Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή  25  Οκτωβρίου  2015  :

~ 25 Οκτωβρίου
Μαρτύρων Αναστασίου (1), Βασιλείου, Διοδώρου, Κλαυδιανού και Λουκιανού. Μαρκιανού και Μαρτυρίου των νοταρίων (†355). Νικηφόρου, Ουαλλερίνου, Ουαλλερίου, Παπία, Πολυκάρπου, Σαβίνου, Στεφάνου, Φαύστου, Φιλαδέλφου και Χρυσάφου. Οσίων Γεωργίου επισκόπου, του ποιητού, Φιλαδέλφου, Πολυκάρπου και Μακαρίου επισκόπου Πάφου. Ταβιθάς της ελεήμονος (2).
(1)Ο Άγιος Αναστάσιος πήγε αυτόκλητος στους τύραννους και διακήρυξε την πίστη του στον Ιησού Χριστό. Το γεγονός αυτό εξέπληξε τους πάντες. Επειδή οι ειδωλολάτρες κατάλαβαν ότι τα βασανιστήρια δεν θα πτοούσαν τον Άγιο, διέταξαν τον αποκεφαλισμό του και στη συνέχεια έριξαν το λείψανό του στη θάλασσα. Αυτό όμως εκβράστηκε στην παραλία, όπου το βρήκε μία ευλαβής γυναίκα και με δικά της έξοδα το ενταφίασε. Κατά την εναπόθεση του ιερού λειψάνου έγιναν πολλές ιάσεις ασθενών.
(2)Η Αγία Ταβιθά ήταν ευσεβής και φιλάνθρωπη χριστιανή που κατοικούσε στην Ιόππη. Το Ταβιθά είναι λέξη συριακή και σημαίνει Δόρκα. Ήταν υφάντρα και έφτιαχνε χιτώνες, τους οποίους πωλούσε προς ανακούφιση των χηρών και ορφανών. Η Ταβιθά όμως αρρώστησε και πέθανε. Την περίοδο εκείνη βρισκόταν στη Λύδδα ο Απόστολος Πέτρος. Όταν το άκουσαν αυτό οι δικοί της, έσπευσαν να τον παρακαλέσουν να έρθει στην Ιόππη, όπου και οδηγήθηκε στο νεκροκρέβατο της Ταβιθάς. Αφού παρακάλεσε τους παραβρισκόμενους να βγουν από το δωμάτιο, ο Πέτρος γονάτισε και προσευχήθηκε. Στη συνέχεια είπε στην Ταβιθά να σηκωθεί. Μόλις εκφώνησε το πρόσταγμα η νεκρή ανεστήθη. Το γεγονός αυτό διαδοθεί στην Ιόππη και πολλοί πίστεψαν. Η Αγία Ταβιθά πέθανε σε βαθύ γήρας.
~   25/10 Απολυτίκιο Αγ. Μαρκιανού και Μαρτυρίου - 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/tbzKI7qhvJU?list=PL8B79C6FF1DA9FFD5 ,


***  Πέντε συλλήψεις από την Ασφάλεια Καλαμάτας για τις εκρήξεις σε Καλαμάτα – Σπάρτη          
     
Σε συλλήψεις 5 ατόμων, προχώρησε χθες το απόγευμα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης και άλλες αστυνομικές Υπηρεσίες, για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε Καλαμάτα και Μυστρά.
Αρχικά, έγινε προσαγωγή ενός 52χρονου από την Καλαμάτα και τεσσάρων  νεαρών που κατάγονται από τη Δράμα και λίγες ώρες αργότερα έγινε και επίσημα σύλληψη των συγκεκριμένων ατόμων.
Οι εικόνες που είχαν καταγράψει κάμερες ασφαλείας στις δύο περιοχές, αλλά και η μαρτυρία στο Μυστρά για ένα αυτοκίνητο που εθεάθη εκεί, με πινακίδες που δεν ανήκαν στην περιοχή, «μίλησαν» και οι αστυνομικές αρχές δεν άργησαν να ξετυλίξουν το κουβάρι.
Τα πέντε άτομα, φέρονται να είναι μέλη της Ομάδας Ε, μιας ομάδας που δεν υπάρχουν ιδιαίτερα στοιχεία για τη δράση της και το ρόλο της.
Υπενθυμίζεται ότι αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τα ξημερώματα της Παρασκευής τοποθετήθηκε και εξερράγη σε βοηθητική πόρτα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα.
Δύο ώρες αργότερα παρόμοιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά.
Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχουν μπει τα δύο σχέδια που άφησαν με σπρέι σε Καλαμάτα και Μυστρά οι δράστες, Το Δελφικό Έψιλον στην Τράπεζα της Ελλάδος και το «Έψιλον ευ» στο άγαλμα του Παλαιολόγου. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα από την Αστυνομία.  Β.Β.

***  Αθωώθηκε ο 19χρονος για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη στη Χώρα         
     
Νέα τροπή, για άλλη μια φορά, παίρνει η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου το Φεβρουάριο του 2014 στη Χώρα του Δήμου Πύλου - Νέστορος, καθώς χθες το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων αθώωσε το 19χρονο Έλληνα ο οποίος είχε δικασθεί ως απλός συνεργός και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 15 ετών.
Ο Έλληνας, που όταν τελέσθηκε το έγκλημα ήταν ανήλικος, τήρησε την ίδια γραμμή, τονίζοντας πως δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα που διέπραξε ο 25χρονος Γεωργιανός, με τον οποίο είχαν πάει μαζί στο σπίτι του αρχιμανδρίτη.
Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι το Μάιο με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας ο 25χρονος Γεωργιανός αθωώθηκε, ενώ αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης. Μάλιστα, η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται το επόμενο διάστημα και αν η αίτηση αναίρεσης γίνει δεκτή, τότε η δίκη του Γεωργιανού θα ξεκινήσει εκ νέου.
Απόλυτα ικανοποιημένος και δικαιωμένος από τη χθεσινή απόφαση δήλωσε στο «Θ» ο δικηγόρος του Έλληνα, Σπύρος Λαπιώτης.
  «Το λέγαμε από την αρχή»
Η δίκη χθες στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, καθώς ο κατηγορούμενος όταν διαπράχθηκε το έγκλημα ήταν ανήλικος. Κατέθεσαν όλοι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου, ενώ η υπεράσπιση ζήτησε εξ αρχής την αθώωσή του, τονίζοντας ότι ήταν παρατηρητής και δίνοντας έμφαση στην επιρροή και το φόβο που άσκησε πάνω του ο Γεωργιανός, καθώς και τη μειωμένη αντίληψη του 19χρονου.
Αρχικά είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία και ληστεία κατά συναυτουργία που τελέσθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού. Τώρα το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Καλαμάτας τον αθώωσε κατά πλειοψηφία (2-1) για την απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και ομόφωνα για την απλή συνέργεια στη ληστεία.
Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, ο δικηγόρος του Σπύρος Λαπιώτης τόνισε:
«Από τη στιγμή της συλλήψεως λέγαμε ότι το παιδί αυτό δεν έχει καμία συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και τη ληστεία του αρχιμανδρίτη. Ήταν στο σπίτι, δεν το αρνήθηκε ποτέ, αλλά χωρίς να δώσει οποιαδήποτε βοήθεια στο δράστη, προκειμένου να σκοτώσει. Ήταν απλώς παρατηρητής, αφού βρέθηκε μπροστά σε συμβάντα που δεν περίμενε. Το δικαστήριο μας δικαίωσε και το παιδί απαλλάχθηκε απ’ όλες τις κατηγορίες. Θα επιστρέψει πλέον σπίτι του, με την οικογένειά του. Νομίζω πως αυτό πρέπει να γίνει παράδειγμα για την κοινωνία μας, ώστε να μην αφήνουμε τα παιδιά μόνα και απομονωμένα, γιατί μπορεί να μπλέξουν σε πολύ άσχημες καταστάσεις, με πολύ τραγικές συνέπειες για τη ζωή και το μέλλον τους».
  Απολογία
Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος Έλληνας δεν αρνήθηκε και σε αυτή τη διαδικασία ότι βρισκόταν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη το βράδυ της δολοφονίας, υποδεικνύοντας ως φυσικό αυτουργό τον 25χρονο Γεωργιανό, χωρίς να διαφοροποιηθεί σε τίποτα απ’ όσα λέει εξ αρχής.
Ο 19χρονος είπε ότι συναντήθηκε με το Γεωργιανό στην πλατεία του χωριού και ο αλλοδαπός τού πρότεινε να πάνε την άλλη ημέρα στην Καλαμάτα να δουν αγώνες καρτ, όπως και να πάνε στον αρχιμανδρίτη για να εξασφαλίσουν χρήματα για καύσιμα.
Από τις καταθέσεις προέκυψε ότι ο αρχιμανδρίτης είχε ιδιαίτερες ερωτικές προτιμήσεις και διάφορα άτομα εξασφάλιζαν χρήματα από αυτόν.
Ο Έλληνας είπε ότι πήγαν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη εκείνο το βράδυ με το Γεωργιανό, ζητώντας να μείνει στο διάδρομο του σπιτιού γιατί φοβόταν. Περιέγραψε ότι το θύμα μαζί με το Γεωργιανό πήγαν σε διπλανό δωμάτιο και έπειτα από 10 λεπτά ακούσθηκαν φωνές και ο αρχιμανδρίτης βγήκε στο διάδρομο γυμνός. Ταυτόχρονα βγήκε ο Γεωργιανός από το δωμάτιο και άρχισε να τον χτυπά με μια σιδερογροθιά στο κεφάλι. Ο ίδιος, όπως είπε, είχε τρομοκρατηθεί και σαστίσει.  Και από φόβο υπάκουσε, όταν του είπε ο Γεωργιανός να πιάσει τα πόδια, για να τον βοηθήσει να σύρουν το σώμα του αρχιμανδρίτη. Περιέγραψε ακόμα ότι μετά ο Γεωργιανός πήρε το πουκάμισο και το τύλιξε στο λαιμό του θύματος και το έσφιξε. Τόνισε πως ήταν σε άθλια κατάσταση απ’ όσα έζησε και υπογράμμισε πολλές φορές ότι δεν είχε καμία συμμετοχή, ενώ όποια βοήθεια πρόσφερε ήταν από φόβο προς το Γεωργιανό. Επίσης, είπε ότι ο Γεωργιανός τον έβαλε μετά να ψάξει το σπίτι του θύματος και του είπε να πετάξει το τηλέφωνο του αρχιμανδρίτη στα σκουπίδια.
Την απαλλαγή του Έλληνα ζήτησε χθες στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της Έδρας, κα Νικολοπούλου.  Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
***   Άνδρας έχασε τη ζωή του στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)          
      
 
Στο κενό από πολυκατοικία επί των οδών Ιατροπούλου και Σιδηροδρομικού Σταθμού στην Καλαμάτα, όπου κατοικούσε, βρέθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο 67χρονος Ανδρ. Μουτεβελής ., χάνοντας την ζωή του.  Ο 67χρονος βρήκε ακαριαία θάνατο, αφού πρώτα το σώμα του χτύπησε στην οροφή που υπάρχει στην είσοδο της πολυκατοικίας.
Ο Α.Μ. ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη της Καλαμάτας αφού συμμετείχε σε πολιτιστικές ομάδες και συλλόγους.  Από την Αστυνομία εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. 

*** Τμήμα Φιλολογίας: 10 χρόνια προσφοράς στην πόλη και την παιδεία (φωτογραφίες και βίντεο)         
      
 
 
 
 
 
Σε μια λιτή αλλά γεμάτη αναμνήσεις εκδήλωση εορτάστηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου η συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας του Τμήματος Φιλολογίας στην Καλαμάτα.
Κατά την εκδήλωση κυριάρχησε η αναγνώριση από τους παρευρισκόμενους του έργου που έχει προσφέρει το Τμήμα σε αυτά τα δέκα χρόνια, ενώ τονίστηκε ότι η Φιλολογία έχει μέλλον.
Την εκδήλωση «άνοιξε» ο πρόεδρος του Τμήματος, Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, ευχαριστώντας όσους βοήθησαν για τη λειτουργία της Φιλολογίας στην Καλαμάτα (να σημειωθεί ότι συστάθηκε έπειτα από εκείνο της Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών). Στη συνέχεια μίλησε για τον πολιτισμικό και μορφωτικό ρόλο του Τμήματος, ενώ κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε την Καλαμάτα που «έχει αγκαλιάσει» τη Φιλολογία, αλλά και τους φοιτητές και τους καθηγητές που όλοι μαζί λειτουργούν αρμονικά για το Τμήμα, με στόχο να ριζώσει και να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην πόλη και όλη την Πελοπόννησο.
Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας και πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Αθηνών, κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην αξιολόγηση που έλαβε το Τμήμα, κάτι σημαντικό, όπως είπε, για ένα Τμήμα που λειτουργεί μόλις 10 χρόνια.
Με τη σειρά της η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη αναφέρθηκε στον αγώνα που έγινε κάποτε για να ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο στην Καλαμάτα. Μάλιστα, ανέφερε ότι όταν ο τότε δήμαρχος Παναγής Κουμάντος (που ήταν παρών στην εκδήλωση) μίλησε γι’ αυτό το στόχο, όλοι παραξενεύτηκαν, αφού το εγχείρημα ήταν μεγάλο. Ωστόσο, έγινε πραγματικότητα, ενώ δήλωσε ότι από την Περιφέρεια θα υπάρχει πάντα το ίδιο ενδιαφέρον για το Τμήμα.
Από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας μίλησε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βεργόπουλος, ο οποίος μάλιστα έχει σπουδάσει στο εν λογω Τμήμα, οπότε γνωρίζει τα πράγματα εκ των έσω, αναφερόμενος στην προσφορά της Φιλολογίας στην Καλαμάτα και όλη την Ελλάδα με τα μεγάλα συνέδρια που έχει διοργανώσει, ενώ κι αυτός επισήμανε το ενδιαφέρον του Δήμου.
Εκ μέρους του αδελφού Τμήματος, του Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, μίλησε ο αναπληρωτής πρόεδρος Νικόλαος Ζαχαριάς, που εξήρε το ρόλο της Γεωργίας Ξανθάκη- Καραμάνου, καθώς βοήθησε τα μέγιστα για την ίδρυση του Πανεπιστήμιου στην Καλαμάτα, αλλά και τη δημιουργία της Φιλολογίας.
Επιστολές για τη σημασία και την προσφορά του Τμήματος Φιλολογίας είχαν στείλει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κ. Μασσέλος και ο καθηγητής Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, οι οποίες και αναγνώστηκαν, ενώ συγχαρητήρια μοίρασε σε όλους τους εμπλεκόμενους ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δ. Μανιάτης.
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε η προβολή ολιγόλεπτου βίντεο με την πορεία του Τμήματος από τότε που ξεκίνησε μέχρι σήμερα, με φωτογραφίες από φοιτητές, καθηγητές, το Θερινό Σχολείο, συνέδρια και άλλες στιγμές που έχουν στιγματίσει τη 10ετή πορεία του. 
Βίντεο  1 ,  Τμήμα Φιλολογίας Καλαμάτας :  https://youtu.be/yQVaeKIMYHU .-
Το λόγο κατόπιν έλαβε η εμπνεύστρια και πρώτη πρόεδρος της Φιλολογίας, Γεωργία Ξανθάκη- Καραμάνου, που ήταν αυτή που πίεσε για να δημιουργηθεί το Τμήμα, αν και υπήρχε σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας, κάνοντας μεγάλες προσπάθειες για να φθάσουμε στο σήμερα  και την ευρεία αναγνώριση.
Μίλησε για τα σημεία που καινοτομεί το Τμήμα και τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού που έχει δημιουργηθεί στο Μυστρά και από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου διοργανώνει, μάλιστα, ένα ακόμα συνέδριο, αυτή τη φορά με τίτλο τη «Σχέση Ανατολής- Δύσης στα Παλαιολόγεια Χρόνια». Σύντομα δε αναμένεται να εγκριθεί πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ινστιτούτο, που ουσιαστικά αποτελεί «παιδί» του Τμήματος της Καλαμάτας. -
Βίντεο  2 , Γεωργία Ξανθάκη- Καραμάνου : https://youtu.be/wnAeUHPCG0A  .-
Λίγο πριν από το τέλος μίλησαν καθηγήτριες του Τμήματος: Η κα Ελένη Βολανάκη μίλησε για τα τρία Μεταπτυχιακά που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή στη Σχολή της Καλαμάτας και έχουν πάνω από 220 ενεργούς φοιτητές, αλλά και για το άνοιγμά της στην πόλη, διοργανώνοντας τα ανοιχτά πανεπιστημιακά σεμινάρια, τα οποία θα συνεχιστούν από τον ερχόμενο Ιανουάριο με θέμα τον πολιτικό λόγο σε όλες τις εκφάνσεις του. Επίσης, μίλησε για το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας, που θα είναι επισκέψιμο στα σχολεία, αλλά και για τη στήριξη της Σχολής στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Η κα Σοφία Καπετανάκη αναφέρθηκε στις μελλοντικές κινήσεις του Τμήματος, ενώ τόνισε το ενδιαφέρον της Φιλολογίας για την Παπυρολογία. Η κα Μαργαρίτα Σωτηρίου μίλησε για τη σημασία των προγραμμάτων Erasmus και της πρακτικής άσκησης. Όπως τόνισε, πολλοί φοιτητές αλλά και καθηγητές από την Καλαμάτα παρακολουθούν μέσω του προγράμματος σπουδές στο εξωτερικό, ενώ και φοιτητές από το εξωτερικό φθάνουν στην Καλαμάτα. Ενδεικτικά, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα βρεθούν δύο φοιτήτριες από την Πολώνια. Σχετικά με την πρακτική, είπε ότι αποτελεί σημαντικό κομμάτι για ένα φοιτητή, αφού είναι εργασιακή εμπειρία άμεσα συνδεδεμένη με το αντικείμενο σπουδών του, ενώ όπου πάνε φοιτητές του Τμήματος αφήνουν άριστες εντυπώσεις και οι δικαιούχοι ζητούν να αυξηθεί ο αριθμός τους. Η εκδήλωση έκλεισε με αποφώνηση από τον πρόεδρο της Φιλολογίας, που τόνισε ότι μέσα από το παλιό και το νέο σφυρηλατείται το μέλλον του Τμήματος.Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση - 

***  Εγκαταλελειμμένο στο έλεος, ρημάζει το Αγροτικό Ινστιτούτο Φιλιατρών (φωτογραφίες) 

 
 
 
Εγκαταλελειμμένο στο έλεος εδώ και χρόνια, ρημάζει το Αγροτικό Ινστιτούτο Φιλιατρών, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών προς τον πρώην Δήμο Φιλιατρών και από το 2011 στο Δήμο Τριφυλίας. Το Α.Ι.Φ. Φιλιατρών, μόνο για τον εξοπλισμό του οποίου δαπανήθηκαν περί τα 100 εκατομμύρια δραχμές, κατασκευάστηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1998, επί δημαρχοντίας Φιλιατρών του Δημήτρη Σωτηρόπουλου, και αποτέλεσε πρότυπο κέντρο στήριξης των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής. Δυστυχώς, όμως, η λειτουργία του διήρκεσε μόλις έξι χρόνια, μέχρι το 2004. Έκτοτε δεν υπήρξε ενδιαφέρον, εγκαταλείφθηκε πλήρως, ο εξοπλισμός εξαφανίστηκε – κάποιος ή κάποιοι αφαίρεσαν (πήραν) μηχανήματα και άλλα καταστράφηκαν τελείως. Το κτήριο που κάποτε στεγαζόταν το Α.Ι.Φ. και εκεί χτυπούσε η καρδιά της γεωργικής έρευνας και καινοτομίας και της αγροτικής παραγωγής, αφού με τις αναλύσεις που γίνονταν συλλέγονταν πολύτιμα στοιχεία, τα οποία οδηγούσαν τους ειδικούς, γεωπόνους κ.ά. σε συμπεράσματα και προτάσεις μείωσης του κόστους παραγωγής των καλλιεργειών, έγινε έρμαιο και χώρος που διέμεναν αλλοδαποί. Μάλιστα, όπως είχε διαπιστωθεί, γινόταν και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Οι Δημοτικές Αρχές, ωστόσο, τόσο των Φιλιατρών όσο και της Τριφυλίας, όχι μόνο δεν επέδειξαν ενδιαφέρον, αλλά απεναντίας αδιαφόρησαν πλήρως. Ούτε καν αναζήτησαν και αναζητούν ευθύνες και τους υπευθύνους για τη λεηλασία και καταστροφή της δημοτικής αυτής περιουσίας. Κι όλα αυτά, ενώ ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών και οι κάτοικοι διαρκώς θέτουν το ζήτημα του Α.Ι.Φ. στους δημάρχους και τις Δημοτικές Αρχές. Η αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του Α.Ι.Φ. είναι πανθομολογούμενη, όπως είναι και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να αναζητηθούν και αποδοθούν ευθύνες στα φυσικά πρόσωπα που τους ανήκουν, καθώς δε σταμάτησε να λειτουργεί και δεν εξαφανίστηκαν εξοπλισμός και μηχανήματα εξαιτίας του κακού καιρού. Κάποιοι ευθύνονται! Μιλώντας σχετικά στο «Θ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, σημείωσε: «Το Αγροτικό Ινστιτούτο Φιλιατρών κατασκευάστηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1998, επί δημαρχίας Δημήτρη Σωτηρόπουλου. Τη λειτουργία του ανέλαβαν έπειτα από διαγωνισμό δύο ιδιώτες γεωπόνοι από την Καλαμάτα. Λειτούργησε χωρίς προβλήματα μέχρι το 2004 που έληξε η σύμβαση των γεωπόνων. Έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη λειτουργία του, αλλά δε βρέθηκε κανένας ενδιαφερόμενος. Από εκεί και μετά, η τότε Δημοτική Αρχή - δημαρχία Άλκη Ξύγκα - το άφησε στη μοίρα του. Δεν ασχολήθηκε ξανά να το λειτουργήσει. Το Α.Ι.Φ. ήταν εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για αναλύσεις χώματος, νερού, λαδιού και κρασιού, τα οποία είχαν στοιχίσει, την εποχή εκείνη, γύρω στα 100 εκατομμύρια δραχμές. Παρότι ήταν περιουσία του τότε Δήμου Φιλιατρών, αφέθηκε στην τύχη του, παραμελήθηκε τελείως και στο τέλος εξαφανίστηκαν τα μηχανήματα και άλλα καταστράφηκαν, χωρίς να έχει αναλάβει κανείς ευθύνη. Εμείς, ως Αγροτικός Σύλλογος, είχαμε ζητήσει το 2008 την επαναλειτουργία του από την τότε Δημοτική Αρχή Φιλιατρών, Άλκη Ξύγκα, αλλά δεν έγινε τίποτα. Τότε διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν τα μηχανήματα, παρότι το είχαν χρεωθεί κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Απάντηση δεν πήραμε για το ποιος έχει την ευθύνη. Επί δημαρχίας Κώστα Κόλλια, το 2011 και το 2012, επανήλθαμε, συζητήσαμε με το δήμαρχο για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας και ζητήσαμε να αναζητήσει και να βρει τους υπευθύνους. Απάντηση πάλι δεν πήραμε. Τελικά, κανείς δεν έχει ευθύνη για ένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου που πλήρωσαν όλοι οι πολίτες των Φιλιατρών; Γιατί η Δημοτική Αρχή Κατσίβελα δεν ασχολείται με το σοβαρό ζήτημα; Το Α.Ι.Φ. είναι αναγκαίο να επαναλειτουργήσει και όλοι οι πολίτες των Φιλιατρών ζητούν, από χρόνια, όπως σας είπα, να μάθουν ποιοι έχουν την ευθύνη για το ότι το Α.Ι.Φ. σταμάτησε τη λειτουργία του και εξαφανίστηκαν σύγχρονα μηχανήματα, κι ακόμα και σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο στο έλεος και ρημάζει, ενώ είχε γίνει χώρος αλλοδαπών με διάφορες ουσίες, όπως έχει διαπιστωθεί…». - 

***  Πόσοι μπορούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ;           
       
Είστε σε θέση να πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ, είναι το ερώτημα που έθεσε προς ψηφοφορία η ιστοσελίδα in.gr.  Κι αν ενδιαφέρονται οι κρατούντες, καλά θα κάνουν να κοιτάξουν τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία 4.435 άτομα (σχεδόν το 60%), από τα 7.397 που είχαν απαντήσει έως χθες το μεσημέρι, δήλωσαν πως δεν μπορούν. Θετικά απάντησαν 2.584 (34,93%), ενώ δεν ξέρω - δεν απαντώ 378 άτομα (5.11%).   Χ.Χ. 

***  Ανησυχητικό φαινόμενο       
  
Όλο και κάποιο περιστατικό με εκρηκτικό μηχανισμό παρουσιάζεται στην Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια, και μάλλον ανησυχητικό μπορούμε να πούμε ότι είναι το φαινόμενο.
Παλιά ούτε υποψία υπήρχε ότι μπορεί να τοποθετηθεί στην Καλαμάτα εκρηκτικός μηχανισμός. Πλέον τίποτα δεν είναι απίθανο.   Β.Β.   

***  Ακόμα ανοικτό          
     
Τρίτη εβδομάδα που είναι ανοικτή η τρύπα στο πεζοδρόμιο στην οδό Σταδίου. Ευτυχώς που έχει καλυφθεί με διάφορα αντικείμενα για να μην τσακίσει κανένας περαστικός τα πόδια του.
Β.Β. 
 
***  Μια βάρκα φάρμακα για τους πρόσφυγες από την Καλαμάτα          
     
Πρωτοβουλία συλλογής φαρμάκων για τους πρόσφυγες έχουν αναλάβει οι πρόσκοποι της χώρας και σε αυτό το πλαίσιο, χθες, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, οι πρόσκοποι της περιοχής, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων, κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά τους και να λάβει μέρος στην εκδήλωση «Μια βάρκα φάρμακα για τους πρόσφυγες».
Σε εθνικό επίπεδο οι πρόσκοποι πραγματοποιούν αυτή τη δράση σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, με σκοπό τη «συλλογή φαρμάκων για τις ανάγκες των χιλιάδων συνανθρώπων μας, που στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις συνέπειες του πολέμου αναγκάζονται να καταφύγουν ως πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες.
Επιπλέον, από την περασμένη Τετάρτη έχει ξεκινήσει η συλλογή φαρμάκων για τους πρόσφυγες και στις προσκοπικές εστίες της Καλαμάτας, στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων (Δημοσθένους και Σπετσών) και στο 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμάτας (Πάρκο Σιδηροδρόμων).   Α.Π.   
 
***   Κωστής Παπαγιώργης: Από τους πολύτιμους του πάθους που λέγεται Ελλάδα…         
       
Ο Κωστής Παπαγιώργης πέρασε στην…άλλη όχθη τον Μάρτιο του 2014. Συνεπώς κατέχει, πλέον, τη λύση του αιώνιου…αινίγματος. Για όλους τους υπόλοιπους στενούς και περισσότερο απόμακρους φίλους του έχουν μείνει ως κληρονομιά οι ιστορίες, τα βιώματα δίπλα του, αλλά και τα βιβλία του.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Καλαμάτα στο "bar- bar"  με ομιλητές τον συγγραφέα Γιώργος - Ίκαρο Μπαμπασάκη και μαζί του στο πάνελ τον Καλαματιανό εκδότη και συγγραφέα, Νίκο Χριστόπουλο, ήταν κάτι σαν δώρο για όσους την παρακολούθησαν. Η πρωτοβουλία ήταν του βιβλιοπωλείου ''greekbooks'' και της ΚΟΙΝΣΕΠ ''πράματα και θάματα''.
Αυτό που κατέθεσαν οι ομιλητές, αλλά και οι πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ήταν ότι η τέχνη του Κωστή Παπαγιώργη στο δοκίμιο, στη συγγραφή εν γένει, η λοξή και τόσο εύστοχη ματιά του στα πράγματα, στα ανθρώπινα πάθη, η αιρετική και η ακαταμάχητη ματιά του ήταν τέτοια, που άλλη δεν θα ανατείλει επί των ημερών μας. Το μαρτυρούν, άλλωστε, τα ίδια τα βιβλία του, ζωντανότερα από ποτέ, κι όσοι τον γνώρισαν μέσα από αυτά θα χρειαστούν να τον ξαναβρούν. Όσοι πάλι δεν είχαν την τύχη μέχρι πρότινος, καιρός να την αδράξουν, να μάθουν για τον Κωστή Παπαγιώργη.
Σε κάποια σημεία από την κουβέντα του Ίκαρου Μπαμπασάκη σημειώσαμε "Τον γνώρισα στην Καλλιδρομίου, το 1980. Είχε τότε κατσαρό, βαθυκάστανο μαλλί και πλούσιο μουστάκι.
Βλέμμα σαν βραχνό blues, αγέρωχα ηττημένο, αλλά ηττημένο όχι σε μάχη ή σε πόλεμο, ηττημένο από θέση, από τοποθέτηση, ύστερα από σοφή απόφαση, ηττημένο μπροστά στον πελώριο πλούτο και το συντριπτικό χάος του παρελθόντος της ανθρωπότητας.
 Αυτό το παρελθόν της ανθρωπότητας μοχθούσε αγρίως ο Κωστής να το γνωρίσει και να το κατανοήσει. Ένα τέτοιο εγχείρημα είναι απ’ την αρχή καταδικασμένο. Και καταδικαστικό. Σε τσακίζει. Αξίζει όμως να το τολμήσεις. Ήταν ο πιο τρυφερός ανάμεσά μας. Καμωνόταν τον κυνικό, αλλά ήταν καρδούλα. Δεν μπλέχτηκε σε καμία από τις πάμπολλες ίντριγκες της Σόλωνος. Τρικλοποδιές δεν έβαλε, ποτέ και σε κανέναν.
 Υπήρξε, τουναντίον, γενναιόδωρος, χωρίς να το κάνει θέμα. Κάμποσοι συγγραφείς οφείλουν στον Κωστή το ότι εκδοθήκανε, και μάλιστα με επιτυχία. Και όπως έχω πει, ξανά και ξανά, οφείλουμε στον Κωστή το ότι ανανεώθηκε το ενδιαφέρον για το δοκίμιο, το δύσκολο είδος που διακόνησε δυνατά.
Το τι χρωστάμε στα βιβλία που μετέφρασε είναι ανυπολόγιστο (πρόχειρα θυμίζω: Μισέλ Φουκώ, Εμμανουέλ Λεβινάς, Φρανσουά Σατλέ, Ρενέ Ζιράρ, Εμίλ Σιοράν). Το τι χρωστάμε στα όσα έγραψε για τη Μέθη, τους Ξυλοδαρμούς, την Αποτυχία, τον Εαυτό, το Βάδισμα, αλλά και για τον Όμηρο, τον Χάιντεγκερ, τον Παπαδιαμάντη, τον Χέγκελ, τον Βακαλόπουλο είναι τόσο πολύτιμο που δεν μπορώ να το πω εδώ με λέξεις.
 Ας επαναλάβω μονάχα τα λόγια του Λάγιου, στη «Νέα Εστία», δέκα χρόνια πριν: «Ο Παπαγιώργης είναι μακράν ο καλύτερος πεζογράφος τα τελευταία τριάντα σαράντα χρόνια. Ο Παπαγιώργης είναι από τους Παλαιούς Πολύτιμους αυτού εδώ του πάθους που λέγεται Ελλάδα. Είναι στην παρέα του Πικιώνη και του Προβελέγγιου, του Εμπειρίκου και του Εγγονόπουλου, του Τσιτσάνη και του Σαββόπουλου, του Αρανίτση και του Ράμφου, του Πεντζίκη και του Σπηλιώπουλου, του Παπατάκη και του Σταθόπουλου, του Ρέτσου και του Κουν, του Βογιατζή και του Βακαλόπουλου».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
***
 
***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Ποδοσφαιρικοί αγώνες 8ης αγωνιστικής το Σ/Κ 24.25. ΚΑΙ 26/10/2015   στην Ελληνική Σούπερ Λίγκα :
Σάββατο  24/10/2015 :
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ -ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  1-2  .- ^
Τα  γκόλ  : 49' Κάπελ-30' Μιλούνοβιτς, 83' Κουλιμπαλί .-
Βίντεο  από τον αγώνα  :
~ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ έναρξη αγών    αγων   24/ 10/2015  : https://youtu.be/3pM4oi5KngU .-  
~ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-2 δηλώσεις γκόλ 8η  αγων   24/10/2015  :
https://youtu.be/AHUsE9_8xpE .-

 ~Παναιτωλικός- Πλατανιάς 1-2  το 1ο γκολ του Πλατανιά 24/10/2015: https://youtu.be/EZuknG85_UI .-
~ Παναιτωλικός-Πλατανιάς 1-2  γκόλ ισοφαρ  Παναιτωλικός  24/10/2015:
https://youtu.be/HDzGyYUJalA  .-
~ Παναιτωλικός-Πλατανιάς 1-2  Α΄ ημίχρονο 0-1 24/10/2015: https://youtu.be/Q9QFuMxW1gQ ,-

 Όλα μηδέν στη Μυτιλήνη μεταξύ Καλλονής και Λεβαδειακού

~* ΚΑΛΟΝΗ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  0-0  .- ^
 ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Ούκα, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Καλτσάς, Κεϊτά, Μπαργκάν (83΄ Μπουρούς), Γεωργίου, Σάμπα, Μανούσος.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ Ακης Μάντζιος): Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Ουόν, Στάθης, Μανωλάς, Μαχαίρας (83΄ Ρομέου), Φαβάλι (68΄ Γιάχιτς), Νικολάου, Ναβάρο (90+1΄ Μίνγκας), Μάντζιος, Γιακουμάκης.

Βίντεο από τον αγώνα :

~ΚΑΛΟΝΗ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-0    αγων  24/10/2015 : https://youtu.be/lpvtFBAitDU .-   
~ΚΑΛΟΝΗ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 0-0    αγων  24/10/2015: https://youtu.be/RffHzy2vSF4 .-

Με άλλο αέρα η ΑΕΚ έριξε πεντάρα στον Ηρακλή
 ~ * ΑΕΚ -ΗΡΑΚΛΗΣ   5-1  .- ^
Τα  γκόλ :Δύο γκολ πέτυχε ο Βάργκας (31΄,60΄) και από ένα οι Αραβίδης (38΄), Μπαρμπόσα (67΄), Μπουνανότε (89΄) ενώ για τον Ηρακλή σκόραρε ο Βέλλιος στο 64΄.
 Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες: Κολοβέτσιος, Ντιντάκ, Λαμπρόπουλος - Μπαρτολίνι, Μπουλούτ
 ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντιντάκ, Σιμόες (83΄ Κορδέρο), Γιόχανσον, Βάργκας (74΄ Μπουονανότε), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (54΄λ.τρ. Κρισάντους)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς (46΄ Μπουλούτ), Μακρής, Πορτουλίδης (70΄ Περόνε), Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (46΄ Ρομάνο), Πασάς, Βέλλιος
* Από την αρχή του αγώνα, μερίδα των οργανωμένων φώναζε συνθήματα εναντίον του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στο 86΄ του αγώνα, ταυτόχρονα με το «Ντούσαν προδότη», ακούστηκαν κι οι αποδοκίμασίες των υπολόποιπων προς τους οργανωμένους.
Βίντεο  από τον αγώνα :
~ΑΕΚ- ΗΡΑΚΛΗΣ Α΄ ημίχρ  2-0 γκόλ 8η  αγων  24/10/2015: https://youtu.be/cUIIsr8u4uc.-  
~* ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ 5-1  δηλώσεις γκολ    αγων  24/10/2015: https://youtu.be/0BLiuFQ9q4I .-
~ΑΕΚ-Ηρακλής  5-1  το  1ο γκολ ΑΕΚ  24/10/2015: https://youtu.be/tPVgtiSFDwc .-
~ΑΕΚ-Ηρακλής 5-1  το 2ο  γκόλ ΑΕΚ  24/10/2015: https://youtu.be/2TBY5GIrRcY .-
~ΑΕΚ-Ηρακλής 5-1    το 3ο  γκολ ΑΕΚ 24/10/2015: https://youtu.be/c5isWy5lgX8 .-
~ΑΕΚ-Ηρακλής 5-1  μείωση σκορ 8η αγων  24/10/2015: https://youtu.be/vJ7xPq46Kdk .-
~ΑΕΚ-Ηρακλής 5-1  το 4ο γκολ ΑΕΚ 24/10/2015: https://youtu.be/Y9NR9oE8ZLI .-
~ΑΕΚ-Ηρακλής 5-1  το  5ο γκολ ΑΕΚ  24/10/2015: https://youtu.be/SjIF-iCiKiM .-

Κυριακή 25/10/2015 :
Η Βέροια έφυγε από τη Ν.Σμύρνη με νίκη στις καθυστερήσεις
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ   0-1 
Το  γκολ : 93΄ Ναζλίδη  .-
Ο διαιτητής του αγώνα, Τάσος Παπαπέτρου, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπουμάλ, Τασουλή, - Ετζενγκέλε, Ναζλίδη, Κόλα, Λόπεζ.
Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Μπακασέτας (79' Χαλκιαδάκης), Μπουμάλ, Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Σιώπης, Βλάχος, Καραμάνος (67' Βιγιάλμπα), Τασουλής, Ανσαριφάρντ.
Βέροια (Γεωργιάδης): Λόπεζ, Αραγονές, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Ετζενγκέλε, Αμπντισαλάμ, Βεργώνης (46' λ.τ. Μαραγκός), Νέτο (89' Μαγέφσκι), Αμπντούν (59' Γιουσούφ), Ναζλίδης, Κόλα.Βίντεο  από  τον αγώνα  :  
~Πανιώνιος-Βέροια  0-1     αγων  25/10/2015: https://youtu.be/N18gNRnBeJw .-

Ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από το Περιστέρι για το 8Χ8
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-2                                                                                              Τα  γκόλ : ο Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος με ισάριθμες κεφαλιές στο 59΄ και 63΄ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Το γκολ των «κυανόλευκων» πέτυχε στο 75΄ ο Μίλος Στόιτσεφ.
Διαιτητής: Αλ. Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)Κίτρινες: Λε Ταλέκ, Ουσέρο, Λαζαρίδης - Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μ.Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης (17΄ λ.τ. Μπ.Στόιτσεφ), Λαζαρίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Ουσέρο, Μπρίτο (62΄ Μαρσελίνιο), Ούμπιδες (68΄ Μίλος Στόιτσεφ), Πίτου Γκαρσία, Λε Ταλέκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (76΄ Ντομίνγκες), Σεμπά, Πάρντο (72΄ Ερνάνι), Ιντέγε (90΄+1 Φινμπόγκασον).
Video  από τον αγώνα :
~  Ατρόμητος-Ολυμπιακός  1-2   2ο  γκολ ΟΣΦΠ  25/10/2015: https://youtu.be/ICq1IFLJa5M ,  .-
~Ατρόμητος- Ολυμπιακός  1-2  γκόλ Ατρόμητου 25/10/2015 : https://youtu.be/3ymXCwaRkLY .-
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2    αγων   25/10/2015 : https://youtu.be/KSj_p0CExV0  .-
Δίκαιη νίκη του ΠΑΟΚ, άδικο πέναλτι Αρετόπουλου, άφαντος ΠΑΟ ως το 70'
ΠΑΟΚ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  3-1
 Τα  γκόλ  : με πέναλτι του Μπερμπάτοφ στο 28', (αλλά οι φιλοξενούμενοι έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται για το πέναλτι )  , στο 32΄ Ροντρίγκες, στο 42' ΜΙγκέλ Βίτορ,   στο 73′ πεν. Ν.  Καρέλης .- 
Διαιτητής: Αρετόπουλος
Κίτρινες: Βίτορ 44′, Τζαβέλλας 47′, Λέοβατς 73′, Μακ 84′ / Ταυλαρίδης 27′
ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Σάμπο (Χαρίσης 71′), Τζιόλης, Ροντρίγκεζ, Λέοβατς, Μακ, Ζάιρο (Αθανασιάδης 82′), Μπερμπάτοφ (Πέλκας 30′).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Νάνο, Θελάντερ, Ταυλαρίδης, Μαρινάκης, Αμπέιντ (Πέτριτς 83′), Κουτρουμπής (Κλωναρίδης 62′), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης (Λαγός 82′), Μπεργκ.
Βίντεο από τον αγώνα  :
  ~  ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α΄  ημίχρονο 3-0  τα  γκολ 8η  αγων  25/10/2015: https://youtu.be/6ErqM2RyDX0 .-

Ξεθώριασε το «Ελ Θράκικο»: «Σούπα» μεταξύ Πανθρακικού και Ξάνθης
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ  0-0
Ο διαιτητής της συνάντησης, Ηλίας Σπάθας (Πειραιά), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Χασομέρη, - Ζαραδούκα, Βασιλακάκη.
Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (46' Χρήστου), Σερφά, Μεχία, Λαδάκης (79' Μάρτινς), Ντιγκινί, Χαβίτο (89' Νικόλτσης), Χασομέρης και Ντε Σόουζα.
Ξάνθη (Ρασβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Τριάδης (46' Σολτάνι), Λουσέρο (72' Αλμέιντα), Βασιλακάκης, Χερέα, Φλίσκας, Νιέτο (61' Ντιμιτρόφ), Καπετάνος, Λισγάρας, Ζαραδούκας
Βίντεο από τον αγώνα  :
~ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ 0-0  δηλώσεις 8η αγων  25/10/2015: https://youtu.be/tbstD-emdII .-

 «Διπλό» στα Γιάννενα οι Αρκάδες με Γιάννου... λαμπρό αστέρι        ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  1-2 
Τα  γκόλ  : 3' με τον Μανιά, αλλά οι Αρκάδες γύρισαν το ματς με δύο γκολ του Γιάννου, στο 37' με πέναλτι και στο 81'.ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιαράς
 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Σκόνδρας - Ιγκλέσιας, Λανθαρότε, Κουρμπέλης
 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ (72' Σκόνδρας), Μανιάς, Κοζορώνης (84' Φερφελής), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα, Ίλιτς (76' Σαπανίδης), Στρούνα, Τσάβες, Ναδάλες.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης, Δημούτσος (55' Φερνάντες), Μπερτόλιο (46' Λανθαρότε), Παπαδόπουλος, Γιάννου (85' Αλόκο).
Βίντεο από τον αγώνα  :
~ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  1-2  δηλώσεις γκόλ 8η  αγων  25/10 /015   : https://youtu.be/bNb06l5S-O8 .-

*** Στην Football League -Β΄ εθνικής  :
Τα Τρίκαλα «λύγισαν» την Κέρκυρα και φορτσάρουν...

Παρασκευή, 23.10.2015 
  Τρίκαλα - Κέρκυρα 3-2
Σάββατο, 24.10.2015
15:00 Εργοτέλης - Παναιγιάλειος 3-2 .- ^
16:00 Πανελευσινιακός - Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1 .- ^
16:00 Πανσερραϊκός - Παναχαϊκή  1-2 .- ^
16:00 Ολυμπιακός Βόλου - Λαμία 1-0 .- ^
16:00 Ζάκυνθος - Καλλιθέα 1-2 .-^
16:00 Κισσαμικός - Αχαρναϊκός  1-1 .-^
18:00 Απόλλων Σμύρνης - ΑΕ Λάρισα 0-0 .- ^ Κυριακή 25.10.201515:00 Χανιά - Αγροτικός Αστέρας


***  ΄Ποδόσφαιρο Γ΄ Εθνική Σ/Κ  24και25/10/2015 , 5η  αγωνιστική  :

Γ' Εθνική
Κυριακή 24/10 - 15:00
1ος όμιλος (6η αγωνιστική)
Άρης-Λαγκαδάς (Σάββατο 24/10 - 17:30)
Ηρακλής Αμπελοκήπων-Απόλλων Κρύας Βρύσης
Εορδαϊκός-Καμπανιακός
Καβάλα-Εθνικός Ν. Αγιονερίου
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Βυζάντιο
Εθνικός Σερρών-Θύελλα Φιλώτα
Κοζάνη-Δόξα Δράμας
Έβρος Σουφλίου-Καλαμαριά
Ρεπό: Νέστος Χρυσούπολης
2ος όμιλος (6η αγωνιστική)
Οικονόμος-Φαρκαδόνα
Οπούντιος-Τύρναβος
Πύδνα Κίτρους – Πύρασος
Εθνικός Φιλιππιάδας-Φωκικός
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Αιγινιακός
ΑΕ Καραϊσκάκης-Νίκη Βόλου
Ρήγας Φεραίος-Αχέρων
Θεσπρωτός-Δωτιέας Αγιάς
Ρεπό: Πιερικός

4ος Όμιλος (5η αγωνιστική)
Αστέρας Βάρης-Τράχωνες
Επισκοπή-Ιάλυσος (13:30)
Φωστήρας-Ηλυσιακός
ΟΦΗ-ΠΑΟ Κρουσσώνα
Εθνικός-Ιωνικός
Ερμής Ζωνιανών-Γλυφάδα
Ηράκλειο-Τριγλία Ραφήνας
Κηφισιά-Ατρόμητος Πειραιά
Αιολικός - Δόξα Νέας Μανωλάδας
3ος  όμιλος   ΈΧΕΙ ρεπό αυτό το Σ/Κ  :  Ηρακλής Ψαχνών - ΑΟ ΧαλκίςΠΑΟ Βάρδας - Παναρκαδικός
Παναργειακός  - ΑΟ Λουτράκι
Βύζας Μεγάρων - Κανάρης Νενήτων
Ένωση Ερμιονίδας - Μαύρη Θύελλα
ΑΕ Σπάρτης - ΑΟ Λεβάντε.
 
*** Αποτελέσματα Α1  στο ελληνικό μπάσκετ  :
3η Αγωνιστική
24/10/2015ΑΕΚΤρίκαλα82-65
24/10/2015ΚηφισιάΛαύριο79-82
24/10/2015ΚαβάλαΚόροιβος74-89
24/10/2015Απόλλων ΠατρώνΚολοσσός Ρόδου58-74
24/10/2015ΆρηςΠΑΟΚ84-72
25/10/2015ΡέθυμνοΠαναθηναϊκός60-84
26/10/2015ΟλυμπιακόςΑρκαδικός

***Σε αγώνες της 3ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Πρώτη νίκη για το Λαύριο, 82-79 την Κηφισιά
Κηφισιά-Λαύριο 79-82
Τα δεκάλεπτα: 25-21, 43-49, 66-65, 79-82

Κέρδισε τα Τρίκαλα και παραμένει αήττητη η ΑΕΚ
ΑΕΚ-Τρίκαλα 82-65
Τα δεκάλεπτα: 20-23, 44-34, 66-50, 82-65
Διαιτητές: Γκόντας, Πουρσανίδης Γ., Κατραχούρας
ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Παπαντωνίου 6, Χέρστον 14 (2), Μιλόσεβιτς 5, Σκραμπ 2, Μαυροκεφαλίδης 26(1), Κάρτερ 2, Σαρικόπουλος 8, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 9 (3), Ουόρεν 10(2).
Τρίκαλα (Κώστας Φλεβαράκης): Ντόουντελ, Σόκο 7, Τσιλούλης 2, Καραθανάσης 3 (1), Τσιάρας 7 (1), Κοντζέρ 22 (2), Κουκουλάς 6, Καλλές, Ρόμπινσον 10 (2), Καλογιαννίδης 2, Τιγκ 6, Βαρυτιμιάδης.

Νέα εκτός έδρας νίκη του Κόροιβου, 89-74 την Καβάλα
Καβάλα-Κόροιβος Αμαλιάδας 74-89
Τα δεκάλεπτα: 19-20, 33-42, 52-67, 74-89
ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Τζήμας): Κεμπ 8, Γκόρντον 8 (1), Ταπούτος 24 (1), Κοστόφ 16, Βάργκας 11 (1), Λίβας, Φαν Ντερ Μαρς, Μεντλάιν, Γιαννακίδης 3 (1), Σταμπούλης, Γκέλιος, Καλαϊτζίδης 4
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Ντέιβις 19 (3), Χριστοδούλου 4, Τρότερ 14 (1), Βασιλόπουλος 14, Χάρις 11 (1), Θόρτον, Πουλιανίτης 7 (1), Χαριτόπουλος 5 (1), Γεωργάκης 2, Σλαφτσάκης 2, Μπάτης, Κάουνσιλ 11 (1)
Εύκολα ο Κολοσσός, ούτε τώρα νίκη ο Απόλλωνας
Απόλλων Πατρών-Κολοσσός Ρόδου 58-74
Διαιτητές: Σχινάς, Παπαπέτρου, Θεονάς
Τα δεκάλεπτα: 13-20, 29-40, 48-56, 58-74
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Θανάσης Παπαχατζής): Ντάνκαν 6 (1), Μέιερ 10 (2), Πέρι, Γουντς 14, Παλμπλαντ 8 (2), Αργυρόπουλος, Βεργίνης 7 (1), Αθανασούλας 5 (1), Καπ 4, Νικολόπουλος 4 (1)
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 20 (2), Λίντεν 5 (1), Ρέλεφορντ 3 (1), ΜακΓκι 9, Λιούις 11 (2), Μανωλόπουλος 13 (3), Ντέιβις 2, Γεωργαλής, Άχονεν 11 (1)

Ο Άρης αφεντικό της πόλης στη Θεσσαλονίκη
Άρης-ΠΑΟΚ 84-72
Τα δεκάλεπτα: 22-20, 41-39, 63-56, 84-72
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Γκούμας, Παφίλης
 Άρης (Δημήτρης Πρίφτης): Πελεκάνος, Ουάιτ 27 (3), Ουότερς 8, Χάγκινς 6, ΜακΝιλ 18 (4), Ξανθόπουλος 11 (3), Τσούπκοβιτς, Ζάρας 2, Κοέν 2, Μούρτος 2, Σίμτσακ 8
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 8, Βασιλειάδης 18, Μαργαρίτης 14, Μάρκοβιτς 4, Χάτσερ 19, Κακαρούδης 4 (1), Τσόχλας, Δέδας, Ντούβνιακ 3 (1), Μπάλαμπαν 2 .-

Πάτησε «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός
Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός 60-84
ΡΕΘΥΜΝΟ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Κλουφ 9 (1), Ρέλφορντ 17 (1), Σάφτενααρ 4, Γιαννόπουλος 14 (1), Κορόλεφ 8 (2), Πατάτας, Σχίζας 2, Κουκ 4, Ματαλών 2, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 9 (1), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 23 (5/8 τρίπ.), Γκιστ 14, Χαραλαμπόπουλος 7, Φώτσης 9 (2), Διαμαντίδης 6, Καλάθης 2, Παπαγιάννης 3, Λούντζης 2, Κούζμιτς 1


Ολυμπιακός-Αρκαδικός (26/10, 18:30)
***Στο  γυναικείο μπάσκετ στην  Α1  :
Νίκη του Ολυμπιακού στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι στο γυναικείο μπάσκετ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  61-66  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-32, 51-49, 61-66  .-

*** Αναλυτικά τα ματς της  7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας,  :
Σάββατο  24/10/2015  :
  Δωριέας Δωρίου – Τσικλητήρας Πύλου  0-6 .- ^
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας  2-0 .- ^
 ΑΟ Φαραί – Πανθουριακός  1-2 .- ^
  Κυριακή 25 Οκτωβρίου  2015 :
 Απόλλων Καλαμάτας – Πάμισος Μεσσήνης   0-2  .- ^
Αστέρας Αρφαρών – Μεσσηνιακός  1-1 .- ^
ΑΟ Κυπαρισσίας – Εθνικός Μελιγαλά  4-1 .- ^
ΑΣ Ανδρούσας – Ολυμπιακός Καλαμάτας  3-0  .- ^
ΑΟ Σπερχογείας – ΑΟ Διαβολιτσίου  1-1 .- ^
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 Αναλυτικά οι συναντήσεις της 5ης αγωνιστικής του  πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας,  έχουν ως εξής:
Σάββατο 24/10/2015 :
 Απόλλων Πεταλιδίου – ΑΟ Ασπροχώματος 1-2 .- ^
Χανδριναϊκός – Ακρίτας Κορώνης  0-1 .- ^
Νέος Άρις – Ηρακλής Καλαμάτας  1-0 .- ^
Κυριακή 25 Οκτωβρίου 
 Αναγέννηση Παραλίας – Εράνη Φιλιατρών   2-2 .- ^
ΑΟ Μεθώνης – Κεραυνός Καλαμάτας  0-1 .- ^
Παπαφλέσσας Χώρας – ΑΕ Αβίας  0-2 .- ^
 Αίαντας Καλαμάτας – Ομόνοια   -
 Β΄ ΤΟΠΙΚΗ   για την 3η αγωνιστική
    Αναλυτικά τα ματς της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας  έχουν ως εξής:
 Σάββατο  24/10/2015  :
 ΠΑΟ Καλού Νερού – Αστέρας Μικρομάνης   2-1 .- ^
Πανιώνιος – ΑΕ Αιθαίας   1-1 .- ^
ΑΟ Πατίστα – Ηρακλής Κυπαρισσίας  3-0 .- ^
Ατρόμητος Πλατέος – Θύελλα Μερόπης  4-0 .- ^
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Ατρόμητος Καλαμάτας  6-0 .- ^
  Κυριακή 25 Οκτωβρίου  2015  :
 Πράσινα Πουλιά – Δόξα Καλαμάτας  1-0 .- ^
ΑΕΚ Καλαμάτας – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  0-1 .- ^
Διαγόρας Κοπανακίου  - Παπαφλέσσας Άμφειας   0-1 .- ^
ΑΟ Φυτειάς – ΑΕ Γαργαλιάνων  1-0 .- ^
Ολυμπιακός Ανάληψης – Θύελλα Χαρακοπιού  3-0 .-^
ΠΑΟ Καλλιθέας – Παναθηναϊκός Καλαμάτας  0-1 .- ^
ΑΕ Μάνης – ΑΟ Στενωσιάς   0-0  .- ^
 Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Πρεμιέρα 
της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, στο οποίο συμμετάσχουν 16 ομάδες χωρισμένες σε 2 ομίλους.  Στον 1ο όμιλο,  Στον 2ο όμιλο, 
 Αναλυτικά τα ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας  έχουν ως εξής…
 Σάββατο  24/10/2015  :
 Αστέρας Βαλύρας  - Ερμής Καλαμάτας   2-2 .- ^
ΠΑΟΚ – Πανευαϊκός   0-3 .- ^
ΑΟ Χατζή – ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας
Κυριακή 25 Οκτωβρίου 20153-1 .- ^
 ΑΣ Φυτειάς – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας   6-1 .- ^
Θησέας Καλαμάτας – Δαναός  0-6 .- ^
ΑΕ Λογγάς – Νέστορας Πύλου   5-0 .- ^

~ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Έξι συναντήσεις για την 1η αγωνιστική
Αγωνιστική δράση σήμερα στο παιδικό πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΠΣΜ, με τη διεξαγωγή έξι συναντήσεων.
 Στο παιδικό πρωτάθλημα έχουν δηλώσει συμμετοχή 28 ομάδες που χωρίστηκαν σε 5 ομίλους.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα έχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2000, 2001 και 2002.
Επίσης, οι ομάδες μπορούν να κάνουν έως 7 αλλαγές, ενώ κάθε ομάδα μπορεί να δανείζεται έως 8 ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες.
Αναλυτικά οι σημερινοί αγώνες (είναι από τον 1ο και 2ο όμιλο) με τους διαιτητές που τους σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Σάββατο 24 Οκτωβρίου 
Πράσινα Πουλιά – Απόλλων Καλαμάτας 
ΑΟ Φαραί – ΑΕ Αβίας
ΑΣ Ανδρούσας – Ολυμπιακός Καλαμάτας   3-5 .- ^
ΑΕ Μάνης – Ηρακλής Καλαμάτας   2-4 .- ^
Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης – Αίαντας Καλαμάτας  0-0 .- ^
Δόξα Καλαμάτας – ΑΟ Ασπροχώματος: Ρέκκας
Ρεπό: Αναγέννηση Παραλίας, Μεσσηνιακός. - 

Μικτή Νέων Μεσσηνίας -Μικτή Νέων  Αρκαδίας  5-0  .- ^
Μικτή Παίδων Μεσσηνίας -Μικτή Παίδων Αρκαδίας  5-0 .- ^

*** Βόλεϊ: Νίκη για τις γυναίκες του Μεσσηνιακού, ήττες για τους άνδρες της Καλαμάτα 80 και του Ακρίτα, συνέχεια σήμερα με τις γυναίκες του Ακρίτα          
   
Αρχή με εύκολη νίκη για Μεσσηνιακό, 3-0 τους Ίωνες
Με το …δεξί ξεκίνησε η γυναικεία ομάδα του Μεσσηνιακού τις υποχρεώσεις της στην Α2 εθνική κατηγορία βόλεϊ, κερδίζοντας με 3-0 σετ τους Ίωνες χθες στο Κλειστό της Παραλίας. Οι «πράσινες» ήταν ανώτερες καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και παρουσία μεγάλου αριθμού φιλάθλων (περίπου 450 άτομα), έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου τους 3πόντου (στην πρεμιέρα του 2ου υποομίλου του 1ου Ομίλου είχαν ρεπό την περασμένη εβδομάδα). Τα σετ ήταν 25-19 και 25-19, 25-17.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σουρή, Ραμούνδου, Κωνσταντοπούλου, Σκλήρη, Παναγοπούλου, Χειλαδάκη (αρχική 6άδα), Σαμπάτη λ. Έπαιξαν και οι Τζούλου, Φωτεινάκη, Ζερίτη, ενώ την 14άδα συμπλήρωσαν οι Μπούνα, Μπεσσή, Μπαξιβανάκη, Σπανού.
  ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80
Στο 3ο σετ χάθηκε το παιχνίδι με τον Κύζικο

Για τη 2η αγωνιστική της Α2 βόλεϊ των ανδρών η Καλαμάτα ’80 ηττήθηκε χθες στη Νέα Πέραμο με 3-1 σετ από τον Κύζικο. Η τοπική μας ομάδα που παρατάχθηκε χωρίς τις σημαντικές απουσίες των Μπλάουελ και Εξαρχέα είχε καλή εμφάνιση και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αν ήταν πιο προσεκτική στις λεπτομέρειες. Καταλυτικό στάθηκε το 3ο σετ, το οποίο έχασε με 26-24, αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 19-20. Το 1ο το είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι με 25-19, ισοφάρισε ο ΑΟΚ παίρνοντας το 2ο με 21-25, ενώ το φινάλε γράφτηκε υπέρ του Κύζικου με 25-20 στο 4ο σετ.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Χρήστος Δημητρακόπουλος): Αποστολόπουλος, Μανιατέας, Ντάκουρης, Κωτσάκης, Κακαλέτρης, Μάνα (αρχική 6άδα), Γρ. Σκαρτσίλης λ., Μπεσσής, Δ. Σκαρτσίλης, Βλάσσης, Γιατράκος, Μπουσούνης.
  Ήττα στα σημεία στην Πάτρα για τους άνδρες του Ακρίτα
 Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε χθες στην Πάτρα η ανδρική ομάδα του Ακρίτα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ισχυρή και σαφώς πιο έμπειρη Ολυμπιάδα. Οι Αχαιοί κέρδισαν αρκετά εύκολα το 1ο σετ με 25-19, όμως το 2ο το …έχασε από τα χέρια του Ακρίτας με 25-23 κι ενώ προηγούνταν 18-22.
Το καλαματιανό συγκρότημα, στον 2ο μόλις αγώνα της ιστορίας του για την Α2 βόλεϊ, «απάντησε» κερδίζοντας με 19-25 το 3ο σετ, όμως η προσπάθεια δεν είχε συνέχεια και η Ολυμπιάδα «καθάρισε» με 25-19 το 4ο σετ και μαζί το 3ποντο.
  Α2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Με Πανιώνιο σήμερα ο Ακρίτας

Το δεύτερο φετινό του αγώνα για το πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ γυναικών και τον 1ο εντός έδρας θα δώσει σήμερα ο Ακρίτας. Θα υποδεχθεί στις 6 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας τον ισχυρό Πανιώνιο. Το ευχάριστο για τον προπονητή Μπάμπη Μυτσκίδη είναι ότι θα έχει όλες τις παίκτριές του στη διάθεσή του και με την ώθηση των φιλάθλων που αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στις κερκίδες ο Ακρίτας θα κυνηγήσει τη δεύτερη νίκη του.
Τον απογευματινό αγώνα θα «σφυρίξει» ο Πάνος Χανδρινός, με βοηθό τον Ανδρέα Χριστοδουλόπουλο.

*

~  ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  01  Οκτωβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-01-2015.html .-                                                                                                 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  02  Οκτωβρίου 2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-02-2015.html .-                 
 ~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  02  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/02-2015.html .-                    
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                               
~  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03 , 04  και  05  Οκτωβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/03-04-05-2015.html .-                                                                                                                   
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015:   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/03-2015.html .-  ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Οκτωβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-04-2015.html .-                                                                                                                   
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 05  Οκτωβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-05-2015.html .-                                                                                                             
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  06  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-06-2015.html .-                                                                                                       
 ~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 06  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/06-2015.html   .-                                                                                                                                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη  07 Οκτωβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-07-2015.html .-     
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  08  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-08-2015.html .-                                                                                                                     
~Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Οκτωβρίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-09-2015.html .-   
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 09  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/10/09-2015.html ,                                                                                                                                               
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  10  και  11  Οκτωβρίου 2015:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .-                                                            
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 10  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-10-2015.html .-                            
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-                                                                                                                     
 ~ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ   Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-                                                                                                             
~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-                                                                                                                         
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-11-2015.html .-                                                                                                                  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα   12  Οκτωβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-12-2015.html .-                                                                                                         
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  13  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-13-2015.html .-                                                                                                             
 ~Η  Εφημερίδα  μας  Arfara  News  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  14  Οκτωβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-14-2015.html .-                                 
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 14  Οκτωβρίου  2015   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/14-2015.html .-                                                                                                                       
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  15  Οκτωβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-15-2015.html .-                                                                                                                     
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  16  Οκτωβρίου  2015: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-16-2015.html .-                                                                                             
~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html .-                                          
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 17 , 18  και 19  Οκτωβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/17-18-19-2015.html   
~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  19  Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-19-2015.html .-                                                                                                               
~Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  20  Οκτωβρίου  2015 :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-20-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας   ASRFARA  NEWS  το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/10/asrfara-news-21-2015.html .-    
 ~   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .- 
   ~  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  22 Οκτωβρίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-22-2015.html ,.-                 
~   ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ Πέμπτη  22  Οκτωβρίου  2015     Εκδρομές - Διαδρομές - Διασκέδαση στις  Ελληνικές Ομορφιές !!  Φωτογραφίες  και Βίντεο !! :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/22-2015.html .-                                                                                                                           
~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA NEWS  το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 23  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-23-2015.html .-        
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-~
 Αθλητικό Σαββατοκύριακο  24  και 25  Οκτωβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr  .- 
 ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  24  Οκτωβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-24-2015.html .-  
  Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή  25  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-25-2015.html .-
~                                                                                                                                                                   
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4409  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2617 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2618 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9645   βίντεο   .-
~
***  
1~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4580 /. -   
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
3.-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 556 /   
 4 .- https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
5.-
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.333  
6.-  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** 

*
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅