Η Εφημερίδα μας Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  :
 
04/02 ~**Απολυτίκιο Αγ. Ισιδώρου Πηλουσιώτου - 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/TgptokGYBVI ,

4 Φεβρουαρίου
Ισιδώρου του Πηλουσιώτου (1) (†436-440), Ιερομάρτυρος Αβρααμίου, επισκόπου Αρβήλ της Περσίας. Μάρτυρος Θεοκτίστου.Νεομαρτύρων Νικολάου του Κορινθίου (†1554) και Ιωσήφ του Χαλεπλή (†1686). Οσίων Ιασίμου του θαυματουργού, Ιωάννου επισκόπου Ειρηνουπόλεως, Νικήτα του εν Πυθίοις και Νικολάου ομολογητού (2) του Στουδίτου (†868).

(1)O όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης γεννήθηκε στην Αίγυπτο περί το 360. Σε νεαρή ηλικία έλαβε πλούσια θεολογική και φιλοσοφική γνώση. Στην αρχή εργάσθηκε ως διδάσκαλος και κατηχητής της εκκλησίας της Αλεξάνδρειας. Επιζητώντας όμως την ησυχία για να δύναται να ασχοληθεί με τη μελέτη των Αγίων Γραφών, αποσύρθηκε σε κάποιο μοναστήρι στο όρος Πηλούσιο, γι` αυτό έλαβε και το όνομα Πηλουσιώτης. Αργότερα δέχθηκε την πρόταση να γίνει ιερέας και στη συνέχεια εξελέγη πανηγυρικά ηγούμενος στο μοναστήρι του. Λόγω της τεράστιας θεολογικής του κατάρτισης, απέκτησε μεγάλο κύρος και φήμη, ώστε να θεωρήθηκε μοναδικός στις ερμηνείες περίπλοκων γραφικών χωρίων. Συνέγραψε αρκετές πραγματείες, καθώς και πλήθος επιστολών, με τις οποίες νουθετούσε, συμβούλευε και συγχρόνως εξηγούσε τις θείες και σωτήριες Γραφές. Εκοιμήθη ειρηνικά το 440.
(2)O όσιος Νικόλαος ο Ομολογητής γεννήθηκε στη Κυδωνία της Κρήτης το 792. Σε νεαρή ηλικία οι γονείς του τον έστειλαν στη Κωνσταντινούπολη στο θείο του Θεοφάνη, που ήταν μοναχός στη περιώνυμη Μονή του Στουδίου, όπου και έγινε και αυτός μοναχός. Στην ησυχία της Μονής, ο Νικόλαος είχε την ευκαιρία να λάβει μεγάλη θεολογική και φιλολογική παιδεία και να αναδειχθεί σε έναν από τούς μεγαλύτερους ταχυγράφους της εποχής του. Την περίοδο της εικονομαχίας, η Μονή Στουδίου και οι μοναχοί της, υπέστησαν μεγάλες διώξεις για την προσήλωσή τους στον αγώνα υπέρ των αγίων εικόνων. Με τη λήξη της εικονομαχίας, ο Νικόλαος εξελέγη ηγούμενος της Μονής. Λίγο αργότερα παραιτήθηκε και το 859 ίδρυσε το μοναστήρι του Κονορωβίου. Μετά από πολλές διώξεις και δεκαετή αυτοεξορία, ο Θεός τον κάλεσε κοντά του στις 4 Φεβρουαρίου του 868. 
*** Η μεγάλη ώρα έφτασε ( Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)Agios
Η βοήθεια της Ρωσίας στην Ελλάδα. Όλα όσα είπε ο Άγιος Παΐσιος για τον Ευρωπαϊκό πόλεμο και τη θέση της Ελλάδας.
« Μετά την πρόκληση των Τούρκων θα κατέβουν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθούν εμάς.»
«Τότε οι Τούρκοι για να υπερασπιστούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας θα συγκεντρώσουν εκεί κι άλλα στρατεύματα. Όμως θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία κι άλλα έξι- εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: Δεν πάμε κι εμείς πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;»
«Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…Θα βγάλει η ελληνική κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ’αυτόν τον πόλεμο,(τον ευρωπαϊκό) χάθηκε».
‘Άλλη φορά έλεγε: “Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει”.
«Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για την επέκταση των μιλίων από 6 σε 12 μίλια τότε από πίσω θα έρχεται ο πόλεμος. Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα χτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήσει»
«Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό κόλπο και τα στρατεύματά της θα σταματήσουν έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν 6 μήνες προθεσμία στη Ρωσία να αποσύρει από αυτά τα μέρη, τα στρατεύματά της. Η Ρωσία όμως δεν θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Εμείς, οι Έλληνες δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο». 

*** «Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Το ότι ο Άδωνις δεν έφυγε από τη χώρα, ο Πάγκαλος δεν αυτοκτόνησε, τα ATM δεν άδειασαν και γενικώς δεν ήρθε ο Αρμαγεδδών για τον οποίο προειδοποιούσε η μνημονιακή προπαγάνδα, είναι καλά σημάδια. Το ότι έφυγαν τα κάγκελα από το Σύνταγμα και αποσύρθηκαν οι κλούβες που έδιναν όψη στρατοκρατούμενης πόλης στην Αθήνα είναι ένα ακόμη καλό σημάδι. Αλλά, ακόμη καλύτερο είναι ότι, παρ’ ότι στη ζωή των καθημερινών ανθρώπων δεν έχει αλλάξει τίποτα στις πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης, υπάρχει μια ατμόσφαιρα συγκρατημένης ευφορίας. Ακόμη και ανάμεσα στους πολίτες...  που δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή η ευφορία, συνδυασμένη με μια καλοπροαίρετη περιέργεια για το «τι θα γίνει στη συνέχεια», αντιστοιχεί στο γεγονός ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν περισσότερο μια θετική τοποθέτηση της κοινής γνώμης απέναντι στο κεντρικό του μήνυμα («ελπίδα»), παρά μια εκτόνωση του αρνητικού φορτίου που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια («θυμός»). Αυτό είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα που διαθέτει η νέα κυβέρνηση.
Κατά κάποιο τρόπο, «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», σύμφωνα με τη θρυλική ατάκα του Ηλιόπουλου. Ωστόσο, το ότι έφυγαν τα κάγκελα από το οπτικό μας πεδίο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φορέσουμε στα μάτια παραμορφωτικούς φακούς μιας γενικευμένης ευφορίας.
«Θετική διόρθωση στο Χ.Α.», ανέφεραν οι τίτλοι ΣΥΡΙΖΑίικων ΜΜΕ, για μια άνοδο 2,5% του γενικού δείκτη την περασμένη Πέμπτη, έπειτα από ένα σερί τριών πτωτικών συνεδριάσεων που συσσώρευσαν απώλειες άνω του 15%. Την Παρασκευή, ο δείκτης ξανάπεσε, το πράγμα πέρασε απαρατήρητο από τα ίδια μέσα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων που ανεβοκατεβαίνουν, πάντα γύρω από το δυσθεώρητο ύψος του 10%, αλλά και με το «ισοζύγιο» των τοποθετήσεων ευρωπαίων αξιωματούχων. Μια κουβέντα συμπάθειας ν’ ακουστεί, ακόμη κι αν είναι πολιτικά ανούσια, φιλτράρεται μέσα από το πρίσμα μιας υπεραισιοδοξίας. Γενικώς, παρατηρώ έναν υπερβάλλοντα ζήλο προσχώρησης στη φιλοσοφία του «μισογεμάτου ποτηριού», μια αδημονία υποκατάστασης του μνημονιακού success story, από ένα αντιμνημονιακή success story.
Το παράδοξο είναι ότι η τάση των φίλιων προς την κυβέρνηση Μέσων να βλέπουν μισογεμάτο το ποτήρι, συμπίπτει με μια αντίστοιχη στάση μέχρι πρότινος εχθρικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ. Η στροφή τους καταγράφηκε πριν από τις εκλογές, αλλά πιο εντυπωσιακή είναι η μετεκλογική επίθεση φιλίας που πραγματοποιούν, διαβάζοντας θετικά δεδομένα που είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενα.
Η συμβουλή μου προς φίλους, συντρόφους, συναγωνιστές και συναδέλφους που διακατέχονται από μια υγιή αγωνία να πετύχει η νέα κυβέρνηση είναι να πετάξουν τα γυαλιά της υπεραισιοδοξίας. Διαχειριζόμαστε -ως δημοσιογράφοι, τουλάχιστον- μια πραγματικότητα εντελώς πρωτότυπη, χωρίς προηγούμενο «ιστορικό μοντέλο». Η εξέλιξή της είναι ανοικτή σε πολλές κατευθύνσεις. Ευοίωνες, μέτριες, δυσοίωνες. Θυμίζω το γκραμσιανό ρητό: «Η αλήθεια είναι επαναστατική». Και ο ρεαλισμός είναι αριστερός, θα πρόσθετα εγώ ως παράφραση. Όσο πιο ρεαλιστικά αποτυπώνουμε την πραγματικότητα, τόσο καλύτερα προετοιμάζουμε την κοινωνία να υποδεχθεί οποιαδήποτε αρνητική ή θετική εξέλιξή της.
Γιάννης Κιμπουρόπουλος από e-dromos
 *** Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ ΡΑΝ ΚΑΧΣΝΑΧ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ 300 ILLUMINATI ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ
ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ STAR ΥΠΟΙΚ(ΟΟΥ)...«Ο Υπουργός Οικονομικών, Βαρουφάκης, ανακοινώνει την ανάθεση στην εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD του ρόλου του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Η Αθέατη γνώση έψαξε και βρήκε ποια είναι αυτή η εταιρεία - και το διευθύνων πρόσωπο του οποίου ανατέθηκε ο ρόλος του χρηματοοικονομικού συμβούλου για την Χώρα μας από τον εντολοδόχο Νεοταξίτη Υπουργό Οικονομίας Γιάννη Βαρουφάκη.
Στην εταιρεία Lazard, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Kenneth M. Jacobs από τις 16 Νοεμβρίου του 2009. Η Lazard είναι μια εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
Ο Kenneth M. Jacobs (Ασκενάζι Εβραίος σημ. Οίμου: δηλαδή εκ Χαζάρων ψευτοεβραίος) Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, της Lazard, είναι επίσης (εντελώς τυχαία) και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ.
Η ημερομηνία ίδρυσης των Illuminati είναι η 1η Μαΐου του 1776. Ιδρύθηκαν από τον Σαμαέλ και διοικούνται απ ευθείας από τον ίδιο. Η Επιτροπή των 300 Illuminati, η κοινώς γνωστή ως  "Η Επιτροπή των 300", η  "Οι Ολύμπιοι", είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1727. Περίπου 50 χρόνια πριν την ίδρυση των Illuminati, όπου έπρεπε να επιλεγούν τα βασικά πρόσωπα τα οποία θα τους απαρτίζουν.
Ο Kenneth M. Jacobs, είναι επίσης (εντελώς τυχαία) μέλος των 300 των Illuminati.
Οι 300, είναι μια ομάδα που λαμβάνει τις αποφάσεις για ολόκληρο τον κόσμο, και αποτελείται από Ράν Μαλτσέχ, Σαχερνέχ και Καχσνάχ της Λευκής Αδελφότητας. Οι 300, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλο είναι αυτοί που κατευθύνουν την οικονομική μοίρα των ηπείρων και επιλέγουν τους διαδόχους τους αναμεταξύ τους.
Ο Kenneth M. Jacobs, είναι ένας από αυτούς, και μάλιστα ΡΑΝ τους γένους Καχσνάχ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LAZARD. Ο "αντημνημονιακός" κύριος Βαρουφάκης, επέλεξε μια "LIZARD" (σαύρα) από την εταιρεία LAZARD στο ρόλο του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης.
Ήταν λοιπόν αναμενόμενη μια τέτοια κίνηση από τα προσκυνημένα τσιράκια της Νέας Τάξης, που από την φύση τους ως Αριστεροί ακολουθούν την γραμμή της Λευκής Αδελφότητας.
ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ STAR ΥΠΟΙΚ(ΟΟΥ)...

~   ** Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ ΡΑΝ ΚΑΧΣΝΑΧ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ 300  ILLUMINATI ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ
«Ο Υπουργός Οικονομικών, Βαρουφάκης, ανακοινώνει την ανάθεση στην εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD του ρόλου του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Η Αθέατη γνώση έψαξε και βρήκε ποια είναι αυτή η εταιρεία - και το διευθύνων πρόσωπο του οποίου ανατέθηκε ο ρόλος του χρηματοοικονομικού συμβούλου για την Χώρα μας από τον εντολοδόχο Νεοταξίτη Υπουργό Οικονομίας Γιάννη Βαρουφάκη.
Στην εταιρεία Lazard, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Kenneth M. Jacobs από τις 16 Νοεμβρίου του 2009. Η Lazard είναι μια εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. 
Ο Kenneth M. Jacobs (Ασκενάζι Εβραίος σημ. Οίμου: δηλαδή εκ Χαζάρων ψευτοεβραίος) Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, της Lazard, είναι επίσης (εντελώς τυχαία) και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ.
Η ημερομηνία ίδρυσης των Illuminati είναι η 1η Μαΐου του 1776. Ιδρύθηκαν από τον Σαμαέλ και διοικούνται απ ευθείας από τον ίδιο. Η Επιτροπή των 300 Illuminati, η κοινώς γνωστή ως  "Η Επιτροπή των 300", η  "Οι Ολύμπιοι", είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1727. Περίπου 50 χρόνια πριν την ίδρυση των Illuminati, όπου έπρεπε να επιλεγούν τα βασικά πρόσωπα τα οποία θα τους απαρτίζουν. 
Ο Kenneth M. Jacobs, είναι επίσης (εντελώς τυχαία) μέλος των 300 των Illuminati.
Οι 300, είναι μια ομάδα που λαμβάνει τις αποφάσεις για ολόκληρο τον κόσμο, και αποτελείται από Ράν Μαλτσέχ, Σαχερνέχ και Καχσνάχ της Λευκής Αδελφότητας. Οι 300, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλο είναι αυτοί που κατευθύνουν την οικονομική μοίρα των ηπείρων και επιλέγουν τους διαδόχους τους αναμεταξύ τους.
Ο Kenneth M. Jacobs, είναι ένας από αυτούς, και μάλιστα ΡΑΝ τους γένους Καχσνάχ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LAZARD. Ο "αντημνημονιακός" κύριος Βαρουφάκης, επέλεξε μια "LIZARD" (σαύρα) από την εταιρεία LAZARD στο ρόλο του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης.
Ήταν λοιπόν αναμενόμενη μια τέτοια κίνηση από τα προσκυνημένα τσιράκια της Νέας Τάξης, που από την φύση τους ως Αριστεροί ακολουθούν την γραμμή της Λευκής Αδελφότητας.
Διαβάστε τι έλεγε ο Τσίπρας για την μέχρι χθες αμαρτωλή LAZARD
Η ερώτηση που είχε κάνει ο Τσίπρας το 2011, στην τότε κυβέρνηση εναντίον της Λαζάρντ:
Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρα προς τον Υπουργό Οικονομικών: Υπουργικές αποφάσεις για αμοιβές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες παροχής νομικών υπηρεσιών και χρηματοοικονομικών συμβουλών, την ώρα που έψαχναν για πρωθυπουργό. Την ίδια περίοδο που  δεν υπήρχε καν κυβέρνηση στη χώρα και εναλλάσσονταν οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί,  και ενώ τα χαράτσια, οι περικοπές και οι απολύσεις συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, έσπευσε να υπογράψει την εξής απόφαση: ΦΕΚ  2454 ΤΕΥΧΟΣ Β 2/11/2011, αριθ. 2/71421/0023 «Έγκριση δαπάνης για καταβολή αμοιβής στο δικηγορικό γραφείο  CLEARY GOTTLIEB STEEN & HAMILTON LLP(CGSH) και στην εταιρεία LAZARD FRERES SAS».
Για την πρώτη εταιρεία, την CGSH LLP,  θα ανατεθούν καθήκοντα διεθνούς νομικού συμβούλου (απόφαση Νο 188/20-9-2011 του Δ.Σ. του  Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους). Η  μέγιστη συνολική δαπάνη για την παροχή νομικών υπηρεσιών  σχετικά με τους όρους των νέων ομολόγων και δανειακών συμφωνιών με τους επενδυτές και το δημόσιο τομέα σχετικά με την ανταλλαγή,  τη νομική υποστήριξη και υλοποίηση των αποφάσεων της 21-7-2011, περιλαμβανομένων και των συμβάσεων με το EFSF, ορίζεται στα 6.000.000 EUR, εφόσον το έργο είχε ολοκληρωθεί  έως τα τέλη Οκτωβρίου 2011. Από αυτό το ποσό, 750.000 EUR κατά ανώτατο όριο, ορίζεται για απασχόληση τοπικών νομικών συμβούλων σε χώρες που η εταιρεία δεν έχει εκπροσώπηση, όπως π.χ. στην Ιαπωνία. Σε περίπτωση που το έργο παραταθεί, η αμοιβή ορίζεται σε 1.500.000 EUR ανά μήνα, κατά ανώτατο όριο.
Για τη δεύτερη εταιρεία, τη LAZARD FRERES SAS, στην οποία θα ανατεθούν  σύμφωνα με τη Νο 188/20-9-2011 απόφαση του Δ.Σ. του  Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου, η αμοιβή που εγκρίνεται με την προαναφερθείσα απόφαση θα αποτελεί ποσοστό 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγορασθεί, εκτιμάται δε ότι αυτό θα ανέλθει σε 25.000.000 EUR.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1.    Με ποια κριτήρια και διαδικασίες επιλέχθηκαν οι παραπάνω εταιρείες; (Επιλογή με πρόσκληση περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων; Καθορισμός του ποσού σύμβασης με διαπραγμάτευση; Επιλογή με Ανοικτό διαγωνισμό; Ποιοί προσκλήθηκαν να υποβάλουν προσφορά; Ποιοί Συμμετείχαν; Ποιές ήταν οι ενέργειες δημοσιότητας; Ποιές οι εισηγήσεις των αρμόδιων οργάνων για την υπογραφή αυτών των συμβάσεων;)
2.    Με ποιο σκεπτικό, σε μια περίοδο πλήρη εξαγγελιών περικοπής των δημοσιονομικών εξόδων, αποφασίζεται αυτή η δαπάνη, ενώ το κράτος διαθέτει νομικούς συμβούλους και εξειδικευμένους επιστήμονες, στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδας;
3.    Ποιος ο ρόλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε αυτήν την επιλογή και την Υπουργική απόφαση έγκρισης αυτών των δαπανών;
4.    Εφόσον η συμφωνία της 21.7.2011 ουσιαστικά έχει ακυρωθεί από την συμφωνία της 27.10.2011:
 α) η ανάθεση της παροχής νομικών υπηρεσιών επεκτείνεται και στην συμφωνία της 27.10.2011 και με ποιό τίμημα;
 β) η ανάθεση των υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου στην LAZARD FRERES SAS και το ποσό των 25.000.000 EUR αφορά μόνο στα προβλεπόμενα ποσά της συμφωνίας της 21.7.2011 ή επεκτείνεται και στην συμφωνία της 27.10.2011 και με ποιούς όρους και τίμημα;
Ο ερωτών βουλευτής
Αλέξης Τσίπρας
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ- ΑΘΗΝΑΣ
Όπως πολύ εύστοχα έγραψε ο Μ. Χαραλαμπίδης απότιμώντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, στο άρθρο του  Ο ΛΑΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑ
"Μνημονιακοί ήταν και παραμένουν όλοι τους. Αυτή είναι η δομική, ορθολογική αφετηρία για μια έντιμη και απελευθερωτική για την κοινωνία πολιτική συζήτηση".
 
***  Ε, όχι κι ο Ομπάμα!
Kαι ο Ομπάμα, ρε παιδιά; Ε, άι στο καλό. Εντάξει οι διάφοροι Ευρωπαίοι παντός χρώματος και έθνους. Εντάξει οι βουλευτές που ιδρύουν "φράξιες" του ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορα κόμματα. Εντάξει οι εξτρεμιστές τύπου Podemos, που διαδηλώνουν με ελληνικές σημαίες και σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ. Εντάξει και οι Ρέντσι, Ολάντ και λοιποί που προσκαλούν τον Τσίπρα. Αλλά και ο Ομπάμα όχι μόνο να τηλεφωνεί στον εξτρεμιστή, αλλά και να δηλώνει ότι δεν μπορείς να στύβεις μια χώρα που βρίσκεται σε ύφεση; Και δεν μπορείς να περιμένεις προκοπή με 25% μείωση του βιοτικού επιπέδου;
Τη δουλειά τους κάνουν, θα πείτε. Ακριβώς, ακριβώς. Τη δουλειά τους κάνουν. Γιατί όμως δεν είναι η δουλειά τους να απομονώσουν, να στραγγαλίσουν, να εξοντώσουν την Ελλάδα, όπως μας απειλούσαν διάφοροι εντός και εκτός συνόρων; Πού είναι το κύμα αλληλεγγύης στον Ντάισελμπλουμ που περίμεναν πώς και πώς... διάφοροι ποταμίσιοι και λιμνάζοντες; Πώς η Ελλάδα διώχνει την τρόικα και δεν έρχεται το τέλος του κόσμου; Και πώς δέχονται κατ' αρχήν -για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια- ότι κάποιο δίκιο έχει κι αυτή; Ότι υπάρχουν λόγοι που η τρόικα είναι μισητή;
Τι άλλαξε; Απλό: Με την ψήφο μας άλλαξε η κυβέρνηση. Κι από τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει τη δουλειά της η ελληνική κυβέρνηση, οι άλλοι προσαρμόζονται εκόντες άκοντες. Άλλο Χαρδούβελης, άλλο Βαρουφάκης. Άλλο ο πως-τον-λένε, άλλο ο Λαφαζάνης. Και, φυσικά, άλλο Σαμαράς, άλλο Τσίπρας. Ανακάλυψαν έτσι και οι αγριότεροι των αγρίων ότι όπου δεν πίπτει ράβδος πίπτει λόγος. Και, είτε τους αρέσει είτε όχι, μπήκαν σε μια διαδικασία διαλόγου. Διαπραγμάτευσης. Διαβούλευσης. Όπως θέλετε πείτε το. Αλλά πάντως ο χαβάς άλλαξε όταν οι Έλληνες άλλαξαν τον βιολιτζή.
Εντάξει, δεν είπαμε και ν' αρχίσουν οι χοροί. Αλλά πάντως το παραμύθι της Ελλάδας, που δεν τη σέβεται κανείς, έλαβε τέλος. Να που γίνεται και να τη σέβονται και να συνδιαλέγονται μαζί της. Κι από κει που θα μας έστελναν αδιάβαστους αν κάναμε κιχ, τώρα δηλώνει ο Βρετανός ότι είναι κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία η διαμάχη Ελλάδας - Ευρωζώνης. Βρείτε τα, συνιστά. Άκου πράγματα! Να τα βρουν τα Βερολίνα με την Ψωροκώσταινα. Πού είναι οι βάρβαροι που μας τάξατε, κύριοι; Οι βάρβαροι ήταν μια κάποια λύσις...  Tου Θανάση Καρτερού από avgi
 
 
Κανονικά θα συμμετάσχει στην αυριανή τελετή ορκωμοσίας της νέας Βουλής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Το θέμα τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Αν και εκφράστηκαν κάποιοι προβληματισμοί από μερίδα ιεραρχών, τελικά αποφασίστηκε το τελετουργικό της ορκωμοσίας και του αγιασμού να πραγματοποιηθεί χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, παρά το γεγονός ότι πρόκειται να δώσουν θρησκευτικό όρκο λιγότεροι από τους μισούς βουλευτές...  Πηγή: Real
 
 ***     
Εγκληματική πράξη αποκάλυψε η επιτόπια ιατροδικαστική εξέταση, που διεξήχθη στο πτώμα άγνωστου άνδρα, που βρέθηκε από κτηνοτρόφο σε χωράφι, σε περιοχή του Δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Μηνά Γεωργιάδη, ο θάνατός του προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που υπέστη μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι.
Οι τοπικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το θύμα φέρει πολλά τατουάζ στο σώμα, μεταξύ αυτών και ένα που αναγράφει «Βάρνα» και κατά πάσα πιθανότητα παραπέμπει σε αλλοδαπό, πιθανόν Βούλγαρο. Πρόκειται για γενειοφόρο, ηλικίας 45- 50 ετών, ύψους 1,65, με σγουρά μαλλιά και χαίτη.
Έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας, διεξάγει η αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.
 
 *** Το πρωί της Πέμπτης η ορκωμοσία των νέων βουλευτών
 
Την Πέμπτη συνεδριάζει για πρώτη φορά η ολομέλεια της Βουλής. Στις 11 το πρωί, θα ορκιστούν οι βουλευτές που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου, όπως ανακοινώθηκε.  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***     Κρατάει ο Τσίπρας τα κλειδιά του παραδείσου;  
          Αλέξανδρος ΚασιμάτηςΑν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πετύχει μια επαρκή συμφωνία με τους δανειστές, μια συμφωνία που θα προβλέπει μείωση των πλεονασμάτων και ελεγχόμενη χαλάρωση της λιτότητας, θα είναι καίριο πλήγμα για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.Η συγκυρία και τα κίνητρα των δανειστών, στην περίπτωση που προσφέρουν μια τέτοια συμφωνία, δεν έχουν σημασία. Ο Α. Τσίπρας θα χρεωθεί πολιτικά την επιτυχία και οι προκάτοχοι του θα πιστωθούν τα αποτελέσματα των σκληρών προγραμμάτων προσαρμογής και την αδυναμία να αλλάξουν τη σχέση με τους δανειστές.
Τα όσα συνέβησαν στη συνάντηση Βαρουφάκη-Νταισεμπλούμ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία. Πολύ περισσότερο όταν οι καθοριστικές συναντήσεις με τη Γερμανική πλευρά δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί. Επιπλέον η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιδιώξει μια συμφωνία, χωρίς ταυτόχρονα να αναλάβει δεσμεύσεις οι οποίες θα φθείρουν τη δημοφιλία της στο εσωτερικό. Η νέα κυβέρνηση έχει δείξει –πχ με την πρόταση για το χρέος- ότι κάνει αριστοτεχνικά «κολοτούμπες». Αν καταφέρει να επιτύχει μια ουσιαστική συμφωνία θα ξεκινήσει η περίοδος Τσίπρα. Αν αποτύχει θα την πληρώσει η χώρα, δηλαδή όλοι εμείς.       
 
***  Στις 15:30 η συνάντηση Τσίπρα - Ολάντ

Για τις 15:30 (4/2/2015) προγραμματίσθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο Παρίσι.
Όπως έγινε γνωστό, μετά τη συνάντηση θα κάνουν κοινές δηλώσεις, αλλά δεν θα δεχθούν ερωτήσεις από εκπροσώπους των ΜΜΕ.
 
*** Τσίπρας από τις Βρυξέλλες: «Σεβόμαστε τους κανόνες της ΕΕ»
 
«Σεβόμαστε τους κανόνες του Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε την Τετάρτη ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Ο Αλ. Τσίπρας, δήλωσε ότι «έχουμε τη θέληση να εργαστούμε ώστε να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση με την ΕΕ». Πρόσθεσε, δε ότι ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση.
Αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων εμφανίστηκε στις δηλώσεις του και ο Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας ότι «πρέπει να βρούμε τρόπους συμβιβασμού».
Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα ο γερμανός αξιωματούχος τόνισε μιλώντας στο πλευρό του έλληνα Πρωθυπουργού: «Συμφωνήσαμε ότι οι απλοί πολίτες στην Ελλάδα πλήρωσαν τον λογαριασμό. Τώρα αυτοί που έχουν χρήματα και αυτοί που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό να συνεισφέρουν στη λύση του προβλήματος».
Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί διαδοχικές συναντήσεις του έλληνα πρωθυπουργού στην έδρα της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μάλιστα, σε μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως δείγμα θερμής υποδοχής, πήρε ο ίδιος από το χέρι τον Πρωθυπουργό συνοδεύοντάς προς το σημείο για την εθιμοτυπική φωτογραφία, και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ντόναλντ Τουσκ.
To Reuters σχολίασε πως ο Αλ. Τσίπρας έτυχε «εμφανώς θερμής υποδοχής». Το ειδησεογραφικό πρακτορείο υπενθύμισε πως ο συντηρητικός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «είχε προειδοποιήσει τους έλληνες ψηφοφόρους κατά της επιλογής του αριστερού Τσίπρα και του σχεδίου του για έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ, το οποίο επέφερε τη λιτότητα.
Ο 40χρονος Τσίπρας, περιγράφει το Reuters, με το ανοιχτό πουκάμισό του χωρίς γραβάτα να τον κάνει να ξεχωρίζει από τους περισσότερους άλλους ηγέτες που επισκέπτονται τις Βρυξέλλες, δεν έκανε κάποια δήλωση την ώρα που αντάλλασσε χειραψία με τον Γιούνκερ και τον ασπαζόταν.
Ο κατά μία 20ετία μεγαλύτερός του πολιτικός του Λουξεμβούργου πήρε στη συνέχεια από το χέρι τον έλληνα πρωθυπουργό και χαμογελώντας ως απάντηση στα γέλια των δημοσιογράφων, τον οδήγησε προς τον χώρο συνάντησής τους.
Μετά τη συνάντησή του με τον Γιούνκερ ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ντόναλντ Τουσκ στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να ακολουθήσει στη συνέχεια τετ-α-τετ με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.
Ο Αλέξης Τσίπρα αναχώρησε για το Παρίσι και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ. Το τετ-α-τετ των δύο ανδρών ορίστηκε να γίνει στις 3.30 μ.μ. και αργότερα θα υπάρξουν δηλώσεις, χωρίς όμως να δεχτούν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.
Στο ίδιο μοτίβο ενός παρατεταμένου διπλωματικού μαραθώνιου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε στην έδρα της ΕΚΤ, στη Φρανκφούρτη με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, λίγες ώρες πριν από τη μετάβασή του στο Παρίσι για ένα επίσης κρίσιμο ραντεβού κορυφής με τον Φρανσουά Ολάντ, έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς αποτελεί μια κλιμάκωση των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας συμμαχίας για τη διευθέτηση του οικονομικού προβλήματος της χώρας και ακολουθεί την τοποθέτηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την οποία τόνισε πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η έκφραση της δημοκρατικής θέλησης του ελληνικού λαού, τον οποίο συνεχάρη «για το θάρρος του».
Σε παρέμβασή του στον ετήσιο διάλογο μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εθνικών κοινοβουλίων σχετικά με το ευρωπαϊκό εξάμηνο ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ωστόσο ότι «όσοι κερδίζουν τις εκλογές στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες θα πρέπει κι αυτοί με τη σειρά τους να λαμβάνουν υπόψη τούς υπόλοιπους στην ΕΕ και τις πεποιθήσεις τους».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε ακόμη την ανάγκη για κάποια διαφοροποίηση στις πολιτικές, διευκρινίζοντας ωστόσο: «Δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα επειδή είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα».
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παρέπεμψε επίσης στα όσα έχει πει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, πρόσφατα στη γερμανική τηλεόραση ότι δηλαδή: «Δεν περιμέναμε τις εκλογές στην Ελλάδα για να αλλάξουμε την πολιτική μας».
Ο πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε ακόμη στις πρωτοβουλίες που είχε λάβει ήδη η Κομισιόν πριν από τις ελληνικές εκλογές σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο των 315 δισ. ευρώ, αλλά και τις αποφάσεις για την ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας.
«Κατανοώ αυτά, τα οποία έγιναν στην Ελλάδα και σας λέω ότι αυτά που έκανε η Κομισιόν έγιναν πριν από το δίδαγμα, που ορισμένοι λένε ότι πήραμε από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών» ήταν τα λόγια του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Σε ένα δεύτερο πλάνο τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ήταν βέβαιο πως θα απασχολήσει και το ζήτημα της πιθανολογούμενης υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο προκαλεί ανατροπές στη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

***  ΧΡΕΩΣΡΆΕΙ  ή  ΔΕΝ  ΧΡΕΩΣΤΑΕΙ ; ΠΟΣΑ;

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.
Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρ...ωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;
Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά...
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
-ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό
του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.
Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:
Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα
συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;
Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα
έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα κάρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;
Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!
Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;
Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;
Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

*** Σοκ και δέος από το Βερολίνο: Απορρίπτει τα πάντα εν όψει της συνάντησης Σόιμπλε - Βαρουφάκη 
 
 «Όχι» σε φοροελαφρύνσεις, αυξήσεις στον κατώτατο μισθο και στις συντάξεις, επαναπρόσληψη απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και ακύρωση ιδιωτικοποιήσεων ετοιμάζεται να πει το Βερολίνο στην Αθήνα, όπως μετέδωσε το Reuters.
Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση λέει «όχι» στη διάλυση της τρόικας.
Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης, το οποίο κατά το πρακτορείο ειδήσεων θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο Euro Working Group, η Γερμανία θα καλέσει την Ελλάδα «να τηρήσει τα συμφωνηθέντα» (σ.σ. από την προηγούμενη κυβέρνηση) και όχι να επιχειρήσει να τα ανατρέψει.
Η διαρροή του εγγράφου-σοκ έγινε την ώρα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντούσε τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι και μόλις ένα 24ωρο πριν από τη συνάντηση του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο.
Στο απόρρητο έγγραφο η Γερμανία ζητά από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να κάνει πίσω στις δεσμεύσεις της κατά της λιτότητας που έκανε τις πρώτες ημέρες μετά την εκλογή της και να επανέλθει στις οικονομικές πολιτικές που είχε συμφωνήσει ο προκάτοχός του Αντώνης Σαμαράς με τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας.
«Το Eurogroup χρειάζεται μία σαφή και εμπροσθοβαρή δέσμευση από την Ελλάδα ότι θα διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή των βασικών μεταρρυθμιστικών μέτρων που απαιτούνται για να κρατηθεί το πρόγραμμα σε τροχιά», αναφέρεται στο γερμανικό έγγραφο.
«Ο στόχος είναι η συνέχιση του συμφωνηθέντος μεταρρυθμιστικού προγράμματος (όχι υπαναχώρηση στα μέτρα), που καλύπτει τομείς όπως η διαχείριση των εσόδων, η φορολογία, η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η δημόσια διοίκηση, η υγεία, οι συντάξεις, η κοινωνική πρόνοια, η εκπαίδευση και η καταπολέμηση της διαφθοράς», συνεχίζει το έγγραφο.
Παράλληλα, από το έγγραφο προκύπτει ότι το Βερολίνο επιθυμεί η τρόικα να παραμείνει στη θέση της, κάτι που έχουν απορρίψει με δημόσιες δηλώσεις τους ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Έφτιαξαν κλίμα» Μέρκελ - ΔΝΤ
 Το μεσημέρι της Τετάρτης η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε ότι δεν βλέπει σημαντική διαφορά απόψεων ανάμεσα στη Γερμανία και στις άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης σχετικά με την προσπάθεια της Ελλάδας να αναδιαπραγματευτεί το χρέος της και τους όρους του διεθνούς πακέτου διάσωσης.
«Δεν νομίζω ότι οι θέσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης για την Ελλάδα διαφέρουν, στην ουσία τους, τουλάχιστον, είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ.
Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ έσπευδε να ανακοινώσει ότι η Ελλάδα δεν έχει συζητήσει με το Ταμείο για αλλαγή του πλαισίου σχετικά με την αντιμετώπιση του χρέους της.
«Υπάρχει συμφωνημένο πλαίσιο για τη διαχείρηση του χρέους στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης. Δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση με τις (ελληνικές) Αρχές για αλλαγή στο πλαίσιο αυτό» ανέφερε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

*** Γίνεται η στροφή. Η στροφή προς την υπευθυνότητα και την εθνική στρατηγική που υπηρετήσαμε με κόστος.
  Ο  Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
Μετά από πολλές περιφερειακού χαρακτήρα κινήσεις, επικοινωνιακές, η κυβέρνηση πλησιάζει, σιγά-σιγά, στον πυρήνα των προβλημάτων και της πραγματικής διαπραγμάτευσης. Αναφέρομαι στις συναντήσεις με τον κ. Ντράγκι, τον κ. Γιούνκερ και κυρίως τις συναντήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση πριν πάμε στο Eurogroup που είναι το αρμόδιο όργανο. Γίνεται η στροφή. Η στροφή προς την υπευθυνότητα και την εθνική στρατηγική που υπηρετήσαμε με κόστος.
Βέβαια προεκλογικά άλλα είπαμε στους Έλληνες πολίτες.
Εμείς είπαμε την αλήθεια με κόστος, κάποιοι είπαν εύκολα λόγια, ανεφάρμοστα. Τώρα δεν χρειάζεται να καθυστερούμε. Κάθε καθυστέρηση βλάπτει την οικονομία και άρα τους πολίτες. Δεν χρειάζεται να αυτοσχεδιάζουμε και να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Έχει ανακαλυφθεί πολύ πριν.
Πρέπει να βρούμε το σημείο στο οποίο είχαμε σταματήσει πριν τις εκλογές και να συνεχίσουμε για να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο και να περάσουμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή, στη νέα πιο χαλαρή φάση που θα βοηθήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Και χαίρομαι γιατί η στάση μας, μας επιτρέπει τώρα να βοηθήσουμε αποτελεσματικά έναν εθνικό σκοπό.
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σχετικά με τη σημερινή έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι καλύφθηκε σήμερα η μικρή σε ύψος, έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Βέβαια καλύφθηκε με τη συμμετοχή μόνον των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, όχι ξένων. Καλύφθηκε με πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο από το επιτόκιο της προηγούμενης έκδοσης του Δεκεμβρίου. Και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας. Και καλύφθηκε επειδή η χώρα εξακολουθεί να είναι τεχνικά σε πρόγραμμα, λόγω της παράτασης μέχρι 28 Φεβρουαρίου του 2015.
Ας το λάβουμε αυτό υπόψη, γιατί δεν πρέπει να διαταράξουμε το κεκτημένο στο οποίο φτάσαμε με τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού.

*** «Δεν υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας για τους επισκέπτες» λένε οι Γερμανοί για Τσίπρα - Βαρουφάκη
 
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ενδυματολογικό κώδικα των συναντήσεων των Γερμανών αξιωματούχων με τους Έλληνες ομολόγους τους, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, σημείωσε ότι «η γερμανική κυβέρνηση ποτέ δεν έκρινε τους συνομιλητές της από το εάν φορούν γραβάτα, δερμάτινο μπουφάν, κλασικό σακάκι» και πρόσθεσε:
«Δεν έχει σημασία για μας. Αυτό που περιμένουμε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση είναι να μας παρουσιάσει την οικονομική και δημοσιονομική της στρατηγική».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, ενόψει της αυριανής συνάντησης του Β. Σόιμπλε με τον Έλληνα ομόλογό του, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας για τους επισκέπτες του υπουργείου.

*** Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε τη συνάντηση Βαρουφάκη - Τόμσεν
 
Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο Πολ Τόμσεν, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συναντήθηκαν το Σαββατοκύριακο «για να γνωριστούν» και «να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».
Σύμφωνα επίσης με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, «υπάρχει συμφωνημένο πλαίσιο διαχείρισης του χρέους βάσει του τρέχοντος προγράμματος».
Όπως τόνισε «δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση με τις ελληνικές αρχές περί αλλαγής αυτού του πλαισίου».

***  Καρδίτσα: Σκότωσαν 95χρονη σπίτι της για να τη ληστέψουν
Νεκρή μέσα στο σπίτι της βρέθηκε η άτυχη ηλικιωμένη, που έπεσε τη νύχτα θύμα ληστείας στον Παλαμά Καρδίτσας.
 
Θύμα αδίστακτων ληστών έπεσε μια 95χρονη γυναίκα η οποία βρέθηκε νεκρή σήμερα το πρωί μέσα στο σπίτι της, στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας. Την ηλικιωμένη βρήκε συγγενικό της πρόσωπο στο πάτωμα, ενώ στο στόμα της έφερε ένα μαντήλι, χωρίς άλλα ίχνη κακοποίησης.
Όπως διαπιστώθηκε, οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού, μπήκαν στο εσωτερικό και ερεύνησαν όλους τους χώρους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν πήραν χρήματα ή άλλα αντικείμενα.
Στο σπίτι της ηλικιωμένης μετέβησαν ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδιο συνεργείο αστυνομικών για εξερεύνηση του χώρου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών.

***Ο Άδωνις, οι αποδοκιμασίες και η γαλαρία (φωτογραφίες)

Είναι αλήθεια ότι, όταν δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα του «Θάρρους» ότι στην εορτή της Υπαπαντής θα παρευρεθεί ο πρώην υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αποδοκίμασαν το συγκεκριμένο πολιτικό. Όταν άρχισε η περιφορά της εικόνας, κοιτάζοντας τη σειρά των επισήμων, διαπιστώσαμε ότι ο πρώην υπουργός απουσίαζε, οπότε υποθέσαμε ότι αποχώρησε. Τελικά, όμως, επέλεξε (τυχαία;) να βρεθεί στο τέλος του πλήθους, παρέα με τον Μίλτο Χρυσομάλλη και την Ελένη Αλειφέρη, δυσκολεύοντας πραγματικά κι εμάς να τον εντοπίσουμε. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι έτσι πέρασε πραγματικά απαρατήρητος σε όλη την περιφορά. Μάλιστα, όταν έφθασε στην οδό Φάριος, λίγο πριν από την Υπαπαντή, σήκωσε το κινητό του και με μεγάλη άνεση φωτογράφισε τον Ιερό Ναό. Π.Μπ. - 

***  Μια ακόμα σύγκρουση σε διασταύρωση καρμανιόλα στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

 
Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν σήμερα το απόγευμα με αποτέλεσμα στην κυριολεξία να καρφώνεται σε ταμπέλα σήμανσης πάνω στη νησίδα. Στο αυτοκίνητο που φαίνεται στις εικόνες υπήρχαν μια μητέρα με τα δύο παιδιά της που έχουν μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους. Στο σημείο είναι συχνό το φαινόμενο των φαινόμενο των ατυχημάτων ενώ οι περίοικοι ζητούν μια λύση. 

***   Αναστάτωση στην πλατεία της Καλαμάτας από σήμα για φωτιά στο υπόγειο της Εθνικής Τράπεζας (φωτογραφίες)

 
 Συναγερμός σήμανε λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας όταν έλαβαν σήμα για φωτιά στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο τέλος του Πεζόδρομου της Αριστομένους. Στο σημείο έφθασαν 2 οχήματα της Υπηρεσίας και οι πυροσβέστες αφού έφθασαν στο υπόγειο διαπίστωσαν ότι το σήμα οφειλόταν σε ένα μηχάνημα που έβγαλε πολύ καπνό στο χώρο του υπογείου. - 

*** 15 αιώνες φυλάκισης σε 2 Τούρκους για μεταφορά λαθρομεταναστών         
      
Εντοπίσθηκαν 103 μετανάστες σε κλεμμένη θαλαμηγό το 2013 στη Μεθώνη
Σε 730 χρόνια κάθειρξης συνολικά ο καθένας καταδικάσθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας οι δύο 36χρονοι Τούρκοι που τον Οκτώβριο του 2013 συνελήφθησαν στη Μεθώνη για τη μεταφορά 103 λαθρομεταναστών με πολυτελέστατο σκάφος που είχε κλαπεί από την Τουρκία.
Το δικαστήριο επέβαλε στους δύο Τούρκους 15 χρόνια κάθειρξης και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο, όπως και 3 χρόνια για τη συμμετοχή τους σε συμμορία. Έπειτα από συγχώνευση επιβλήθηκαν σε καθέναν συνολικά 730 χρόνια κάθειρξης (εκτιτέα είναι τα 25 χρόνια) και χρηματική ποινή περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο Κούρδος, που δικάσθηκε για απλή συνέργεια στη συμμορία, καθώς φαίνεται ότι διέθεσε το αυτοκίνητό του για να διαφύγει ο καπετάνιος του δουλεμπορικού, καταδικάσθηκε σε 2 χρόνια φυλάκισης.
Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αλλοδαπής εταιρείας να της αποδοθεί το σκάφος που είχε κατασχεθεί τότε και διέταξε τη δήμευσή του.
  Κλεμμένο σκάφος
Στις 21 Οκτωβρίου του 2013 το πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Πύλου εντόπισε αργά το μεσημέρι αγκυροβολημένη σε απόσταση από την προβλήτα στο λιμάνι της Μεθώνης μια πολυτελή θαλαμηγό με το όνομα «Miami Beach», με σημαία Αγγλίας. Στο κατάστρωμα είδαν να βρίσκονται 6 άτομα. Δύο άντρες (οι δύο Τούρκοι κατηγορούμενοι), δύο γυναίκες και δύο παιδιά. Σε έλεγχο που τους έκαναν, ο ένας άντρας είπε στους λιμενικούς ότι είναι Φινλανδός τουρίστας που κάνει διακοπές μαζί με την οικογένειά του, ενώ ο δεύτερος ισχυρίσθηκε ότι είναι Σέρβος και εργάζεται για τον προηγούμενο.
Ο προσποιούμενος τον Φινλανδό είπε στους Λιμενικούς ότι είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό της Ισπανία και σταμάτησε στην περιοχή για ανεφοδιασμό καυσίμων. Όσο για τα έγγραφα του πλοίου που τους ζήτησαν, αμφότεροι ισχυρίσθηκαν ότι τα είχαν ξεχάσει σε ξενοδοχείο της Τουρκίας. Καθώς αυτό προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους λιμενικούς ερεύνησαν τη θαλαμηγό και βρήκαν στους εσωτερικούς χώρους του σκάφους (κάποιοι κλειδωμένοι μέσα στις καμπίνες) 51 ενήλικες και 52 παιδιά. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, προέρχονταν από τη Συρία και Αφγανιστάν και ο καθένας είχε καταβάλει στους δουλέμπορους από 2.000 έως 6.000 δολάρια. Μάλιστα, προορισμός τους ήταν η Ιταλία.
  Το δις εξαμαρτείν…
Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε κλαπεί δύο ημέρες νωρίτερα από το λιμάνι Τεκιρντάκ της Τουρκίας. Στο λιμάνι της Μεθώνης έφτασε στις 20 Οκτωβρίου, αναζητώντας καύσιμα για να συνεχίσει το ταξίδι του. Επειδή, όμως, δεν κατάφερε να ανεφοδιασθεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο καπετάνιος το εγκατέλειψε. Αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες τον παρέλαβε από τη στεριά και τον φυγάδευσε, λίγο πριν τους εντοπίσει το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Πύλου. Κάτοικοι, όμως, της περιοχής σημείωσαν τις πινακίδες του αυτοκινήτου, που ανήκει στον τρίτο κατηγορούμενο, τον Κούρδο, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές με παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Αμφιλοχία. Επίσης, είχε διαπιστωθεί ότι συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είχε συλληφθεί το επίμαχο διάστημα για συμμετοχή σε υπόθεση μεταφοράς λαθρομεταναστών με αυτοκίνητο από Ελλάδα προς Ιταλία, όπου του έχει αποδοθεί ο ρόλος του «προπομπού».
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, πως, αν και ήταν κρατούμενος, είχε διαθέσει το αυτοκίνητό του σε άλλο άτομο της οργάνωσης, το οποίο πήγε στη Μεθώνη και φυγάδευσε τον καπετάνιο.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Το τραπέζι της Υπαπαντής και παραλειπόμενα           
     
 
Σίγουρα το προχθεσινό γεύμα του Δήμου Καλαμάτας προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων για την εορτή της Υπαπαντής ήταν από τα πλέον ενδιαφέροντα των τελευταίων χρόνων. Στην κυβέρνηση ένας συνασπισμός έξω από τα ειωθότα των τελευταίων 40 χρόνων και στα τραπέζια να κυριαρχούν συντριπτικά εκπρόσωποι των παλιών κομματικών ιδιοκτητών της εξουσίας.
  Πάντως, ο δήμαρχος Παν. Νίκας ήταν ένας πολιτισμένος πολιτικά οικοδεσπότης. Φέρθηκε σε όλους με θερμό τρόπο, αν και δεν μπορούσε να κρύψει κάποιες φορές την αμηχανία του γι’ αυτό το περίεργο πολιτικό μάγμα.
  Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τελικά, δεν έφυγε από τη χώρα, όπως είχε δηλώσει προεκλογικά σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, κι έτσι εκπροσώπησε τον τέως πρωθυπουργό στις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, για τα... κυβικά του ήταν πολύ σεμνός. Ελάχιστες δηλώσεις κι αυτές στο πνεύμα της ημέρας, καμία κίνηση όταν ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, μιλούσε για τις σχέσεις Αριστεράς και Εκκλησίας στην κυβέρνηση του βουνού, στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης. Μάλιστα, δεν παραβρέθηκε σε όλο το τελετουργικό του γεύματος, διότι, φαίνεται, είχε κι άλλες υποχρεώσεις.
Πάντως, κέρδισε τη συμπάθειά μας, όταν θυμηθήκαμε ότι είναι ακραιφνής Παναθηναϊκός.
  Παρατηρώντας τα τραπέζια του γεύματος, γεγονός είναι ότι διαφεύγει κάτι βασικό, και είναι στ’ αλήθεια περίεργο, αφού το καταλαβαίνουν ακόμη και απλοί άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να το εκφράσουν, στη Νέα Δημοκρατία: ότι τα φρέσκα πρόσωπα που ήλθαν στην κυβέρνηση με τον Τσίπρα δεν αντιμετωπίζονται με την επαναφορά μορφών του παρελθόντος, όσο καλά και αν έχουν διατηρηθεί όλα αυτά τα χρόνια στη ναφθαλίνη. Η Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια ανέδειξε νεότερους πολιτικούς, ικανούς να δοκιμαστούν στην ηγεσία της παράταξης. Όχι άλλη ανακύκλωση, λοιπόν - έλεος, επιτέλους! Μπορεί να είναι οικολογική και απολύτως απαραίτητη σε εποχή πενίας, αλλά ας πάμε και παρακάτω...
  Ιστορικές έμειναν, τόσο στην πρωινή θρησκευτική εκδήλωση όσο και στο γεύμα του μεσημεριού, οι αγκαλιές και η θερμότητα στη σχέση του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα και του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, αλλά και του πρώτου με το νέο δήμαρχο Μεσσήνης Γ. Τσώνη.
Ελπίζουμε για το καλό όλων η σύμπνοια και η ομόνοια, έστω κι αν κάποιες φορές είναι αναγκαστικές, να λειτουργήσουν για το συμφέρον της περιοχής μας.   Α.Π. 

*** Ομάδες εργασίες για την παραγωγή καλύτερου έργου από τον «Ανοιχτό Δήμο»

Πετυχημένη από κάθε άποψη κρίνεται η εκδήλωση της δημοτικής παράταξης "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες", την περασμένη Κυριακή στην "Τριλογία", με την κοπή της πίτας για το 2015. Η συμμετοχή των δημοτών ήταν πέραν του αναμενομένου, ενώ υπήρξαν και ανακοινώσεις για το μέλλον της παράταξης και την οργάνωση του έργου της στο Δήμο Καλαμάτας. Βέβαια, μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα που επικράτησε "καλύφθηκαν" και κάποιες αδυναμίες της παράταξης, ως προς την παραγωγή έργου και εναλλακτικών αναλυτικών προτάσεων για το μέλλον της πόλης, αλλά αν σκεφθεί κάποιος το βραχύ βίο της, αυτό το στοιχείο μπορεί να υπερκεραστεί στο άμεσο μέλλον. Ο επικεφαλής Μανώλης Μάκαρης, στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της παράταξης τους προηγούμενους μήνες και στις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν σε μια σειρά από θέματα που απασχολούν το Δήμο Καλαμάτας και τους δημότες, προχώρησε στον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα. Ο σημαντικότερος είναι η δημιουργία ομάδων, οι οποίες θα ελέγχουν το έργο της Δημοτικής Αρχής. Μάλιστα, για την ενδυνάμωσή τους ζήτησε και τη συμμετοχή των φίλων της παράταξης. Επίσης, τόνισε ότι η παράταξή του ζητά τη συμμετοχή των φίλων του συνδυασμού, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι συστατικό στοιχείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη γιορτή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών στο Δ.Σ. Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος, η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Νατάσσα Μπελογιάννη με άλλα στελέχη του συνδυασμού του Παναγιώτη Νίκα, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Πατσαρίνος, Παναγιώτης Αλευράς και Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Έκτωρ Τσατσούλης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Μιχαήλ. του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

*** Διοικητική αποβολή στην περιοχή "Filoxenia"         
       
Ενημέρωση παρόδιων ιδιοκτητών
 Το 1961 συντελέσθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο απαλλοτρίωση (Φιλοξένια - Αγία Σιών). Όμως, με την πάροδο του χρόνου υπήρξαν καταπατήσεις από όμορους των δρόμων ιδιοκτήτες. Το Ελληνικό Δημόσιο, ύστερα από αίτημα του Δήμου Καλαμάτας, του ανέθεσε τη διαδικασία αποβολής των καταπατητών από απαλλοτριωθείσες εκτάσεις.
Έτσι, ο Δήμος, έπειτα από χρονοβόρα διαδικασία, προχωρεί στη διοικητική αποβολή, με πρώτη ενέργεια την ειδοποίηση για την υποβολή ενστάσεων. Ακολούθως, το θέμα θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης.
Ο Δήμος Καλαμάτας προσφεύγει, όχι μόνο για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος με την απόκτηση των απαλλοτριωθεισών εκτάσεων, αλλά και για τη δημιουργία κόμβου στη συμβολή των δρόμων Ναυαρίνου και Μάνης («Φωτεινή»), όπου υπάρχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα, ειδικά τους θερινούς μήνες.
Σχετικά, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο, όπου αναφέρεται πως ο Δήμος Καλαμάτας καλεί τους παρόδιους ιδιοκτήτες της δημοτικής οδού Ναυαρίνου, στο τμήμα από το ξενοδοχείο «Φιλοξένια» έως τη συμβολή με την επαρχιακή οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, όπως προσέλθουν στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας (Διεύθυνση: Ψαρών 15, 1ος Όροφος, γραφείο 126), προκειμένου να ενημερωθούν επί του τοπογραφικού διαγράμματος εφαρμογής της συντελεσμένης απαλλοτρίωσης με το ΦΕΚ 48/13-5-1961 και να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις τους.
Η ενημέρωση θα γίνει τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και για χρονικό διάστημα 15 ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης στον Τύπο.
Η διαδικασία των διοικητικών αποβολών θα συνεχισθεί όσον αφορά καταπατητές δημοτικών εκτάσεων στην οδό Πλαστήρα (Δυτική Παραλία).

***  Λαμπρός εορτασμός της «Υπαπαντής του Σωτήρος» με αρκετή δόση πολιτικής και συμβολισμών          
     
Η Καλαμάτα τίμησε την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή με τον τρόπο και το χαρακτήρα που αρμόζει μια τέτοια ημέρα. Η δε λιτάνευση της εικόνας διεξήχθη  με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών.
Στη συνέχεια ο Δήμος Καλαμάτας παρέθεσε γεύμα προς τους επισήμους προσκεκλημένους. Ο δήμαρχος, Παν. Νίκας, σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε «για την πόλη, την πατρίδα και για όλους μας» να έχουν «την ευλογία της Παναγίας της Υπαπαντής, που για πολλές δεκαετίες εορτάζουμε και για βοήθεια προσφεύγουμε στις μικρές και μεγάλες δυσκολίες μας». Ακολούθως, αναφέρθηκε συνοπτικά στην πόλη και στις προοπτικές της, ευχαριστώντας διαχρονικά «κυβερνήσεις, δημάρχους, Δημοτικά Συμβούλια και, γενικά, όλους όσοι συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την ανάδειξή της». 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε προς τον Α. Γεωργιάδη, εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, διότι επί υπουργικών του θητειών εκχωρήθηκαν στο Δήμο το Λιμενικό Ταμείο και το κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής στο παλιό νοσοκομείο, στοιχεία καίρια για την ανάπτυξη της Καλαμάτας και της περιοχής της. 
Επίσης, ευχήθηκε προς τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, «καλές επιτυχίες στη νέα κυβέρνηση για το καλό της πατρίδος και όλων μας». 
Ακόμη, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, για τη συνεργασία και τη βοήθεια.
Σχετικά με τις στοχεύσεις της πόλης, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού Καλαμάτας, στην κατασκευή του άξονα Καλαμάτας – Ριζομύλου και στη λειτουργία υδατοδρομίου. 
Έκανε, ακόμη, αναφορά στην επιδίωξη να αναδειχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, ενώ επισήμανε την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και της περιοχής της με αιχμή τον τουρισμό.
Κατόπιν, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη μέριμνα που η κυβέρνηση επιθυμεί να επιδείξει για την επέκταση της ζώνης ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτα σε όλη τη Μεσσηνία, για την ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ και τη μαύρη σταφίδα, όπως και για τα κηπευτικά, σε συνδυασμό με προστασία των προϊόντων αυτών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η κυβέρνηση δεσμεύεται, επίσης, για αφορολόγητο 12.000 ευρώ και θα εγγυηθεί τη σύνταξη του αγρότη.
Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε, ακόμη, στην ολοκλήρωση των οδικών αξόνων του Μορέα και της Ολυμπίας Οδού, στην κατασκευή του τμήματος Καλού Νερού–Τσακώνας, στην αποπεράτωση του περιμετρικού Καλαμάτας, στην επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου της Μεσσηνίας και στην αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
  Συμβολισμοί
Τα παραπάνω είναι όσα θα μπορούσαν να γραφούν σ’ ένα τυπικό ρεπορτάζ για τις προχθεσινές εκδηλώσεις. Η ημέρα, όμως, πέρα από το θρησκευτικό της συμβολισμό, είχε και έντονα πολιτικό. Κυβέρνηση και εκπροσώπους της έξω από τα ειωθότα των τελευταίων 40 χρόνων, διχασμένη αντιπολίτευση ανάμεσα σε οπαδούς του προέδρου Αντώνη Σαμαρά και σε αυτούς που με το ένα ή το άλλο πρόσχημα ζητούν - και από την Καλαμάτα-  την αποχώρησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και μια παρέμβαση του μητροπολίτη Μεσσηνίας τις προηγούμενες ημέρες, όπου ούτε λίγο-ούτε πολύ κατηγορούσε τη νέα κυβέρνηση για υποκρισία όσον αφορά στον πολιτικό όρκο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε συνδυασμό με τις επισκέψεις του το προηγούμενο διάστημα στο Άγιον Όρος, αλλά και τη συνομιλία που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο πριν πάει στο Προεδρικό Μέγαρο και λάβει εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Η σοβαρότητα των ημερών που διανύουμε είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί να δουν την παρέμβαση του κ. Χρυσόστομου ως άκαιρη και άστοχη, από τη στιγμή, μάλιστα, που τις προηγούμενες ημέρες άλλοι μητροπολίτες στάθηκαν στο πλευρό της απόφασης Τσίπρα για πολιτικό όρκο.
Από την άλλη, είναι παράδοξο να επικαλείται η Εκκλησία την υποκρισία, όταν γνωρίζει με τον καλύτερο τρόπο η ίδια ότι μέσα στους κόλπους της ανθοφορεί. Η καθημερινότητα βρίθει παραδειγμάτων που ενισχύουν τον ισχυρισμό. 
Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε ποιος είναι υποκριτής πολιτικός: αυτός που ορκίζεται στο Ευαγγέλιο και στη συνέχεια διάγει έναν πολιτικό και προσωπικό βίο ο οποίος έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον όρκο του, ή αυτός που ξεκαθαρίζει από την αρχή τις προθέσεις του;
Εκκλησία και πολίτες, σχεδόν στην ολότητά τους, είτε λένε πιστεύω στο Θεό είτε λένε δεν πιστεύω στο Θεό, και στις δύο περιπτώσεις δεν εννοούν τίποτα. Μια τόσο βαρυσήμαντη δήλωση δε σημαίνει και δε συνεπάγεται τίποτε για τον τρόπο ζωής τους. 
Η κοινωνία είναι άθεη ακόμη και όταν τα μέλη της πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού, αφού ο σύγχρονος πολιτισμός, στον οποίο συμμετέχουν, αναπτύσσεται ερήμην του Θεού. 
Άθεος δεν είναι μόνο αυτός που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού, αλλά άθεος, χωρίς Θεό δηλαδή, είναι και όποιος δεν έχει την ύπαρξη του Θεού στη ζωή του! Επίσης, ο ίδιος ο πυρήνας του Ευαγγελίου αντιμάχεται την ιδέα της συσσώρευσης, του καπιταλισμού δηλαδή. Δεν μπορεί να λέμε ότι είμαστε χριστιανοί –όπως και αριστεροί– και να συσσωρεύουμε χρήμα και υλικά αγαθά.
Αλήθεια, τόσους αιώνες ο κ. Χρυσόστομος δε γνωρίζει ότι η πολιτική εξουσία καθιστά απολύτως σαφές ότι θρησκεύεται και έτσι συμπορεύεται με την άλλη μορφή εξουσίας, τη θρησκευτική, η οποία αυστηρά μονοπωλεί το «ιερό» εν μέσω των ανθρώπων, και ότι επενδύεται τη μήτρα της ορθοδοξίας για να ισχυροποιήσει την ικανότητά της, με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους, λεηλατώντας την εμπιστοσύνη των αφελών, ευκολόπιστων ιθαγενών;
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού, Γ. Κατρούγκαλου, στις αιτιάσεις του μητροπολίτη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια του γεύματος της Υπαπαντής, ήταν μισή. Διότι, εκτός από τις φωτεινές εξαιρέσεις ιερέων που στάθηκαν στο πλευρό του λαού του, υπάρχουν και σκοτεινές εκκλησιαστικές σελίδες. Υπάρχουν κληρικοί, για να μην πάμε στο μακρινό παρελθόν, που συνεργάστηκαν με τους ταγματασφαλίτες και τους φίλους των Γερμανών κατακτητών, που έκλεισαν τα μάτια κατά τη διάρκεια της χούντας, που ευλόγησαν ένα σύστημα που για δεκαετίες ζούσε σε βάρος των πολιτών της χώρας. 
Και κάτι για το τέλος. Μετά το τέλος του Εμφυλίου, οι νικητές δε σκούπισαν τα ματωμένα τους σπαθιά. Οι φυλακές και τα ξερονήσια συνέχισαν τη «λειτουργία» τους, τα στρατοδικεία συνέχιζαν να καταδικάζουν και τα εκτελεστικά αποσπάσματα να εκτελούν. Οι  μέχρι πρότινος κυβερνήτες είναι απόγονοι του διεφθαρμένου πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου. Αναίσχυντοι, ηθικά παγεροί, ψεύτες, επικίνδυνοι, αγωνίζονται απελπισμένα για τη διατήρηση των προνομίων τους. Και τι σχέση έχει η Εκκλησία με όλους αυτούς; Έχει δώσει την ευλογία της...  του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος ζητά αποζημίωση από ENERGA και HELLAS POWER

Η δικηγορική εταιρεία με την επωνυμία «Ευάγγελος Χατζηγιαννάκης Δικηγορική Εταιρεία» θα εκπροσωπήσει τον Δήμο Πύλου - Νέστορος στην αυριανή συνέχιση της διακοπείσας από τη 16η Ιανουαρίου δίκης στο Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την ποινική υπόθεση «ENERGA και HELLAS POWER». Στη δίκη, κατηγορούμενοι είναι άτομα που είχαν την ιδιότητα των νομίμων εκπροσώπων, διευθυνόντων συμβούλων κ.λπ. των ανωτέρω εταιριών, οι οποίοι φέρεται ότι υπεξαίρεσαν με την ιδιότητα του διαχειριστή ξένης περιουσίας, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, κατά το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2011 ως τον Ιούλιο 2012, συνολικό ποσό 9.376,39 ευρώ από το Δήμο Πύλου- Νέστορος. Η εταιρεία Energa κατηγορείται πως υπεξαίρεσε 4.051,68 ευρώ και η εταιρεία Hellas Power 5.324,41 ευρώ. Τα ποσά αυτά αφορούσαν σε αποδοτέα δημοτικά τέλη καθαριότητας, στο φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, που, ενώ τα εισέπραξαν, δεν τα απέδωσαν και τα ιδιοποιήθηκαν παράνομα, ενσωματώνοντάς τα χωρίς δικαίωμα στην περιουσία τους και τα αποστέρησαν από το Δήμο. Τη σχετική απόφαση που έλαβε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρης, επικύρωσε με πρόσφατη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Η πληρεξούσιος δικηγορική εταιρεία θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, αξιώνοντας αποζημίωση για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης του Δήμου, λόγω κλονισμού πίστης και του κύρους του, με ρητή επιφύλαξη για την περαιτέρω αποκατάσταση και ανόρθωση της προκληθείσας περιουσιακής του ζημίας, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την απόδοση μέρους ή και του συνόλου των οφειλομένων ποσών. Χ.Χ. - 

*** Η μακραίωνη ιστορία της οικογένειας Μπενάκη στην παλιά Καλαμάτα (φωτογραφίες)

 
 Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης Πολλοί ιστορικοί μας έχουν αφιερώσει εκατοντάδες σελίδες για τη μεγάλη και μακραίωνη ιστορία της οικογένειας Μπενάκη. Στο γενεαλογικό της δέντρο, στην προσφορά στον αγώνα για την απελευθέρωση του κράτους απ’ τον τουρκικό ζυγό και στο ρόλο που έπαιξε στην ανόρθωση του τόπου μας, θ’ αναφερθεί ο γράφων, περιλαμβάνοντας τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα της οικογένειας Μπενάκη. Στις 6 Δεκεμβρίου του 1697 ο Λυμπεράκης Γερακάρης (ο οποίος υπήρξε τρομερός πειρατής του Αιγαίου Πελάγους), με προικοσύμφωνο, παραχώρησε τους Μύλους της Μαντίνειας στην κόρη του Σταθούλα, που παντρεύτηκε τον Μπένο – Ψάλτη, γενάρχη των Μπενάκηδων. Την ίδια εποχή ο Γερακάρης έπεσε σε δυσμένεια και οι Μύλοι δεσμεύτηκαν. Με πολύ κόπο ο Μπένος – Ψάλτης κατόρθωσε στα 1700 να τους αποδεσμεύσει. Στη συνέχεια, όμως, οι Μύλοι δε φαίνονται σαν κτήμα της οικογένειας Μπενάκη. Περιήλθαν ίσως το 1715 στην κυριότητα του καπετάν Γιαννάκη Κουτήφαρη, του γενάρχη των Καπετανάκηδων. Το 1769, στην άκρη της τότε πολιτείας μας, ήταν χτισμένο το αρχοντικό του μεγάλου κοτσάμπαση Παν. Μπενάκη, που χάθηκε στα Ορλωφικά (προφανώς τον δηλητηρίασαν οι αδελφοί Ορλώφ). Είχε 5ώροφο οχυρό πύργο. Σωστό κάστρο απόρθητο. Βρισκόταν στη βορινή πλευρά της σημερινής πλατείας Μαυρομιχάλη, συμπεριλαμβανομένης και της εκκλησίας των Αγίων Ταξιαρχών (Ταξιαρχάκι). Είχε τσιφλίκια ολόκληρα χωριά, φυτείες με αμπέλια και δένδρα στη μανιάτικη συνοικία της Φυτειάς, στο ΝΑ μέρος της πόλης, που δημιουργήθηκε μετά την επανάσταση του 1821. Το αγροκτήματά τους έφταναν ως κάτω τη σημερινή οδό Ακρίτα. Ο άρχοντας Παν. Μπενάκης προερχόταν απ’ τη μεγαλομανιάτικη γενιά του φημισμένου Μανιάτη κουρσάρου κάποτε και Μπέη της Μάνης, καπετάν Λυμπεράκη Γερακάρη. Λόγω της συμμετοχής του στα Ορλωφικά, καταστράφηκε απ’ τους Τουρκαλβανούς του Βελή Αγά το μεγάλο αυτό αρχοντικό. Μετά το 1821, τα χαλάσματα και η γύρω οικοπεδική περιοχή του αρχοντικού δόθηκαν ως προίκα στον Αντώνη Μαυρομιχάλη, ξάδελφο του Πετρόμπεη, και χτίστηκε εκεί το αρχοντικό σπίτι των Μαυρομιχαλαίων. Κατεδαφίστηκε το 1972. Κατά την κατεδάφιση του αρχοντικού βρέθηκε ότι τα θεμέλια και οι τοίχοι είχαν χτιστεί με τα καλύτερα συγκολλητικά της εποχής εκείνης και ήταν τόσο ισχυρά, ώστε δυσκολεύτηκαν τα σκαπτικά μηχανήματα και αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν δυναμίτες. Μετά τα Ορλωφικά, ανοικοδομήθηκε το δεύτερο Μπενάκειο αρχοντικό, κοντά στους Αγίους Αποστόλους, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Μπενάκειο Μουσείο της Καλαμάτας. Ο Πύργος του προύχοντα Βαρσαμά – του οποίου την κόρη Παντζεχρούλα είχε παντρευτεί (στον πρώτο του γάμο) ο Παναγιώτης Μπενάκης – βρισκόταν στη θέση που σήμερα βρίσκεται ο Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου Μονής Καλογραιών (18ος αιώνας). Η περιοχή επωλήθη στο Γεράσιμο Παπαδόπουλο από την Παντζεχρούλα Μπενάκη. Ο ναός κάηκε στην πρώτη καταστροφή της Πελοποννήσου και ανεγέρθη εκ νέου το 1825. Όταν πριν λίγα χρόνια κατεδαφίστηκε για να επεκταθεί το Μοναστήρι, βρέθηκε στα θεμέλιά του αρχαίο φράγκικο οικόσημο, το οποίο φυλάσσεται στο Μπενάκειο Μουσείο Καλαμάτας. Το 1875, ο Δημ. Εμμ. Μπενάκης, δήμαρχος, φωταγώγησε την οδό Αριστομένους με λάμπες πετρελαίου. Το 1877 χτίστηκε το Ε΄ Δημοτικό Σχολείο στην οδό Αρτέμιδος με δαπάνες του τότε δημάρχου Εμμ. Μπενάκη, σε οικόπεδο που αγόρασε ο Δήμος από την οικογένεια Κορφιωτάκη. Το 1907, έγινε δήμαρχος ο Παν. Εμμ. Μπενάκης και υπέγραψε για να γίνει το «τραμ». Το 1908, ονομάζει την οδό Αριστομένους, προς τιμήν του Μεσσήνιου αγωνιστή (7ος αιώνας) στρατηλάτη Αριστομένη. Το 1926, ο Δημήτριος Μπενάκης εκλέγεται βουλευτής Μεσσηνίας. Το κτήριο που αγοράστηκε στην οδό Αριστομένους και Κρήτης γωνία, απ’ το γνωστό ΩΡΛ Μιμίκο Κυβέλο, ήταν η θερινή κατοικία των Μπενάκηδων. Ο μικρός Αγιοταξιαρχάκης, πλάι στην πλατεία Μαυρομιχάλη, εδωρήθη το 1916 (δια λόγου της Παντεζεχρούλας Μπενάκη) στη Μονή Βελανιδιάς. Εκεί φυλάγονται, σύμφωνα με την παράδοση, τα οστά της οικογένειας Μπενάκη και του Αντώνη Μαυρομιχάλη. Το 1836, ο Παν. Μπενάκης δίνει τη δημαρχιακή του αποζημίωση προς σύστασιν εκπαιδευτικού καταστήματος και ο ιστοριοδίφης – δημοσιογράφος Μ.Η. Φερέτος τού αφιερώνει τη ρήση του Ευριπίδη (μετάφραση): «Άσβεστη μένει μέσα στο χρόνο η μνήμη των αγαθών ανθρώπων, η αρετή τους λάμπει και μετά τον θάνατόν τους». -

***
 
***  ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ του  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015 : ~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή 30/01/2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/30012015.html .-
~ Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html .-
~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-
~
 **    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/02-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  03  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html  .- 

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4048   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2331    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 332   video.- 
Σύνολον                                               8711  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3449.-   
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   347   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    858. –   Arfara KalamatasMessiniasFacebook 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   300 .-  *** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .-    *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 361 ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ  http://www.newsbeast.gr/  .-   ~

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ