Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15  Φεβρουαρίου  2016 :
~

 
  
 
15 Φεβρουαρίου
Ονησίμου (1) αποστόλου (†109). Οσίου Ευσεβίου († ε΄αι.). Μάρτυρος Μαΐωρος, Οσίου Ανθίμου (Βαγιάνου) εν Χίω († 1960).
(1)O άγιος Ονήσιμος, ήταν δούλος στο σπίτι του Ρωμαίου άρχοντα Φιλήμονα, ο οποίος έγινε χριστιανός από τον Απόστολο Παύλο και φερόταν σαν πατέρας στους δούλους του. Ωστόσο ο Ονήσιμος, αφού καταχράστηκε χρήματα από το σπίτι του κυρίου του, δραπέτευσε και πήγε στη Ρώμη όπου μη έχοντας εργασία, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση. Τότε θυμήθηκε τις συζητήσεις στο σπίτι του κυρίου του για τους χριστιανούς τους οποίους πλησίασε και από τούς οποίους πληροφορήθηκε ότι ο Απόστολος Παύλος από τον οποίο τόσο πολύ είχε εντυπωσιαστεί, ήταν στη Ρώμη. Αποφασίζει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και συνάντησε τον Απόστολο από τον οποίο διδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη. O Ονήσιμος αφιερώθηκε στη διακονία του αποστόλου και των αδελφών του χριστιανών. Μετά το μαρτύριο του αποστόλου Παύλου, ο άγιος συνελήφθη και εξορίστηκε. Στην εξορία όμως ο Ονήσιμος, συνέχισε με ζήλο να κηρύττει το λόγο του Θεού και όταν ο έπαρχος Τερτύλλος επισκέφθηκε τον τόπο της εξορίας του και πληροφορήθηκε τη χριστιανική του δράση, διέταξε να συλληφθεί ο άγιος και να βασανιστεί. Μετά από φρικτά βασανιστήρια, ο άγιος παρέδωσε την άγια ψυχή του ως Μάρτυρας της εκκλησίας.~
Παραίνεση των αγίων πατέρων για προκοπή στην τελειότητα
Ένας αδελφός ρώτησε κάποιον Γέροντα: «Ποιο καλό πράγμα υπάρχει, για να το κάνω και να βρω ζωή μέσα σ’ αυτό;» Και είπε ο Γέροντας: «Ο Θεός γνωρίζει το καλό. Όμως άκουσα ότι κάποιος από τους πατέρες ρώτησε τον αββά Νισθερώο τον μεγάλο, τον φίλο του αββά Αντωνίου:» «Ποιο θεωρείται έργο καλό για να το κάνω;» Κι εκείνος του είπε: «Όλες οι αρετές δεν είναι ισοδύναμες; Η αγία Γραφή λέει ότι ο Αβραάμ υπήρξε φιλόξενος και είχε τον Θεό μαζί του. Ο Ηλίας αγαπούσε την ησυχία και ο Θεός ήταν μαζί του. Ο Δαβίδ ήταν ταπεινός και ο Θεός ήταν μαζί του. Ό, τι λοιπόν καταλαβαίνεις να θέλει η ψυχή σου που είναι σύμφωνο με το θέλημα του Θεού, αυτό κάνε και κράτα άγρυπνη την καρδιά σου».
Γεροντικόν

Σήμερα 15/02/2016 εορτάζουν:

Άγιος Ονήσιμος ο Απόστολος, Όσιος Ευσέβιος, Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω, Άγιος Ιωάννης Κουλακιώτης ο εν Θεσσαλονίκη
Βιογραφία
Ο ναός βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη και θεωρείται ότι ήταν εκεί όπου σήμερα είναι το Καλενδέρ-χανί-τζαμί. Πιθανώς παρεκκλήσιο του ναού να ήταν αφιερωμένο στον Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη το Θεολόγο ή η Σύναξη, ετελείτο λόγω κάποιου θαύματος που έγινε εκεί.
~ Ἦχος α’. Τῆς Ἐρήμου πολίτης.
Ταὶς ἀκτίσι τοῦ Παύλου φωτισθεῖς τὴν διάνοιαν, ὤφθης ὑπηρέτης τοῦ Λόγου καὶ Ἀπόστολος ἔνθεος καὶ ὄνησιν ἐβράβευσας ζωῆς, Ὀνήσιμε θεράπων τοῦ Χριστοῦ, διὰ λόγων καὶ θαυμάτων θεοπρεπῶν, τοὶς πίστει ἐκβοώσι σοι, δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι φαιδρῶς, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σοῦ, πάσιν ἰάματα.
~ Απολυτίκιο Αποστόλου Ονησίμου - 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/cn5Jctu0TnM .-

Άγιος Ονήσιμος ο ΑπόστολοςΆγιος Ονήσιμος ο Απόστολος ~ Βιογραφία
Ο Άγιος Ονήσιμος, ένας από τους εβδομήκοντα Αποστόλους, ήταν δούλος στο σπίτι του Ρωμαίου άρχοντα Φιλήμονος, ο οποίος καταγόταν από την Φρυγία και έγινε Χριστιανός από τον Απόστολο Παύλο. Ο Ονήσιμος έφυγε κρυφά από τον κύριό του και μετέβη στη Ρώμη σε επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου. Έτσι αφιερώθηκε στη Διακονία της Εκκλησίας και των Χριστιανών. Ο Παύλος τον απέστειλε πίσω στον Φιλήμονα με επιστολή του, στην οποία ανέφερε για τον Άγιο Ονήσιμο τα ακόλουθα: «Τέτοιος που είμαι, εγώ ο Παύλος ο ηλικιωμένος, και τώρα φυλακισμένος του Ιησού Χριστού, σε παρακαλώ για το παιδί μου, τον Ονήσιμο, ο οποίος άλλοτε σου ήταν άχρηστος, τώρα όμως είναι χρήσιμος και σε εσένα και σε εμένα. Σου τον αποστέλλω πάλι και συ δέξου αυτόν που είναι η καρδιά μου. Θα ήθελα να τον κρατήσω κοντά μου, για να με υπηρετεί, αντί σου, στην φυλακή που είμαι χάριν του Ευαγγελίου, αλλά δεν ήθελα να κάνω τίποτε χωρίς την δική σου συγκατάθεση, για να μην γίνει η αγαθή σου πράξη αναγκαστικά αλλά με την θέλησή σου. Ίσως γι' αυτό αποχωρίσθηκε προσωρινά από εσένα, για να τον έχεις παντοτινά, όχι πλέον σαν δούλο, αλλά περισσότερο από δούλο, σαν αδελφό αγαπητό, ιδιαίτερα για μένα, πόσο μάλλον για σένα και σαν άνθρωπο και σαν Χριστιανό. Εάν λοιπόν, με θεωρείς φίλο, δέξου τον σαν να ήμουν εγώ».
Ο Απόστολος Ονήσιμος επανέκαμψε στη Ρώμη προς τον Απόστολο Παύλο και τον διακονούσε. Μετά το μαρτύριο του Αποστόλου Παύλου συνελήφθη υπό του επάρχου Ρώμης Τερτύλου και εξορίσθηκε στους Ποτιόλους της Ιταλίας. Όμως ο Ονήσιμος συνέχισε με ζήλο να κηρύττει τον Λόγο του Θεού. Όταν ο έπαρχος Τέρτυλος επισκέφθηκε τον τόπο εξορίας του και πληροφορήθηκε τη χριστιανική του δράση, διέταξε να συλληφθεί ο Άγιος και να βασανισθεί. Τον κτύπησαν αλύπητα και με ραβδισμούς του έσπασαν τα σκέλη. Στο τέλος, μετά από φρικώδεις βασάνους, ο Άγιος Ονήσιμος μαρτύρησε και έλαβε το στεφάνι του μαρτυρίου. Το τίμιο λείψανό του παρέλαβε και ενταφίασε μια πλούσια αλλά ευσεβής Ρωμαία Χριστιανή.
Ναός προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Ονησίμου είχε ανεγερθεί κατά τον 10ο αιώνα μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη.
Να σημειώσουμε τέλος, ότι ο Aπόστολος Oνήσιμος εορτάζεται και στις 22 Νοεμβρίου.
Άγιος Ονήσιμος ο Απόστολος

Άγιος Ονήσιμος ο Απόστολος
 

Σύναξη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελισ....
 
Όσιος Αυξέντιος ὁ ἐν τῷ Ὄρει

Όσιος Αυξέντιος ὁ ἐν τῷ Ὄρει
 
Όσιος Μαρτινιανός

Όσιος Μαρτινιανός
 
Άγιος Μελέτιος Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας

Άγιος Μελέτιος Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης

Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
~ ***  Τρόμος στην Τουρκία! Μουσουλμάνοι γίνονται Χριστιανοί...
vouleutisxristiani
~  Μεγάλη πρόκληση  για την Τουρκία. Από τη μια χάνει το παιχνίδι που η ίδια ξεκίνησε με τους γείτονες της και από την άλλη υπάρχει και Θρησκευτική αποσάθρωση. Βουλευτής της αντιπολίτευσης και μάλιστα η Selin Saye Böke έκανε μια καινοτομία για το κατεστημένο της Τουρκίας. Άλλαξε το θρήσκευμα της και βαπτίσθηκε Χριστιανή.  Η Selin Saye Böke είναι από πολύ γνωστή οικογένεια με καθηγητές πανεπιστημίου που κατάγεται από τη περιοχή του Hatay, μια συνοριακή με την Συρία περιοχή όπου υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα και σήμερα πολλοί Ορθόδοξοι αραβόφωνοι χριστιανοί.
Όπως αναφέρεται, η βουλευτίνα του Λαικού Κόμματος βαπτίστηκε στην Ορθόδοξη εκκλησία της Αλεξανδρέττας που υπάγεται στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Αντιόχειας, που έχει την έδρα του σήμερα στην Δαμασκό της Συρίας.
Το εντυπωσιακό είναι πως η Selin Saye Böke είναι βουλευτίνα του τουρκικού κοινοβουλίου και παρά τις διάφορες αρνητικές αντιδράσεις ακόμα και μέσα από το κόμμα της, δεν δίστασε όχι μόνο να βαπτιστεί, αλλά και να το διακηρύξει δημόσια.

***  Τα μπλόκα στην Πελοπόννησο - Ξανά στο δρόμο οι αγρότες στο Καλό Νερό (φωτογραφίες)         
      
 
 
 
 
Επέστρεψαν στο κόμβο του Καλού Νερού, το απόγευμα της Κυριακής οι αγρότες της Τριφυλίας. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή συνέλευση του Μπλόκου για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Σκόπός τους είναι η καλύτερη οργάνωση και να σκληρύνουν τον αγώνα τους. . Επιτροπη αγροτών Τριφυλίας θα ειναι σε επαφή με τα αλλα μπλόκα ενώ απευθύνουν κάλεσμα για ενίσχυση του μπλόκου με τρακτέρ, μηχανήματα, οχήματα καθώς και κόσμο και φορείς. Αϋριο Δευτέρα το μπλόκο θα είναι κλειστό από τις 4μ..μ εως τις 7 μ.μ. Στο Ασπρόχωμα για την ώρα δεν υπάρχει πρόθεση να επιστρέψουν οι αγρότες στο μπλόκο
 Παράλληλα κλειστός είναι αυτή την ώρα, ο αυτοκινητόδρομος Τριπόλεως - Αθηνών στο κόμβο τις Νεστάνης, έως και τις 11μ.μ. Και η κυκλοφορία διεξάγεται από τον Αχλαδόκαμπο. Στον Ισθμό παραμένει το μπλόκο στην νέα εθνική και ουρές χιολομέτρων έχουν σχηματιστεί στην παράκαμψη της παλιά εθνικής στους Αγ. Θεοδώρους. 

***  Αυξημένα κρούσματα παράνομης κοπής ελαιοδένδρων για καυσόξυλα          
     
Αυξημένα κρούσματα παράνομης κοπής ελαιοδένδρων από αγνώστους προκειμένου να πουλήσουν τα ξύλα, αντιμετωπίζει φέτος το Δασαρχείο Καλαμάτας.
Παρά το γεγονός ότι φέτος δεν καταγράφηκαν ιδιαίτερα κρούσματα λαθροϋλοτομίας δασικής ξυλείας, καταγγέλθηκαν αρκετές περιπτώσεις υλοτομίας ελαιοδένδρων. Εστιάζονται δε αυτές στις περιοχές από Ασπρόχωμα έως Άρη και Πλατύ.
  Κόβουν τις ελιές
Όπως σημείωσε ο δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας, φέτος δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά κρούσματα λαθροϋλοτομίας σε δασικές εκτάσεις.
«Δύο – τρεις μικρές περιπτώσεις βεβαιώθηκαν και εκείνες δίπλα σε αγροκτήματα που δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια. Δυστυχώς, όμως έχουμε προβλήματα με κλοπή ξύλων από ελιές. Έχουμε καταγγελίες και για ξύλα, αλλά και ότι κόβουν ολόκληρα ελαιόδενδρα, είτε από τη ρίζα, είτε από τα σταυρώματα», σημείωσε ο κ. Κατσίποδας.
Ο δασάρχης σημείωσε ότι γίνονται έλεγχοι και στους παραβάτες τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι μεγάλα.
Στο μεταξύ, μετά τον Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσουν υλοτομίες από συνεταιρισμούς σε δύο συστάδες του Ταϋγέτου για τεχνική ξυλεία.
  Ποιος ελέγχει το οικονομικό
Παράλληλα, από το Δασαρχείο γίνονται έλεγχοι και σε αυτοκίνητα που μεταφέρουν ή πουλάνε ξύλα. Βέβαια, ο έλεγχος από το δασαρχείο αφορά μόνο την προέλευση των ξύλων και δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με το οικονομικό και φορολογικό μέρος της υπόθεσης. Ελέγχους το δασαρχείο, έχει κάνει και σε αυτοκίνητα με ξύλα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.
Φυσικά, το θέμα της προέλευσης ξύλων καλύπτεται σχετικά εύκολα, αφού είτε λένε ότι τα έχουν κόψει από κτήμα που διαθέτουν, είτε υποδεικνύουν ιδιοκτήτη άλλου κτήματος που τους τα έδωσε. Και στις δύο περιπτώσεις δεν μπορεί να ελεγχθεί απόλυτα αν όντως και πόσα ξύλα μπορεί να έκοψε κάποιος από ένα χωράφι και αν λέει αλήθεια ο ιδιοκτήτης.
Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι πως γίνεται η πώληση και μάλιστα σε δημόσιους χώρους και με τι παραστατικά.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα  Δευτέρα στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Δευτέρα 15/2/2016 προβλέπεται σχεδόν αίθριος. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ. Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, με αποτέλεσμα να προκληθεί θολούρα στην ατμόσφαιρα.Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 

*** Σκληρή ανακοίνωση του μπλόκου Καλού Νερού Τριφυλίας!         
      
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΗ
Το μπλόκο του ΚΑΛΟΥ-ΝΕΡΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ καταγγέλλει την βάναυση   επίθεση που δέχτηκε με χημικά στο Χαϊδάρι, μαζί με όλους του Πελοποννήσιους διαδηλωτές, από το μηχανισμό καταστολής της κυβέρνησης.
Ο πόλεμος που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος μας είχε σαν σκοπό να μας τρομοκρατήσει και να μας εμποδίσει να μπούμε στην Αθήνα και να ενωθούμε  με  τους άλλους συναδέλφους μας από αλλά μέρη της Χώρας.
Και ενώ η κυβέρνηση τελικά δεν κατάφερε να μας εμποδίσει  ούτε να μας τρομοκρατήσει καταφεύγει (με την βοήθεια και των ΜΜΕ) στη συκοφαντία, χαρακτηριζοντας μας ακροδεξιούς- Χρυσαυγίτες.
Το  αγροτικό κίνημα   διαμορφώνεται με τρόπο Δημοκρατικό, μέσα από καθημερινές  λαϊκές  γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα  των  αγωνιζομένων αγροτών.
Της  δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν  θα  ξεμπερδέψει  εύκολα μαζί μας,  με  τον αυταρχισμό  και την  συκοφάντηση  του  αγώνα μας .
Ξέρουμε γιατί αγωνιζόμαστε και ποιούς  έχουμε απέναντι μας.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική που έχει σαν στόχο να μας  πετάξει έξω  από τα χωράφια  μας και να συγκεντρώσει την παραγωγή μας σε λίγα χέρια, αποκτώντας ταυτόχρονα τον έλεγχο της διατροφής του λαού μας.  Αυτή η επιδίωξη  αποτελεί  έγκλημα όχι μόνο σε βάρος των αγροτών αλλά και σε  βάρος ολοκλήρου του λαού και αυτό  το  καταλαβαίνουμε. Καταλαβαίνουμε  ότι δε αγωνιζόμαστε μόνο για την τάξη μας αλλά και για ολόκληρο το  Ελληνικό λαό γιατί δίχως  αγροτική παραγωγή και διατροφική αυτάρκεια  ο λαός  μας  δεν θα επιβιώσει .
Επίσης  ξέρουμε  ποιούς έχουμε  απέναντί μας: Έχουμε  την Ε.Ε.,  το ΔΝΤ,  την ΕΚΤ και  την ντόπια Κυβέρνηση  η οποία, ξεπουλώντας μέσα  σε μια  νύχτα  τις  υποσχέσεις της  στους  αγρότες  και  σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό,  πέρασε  στην απέναντι πλευρά.
Τους δηλώνουμε ότι οι αποφάσεις μας δεν λαμβάνονται σε κανένα  κομματικό γραφείο αλλά διαμορφώνονται στο δρόμο μέσα από λαϊκές συνελεύσεις  από εμάς τους ίδιους  αγωνιζόμενους  αγρότες  στα μπλόκα.
Συνάδελφοι αγρότες ο  δρόμος είναι μακρύς  και σκληρός.
Θα μας βρούνε απέναντί τους ως αγωνιστές αγρότες και όχι ως  ξεκληρισμένους  αγρότες,   στις ουρές  των ανέργων.
Θα αγωνιστούμε για να  αναπτύξουμε την ενότητά και  τον συντονισμό του αγώνα με  όλους  τους  συναδέλφους μας  σε όλα  τα μπλόκα  της Χώρας.
Ζητάμε  από όλους τους συμπατριώτες  μας της Τριφυλίας να συσπειρωθούν μαζί μας για τη διεύρυνση  του αγώνα  γιατί,  όπως συνολική είναι  η επίθεση  στην κοινωνία,  συνολική πρέπει να είναι  και η απάντησή μας. Η  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ  ΚΑΛΟΥ  ΝΕΡΟΥ

*** Έριξαν φόλες στον χώρο του Δήμου Καλαμάτας που φιλοξενούνταν αδέσποτα ζώα           
       
Μια ακόμα μελανή σελίδα προστέθηκε απόψε στο θέμα των αδέσποτων ζώων στην Καλαμάτα.
Όπως αναφέρουν τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμάτας Κάποιος φρόντισε να πάρει το νόμο στα χέρια του.
Ακολουθεί όλο το κείμενο σχετικά με το συμβάν στον χώρο του Δήμου Καλαμάτας
 Προσοχή σκληρές εικόνες!!!
Κάποιος φρόντισε να πάρει το νόμο στα χέρια του.
Έριξαν φόλες στο χώρο του Δήμου που φιλοξενούνται αρκετά ζώα.
Τα ζώα που βρίσκονταν μέσα στα κλουβιά ευτυχώς είναι καλά.
Τα ζώα που έμεναν απο έξω και φροντίζαμε ήταν τα θύματα.
Ο Νεμέας πέθανε, η Μαυρούλα και η Μπουλίτσα βρίσκονται στο κτηνιατρείο της κυρίας Καντζιλιέρη σε κρίσιμη κατάσταση.
Ακόμα αγνοούνται μερικά.
Το πρωί κάτοικος της γειτονιάς μας απείλησε ότι αν δεν κάνουμε κάτι με τα σκυλιά θα τους ρίξει φόλα.
(Λόγω του ότι τα ζώα θεωρούσαν το χώρο δικό τους, κυνηγούσαν μηχανάκια και αυτοκίνητα).
Κατανοητό να ενοχληθούν αρκετοί, αλλα αυτό δεν ήταν λύση.
Σήμερα ήταν η κοπή της πίτας μας και αντί να χαρούμε τη γνωριμία μας με το κόσμο, τρέχαμε να προλάβουμε τα ζώα.
Δεν τα θέλετε, μην τα φροντίζετε!!
Αλλά μην τους κάνετε κακό.
Δεν επέλεξαν αυτά να έχουν αυτή τη μοίρα.
Δεν επέλεξαν να ζουν στο δρόμο.
Δεν κατανοούν το ότι το να κυνηγάνε αυτοκίνητα και μηχανάκια είναι επικίνδυνο.
Δεν θέλουν να σας βλάψουν.
Σπίτι, φροντίδα, αγάπη, ασφάλεια και θαλπωρή αναζητούν.
Όποιος γνωρίζει το οτιδήποτε για αυτή την αισχρή ενέργεια, να καλέσει στο 6947962410.
  
*** Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τα νέα προγράμματα του ΚΕΚ- Οι νέες ειδικότητες          
     
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ
 Το Κ.Ε.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ προγραμματίζει την έναρξη  των  επιμορφωτικών του προγραμμάτων, περιόδου Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2016, τα οποία θα λειτουργήσουν στα πλαίσια της Προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση από  Δευτέρα 15-02-2016 έως Πέμπτη 18-02-16, για να παρακολουθήσουν ένα από τα πιο κάτω προγράμματα κατάρτισης:
     α/ Τα προγράμματα κατάρτισης που θα λειτουργήσουν στην Καλαμάτα, είναι:
1ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ 
2ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ (Ηλεκτρονικό Επιχειρείν)
3ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ (Hospitality Management)
4ΑΣΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ
5ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ - ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΑΥΤ/ΤΑ (Photoshop)
6ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
7ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΓΧΟΡΔΩΝ  ΛΑΪΚΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΝ (μπουζούκι - κιθάρα)
8ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
9ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
10ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ
11ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ
12ΚΟΠΤΙΚΗ ΡΑΠΤΙΚΗ
13ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
14ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
15ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ
16ΠΛΕΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΣ
17ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ
18ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ (Decoupage)
  β/ Τα προγράμματα κατάρτισης που θα λειτουργήσουν στην Κυπαρισσία, είναι:
   γ/ Τα προγράμματα κατάρτισης που θα λειτουργήσουν στη Μεσσήνη, είναι:
   δ/ Τα προγράμματα κατάρτισης που θα λειτουργήσουν σε άλλες Τοπικές Κοινότητες είναι:
   ε/ Τα προγράμματα κατάρτισης που θα λειτουργήσουν σε ειδικές ομάδες, είναι:
   στ/ Θα λειτουργήσει πρόγραμμα κατάρτισης για την καλλιέργεια της ελιάς σε διάφορες αγροτικές περιοχές.
  Ø      Η παρακολούθηση των προγραμμάτων αυτών είναι δωρεάν.
Ø      Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσαν ένα και μόνο ένα πρόγραμμα κατάρτισης.
Ø      Οι νέοι και οι άνεργοι, προηγούνται κατά τη διαδικασία επιλογής καταρτιζομένων.
Ø      Προϋπόθεση ένταξης σε κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης είναι η εμπρόθεσμη υποβολή αίτησης του ενδιαφερόμενου.
Ø      Τα προγράμματα κατάρτισης έχουν διάρκεια 60-80 ώρες.
  Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επικοινωνούν:
  1.      ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Νέδοντος 135 Καλαμάτα από 9: 00 έως 14: 00.
2.      ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: ΔΑΟΚ από 10:00 έως 12:00 (κα Καζάκου Φωτεινή).
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ     
Το Κ.Ε.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ προκειμένου να προσλάβει συμπληρωματικά ωρομίσθιους επιμορφωτές για την υλοποίηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης περιόδου Φεβρουαρίου-Ιουνίου 2016, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση από  Δευτέρα 15-02-2016 έως Πέμπτη 18-02-16, για τα παρακάτω προγράμματα:
 Κατασκευής Κοσμημάτων: πτυχιούχοι αναγνωρισμένων Σχολών, εμπειροτέχνες. Τόπος υλοποίησης Καλαμάτα.
Ελαιοκαλλιέργεια: πτυχιούχοι Α.Ε.Ι, Τ.Ε.Ι γεωπονικών σχολών, με εμπειρία στο αντικείμενο. Τόπος υλοποίησης Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Γραφιστική, επεξεργασία εικόνας, εταιρική ταυτότητα (Photoshop): πτυχιούχοι Α.Ε.Ι, Τ.Ε.Ι πληροφορικής, με εμπειρία στο αντικείμενο. Τόπος υλοποίησης Καλαμάτα.
Ζωγραφικής-Χαρακτική: πτυχιούχοι Α.Ε.Ι, Τ.Ε.Ι καλλιτεχνικών σχολών, με εμπειρία στο αντικείμενο. Τόπος υλοποίησης Καλαμάτα-Μεσσήνη.
Ιστορία Τέχνης: πτυχιούχοι Α.Ε.Ι, Τ.Ε.Ι θεωρητικών ή καλλιτεχνικών σχολών, με εμπειρία στο αντικείμενο. Τόπος υλοποίησης Καλαμάτα.
Μεσογειακής Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής: πτυχιούχοι σχολής Τουριστικών επαγγελμάτων ή ανάλογων σχολών, εμπειροτέχνες. Τόπος υλοποίησης Μικρομάνη
Χειροτεχνίας Ντεκουπάζ (Decoupage): πτυχιούχοι καλλιτεχνικών σχολών ή εμπειροτέχνες. Τόπος υλοποίησης Καλαμάτα.
Υφαντική και Πλέξιμο: πτυχιούχοι αναγνωρισμένων σχολών ή εμπειροτέχνες). Τόπος υλοποίησης Κυπαρισσία.
Κοπτική Ραπτική: πτυχιούχοι αναγνωρισμένων σχολών ή εμπειροτέχνες). Τόπος υλοποίησης Κυπαρισσία.
Αρχές Διοίκησης Φιλοξενίας - Ξενοδοχειακά: πτυχιούχοι Α.Ε.Ι, Τ.Ε.Ι Οικονομικών σχολών και σχολών Τουριστικών επαγγελμάτων, με εμπειρία στο αντικείμενο. Τόπος υλοποίησης Καλαμάτα.
  Δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται είναι:
- Βιογραφικό σημείωμα
- Αντίγραφα τίτλων σπουδών
- Αποδεικτικά επαγγελματικής και εκπαιδευτικής εμπειρίας
 Αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν στο Κ.Ε.Κ. Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Νέδοντος 135 Καλαμάτα από 9: 00 έως 13: 00.
 
***  27χρονη έκλεψε από κατάστημα της Καλαμάτας 2 κινητά 

Συνελήφθη, χθες (14.2.2016) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 27χρονη ημεδαπή, γιατί όπως προέκυψε, προχθές (13.2.2016) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, μαζί με ακόμη ένα (1) άτομο, αφαίρεσαν από κατάστημα, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, από τα οποία το ένα (1) βρέθηκε και αποδόθηκε στην υπεύθυνη του καταστήματος. -

***   Άνθισαν οι αμυγδαλιές         
     
«Μπερδεύτηκε» η αμυγδαλιά της φωτογραφίας με τόση ηλιοφάνεια στην περιοχή μας και άνθισε πριν την ώρα της.
Και δεν είναι απλώς ότι έβγαλε ένα λουλουδάκι, «φούντωσε» στην κυριολεξία.   Β.Β. 

***   Στο Άγιον Όρος για προσκυνηματική επίσκεψη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας         
      
Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και από συνεργάτες κληρικούς και των δύο Μητροπολιτών.
Ο Σεβ. Μεσσηνίας ,ο οποίος επισκέφθηκε τις Ιερές Μονές Διονυσίου και Ξενοφώντος έγινε δεκτός με τις δέουσες τιμές τόσο από τον Καθηγούμενο και την Αδελφότητα της Μονής Διονυσίου όσο και από τον Καθηγούμενο και την Αδελφότητα της Μονής Ξενοφώντος, αφού, όπως και ο ίδιος ανέφερε, είναι η πρώτη φορά στη ζωή του που επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε τους Καθηγουμένους και τους πατέρες των Μονών αλλά και τον Σεβ. Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα , ο οποίος και επιμελήθηκε της επισκέψεως. Τέλος, ο Σεβ. Μεσσηνίας με ιδιαίτερη συγκίνηση προσκύνησε την Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγήτριας στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος , εκπληρώνοντας , έτσι , το τάμα του στην Προστάτιδα και Έφορο του Παναγία την Οδηγήτρια και ανεχώρησε αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.  

*** Τα αγροτικά μπλόκα σήμερα στην Πελοπόννησο 

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Πελοποννήσου καθώς, το απόγευμα θα κλείσουν και πάλι τους δρόμους στην εθνική οδό Τρίπολης - Κορίνθου, αλλά και την παλαιά εθνική οδό στον Ισθμό. Η νέα εθνική οδός είναι κλειστή εδώ και τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με δηλώσεις του Χρήστου Τσάμη από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου, οι αγρότες θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους μέσω Αχλαδόκαμπου. Επίσης οι αγρότες θα κλείσουν στις 6.00 το απόγευμα και την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας και η κυκλοφορία θα γίνεται με παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι. Σημειώνεται ότι τεράστια ταλαιπωρία και ουρές προκλήθηκαν χθες αργά το βράδυ στον Ισθμό, καθώς οι αγρότες μπλόκαραν τα φορτηγά που μετέφεραν αγροτικά προϊόντα στην Αττική .Πηγή: korinthostv.gr - 

***  Πέθανε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκοβίστας         
     
Εντελώς ξαφνικά έφυγε από τη ζωή σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Φωνή"  και συγγραφέας Θανάσης Κουκοβίστας.
Γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα. Το μεσημέρι της Κυριακής τον πρόδωσε η καρδιά του. Αρχικά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και μετά στην Αθήνα όπου και υπέκυψε. 

*** Υποκρισία…

Ο μοναδικός Γιώργος Βέλτσος: Πραξικοπηματικά «βάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία, όπως πραξικοπηματικά τις «έβαζε» ο Σαμαράς. Και εξ ίσου απειλούνται οι εργαζόμενοι απ’ αυτούς ή από τους άλλους (;) καναλάρχες και τα μεγάλα συμφέροντα δεξιά και αριστερά. Α, μεγάλε Θανάση Παφίλη, με τη λογική σου και τη λαοκρατία σου. Εσύ, δηλαδή, πώς έδιωξες τους ανθρώπους σου που δούλευαν με τρεις κι εξήντα στον «Ριζοσπάστη» και στον «902», επαναστατικά; Εσύ, με το «παρών» σου, προχθές στη Βουλή, εντελώς ακίνδυνος.. Α.Π. - 

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Έδωσαν εντολή να πυροβολούν τους μετανάστες...
sioneotrf
~ Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας έδωσε εντολή στην αστυνομία να ρίχνει προειδοποιητικές βολές και στη συνέχεια να πυροβολεί κατά μέτωπο τους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα της χώρας τους από την Τουρκία.
Μάλιστα πριν από λίγες ώρες, οι πληροφορίες λένε πως έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού ένας Αφγανός που επιχείρησε να διασχίσει τα σύνορα Τουρκίας - Βουλγαρίας κοντά στην πόλη Sredets. Το θύμα άνηκε σε μία ομάδα μεταναστών, που απαρτίζονταν από 50 άτομα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, το συμβάν επιβεβαιώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Georgy Kostov, ο οποίος υποστηρίζει πως η αστυνομία απλά υπακούει στις εντολές της κυβέρνησης. Αρχικά ζήτησαν από τους μετανάστες να απομακρυνθούν, έριξαν κάποια προειδοποιητικά πυρά κι εν τέλει σκοτώθηκε εκείνος που δεν υπάκουσε τις εντολές των αστυνομικών.
Η Βουλγαρία θα απαγορεύει την είσοδο σε μετανάστες και θα τους επαναπροωθεί στην Τουρκία, ενώ τονίζουν πως αν η Τουρκία δεν τους παραλαμβάνει θα τους αφήνουν στη νεκρή ζώνη. Επίσης, αναμένεται επέκταση του χάρτη που υπάρχει στα σύνορα Τουρκίας-Βουλγαρίας και πιθανότατα θα φθάσει στα νότια σύνορα με την Ελλάδα.

***  ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέα προδοσία! Κανείς δε μιλάει...
prodosia
~ Φαίνεται πως μία νέα εθνική προδοσία ετοιμάζεται να λάβει χώρα, λίγο αργότερα από επέλαση των νατοϊκών πλοίων στο Αιγαίο. Όλα τα δεδομένα δείχνουν πως οι εταίροι και η κυβέρνηση  προωθούν φιλοτουρκική λύση για το Κυπριακό ζήτημα, αλλά και παράλληλη υποχώρηση της χώρας μας για το Σκοπιανό.
Σχετικά με το Κυπριακό, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, φαίνεται πως συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα για υλοποίηση του προγράμματος "Ανάν 2", το οποίο αναμένεται να διαλύσει όλα τα δικαιώματα της χώρας μας, τουρκοποιώντας την Κύπρο. Στο εν λόγω ζήτημα, Άγκυρα και ψευδοκράτος έχουν την υποστήριξη της Ε.Ε., για την εφαρμογή του σχεδίου διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατία.
Σχετικά με το Σκοπιανό, η κυβέρνηση αποφάσισε να προβεί σε μία προδοτική κίνηση, να κλείσει δηλαδή το γραφείο του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης. Η κίνηση αυτή, όπως είναι φυσικό, αποδυναμώνει σημαντικά τη βόρεια Ελλάδα, αφού το σύνολο των Βαλκανικών ζητημάτων ανήκουν στην Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων.
Τη στιγμή λοιπόν που συντελείται νέα εθνική προδοσία σε δύο μέτωπα, ΜΜΕ και πολιτικοί σιωπούν προκλητικά, αφήνοντας στην άγνοια εκατομμύρια Έλληνες.

***  Με αυτό θα αλλάξουν όλα στην Ελλάδα... (BINTEO)
elladaete
~ Ζωντανεύουν ξανά τα σενάρια δημιουργίας τους αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με προβλέψεις του επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Μπακού, Δρ. Βασίλειο Σιταρά. Ο κύριος Σιταράς παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση του, όλες τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα της Κασπίας θάλασσας.
 Η επαναλειτουργία των διαδικασιών παραγωγής στην περιοχή του κοιτάσματος Κασαγκάν, το οποίο βρίσκεται στην ακτογραμμή του Καζακστάν, φουντώνει εκ νέου τα σενάρια. Μέχρι στιγμής αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή του πετρελαίου ο αγωγός Τεγκίζ - Νοβορισίσκ, ο οποίος είναι έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία.
 Σύμφωνα με την έρευνα, η αρχική παραγωγή αργού πετρελαίου, στην πρώτη φάση ανάπτυξης, θα ανέλθει σε 7 εκατομμύρια τόνους ανά έτος. Ύστερα από ένα χρονικό διάστημα, αναμένεται αύξηση της παραγωγής, η οποία θα φθάσει μέχρι και 13 εκατομμύρια τόνους ανά έτος.
 Οι δηλώσεις του κ. Σιταρά προκαλούν έντονο ενδιαφέρον, καθώς σύμφωνα με το ίδιο, η πιθανή επιλογή του αγωγού Τεγκίζ - Νοβοροσίσκ, αναμένεται να αυξήσει άμεσα τις πιθανότητες κατασκευής του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο οποίος στην ουσία θα αποτελεί "γέφυρα", που θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες.
 Αν τα σενάρια που φανερώνει η έρευνα του κ. Σιταρά επιβεβαιωθούν, τότε οι προοπτικές ανάπτυξης για τη χώρα μας θα είναι τεράστιες, καθώς αναμένεται να επωφεληθεί σημαντικά από τη δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
Video : ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΓΩΓΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ,
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥΤΙΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ. https://youtu.be/7r3GQTBkkHE  .-

*** ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Επιτέθηκαν στη Ρωσία... (ΒΙΝΤΕΟ)
isisrussia
~   Δύο νεκροί και δώδεκα τραυματίες ήταν ο απολογισμός βομβιστικής επίθεσης που έλαβε χώρα στο Νταγκεστάν της Ρωσίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, τζιχαντιστές του ISIS είχαν παγιδεύσει ένα αυτοκίνητο με εκρηκτικά, το οποίο ανατίναξαν πλησίον αστυνομικού μπλόκου.
Μάλιστα το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε αμέσως την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ πληροφορίες λένε πως ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και 6 αστυνομικοί.
Στο αυτοκίνητο επέβαινε καμικάζι αυτοκτονίας, ο οποίος ανατινάχθηκε, ενώ η ισχυρότατη έκρηξη μετακίνησε 4 παρκαρισμένα οχήματα.  Δείτε το βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί η έκρηξη!:
Car bomb carnage - explosions at police checkpoint in Dagestan, Russia https://youtu.be/fzRCffzz07Ev   .-
ISIS ATTACK Russia ! Terrorist attacks in Russia!!! 15 02 2016 Взрыв в Дагестане !   : https://youtu.be/bJj0HE6Vsb8 ,- {A car bomb has exploded 15km from the city of Derbent, in Dagestan, near a police checkpoint, killing two and injuring another two people , the Interior Ministry has confirmed.
Preliminary reports say a vehicle approached the police checkpoint and the bomb was detonated. Further details, including casualty numbers, are being confirmed at this time.
Earlier reports indicate the explosion was a suicide bombing, a source told the agency. The blast was reportedly so strong it completely incinerated four vehicles parked in the vicinity of the checkpoint.
However, later, the source added the explosion could have been caused by a gas tank inside the car blowing up. The vehicle was determined later to have been a Lada Priora.
A video posted online shows the scene of the massive explosion, with black smoke billowing from several vehicles near the blast, as police get to work. } .-

*** Διαταγή από Πούτιν! "Έχετε 24 ώρες να φύγετε..."
angryptn
~  Αναβρασμός επικρατεί στην Τουρκία, ύστερα από τη διαταγή που εξέδωσαν οι ρωσικές Αρχές και με την οποία απαιτούν από όλους του Ρώσους να εγκαταλείψουν την Τουρκία μέχρι τα μεσάνυχτα της σημερινής ημέρας.
Μάλιστα γνωστοποιήθηκε στους Ρώσους που κατοικούν στην Τουρκία, πως αν παραμείνουν στην Τουρκία, τότε η ευθύνη θα είναι δική τους, καθώς δε θα υπάρξει άμεση επιχείρηση απεγκλωβισμού.
Σκιαγραφεί άραγε αυτή η ανακοίνωση την αρχή του τέλους για την Τουρκία; Μάλιστα, ύστερα από την επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα στη Συρία, αναμένεται αντίδραση της Ρωσίας, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έξαλλος με τις τουρκικές προκλήσεις που έχουν προκαλέσει έναν νέο πόλεμο.

***  ΣΟΚ! Δείτε ποιον τραγουδιστή διόρισε για σύμβουλό του ο πρόεδρος της Βουλής...
voutsis
~  Ένας από τους νέους συνεργάτες του προέδρου της Βουλής είναι ο τραγουδιστής Γιώργος Ζάμπας, ο οποίος διορίστηκε ως μετακλητός υπάλληλος από τον ίδιο.
zampas
~ Ο λαϊκός τραγουδιστής, τα πρωινά θα εργάζεται στο γραφείο της Βουλής και τα βράδια θα διασκεδάζει τους θαμώνες του κέντρου νυχτερινής διασκέδασης, στο οποίο πραγματοποιεί εμφανίσεις...
Μόνο τυχαίος δεν είναι πάντως ο διορισμός του τραγουδιστή στο επιτελείο του κ. Βούτση, καθώς η οικογένειά του διατηρεί στενούς δεσμού με τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο πατέρας του, Κων/νος Ζάμπας, είναι κορυφαίος πολιτικός μηχανικός και πρώην μέλος του Συνασπισμού.

***  Νέες μειώσεις συντάξεων με απόφαση ΔΝΤ ...
asf
~  Το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος, θα επιδιώξει το πακέτο του Ασφαλιστικού να αξιολογηθεί μόνο του, χωρίς σύνδεση με το Φορολογικό και άλλα κομμάτια της διαπραγμάτευσης.
 Η καθυστέρηση εκτιμάται ότι δίνει περιθώριο στους δανειστές να εγείρουν νέες αξιώσεις, όπως συνέβη με την παρέμβαση Τόμσεν. Παράγοντες της ασφάλισης υπολογίζουν ότι η αξίωση για δημοσιονομικά μέτρα επιπλέον 5 δισ. ευρώ από τις συντάξεις μεταφράζεται σε οριζόντιες μειώσεις κατά μέσο όρο 17%.
 Το αίτημα του ΔΝΤ φαντάζει Γολγοθάς, την ώρα που η κυβέρνηση επεξεργάζεται πακέτο αντιπροτάσεων για να καλυφθεί το φετινό δημοσιονομικό κενό. Με μοναδική κόκκινη γραμμή την προστασία των κύριων συντάξεων από οριζόντιες περικοπές, το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη ολοκληρώσει 7-8 εναλλακτικά σενάρια, λαμβάνοντας υπόψη τις ενστάσεις των δανειστών, οι οποίοι ουσιαστικά απέρριψαν το σχέδιο νόμου Κατρούγκαλου.

*** Νέα ανοικτά μέτωπα για την κυβέρνηση! Κινητοποιήσεις και από τους εκπαιδευτικούς...
olme
~  Δεν σταματούν οι κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς οι εκπαιδευτικοί εξήγγειλαν δίωρες στάσεις εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας, για την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου. Αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι και παύση των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών, αλλά και ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, η ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν προγραμματίσει δύο δίωρες στάσεις εργασίας (12:00-14:00 και 14:00-16:00), προκειμένου να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να συγκεντρωθούν εμπρός του κτηρίου.
Βασική καταγγελία των εκπαιδευτικών είναι οι τραγικές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στα σχολεία, με αποτέλεσμα να χάνονται πάρα πολλές ώρες εργασίας. Παράλληλα υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση προωθεί μία αντιεκπαιδευτική μέθοδο καταμέτρησης των κενών, ενώ το υπουργείο διαλύει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

*** ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ,  ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ μας   :
~*** Τι είναι το " Μπαλονάκι";
mpalonaki
~ http://thessgiatro.gr/ , http://thessgiatro.blogspot.gr/ , { Είναι μιά αναίμακτος επεμβατική στην καρδιά ( εστενωμένα ή αθηρωματικά  αγγεία της καρδιάς  ) που  με  μπαλονάκι και πλέγμα  κατά των καθετηριασμό (στεφανιογραφία) , διανοίγοντε τα εστενωμένα  στεφανιαία αγγεία της καρδιάς ,για σωστότερη αιμάτωση του μυοκαρδίου της καρδιάς και αποφυγή καρδιακού εμφράγματος (στεφανιαίας νόσου) , που οδηγούν σε μεγάλο ποσοστό στην κατάληξη .... ) } .-
Βίντεο : Τί είναι το «μπαλονάκι» / Έμφραγμα μυοκαρδίου , https://youtu.be/aa8IpnI1nGA .-

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

 *** ΣΤΟ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  :
~*** Α ΄ Κατηγορία  ΕΠΣΜεσσηνίας  .
 Αναλυτικά οι συναντήσεις της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο,
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/02/2016 :
Αστέρας Αρφαρών – Δωριέας Δωρίου  5-0
Τέλος  Άγρας Γαργαλιάνων – Πάμισος Μεσσήνης  1-1
ΑΟ Κυπαρισσίας – Μεσσηνιακός  4-0
ΑΟ Σπερχογείας – Πανθουριακός  0-1
 Σάββατο 13/02/2016 :
*** ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-0 σκόρερ των Απολλωνιστών στο 43ο λεπτό
*** ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ-Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 1-0 Οι γηπεδούχοι του Σπύρου Τσικίνη άνοιξαν το σκορ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι στο 11ο λεπτό του α΄ημιχρόνου .-
***Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-0
*** Α.Ο.  ΦΑΡΑΙ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ  3-0

~*** Α1   ΕΠΣΜεσσηνίας   19η  αγωνιστική ,
Αναλυτικά τα ματς της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο 
 Κυριακή 14  Φεβρουαρίου  2016 :
Αναγέννηση Παραλίας – Ομόνοια  5-2 .-
ΑΟ Μεθώνης – ΑΟ Ασπροχώματος  5-0 .-
Παπαφλέσσας Χώρας – Χανδριναϊκός   0-3 .-
Αίαντας Καλαμάτας – Ηρακλής Καλαμάτας  1-3 .-
Χθές , Σάββατο 13/02/2016 :
~  ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-1
~ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ-ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 0-0
~ ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ-Α.Ε. ΑΒΙΑ 0-0 στο 43ο λεπτό οι Μανιάτες έχασαν πέναλτι

~ ***  Β΄ Κατηγορία ΕΠΣΜεσσηνίας :
  Αναλυτικά τα ματς της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου,
Σάββατο 13/02/2016 :  
ΑΕ Αιθαίας – Ηρακλής Κυπαρισσίας  1-4 .-
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΟ Πατίστα  2-1 .-
Ατρόμητος Πλατέος – Διαγόρας Κοπανακίου  0-1 .-
Δόξα Καλαμάτας – ΑΟ Στενωσιάς  3-1 .-
Θύελλα Χαρακοπιού – Ατρόμητος Καλαμάτας  4-1 .-
Ολυμπιακός Ανάληψης -  ΑΕΚ Καλαμάτας  2-1 .-
 Κυριακή 14 Φεβρουαρίου  2016 :
Παπαφλέσσας Άμφειας – ΑΕ Γαργαλιάνων  1-1 .-
Θύελλα Μερόπης – Αστέρας Μικρομάνης  0-1 .-
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  1-2 .-
ΠΑΟ Καλλιθέας – ΑΕ Μάνης  1-1 .-
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Πράσινα Πουλιά  2-1 .-
 Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου  2016 :
Πανιώνιος – ΑΟ Φυτειάς
 - 1ος Όμιλος (17η αγωνιστική)
* ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ-ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1
* ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟΥ-Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ 1-0
* ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ 0-0
Β΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος  (17η αγωνιστική)
* ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ 0-1
* ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-0
* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ-ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0

~***  Γ΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος  13η αγωνιστική
 Σάββατο 13/02/2016 :
 Νέστορας Πύλου – Θησέας Καλαμάτας
 Κυριακή 14 Φεβρουαρίου  2016 :
Ίκαρος Καλαμάτας – ΠΑΟΚ  1-0 .-
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Δαναός 3-4 .-
ΑΟ Λεΐκων – Ερμής Καλαμάτας  2-3 .-
ΑΟ Βέργας – Αστέρας Βαλύρας  1-1 .-
ΑΕ Λογγάς – ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας  4-1 .-
ΑΣ Φυτειάς – ΑΟ Χατζή  Διεκόπη
ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-0

Live score: Πανθρακικός-Πλατανιάς (17:15), «Χ» στο περιστέρι
*** Γιαν Σούπερ Λίγκα  : 22η  αγωνιστική Σ/Κ 13 και 14/02/2016 :ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-0  Σα
ΠΑΟΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ  0-1
ΞΑΝΘΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης    Δευτέρα 0-0 .- ^
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ   2-0
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-1
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   0-2  Σα
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ   0-0 Σα
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  0-3
*** Βίντεο από αγώνες  Σ/Κ 13και14-02-2016  :
~*ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-2  δηλώσεις γκόλ  22η  αγων  13-02-2016: https://youtu.be/toFbB8S_9gU .-                                                                                        ~*ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  0-2  το 1ο  γκόλ 22η αγων  13/02/2016 : https://youtu.be/3PMQ_oDtzWE .-
~*Πανθρακικός-Πλατανιάς 0-2  2ο γκόλ 22η αγων  13/02/2016: https://youtu.be/7Alq7JvYxG4 .- 
~* ΑΕΚ-ΟΣΦΠ  Α΄ημίχρον  0-0  22η  αγων  13-02- 2016 : https://youtu.be/bWpDPYPz2us .- 
~*ΑΕΚ -ΣΦΠ 1-0  δηλώσεις και γκόλ  13/02/2016 22η αγωνιστ : https://youtu.be/vbGI0jqcpRc .- 
 ~* ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 γκόλ πεν  22η  αγων  13/02/2016 : https://youtu.be/ZQ6yXOf2RbA .- 
~*ΑΕΚ-Ολυμπιακός  1- 0  τέλος αγώνα  22η αγων   13- 02- 2016: https://youtu.be/ZQ6yXOf2RbA  .-
~* ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-0  22η  αγων φάσεις 13/02/2016: https://youtu.be/fBXhyjgcA1Aβ  .- 
~* ΠΑΣ Γιάννενα-Παναθηναϊκός  Α΄ ημίχρ   0-1  γκόλ 22η αγων  14/02/2016: https://youtu.be/uNsw0NvA2AI .- 
 ~*ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΑΟ 0-1 1ο  γκόλ  22η  αγων  14/02/2016 : https://youtu.be/cEYi0UjFTeA .- 
~*ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  0-3  δηλώσεις γκόλ 22η  αγων  14/02/2016: https://youtu.be/kgxrS_OdO8E .- 
~* Γιάννενα- ΠΑΟ 0-3  2ο γκόλ 22η αγων  14/02/2016 :
https://youtu.be/Ca_x2RR-A9A .-    
 ~*Γιάννενα-ΠΑΟ  0-3  το 3ο γκόλ 22η αγων  14/02/2016 : https://youtu.be/i2PSfHp4fok .-  
~Δηλώσεις ΜΠΕΡΓΚ  14/02/2016 : https://youtu.be/ETzJfIPUPGM .-  
~  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΠΑΟ 0-3 Επίμαχες 22η αγων  14/02/2016: https://youtu.be/8jYfUXH_2is .-   ~ΠΑΣ  ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  0-3 Φάσεις γκόλ 22η αγων  14/02/2016: https://youtu.be/ClD9MB2fll4 .-
 ~Γιάννενα-ΠΑΟ  0-3  22η αγων  Δηλώσεις φάσεις 14/02/2016: https://youtu.be/kjnPtGTSRWo .-  
~Καλονή-Πανιώνιος  Α΄ημίχρ  1-1  γκόλ ισοφαρ  22η αγων  14/02/2016 : https://youtu.be/3scRN2coxfI .-
~ΚΑΛΟΝΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Α΄ ημίχρ   1-1   1ο γκόλ 22η αγων  14/02/2016 :
 https://youtu.be/w6u_kCpEujA .-
  ~* ΚΑΛΟΝΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-1  δηλώσεις γκόλ  22η  αγων  14/02/2016 : https://youtu.be/MbxddF35r4s .-
~ΕΠΙΜΑΧΕΣ Καλονή-Πανιώνιος 1-1 22η αγων  14/02/2016: https://youtu.be/gMslkTFVo10 .-  
 ~ Αγώνες Σ/Κ φάσεις γκόλ 14-02-2016 : https://youtu.be/_q749qzpce8 .-
~ Παναιτωλικός-Λεβαδειακός  0-0  στο Α΄ ημίχρ  22η αγων  14/02/2016 : https://youtu.be/Uiu82ERpYnY .-                                                                                ~*ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0  1ο γκόλ 22η  αγωνισ  14/02/2016 : https://youtu.be/QoqHTQXa-7c .-                                                                                 ~*ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0 22η αγων   τα γκόλ 14/02/2016 : https://youtu.be/YGbHmIJ2B4g .- 

~*ΠΑΟΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ  Α΄ ημίχρονο  0-0  22η αγων   14/02/2016 : https://youtu.be/hvI9ql5fuLQ .-   ~ΠΑΟΚ-Ηρακλής 0-1 το γκόλ  22η αγων  14/02/2016 : https://youtu.be/4t82fzU8p5w .-               
~ΠΑΟΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ  0-1 φάσεις γκόλ 22η αγων  14/02/016: https://youtu.be/Xe8ugDmqOIc .-  ~ ΠΑΟΚ- Ηρακλής 0-1 Επίμαχες 22η αγων  14/02/2016 : https://youtu.be/wvq40_VEfsM .-                                                              
~ΠΑΟΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1  22η  αγων  14/02/2016 δηλώσεις γκόλ :  https://youtu.be/Hj6ffzfY4I0 .-


Livescore: Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης (0-0) με φόντο την 5άδα
ΞΑΝΘΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης   0-0   , (0-0) .- Δευτέρα 15/02/2016 .-  
Διαιτητής: Ι. Παπαδόπουλος Κίτρινες: Ορφανίδης, Καρυπίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης - Ντουντού, Κιτοκό, Αλόκο, Μούκαμ 
ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Σολτάνι, Ορφανίδης (57΄ Παπαστεργιανός), Νιέτο (74΄ Κρίστοφερ), Σκουρτάι (66΄ Καπετάνος)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δ.Τερεζόπουλος): Μπαντής, Κιτοκό, Ζησόπουλος, Αλόκο, Γιαννούλης, Ντουντού (77΄ Σανκαρέ), Χαμντανί, Μάσα (72΄ Ιωαννίδης), Μπερτόλιο (88΄ Λούι), Μούκαμ, Γιάννου.

***  Στη Β΄ Εθνική :
Η Λαμία κέρδισε με 3-1 τον Παναιγιάλειο
Σε αναμετρήσεις για την 19η αγωνιστική της Football League σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Απόλλων Σμύρνης-Χανιά 1-0
Παναιγιάλειος-Λαμία 1-3
Κυριακή (15:00)
===============
Ολυμπιακός Βόλου-Ζάκυνθος 0-3 (α.α.)
Εργοτέλης-Αχαρναϊκός 0-3 (α.α.)
Κέρκυρα-Παναχαϊκή  2-1  
Αναγέννηση Καρδίτσας-Καλλιθέα  1-1
Τρίκαλα-Αγροτικός Αστέρας   0-0  
Πανσερραϊκός-Κισσαμικός  1-0    
Δευτέρα
=======
  Πανελευσινιακός-Λάρισα
    0-2 .- ^   


*** Στον 3ο Όμιλο της Γ΄ εθνική στο ποδόσφαιρο :
Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής
 
Ηρακλής Ψαχνών-Καλαμάτα  0-1 .- ^
Λεβάντε-Παναρκαδικός  0-1 .- ^
Λουτράκι-Δόξα Ν. Μανωλάδας  1-0 .- ^
Παναργειακός-Βύζας Μεγάρων  3-0 .- ^
ΑΕ Σπάρτης-Αιολικός  1-0 .- ^
Ερμιονίδα-Παμβουπρασιακός   2-2 .- ^
Χαλκίδα-Κανάρης 2-0 (χθες) -


*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ:
Δοκιμασία σε Λαύριο για ΟΣΦΠ, υποδέχεται τον Απόλλωνα ο ΠΑΟ
Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου
 Κόροιβος Αμ.-Κηφισιά  87-77.-
 ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο  87-94 .-
Τρίκαλα-Άρης  68-83 .-
Αρκαδικός-Κολοσσός Ρ.  77-67 .-
Καβάλα-ΑΕΚ  55-65 .-
 

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 :
«Πράσινη» νίκη επί του Απόλλωνα στην «πρώτη» του Χέινς στο ΟΑΚΑ
 ~*  Παναθηναϊκός-Απόλλων  87-71 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 24-20, 53-36, 70-57, 87-81
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μητσόπουλος, Πουρσανίδης, Ταρενίδης
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Χέινς 11 (2), Πάβλοβιτς 10 (1), Παπαδάκης, Μποχωρίδης 3 (1), Γιάνκοβιτς 12, Φώτσης 6, Ραντούλιτσα 18, Φελντέιν 6 (2), Καλάθης 15, Καλαϊτζάκης, Παπαγιάννης 6, Λούντζης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Κώστας Μέξας): Αργυρόπουλος 3 (1), Μαστρογιαννόπουλος, Πάλμλαντ 4, Πελεκούδας, Κουζέλογλου 2, Λαμπρόπουλος 17 (1), Άντερσον 12 (2), Μέιερ 10 (1), Σάντλερ 22 (3), Νικολόπουλος, Γουντς 11.

Livescore: Λαύριο - Ολυμπιακός (35-32 20'), ο ΠΑΟ νίκησε τον Απόλλωνα
~* Λαύριο-Ολυμπιακός   55-71 .- ^
Παρέμεινε στην κορυφή ο Ολυμπιακός με «διπλό» στο Λαύριο
Τα δεκάλεπτα  : 17-17 , (35-32) ,  49-58, 55-71

 Παναθηναϊκός-Απόλλων Π.  87-71 .- ^
  Λαύριο-Ολυμπιακός
   55-71 .- ^


***  Σε αναμετρήσεις για την 12η αγωνιστική της Α1 ανδρών στην υδατοσφαίριση, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Εύκολα Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη, ισοπαλία ο Εθνικός
ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2/2016:
Χίος-Ολυμπιακός 3-11
ΠΑΟΚ-Καλαμάκι 11-6
ΝΕ Πατρών-Ηλιούπολη 6-7
Υδραϊκός-Παναθηναϊκός 10-7
Εθνικός-Γλυφάδα 8-8
Παλ. Φάληρο-Βουλιαγμένη 5-9
 

*** Στην Α1 πόλο γυναικών...Ισοπαλία για Εθνικό και Ρέθυμνο, εύκολα Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη
Αποτελέσματα και βαθμολογία:
ΝΟΒΑ-Ολυμπιακός 4-31
Τρίτων Αμαρ.-Γλυφάδα 3-11
Βουλιαγμένη-Ποσειδών Ιλισίων 19-1
Εθνικός-Ρέθυμνο 9-9
ΚΥΡΙΑΚΗ 14/2 (12η αγωνιστική)
Γλυφάδα-ΝΟΒΑ 12.00

***  Στις αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Νικητής ο ΠΑΟΚ στην Κηφισιά με επική ανατροπή μετά το 2-0Ολυμπιακός - Παμβοχαϊκός 3-0 (25-18, 34-32, 25-21)

Ορεστιάδα - Άρης 3-0 (25-17, 25-23, 25-17)

Παναχαϊκή - Εθνικός Αλεξ. 3-2 (17-25, 25-21, 17-25, 25-18, 15-10)

Ηρακλής - Παναθηναϊκός 3-0 (28-26, 25-22, 32-30)

Φοίνικας Σύρου - Λαμία 3-1 (25-16, 15-25, 25-14, 25-18)

Κηφισιά - ΠΑΟΚ 2-3 (25-21, 27-25, 19-25, 17-25, 11-15)

Η βαθμολογία (σε 17 αγώνες)Ολυμπιακός 48-10 45
Α.Ο. Κηφισιάς 45-22 39
Φοίνικας Σύρου 42-20 39
ΠΑΟΚ 43-20 36
Παναθηναϊκός 35-29 28
Παμβοχαϊκός 30-35 23
Εθνικός Αλεξ/λης 29-38 22
Ορεστιάδα 26-39 20
Παναχαϊκή 24-42 16
Άρης 24-42 15
Ηρακλής 22-41 15
Λαμία 15-45 8

***  Αντεπίθεση για την παραμονή ξεκίνησε από τα Ψαχνά η Μαύρη Θύελλα         

      
Σπουδαία νίκη με 0-1 απέναντι στον τοπικό Ηρακλή
 Με την τεράστια σημασίας νίκη, τόσο σε βαθμολογικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο, επιστρέφει από τα Ψαχνά η Μαύρη Θύελλα. Η τοπική μας ομάδα, στο ντεμπούτο του Κώστα Καλογιαννίδη στον πάγκο, πήρε μια σπουδαία νίκη με 0-1 κόντρα στον τοπικό Ηρακλή. Το γκολ της ομάδας μας, σημείωσε ο νεαποκτηθείς Ραχίμ στο 42ο λεπτό. Η Καλαμάτα είχε και δυο δοκάρια με τον Τορεζάνι στο 50ο λεπτό και με τον Γκίνο στο 66ο.
  Ο Κώστας Καλογιαννίδης επέλεξε τους: Σταυράκης, Τσόπελας, Λιόλιος, Μπαντούνας, Κασμερίδης, ΤσιμικλήςΓκίνο, Όττα, Παναγιωτόπουλος, Τορεζάνι, Ραχίμ.
 
*** 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016   : 
 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  01 Φεβρουαρίου  2016 :  
http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 02  Φεβρουαρίου 2016: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-02-2016.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Η  Εφημερίδα  μας ,Τρίτη  02  Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/02-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04  Φεβρουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/04-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-05-2016.html .-
~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 : 9ο μέρος -κεφάλαιο: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/02/05-2016.html .-  
~ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  06 Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-06-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή 07  Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-07-2016.html .-                                                                                                                                         
~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08-Φεβρουαρίου -2016   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-08-2016.html  .-
~Η Εφημνερίδα  μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 09 Φεβρουαρίου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-09-2016.html .-           
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη 10 Φεβρουάριος  2016   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-10-2016.html .- 
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Φεβρουαρίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/10-2016.html .-    
Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Φεβρουαρίου 2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-11-2016.html .-          
~   Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή 12  Φεβρουαρίου  2016:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-12-2016.html .-
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας  Παρασκευή  12  Φεβρουαρίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/02/12-2016.html .- 
~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 13  και  14 Φεβρουαρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/02/13-14-2016.html .-    
~ ~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης   Σάββατο  13 Φεβρουαρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-13-2016.html  .-   
  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS    στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  14  Φεβρουαρίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-14-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15  Φεβρουαρίου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-15-2016.html .-
~                                                                                                                                                   
~ Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
 ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas = 
Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4481 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =  Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2795 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2819   video. -  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.092  βίντεο   .-
 ~
 
ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΣΑΚΩΝΑΣ στο ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  2016  Φωτογραφίες  ...








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅