίτη 08  Μαρτίου  2016  : { Ενδέκατο 11ο  Κεφάλαιο -μέρος } : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/08-2016.html .-                           
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  09 Μαρτίου 2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-09-2016.html .-                                                                                                                                           
 ~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  10 Μαρτίου  2016:  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-10-2016.html .-                                                                                                                                             
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαρτίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-11-2016.html .-                                                                                                                                                  ~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας , Παρασκευή 11Μαρτίου 2016 , Α.-   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-                                    ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Παρασκευή 11  Μαρτίου  2016 , Δωδέκατο 12ο   Κεφάλαιο -μέρος }  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-                                      
 ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12  Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-12-2016.html .-                                                                                                                        
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 12  και 13 Μαρτίου  2016  : 'Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις της  εβδομάδας σε μιά σελίδα !!!  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/12-13-2016.html .-                                                                                                                               
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 13  Μαρτίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .-       
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Arfara News , Κυριακή 13  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .-                                                                                                                                              
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Καθαρή Δευτέρα 14  Μαρτίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-14-2016.html  .-                                                                                                                        
 ~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  15  Μαρτίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-15-2016.html .-                                                                                                                                    
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  16 Μαρτίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-16-2016.html .-                                                                                                                                      
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  17 Μαρτίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-17-2016.html  .-                                                                                                                                   
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Πέμπτη  17  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-17-2016.html .-                                                      ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-18-2016.html .-                                                          
 ~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Arfara News  Παρασκευή  18  Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-18-2016.html .-                                                                                                                                    
 ~  Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  19  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-19-2016.html .-     
 ~ Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  19 , 20 και 21 Μαρτίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/19-20-21-2016.html .-                                                                                                                                        
~ ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 20  Μαρτίου  2016: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-20-2016.html .-            
~ ~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 21 Μαρτίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-21-2016.html .- 
~  ~ Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  22 Μαρτίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-22-2016.html .-
~ ~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Arfara  News Τρίτη  22 Μαρτίου  2016   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-22-2016.html .-
~                          
~ ~Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4549    Video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2875 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2875 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.299 βίντεο   .-  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -         https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,

https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                    
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  

~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ