Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Το  αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 :
~

~

~
*** Σύλληψη 37χρονου πρωταγωνιστή διαφήμισης για ναρκωτικά

Συνελήφθη, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», 37χρονος υπήκοος Νιγηρίας, για εισαγωγή ηρωίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πρόσωπο που είχε πρωταγωνιστήσει σε γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 37χρονο, ο οποίος έφτασε αεροπορικώς στην Ελλάδα, από την Ουγκάντα, μέσω Κωνσταντινούπολης. Ο αλλοδαπός είχε καταπιεί ποσότητα ηρωίνης, σε πενήντα οκτώ αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού βάρους 1.285 γραμμαρίων. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών - ειδικότερα ηρωίνης - από χώρες της Αφρικής προς τη Δυτική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. skai.gr -  
~
***  52χρονος έχασε τη ζωή του στην Ε.Ο. Σπάρτης-Λογγανίκου

Σήμερα (19.7.2015) πρώτες πρωινές ώρες, στο 17,6ο χλμ της επαρχιακής οδού Σπάρτης-Λογγανίκου, μοτοσικλέτα που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 52χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Σπάρτης. - 
~
***  Αναζωπυρώσεις σε Αργολίδα και Λακωνία – Μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο                                  
Οι φλόγες πλησιάζουν ξανά προς την κατοικημένη περιοχή της Νεάπολης - Καίγεται δάσος στην περιοχή του Μαλαντρενίου του δήμου Άργους- Μυκηνών
Αναζωπυρώσεις σε Αργολίδα και Λακωνία – Μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο
Δύσκολη είναι αυτή την ώρα η κατάσταση στην Πελοπόννησο καθώς δύο μέτωπα που βρισκόταν σε ύφεση αναζωπυρώθηκαν από τους δυνατούς ανέμους και απειλούν πάλι να πάρουν μεγάλες διαστάσεις.  
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή του Μαλαντρενίου του δήμου Άργους- Μυκηνών στην Αργολίδα. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 19 πυροσβέστες με επτά οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα και τρία  Α/Φ από αέρος. Στην περιοχή μεταβαίνουν και πυροσβέστες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Άργους, Ναυπλίου και από όμορους νομούς.
Αναζωπύρωση καταγράφεται αυτή την ώρα στις καμένες περιοχές του Κάμπου Λακωνίας λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι φλόγες πλησιάζουν ξανά προς την κατοικημένη περιοχή της Νεάπολης, ελέγχεται όμως από τις ισχυρές δυνάμεις την πυροσβεστικής.
Με αμείωτη ένταση συνεχίζει να καίει από εχθές και η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο. Στο σημείο είναι όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού ενώ έχει ζητηθεί βοήθεια από γειτονικούς νομούς. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Κολοκοτσάς κατήγγειλε εμπρησμό, επισημαίνοντας πως οι εστίες ήταν αρκετές και η μια διαδεχόταν την άλλη. Είπε επίσης ότι από την φωτιά κάηκαν ελαιόδεντρα και κινδύνευσαν κατοικίες.
Εν τω μεταξύ, πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για τη Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Αττικής,
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια)
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία)
Οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, οι περιφέρειες και οι δήμοι των παραπάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
~ Βίντεο από τις φωτιές :
Από τις φωτιές στο Υμηττό 17,18/ 07/2015 : http://youtu.be/itKq8sVpwZo ,
Από τις φωτιές στην Νεάπολη Λακωνίας 17/07/2015 : http://youtu.be/uZxbk_QseMU ,
Φωτιές 17/07/2015 : http://youtu.be/TbCeDsbk-Js ,
Φωτιές στην Νεάπολη Λακωνίας   17,  18- 07-2017 : http://youtu.be/rIhw-WBSlNs ,
~
***  Στον αγνοούμενο αστυνομικό το απανθρακωμένο πτώμα στον Kαρέα
Η σύζυγός του αναγνώρισε τα προσωπικά του αντικείμενα που βρέθηκαν στην περιοχή
Στον αγνοούμενο αστυνομικό το απανθρακωμένο πτώμα στον Kαρέα
Αναγνωρίστηκε χθες το βράδυ το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, στο δάσος του Καρέα, κοντά στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών στις πυρκαγιές του 1998 , λίγο πάνω από το κολυμβητήριο της Ηλιούπολης. 
Πρόκειται για τον 47χρονο αστυνομικό που αγνοείτο από την Παρασκευή, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή. 
Την εξαφάνιση του αστυνομικού είχε δηλώσει η σύζυγός του, η οποία αναγνώρισε τα προσωπικά του αντικείμενα που βρέθηκαν στην περιοχή. 
Ο άτυχος αστυνομικός, που υπηρετούσε στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΕΛ.ΑΣ, είχε αναρρωτική άδεια, λόγω επέμβασης στη μέση –στην οποία είχε υποβληθεί πρόσφατα– και καθημερινά πήγαινε για περίπατο στην περιοχή του Καρέα.
Όταν ξέσπασε η φωτιά την Παρασκευή, ο 47χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την οικογένεια του και της είπε ότι βλέπει την φωτιά όμως είναι καλά. Έκτοτε δεν ξαναεπικοινώνησε. Ο άντρας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, προσπάθησε να ανεβεί στην πλαγιά, διέσχισε περίπου 100-150 μέτρα αλλά κατόπιν πιθανότατα λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις. 
~
***  Όχι άλλο κάρβουνο... 74 τέσσερις πυρκαγιές σε μία μέρα σε όλη τη χώρα                        
Σε ύφεση οι τέσσερις μεγαλύτερες σε Λακωνία, Μαλακάσα, Υμηττό και Σκύρο
Όχι άλλο κάρβουνο... 74 τέσσερις πυρκαγιές σε μία μέρα σε όλη τη χώρα
Εβδομήντα τέσσερις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ώρου, ενώ σε ύφεση βρίσκονται οι τέσσερις μεγαλύτερες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Σε καλό δρόμο βρίσκεται η κατάσβεση των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο, με τα δύο μέτωπα της φωτιά σε Σπαθοβούνι Κορινθίας και Ίρια Αργολίδας να βρίσκονται υπό έλεγχο, ενώ η φωτιά στην Νεάπολη Λακωνίας, παρότι δεν υπάρχει ουσιαστικό ενεργό μέτωπο ακόμα είναι σε ύφεση.
Ειδικότερα, σε ύφεση βρίσκονται:
H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές, Παρασκευή, σε δασική έκταση στο Φαρακλό, στη Νεάπολη Λακωνίας. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 105 πυροσβέστες με 42 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 όχημα ΟΤΑ.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή, σε δασική έκταση, στον Καρέα. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 31 υδροφόρες ΟΤΑ και 30 ιδιωτικά βυτιοφόρα.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής. Στο συμβάν επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 12 οχήματα ΟΤΑ.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ατσίτσα Σκύρου. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 οχήματα ΟΤΑ και 1 ελικόπτερο.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Καλαμάκι Ζακύνθου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 υδροφόρο ΟΤΑ και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές στη Ν. Αρτάκη Ευβοίας,, όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα ΟΤΑ και στην περιοχή Μαυσωλείο Διστόμου - Αράχωβας, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 5 υδροφόρες ΟΤΑ.
Για σήμερα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Xάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κυκλάδων και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο, Κύθηρα και Ζάκυνθο.
Η Πυροσβεστική, για μια ακόμη φορά, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.
~
***   Σε θησαυροφυλάκιο στις Βρυξέλλες το μυστικό σχέδιο για Grexit
"Αν εφαρμοστεί, στους δρόμους της Αθήνας θα ακούγονται οι ερπύστριες των τανκς" δηλώνει εμπιστευτικά αξιωματούχος
Σε θησαυροφυλάκιο στις Βρυξέλλες το μυστικό σχέδιο για Grexit
Σε ειδικό δωμάτιο ασφαλείας και μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο φυλάσσεται στον 13ο όροφο του κτιρίου Berlaymont, λίγα μέτρα από το γραφείο του Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, το σχέδιο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Σε έναν πολυσέλιδο τόμο, που γράφτηκε σε λιγότερο από ένα μήνα από 15μελή ομάδα της Κομισιόν, απαντώνται ερωτήματα για το πώς θα αντιμετωπιστεί μια τέτοια έξοδος, περιλαμβάνοντας ακόμη και το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν, καθώς η Ελλάδα δεν θα οδηγείτο μόνο εκτός ευρώ αλλά και εκτός Ε.Ε.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε έναν ήδη δεμένο τόμο το οποίο περιγράφηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, πριν την έναρξη της Συνόδου, από τον ίδιο τον Γιούνκερ, με όλες τις λεπτομέρειες ενός Grexit. Στο έγγραφο, σύμφωνα με αξιωματούχο που γνωρίζει το περιεχόμενό του, υπάρχουν λεπτομερείς απαντήσεις σε 200 θέματα που αφορούν το Grexit. Τα ερωτήματα είναι αλληλένδετα καθώς μία έξοδος από το ευρώ θα δημιουργούσε αλυσιδωτά γεγονότα.
Το σχέδιο εκπονήθηκε με απόλυτη μυστικότητα. Μια ομάδα 15 μελών της Κομισιόν άρχιζε να το ετοιμάζει όταν η ημερομηνία εκπνοής του προγράμματος (τέλος Ιουνίου) πλησίαζε, ώστε να είναι προετοιμασμένη η Επιτροπή για παν ενδεχόμενο, ενώ από τη στιγμή που αναγγέλθηκε το δημοψήφισμα, την Παρασκευή 26 Ιουνίου, οι σχετικές διαδικασίες επιταχύνθηκαν. Το Σαββατοκύριακο του δημοψηφίσματος οι εργασίες εντατικοποιήθηκαν, ώστε πλέον δύο μέρες αργότερα, την Τρίτη εκείνης της Συνόδου, το σχέδιο να έχει την τελική του μορφή.
Οι εμπλεκόμενοι στη δημιουργία του σχεδίου, σύμφωνα με την Καθημερινή, δούλεψαν με «πόνο ψυχής»,  γιατί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι τα πράγματα είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είχαν άμεση εμπλοκή με τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας. Ένας μάλιστα από αυτούς -  στην κρίσιμη φάση της κατάρτισης - είπε χαρακτηριστικά: «Αν εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό, στους δρόμους της Αθήνας θα ακούγονται οι ερπύστριες των τανκς».
~
***  Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για τα 41 χρόνια της τουρκικής εισβολής 
Μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Ερντογάν θα παρακολουθήσει μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία
Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για τα 41 χρόνια της τουρκικής εισβολής
Σε μια περίοδο συγκρατημένης αισιοδοξίας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της 'Αγκυρας δημιουργεί η αυριανή παρουσία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την τουρκική εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή του βορείου τμήματος της νήσου. 
Αύριο το απόγευμα ο Ερντογάν, μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, θα παραστεί στις εκδηλώσεις και σε μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.
Απόψε ο Μουσταφά Ακιντζί θα μιλήσει από την τηλεόραση του «Μπαϋράκ». Εξάλλου, ένα υποβρύχιο, μια άκατος και μία κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού θα αγκυροβολήσουν στην Κερύνεια, ενώ μια φρεγάτα θα βρίσκεται στα ανοικτά. Επίσης, η ομάδα "τουρκικά αστέρια" της πολεμικής αεροπορίας θα πραγματοποιήσει επίδειξη στην Κερύνεια. 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα εκδηλώσεις για την εισβολή θα πραγματοποιηθούν και στη Μερσίνη της Τουρκίας, ενώ μια αντιπροσωπεία της "ένωσης ηρώων ΤΜΤ Κύπρου" βρίσκεται ήδη εκεί. 
Αναφερόμενος στην παράνομη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στα κατεχόμενα για την επέτειο της εισβολής, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος , Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι «η Λευκωσία αναμένει να δεί ποιά μηνύματα θα στείλει ο Ταγίπ Ερντογάν για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη». Ουδείς ξεχνά την εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή, τόνισε ο κύριος Χριστοδουλίδης. Εμείς, είπε, επιθυμούμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την επανένωση της Κύπρου.
~
***  Ολάντ: Η ευρωζώνη χρειάζεται δικό της κοινοβούλιο                  
Την "επανίδρυση" της ευρωζώνης με τη Γαλλία στην εμπροσθοφυλακή προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος
Ολάντ: Η ευρωζώνη χρειάζεται δικό της κοινοβούλιο
Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια "ισχυροποιημένη οργάνωση" της ευρωζώνης και να συγκροτήσει, μαζί με τις χώρες που θα το επιθυμούσαν, μια "εμπροσθοφυλακή", γράφει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche.
Σύμφωνα με τον Ολάντ, τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης πρέπει να μπορούν να δρουν αυτόνομα και ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις ακόμα και εξόδου μιας χώρας από το κοινό νόμισμα, όπως στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης. 
"Η ευρωζώνη κατάφερε αυτήν την εβδομάδα να επαναβεβαιώσει τη συνοχή της με την Ελλάδα. Για πολλούς, η ποιότητα των γαλλογερμανικών σχέσεων έπαιξε ρόλο" τονίζει ο Ολάντ στο αφιέρωμα της εφημερίδας στον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ που κλείνει αύριο τα 90 χρόνια του.
"Όμως δεν μπορούμε να παραμείνουμε σ' αυτό. Πρότεινα να επιστρέψουμε στην ιδέα του Ζακ Ντελόρ για μια κυβέρνηση της ευρωζώνης και να προσθέσουμε σ' αυτήν έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό καθώς και ένα κοινοβούλιο για να διασφαλίσουμε τον δημοκρατικό έλεγχο" προσθέτει στο άρθρο του ο Γάλλος πρόεδρος, ακολουθώντας προφανώς την λογική του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες είχε δηλώσει ότι επιθυμεί μια  "ευρωπαϊκή κυβέρνηση", διότι "ορισμένα "κεντρικά" ζητήματα για την ΕΕ δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται μόνον από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων".
"Το να μοιραζόμαστε το ίδιο νόμισμα είναι κάτι πολύ παραπάνω από το μια σύγκλιση. Είναι μια επιλογή που έκαναν 19 χώρες επειδή είναι προς το συμφέρον τους. Άλλωστε καμία κυβέρνηση εδώ και 15 χρόνια δεν ανέλαβε την ευθύνη να βγει" από το ευρώ, συνεχίζει ο Ολάντ. "Αυτή η επιλογή απαιτεί μια ενισχυμένη οργάνωση και μια πρωτοπορία, με τις χώρες που θα το αποφάσιζαν. Η Γαλλία είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο επειδή, όμως μας έχει δείξει ο Ζακ Ντελόρ, μεγαλώνει όταν βρίσκεται στην πρωτοπορία της Ευρώπης".
Ο ίδιος ο Ντελόρ, όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα, απάντησε ότι το σημερινό σύστημα που ακολουθείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο. "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα πρέπει να επανιδρυθεί αυτή η οικονομική και νομισματική Ένωση. Θα το κάνουν; Υπήρξε εξ αρχής μια κατασκευαστική ατέλεια. Υπάρχουν επίσης ανοησίες και μια αδυναμία της ευρωζώνης να βάλει τέλος σ' αυτές" εκτίμησε ο Ντελόρ.
"Στην παρούσα κατάσταση, αποφύγαμε τα χειρότερα. Όμως η Ευρώπη δεν είναι πλέον μια ηθική δύναμη --και λέω ηθική με την καλή έννοια του όρου. Θα πρέπει να αποκαταστήσουμε αυτήν την ηθική δύναμη που ήταν η ισχύς της Ευρώπης σε άλλες περιόδους, όπως όταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου", έκρινε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.
~
***   Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος, μετά την Ιαπωνία
Οι 20 χώρες που χρωστάνε τα περισσότερα, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος, μετά την Ιαπωνία
Η Ιαπωνία είναι η πιο χρεωμένη χώρα στον κόσμο και αγωνίζεται να ανακάμψει πάνω από δύο δεκαετίες στασιμότητας. Δεύτερη στην σχετική λίστα είναι η Ελλάδα, η οποία υποφέρει από μία οικονομική κρίση και ένα μή βιώσιμο χρέος, χωρίς αισιόδοξα σημάδια για έξοδο από την κρίση στο μεσο-μακροπρόθεσμο μέλλον.
Σύμφωνα με την κατάταξη 20 χωρών με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος του ΔΝΤ, τρίτη χρεωμένη χώρα είναι η Ιταλία ενώ στην 18η και την τελευταία θέση βρίσκονται η Ισπανία και η Γαλλία αντίστοιχα.
~
***  Πόσα χρωστάει η Ελλάδα στους δανειστές της
Πόσα χρωστάει η Ελλάδα στους δανειστές της
- Τα 242,8 δισ. ευρώ αγγίζει το χρέος της Ελλάδας στους πιστωτές της. Εξ αυτών τα 38,7 δισεκατομμύρια τα παρακρατούν ιδιώτες μέσω ελληνικών ομολόγων (μετά και την απομείωση του χρέους που παρακρατούν ιδιώτες, μέσω του PSI το 2012).
Μακράν ο μεγαλύτερος θεσμικός (όχι ιδιώτης) πιστωτής της Ελλάδας είναι η Γερμανία.
~ Το χρέος προς το ΔΝΤ
Είχαν συμφωνηθεί για την Ελλάδα δάνεια συνολικού ύψους 48,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 16,3 δισ. θα δίδονταν στην Ελλάδα μέχρι το Μάρτιο του 2016. Τα παλαιότερα δάνεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα έχουν δοθεί με επιτόκιο 3,5%. Μέχρι τον Ιούνιο η Ελλάδα είχε αποπληρώσει σύμφωνα με το πρόγραμμα όλες τις δόσεις που όφειλε προς το ΔΝΤ.
 ~ Το χρέος προς την ΕΚΤ
Η ΕΚΤ έχει ελληνικά ομόλογα συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ. Μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο ωριμάζουν (δηλαδή πρέπει να αποπληρωθούν) ομόλογα συνολικού ύψους 6,7 δισ. ευρώ.
Μέσω του μηχανισμού ρευστότητας (ELA) οι ελληνικές τράπεζες έχουν αντλήσει 89 δισ. ευρώ ενώ συνολικά η ΕΚΤ έχει διαθέσει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα 118 δισ. ευρώ (των κονδυλίων του ELA περιλαμβανομένων).         
Το χρέος προς τις χώρες της Ευρωζώνης
Οι κυβερνήσεις των κρατών της Ευρωζώνης έχουν διαθέσει στην Ελλάδα 52,9 δισ. ευρώ σε διμερή δάνεια (δηλαδή συμφωνίες κάθε έκαστου κράτους με την Ελλάδα), μέσω των προγραμμάτων που αποφασίστηκαν το 2010. Το 2012 συμφωνήθηκε δεύτερο πακέτο προς την Ελλάδα, μέσω του οποίου η χώρα μας έχει εισπράξει μέχρι στιγμής 141,8 δισ. ευρώ. Αν συνεχιζόταν κανονικά το πρόγραμμα που λήγει απόψε, θα λάμβανε η χώρα μέχρι τις 30 Ιουνίου (δηλαδή σήμερα τα μεσάνυχτα) άλλα 1,8 δισ. ευρώ.
Η Γερμανία είναι μακράν ο μεγαλύτερος πιστωτής, έχοντας διαθέσει στην Ελλάδα (και με τα δυο προγράμματα) συνολικά 57,23 δισ. ευρώ και η Γαλλία δεύτερη με 42,98 δισ. Τρίτος σε σειρά πιστωτής η Ιταλία με 37,76 δισ. και τέταρτος η Ισπανία με 25,1 δισ. ευρώ.
Το επιτόκιο με το οποίο δανείζουν οι χώρες της Ευρωζώνης την Ελλάδα διαμορφώνεται στο 0,5%.
Η Ελλάδα έχει λάβει επίσης μορατόριουμ στις πληρωμές των επιτοκίων για τα δάνεια του δεύτερου πακέτου στήριξης που έχει λάβει για 10 χρόνια (δηλαδή για 10 χρόνια θα αποπληρώνει το κεφάλαιο και όχι τόκους των δανείων).    Με πληροφορίες από το Reuters
~
***   Σε ποιους χρωστά η χώρα μας το υπέρογκο χρέος       
Στα 323 δισ. ευρώ το συνολικό χρέος
Σε ποιους χρωστά η χώρα μας το υπέρογκο χρέος
Το ότι η χώρα μας έχει χρέος και μάλιστα αρκετά υψηλό είναι κάτι το οποίο το γνωρίζουμε. Σύμφωνα μάλιστα με την Independent το συνολικό χρέος αγγίζει τα 323 δισ. ευρώ.
Το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης ξεκίνησε το 2010 μετά από συμφωνία για τη διάσωση της χώρας από την χρεοκοπία μέσω δανεισμού από τα κράτη της Ευρωζώνης, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με το διάγραμμα που παρουσιάζει το διεθνές μέσο, η Ελλάδα οφείλει: το 60% στην ευρωζώνη (η πρώτη φάση περιελάμβανε την παροχή δανείων στην Ελλάδα ύψους 110 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 80 προέρχονταν από τα 15 κράτη της Ευρωζώνης).
Το Ευρωπαϊκό κομμάτι του μηχανισμού διάσωσης ονομάστηκε Greek Loan Facility και συνολικά έλαβε 52,9 δισ. ευρώ
Από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έλαβε 141,8 δισ.
Η Ελλάδα χρωστά το 10% του χρέους στο ΔΝΤ.
Το 6% Στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στις Ελληνικές τράπεζες το 3%, (Τράπεζα της Ελλάδας 1%) και το 15% σε άλλα ομόλογα.
~
***  Bόμβα: 30% να πετύχει η συμφωνία
pithanothta
-  Το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμα του, επικαλούμενο δήλωση ανώτατου αξιωματούχου της ΕΕ, ανέφερε πως η πιθανότητα επιτυχίας της συμφωνίας είναι μικρή, γύρω στο 20-30%.
Λίγο μετά τη πολυπόθητη όσο και βαριά συμφωνία για την Ελλάδα, ο αξιωματούχος που συμμετείχε στη διαπραγμάτευση δήλωνε ¨"Μόνο μαυρα σύννεφα βλέπω στο επόμενο διάστημα" και πρόσθεσε "το ποσοστό επιτυχίας του προγράμματος είναι ένα 20%, ίσως 30%. Το μόνο που καταφέρουμε να κάνουμε είναι να αποφευχθεί ένα χαοτικό Grexit".
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, τα προβλήματα θα επανέλθουν και στον ορίζοντα φαίνονται εκλογές και σημειώνει ότι το ΔΝΤ θα επιστρέψει με νέα ανάλυση επιμένοντας στην διαγραφή μέρος του χρέους ή επιτακτικό κούρεμα. Ο Σόιμπλε απ'τη μεριά θα υπερασπιστεί τη θέση του ότι το κούρεμα δεν συζητείται αφου δεν επιτρέπεται στην ευρωζώνη, και θα επιμείνει στο σχέδιο Β' του τάιμ άουτ με έξοδο και ελάφρυνση.
Όπως και να'χει, τονίζει το δημοσίευμα, οι πιθανότητες η Ελλάδα να επιτύχει στην εφαρμογή του προγράμματος είναι ελάχιστες ακόμη και αν ξεπεράσει τις πιέσεις.
~
*** Έκτακτο: Nέα πρόκληση ΗΠΑ σε Ρωσία
ukr nato
- Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνεργασία με την Ουκρανία στην αποκατάσταση των υποδομών των Ναυτικών Δυνάμεων της Ουκρανίας, δείχνουν οι εμπειρογνώμονες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).
Μία τριήμερη συνάντηση εργασίας από εκπροσώπους του Ουκρανικού Ναυτικού και μια συμβουλευτικής ομάδας του ΝΑΤΟ με θέμα την ανάπτυξη και το περιεχόμενο του ουκρανικού πολεμικού στόλου, μόλις έληξε, σύμφωνα πάντα με το ουκρανικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται το κέντρο Τύπου του Ουκρανικού Ναυτικού.
Ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας, υποναύαρχος Ντμίτρι Ταράν, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι παράμετροι και το περιεχόμενο καθώς και η εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος για την αποκατάσταση της ικανότητας του Ουκρανικού Ναυτικού. Είναι σημαντικό ότι οι εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ ενδιαφέρονται να συνεργασθούν για την ανάπτυξη και την οικοδόμηση υποδομών του Ναυτικού για να γίνει αξιόμαχο με τη βελτίωση των συστημάτων διαχείρισης και των επικοινωνιών".
~
*** Επιχείρηση «βρώμικο σχέδιο» πόλεμος Ρωσίας - Τουρκίας
pe
-   Καθώς περνά ο καιρός βγαίνει στο φως ο ρόλος και ο σκοπός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος δεν είναι η βοήθεια και η αλληλεγγύη στα κράτη μέλη. Απώτερος σκοπός φαίνεται να είναι μία μόνο κυβέρνηση και ενιαίο νόμισμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Deutsch Türkische Nachrichten», η ΕΕ επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την Κριμαία για να ωθήσει τη Ρωσία σε διαμάχη με την Τουρκία.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιδιώξει να δείξουν τους Τούρκους της Κριμαίας, γνωστούς ως Τάταρους της Κριμαίας, ως καταπιεσμένη μειονότητα στην περιοχή και θα χρησιμοποιήσει τη σύγκρουση για να ανάψει μια πολεμική σπίθα μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας.
Ο δικτυακός τόπος Deutsch Türkische Nachrichten, ή German Turkish News, έχει στείλει ήδη ένα προειδοποιητικό σήμα για σε Τουρκία και Ρωσία: προειδοποιεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ψάχνει πως να ανάψει μια σπίθα μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας.
Μια διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών θα ήταν δυνατόν να οδηγήσει σε μια διαρκή αποσταθεροποίηση του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας…
Η Ρωσία και η Τουρκία, όμως, μπορούν να λύσουν εύκολα τα προβλήματα των Τούρκων της Κριμαίας Τούρκους, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, με την εξασφάλιση των πολιτιστικών και γλωσσικών ελευθεριών της γηγενούς μειονότητας, η οποία κυριαρχούσε στην χερσόνησο μεταξύ του 15ου και του 18ου αιώνα. Η Άγκυρα και η Μόσχα θα πρέπει να συνεργάζονται στενά με σκοπό τον έλεγχο πιθανών αυτονομιστικών ταραχοποιών.
Τέλος, η Ρωσία και η Τουρκία θα πρέπει επίσης να σταθεροποιήσουν τη γεωπολιτική στους «κόλπους», αλλιώς θα υπάρχει πάντα ένας τρίτος, ο οποίος θα παίζει συνεχώς είτε το θρησκευτικό, ή ιδεολογικό εθνικιστικό χαρτί για να ξεσηκώσει τη μία εναντίον της άλλης και να προχωρήσει στην εξαθλίωση των δύο κρατών. Ίσως αν κάτι τέτοιο γινόταν θα ξεδιαλύνονταν όλα και καθένας θα έμπαινε στην ανάλογη θέση...
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Νέα παρέμβαση ΗΠΑ για την Ελλάδα...
liou
-  Εντείνουν τις πιέσεις οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης της ελληνικής κρίσης.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της κυβέρνησης Ομπάμπα, η επίλυση της ελληνικής κρίσης προϋποθέτει την ελάφρυνση του χρέους, το οποίο, μετά τη διαφαινόμενη βαθιά ύφεση για το 2015, θα εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη.
Με βάση τις τελευταίες προβλέψεις, και με δεδομένη την κάθετη διολίσθηση της ελληνικής οικονομίας, ως απόρροια και του κλεισίματος των τραπεζών, η σχέση χρέους προς ΑΕΠ θα ξεπεράσει το 200%.
Έτσι , η Ουάσιγκτον καλεί την Ευρωζώνη να σταματήσει τον στρουθοκαμηλισμό, να επιδείξει ρεαλισμό και να αντιμετωπίσει άμεσα το ζήτημα.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ευχαρίστησε δημόσια τον πρόεδρο Ομπάμα και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς πρωτοστατούν στην άσκηση πιέσεων για ελάφρυνση του χρέους το ταχύτερο δυνατό, ζητώντας ουσιαστικά επίσπευση της διαδικασίας, έκκληση η οποία μέχρι τώρα προσκρούει πρωτίστως στην άρνηση του Βερολίνου.
Μάλιστα, την τελευταία περίοδο, στην ίδια κατεύθυνση στρέφεται και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- του οποίου οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος-
Την περασμένη Τρίτη το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί στη δημοσιότητα η τελευταία σχετική ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η οποία ερμηνεύεται ως η πλέον ηχηρή και τεχνικά λεπτομερής θεσμική προειδοποίηση.
Αυτό ήταν το επίμονο επιχείρημα του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου, στις συνομιλίες που είχε στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών με τους ομολόγους του της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, και της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι, όπως και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη. Δεν είναι τυχαίο ότι, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Λιου, ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης διεμήνυσε πως όλοι συμφωνούν ότι η αναδιάρθρωση είναι αναγκαία και το ζητούμενο πλέον είναι ο τρόπος και ο χρόνος που θα υλοποιηθεί αυτή.
Στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, στο ΔΝΤ, αλλά και από δηλώσεις μεμονωμένων Ευρωπαίων ιθυνόντων, διαμορφώνεται η κοινή πεποίθηση ότι θα επιλεγεί μακρά περίοδο χάριτος, όπως η τριακονταετία που πρότεινε το Ταμείο. Αλλωστε, το ΔΝΤ θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο τρίτο πρόγραμμα την αναδιάρθρωση του χρέους.
~
***  Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έβριζε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο…
xristo1
-   Ο σύμβουλος και εκπρόσωπος τύπου του Μακαριστού Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της νέας αναπλ. Υπουργού Εξωτερικών Σίας Αναγνωστοπούλου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.
Όπως ο κ. Τζούμας αναφέρει, η κ. Αναγνωστοπούλου έβριζε σκαιότατα τον Μακαριστό Χριστόδουλο!
  xristdoulos
~
***  Έκτακτο! Μουσουλμάνοι εξαφανίζουν εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη
kon
-   Η παλιά ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγία Τριάδας που βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, αποτελούσε πάντα «απειλή» για τους ισλαμιστές της Τουρκίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φέρεται αποφασισμένος να υλοποιήσει ένα παλιό σχέδιο ανέγερσης νέου μεγάλου τεμένους που θα «σκεπάσει» την εκκλησία.
Ήδη από το 1997 το οικόπεδο αυτό προοριζόταν για την ανέγερση του τεμένους,αλλά δεν πρόλαβε να γίνει διότι η κυβέρνηση τους κατέρρευσε τον Μάιο του 1997 και έτσι το σχέδιο για την κάλυψη της Αγίας Τριάδας έμεινε στα χαρτιά.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδς Radikal, φαίνεται πως το σχέδιο δρομολογείται και πάλι ώστε να υλοποιηθεί με την πρόθεση των ισλαμιστών αλλαγής της φυσιογνωμίας της όλης περιοχής και με την φιλοδοξία να πάρει καθαρά μουσουλμανικό χαρακτήρα. Σημειωτέον ότι ο δήμαρχος του Μπεΐογλου, φαίνεται να είναι αντίθετο καθώς θα αλλάξει η όψη της ιστορικής αυτής πλατείας.
Τέλος, είναι χαρακτηριστικό πως εκείνο που τόνιζαν πάντα αυτοί που υποστηρίζουν την ανέγερση ενός μεγάλου μουσουλμανικού τεμένους στο Ταξίμ, μια από τις πιο ιστορικές πλατείες της Κωνσταντινούπολης, είναι η επιβλητική παρουσία στη περιοχή του ελληνορθόδοξου ναού της Αγίας Τριάδας, ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες ναούς της γεμάτης από  ελληνικό πληθυσμό περιοχής του Ταξίμ..
~
***  Λίστα με τις 23 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο -Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;
plousies2
-  Μπορεί το Κατάρ, το Λουξεμβούργο και η Σιγκαπούρη να είναι μερικές από τις μικρότερες χώρες στον κόσμο, χωρίς ωστόσο αυτό να τις εμποδίζει να είναι και οι πλουσιότερες στον πλανήτη, σύμφωνα με την ανάλυση του Global Finance Magazine.
Η εν λόγω ανάλυση κατέταξε τις χώρες με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε αυτή τη λίστα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 42η θέση στον πλανήτη, ανάμεσα στις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο.
Για την ανάλυση και κατάταξη χρησιμοποιήθηκε και η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, δείκτης που λαμβάνει υπόψη το κόστος διαβίωσης και τον πληθωρισμό για να συγκριθεί το βιοτικό επίπεδο διαφορετικών χωρών. Οι πολύ μικρές χώρες όπως Λιχτενστάιν, Ναούρου, Βατικανό, Μονακό, Σαν Μαρίνο και Ανδόρα δεν συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη.
Έτσι, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, το Κατάρ είναι η πλουσιότερη χώρα για την περίοδο 2009-2013, ενώ η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι η πιο φτωχή.
Ο χάρτης με τις πλουσιότερες και φτωχότερες χώρες. Με σκούρο κόκκινο το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με ανοιχτό κόκκινο το χαμηλότερο.
plousies

~
***  Ξεσκίζουν τον Βαρουφάκη
varu syriza
-  Απ΄τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί μνημονιακά, ακολούθησε ένα επικοινωνιακό κύμα "σβησίματος" απ'τον χάρτη όλων όσων αρνήθηκαν να συναινέσουν.
Το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα Αυγή, αφού για μήνες αποθέωνε τον πρώη ΥΠΟΙΚ για τη διαπραγματευτική του ικανότητα, τώρα αφού η πλεύση άλλαξε, φιλοξενεί άρθρο που τον κατακερραυνώνει στα μάτια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
"Από "γκουρού" των Οικονομικών... μετεξεταστέος της πολιτικής
Το δυνατό ξεκίνημα, τα λάθη και οι διαψεύσεις των... διαψεύσεων " τιτλοφορείται το άρθρο.
avgi varu
~
***  Επίθεση στον Τσίπρα από εφημερίδα
tsipras
-  Η «Εφημερίδα των Συντακτών» κατακεραυνώνει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για ορισμένα από τα μέτρα που θα πάρει. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλο το άρθρο της εφημερίδας.
Το άρθρο τιτλοφορείται ως: «Θαυμάστε τον... νεοφιλελεύθερο Αλέξη Τσίπρα»
Ας δούμε 10 από ορισμένα μέτρα που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα αποτελούσαν την ντροπή οποιουδήποτε αριστερού, σε οποιοδήποτε μέρος της Γης, όχι να τα εφαρμόσει αλλά και να τα σκεφτεί ακόμα.
1) «Λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή».
2) «Υλοποίηση όλων των συστάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ».
3) «Ιδιωτικοποίηση της ενέργειας». Η μικρή ΔΕΗ δηλαδή.
4) «Αυστηρή επανεξέταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων». Αριστερή κυβέρνηση εναντίον των συλλογικών συμβάσεων; Που να το πεις και ποιος να σε πιστέψει.
5) «Αυστηρή επανεξέταση των εργατικών κινητοποιήσεων». Η Αριστερά να απαγορεύει τις απεργίες; Όνειδος για την ιστορία της παγκόσμιας Αριστεράς.
6) «Θα ακολουθήσει τη βέλτιστη πρακτική της ΕΕ για τις ομαδικές απολύσεις». Σε αυτό αδυνατώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Σηκώνω τα χέρια ψηλά.
7) «25 δισ. ευρώ ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών». Ξεπουλάει την πατρίδα για να σώσει τις τράπεζες. Ο αριστερός πρωθυπουργός.
8) «Η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά όλα τα νομοσχέδια, αρκετό χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή». Μιλάμε για ανεξάρτητη κυβέρνηση! Να δείχνει από πριν στην Τρόικα τα νομοσχέδια ώστε να παίρνει την έγκρισή της.
9) «Η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό να τις τροποποιήσει, τις θεσπισθείσες νομοθετικές πράξεις που δεν συνάδουν με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου». Μιλάμε τον ξεφτιλίζουν εντελώς, τόσο που μου δημιουργεί οίκτο.
10) «Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν πλήρως και εγκαίρως τις χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους». Και ο λαός ας πεθάνει...
Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας και παρά τα λεγόμενά του αποδεικνύεται «πρωθυπουργός παντός καιρού».
~
***  Αποκάλυψη: Η Ελλάδα έχει αυτάρκεια! (ΠΙΝΑΚΑΣ)
ellada kalipsi
-  H μελέτη της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών καταρρίπτει το μύθο της Ελλάδας που "δεν παράγει τίποτα".
Σύμφωνα με την έκθεση της, του 2012 για το 2011, η αυτάρκεια της χώρας ανέρχεται στο πολύ υψηλό 91,5% παρά την οικονομική αστάθεια ενώ σε τουλάχιστον πέντε βασικά είδη, η χωρα μπορεί να θρέψει το 100% του πληθυσμού (µήλα, κρασί, τοµάτες, αιγοπρόβειο γάλα, αιγοπρόβειο κρέας) και υπερκαλύπτει τις ανάγκες της σε άλλα 17 (ελαιόλαδο, γιαούρτι, φέτα, ρύζι, , σιτάρι, καρπούζια, πορτοκάλια, ψάρια και άλλα).
" Μπορούµε να πάµε σε υπεραυτάρκεια, να παράξουµε νέο πλούτο, να στηρίξουµε τη χώρα" είχε δηλώσει εμφατικά ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραµίχας.
Δείτε τον πίνακα
ekuesh
~
***  Μπάκιγχαμ VS The Sun για τον ναζιστικό χαιρετισμό της Ελισάβετ
elisabeth
-   Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κατέκριναν σήμερα την βρετανική εφημερίδα The Sun, επειδή δημοσιοποίησε μια έως τώρα άγνωστη ερασιτεχνική ταινία του 1933, στην οποία η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ εμφανίζεται σε ηλικία περίπου επτά ετών να χαιρετά ναζιστικά.
Η μαυρόασπρη αυτή ταινία, η οποία γυρίσθηκε τη χρονιά που ο Αδόλφος Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία, εικονίζει τον μελλοντικό βασιλιά Εδουάρδο 8ο να μαθαίνει στις ανιψιές του, την περίπου 7χρονη τότε νυν βασίλισσα Ελισάβετ, και την τρίχρονη αδελφή της Μαργαρίτα, πώς να χαιρετούν ναζιστικά.
Η Sun δημοσιεύει σήμερα στην πρώτη σελίδα της την εικόνα της τότε μελλοντικής βασίλισσας με υψωμένο το δεξί χέρι της. Η μητέρα της, και ο Εδουάρδος κάνουν το ίδιο. Η εφημερίδα τιτλοφορεί το δημοσίευμα "Their Royal Heilness", ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη "Highness", που σημαίνει "Υψηλότης", και τον ναζιστικό χαιρετισμό "Heil Hitler". Στον ιστότοπό της, η Sun έχει ανεβάσει την ταινία, που διαρκεί 17 δευτερόλεπτα. "Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η ταινία αυτή, που τραβήχτηκε πριν από οκτώ δεκαετίες και φαίνεται πως προέρχεται από το προσωπικό οικογενειακό αρχείο της Αυτής Μεγαλειότητας, αποκτήθηκε και χρησιμοποιήθηκε κατ' αυτό τον τρόπο", ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ένας εκπρόσωπος των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.
~
*** Ελληνικά νησιά στο στόχαστρο ελβετών
nhsi
-  Δεν έχουν τέλος τα σχόλια πολιτικών και δημοσιογράφων στο εξωτερικό για τα νησιά μας.
Το τελευταίο κρούσμα ήρθε απ'την Ελβετία, με τον ομοσπονδιακό βουλευτή της λαϊκίστικης Δημοκρατικής Ένωσης Κέντρου, Πιερ Ρουσκόνι να γράφει στο Liberatv "Εκτός από διέξοδο στην θάλασσα το νησί θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αθλητικό κέντρο-ελίτ , όχι μόνο για τους αθλητές μας, αλλά και ως θέρετρο για τους κατοίκους μας".
Ο βουλευτής ονειρεύεται πρόσβαση στη θάλασσα για την Ελβετία και ένα ακόμη θέρετρο για την ελίτ.
Με το που έγινε γνωστή, η πρόταση του βουλευτή, τα σχόλια πήραν φωτιά
"Θα ταν καλή ιδέα για τη μεταφορά των μεταναστών εκεί" σχολίασε άλλος βουλευτής ενώ υπήρξαν και επικριτικές φωνές όπως αυτή της Ζακλίν Μπατράν που είπε πως ο ελληνικός ήλιος "βάρεσε στο κεφάλι" τον συμπατριώτη της και δεν ξέρει τί λέει...
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Τηλεφώνημα Καραμανλή σε Τσίπρα....
kara
- Την Δευτέρα το βράδυ, μετά από μια μέρα της εξοντωτικής Συνόδου Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα. Ο Κώστας Καραμανλής ήταν αυτός που κάλεσε τον πρωθυπουργό. Φάνηκε να του είπε πως «Να γνωρίζεις ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Θα στηρίξει στη Βουλή τη συμφωνία». Άλλος πολιτικός παράγοντας φαίνεται να είπε στον πρωθυπουργό πως «Ο Βαγγέλης είναι σπαθί. Από τη στιγμή που έδωσε το λόγο του, θα τον τηρήσει». Το ίδιο του είπε και ο Καραμανλής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας μετά από το τηλεφώνημα είπε χαρακτηριστικά «Με τόνωσε».
~
***
~
 ~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-   ~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .- 
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html ,-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-13-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/13-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14  Ιουλίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-14-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html ,-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  14 Ιουλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-15-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/15-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , 16  Ιουλίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-16-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  16  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/16-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 17  Ιουλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-17-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   17  Ιουλίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/17-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  18  Ιουλίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-18-2015.html .-
 ~ ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Σάββατο 18  Ιουλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  18  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-19-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  19  Ιουλίου  2015 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/19-2015.html .-
 ***
 BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2520 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9284   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         

** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-
~

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅