Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25/12/2014 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  25/12/2014 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  :

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  !
ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΤΥΧΙΑ , ΑΝΘΡΩΠΙΑ  !

***  Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου 

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος
προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα
της Ιεράς Μητροπόλεως
 Αγαπητά μου Παιδιά,
Και πάλι η εορτή των Χριστουγέννων μας βρίσκει σε ένα κλίμα δοκιμασίας καί κρίσης.
Όλοι στην καθημερινότητά μας αναζητούμε μέσα και τρόπους για την επιβίωσή μας, γεγονός το οποίο οδηγεί τους ανθρώπους και τις κοινωνίες σε καταστάσεις κόπωσης και ανάπτυξης πνεύματος ανασφάλειας.
Όμως, η προβολή από την Εκκλησία μας του γεγονότος της Γέννησης του Θεανθρώπου Χριστού και της επί γης παρουσίας Του, προσφέρει στον κουρασμένο άνθρωπο το πνεύμα της ελπίδας, όχι ως μία συναισθηματική ή απλή ψυχολογική κατάσταση, αλλά ως μία έμπρακτη, ουσιαστική και καταλυτική έκφραση μιας πραγματικότητας στην ίδια τη ζωή, αφού ο σαρκωμένος Χριστός προσωποποιεί την πραγματικότητα της ελπίδας στον κόσμο, την προσδοκία των εθνών, τη ζωή και την αλήθεια στον άνθρωπο.
Σ’ αυτήν την απέλπιδα κατάσταση, της απογοήτευσης και της αβεβαιότητας, η Εκκλησία υποδεικνύει και πάλι τη Γέννηση του Χριστού, ο Οποίος ταπεινώθηκε, γενόμενος άνθρωπος για να σώσει τον άνθρωπο, δίνοντας το πραγματικό νόημα για ζωή, ως συμβίωση, αφού η πραγματική διάσταση και το ουσιαστικό νόημα της ζωής είναι όταν αυτή μοιράζεται.
Μεταλαμπαδεύοντας ο Χριστός στον κόσμο το πνεύμα της ελπίδας, ως εμπιστοσύνη και προσδοκία, υποδεικνύει ότι εκείνο μόνο που μπορεί να αλλάξει «τα του κόσμου πράγματα», είναι η βεβαιότητα της αγάπης, ως θυσία, ως προσφορά, ως ταπείνωση και του σεβασμού προς τον άλλον, ως ανεκτικότητα και αποδοχή, τότε και μόνο τότε η ζωή γίνεται συμβίωση, η απογοήτευση μετατρέπεται σε δημιουργικότητα, και η αβεβαιότητα σε ελπιδοφόρα δύναμη.
Αυτό το μήνυμα μας στέλνει ο Σαρκωμένος και Ενανθρωπήσας Θεός ημών.
Με τις σκέψεις αυτές αγαπητά μου παιδιά σας εύχομαι χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία και δημιουργικότητα, για μία ζωή, γεμάτη ελπίδα και κουράγιο.
Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος 2015.
Με Πατρικές ευχές και ευλογίες
† Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

***  Μηχανή του Χρόνου: Ο Χίτλερ και η προσπάθειά του να αλλάξει τα Χριστούγεννα, για να μη γιορτάζει την γέννηση Εβραίου
 ~ H προσπάθεια του Αδόλφου Χίτλερ να "βγάλει" τον Χριστό από τα Χριστούγεννα, μετατρέποντας την "Άγια νύχτα" σε "Άγρια νύχτα" και τα στολίδια με τη σβάστικα
~Τα Χριστούγεννα ήταν ένας από τους πρώτους στόχους των Ναζί, όταν ανέλαβαν την εξουσία, το 1933 και από την προπαγάνδα τους δε γλίτωσε ούτε ο Άγιος Βασίλης!
Τον Δεκέμβριο του 1941, ο Αδόλφος Χίτλερ οργάνωσε ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο πάρτι, για τα κορυφαία στελέχη του ναζιστικού κόμματος.
Πολιτικοί και στρατηγοί συγκεντρώθηκαν μπροστά από ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να γιορτάσουν και να ανταλλάξουν δώρα, υπό την παρουσία εκατοντάδων δόκιμων των SS, με τις χαρακτηριστικές ψηλές τους μπότες.
Στις εικόνες που διασώθηκαν, από τον προσωπικό φωτογράφο του Φύρερ, ο Χίτλερ μοιάζει λίγο κατηφής, που παρίστατο σε τέτοια εκδήλωση. Αρκεί να σκεφτεί κανείς, πόσο ακατάλληλη θα ήταν για τον ίδιο, που ήταν επικεφαλής μιας γενοκτονίας και μίας φιλοπόλεμης δικτατορίας, η γιορτή της γέννησης ενός Εβραίου!
Ωστόσο, παρά την έκφρασή του, ο Χίτλερ εμφανίζεται σε αυτές τις εικόνες ως κατακτητής, όχι μόνο της ηπειρωτικής Ευρώπης, αλλά και των Χριστουγέννων –μιας γιορτής που κατάφερε μέσα σε μόλις έξι χρόνια, να μετατρέψει σε ένα ισχυρό εργαλείο προπαγάνδας.
                Ειρήνη στον Κόσμο!Τον καιρό του Β “Παγκοσμίου Πολέμου, ο πληθυσμός της Γερμανίας ήταν κυρίως χριστιανικός, συνεπώς, όπως και τώρα, τα Χριστούγεννα ήταν δημοφιλής γιορτή για τους κατοίκους της.
Μάλιστα, το σύγχρονο χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει τις ρίζες του στη Ρηνανία, τον 16ο αιώνα. Τα Χριστούγεννα, λοιπόν, ήταν πολύ σημαντικά για τους Γερμανούς, ώστε να τα «ξεφορτωθούν» οι Ναζί, παρά το ότι αντιπροσώπευαν, όσα απεχθανόταν ο Χίτλερ: τη χριστιανική ηθική της ειρήνης στη Γη. Εφόσον δε μπορούσε να απαλλαγεί από αυτά, θα προσπαθούσε να τα κάνει δικά του.
Σε ένα κείμενο προπαγάνδας του 1937, με τίτλο «Νέες Έννοιες για τα Έθιμα που Κληρονομήσαμε», περιγράφονται οι ψυχικές ασκήσεις αεροβικής, που έπρεπε να περάσουν οι Ναζί, για να μετατρέψουν τα Χριστούγεννα σε μια γιορτή, που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν.
Τα Χριστούγεννα θεωρούνται παραδοσιακά ως «διακοπές, για να υπάρχει ειρήνη σε όλη την ανθρωπότητα» -μια ερμηνεία, που έπρεπε να απορριφθεί, με βάση το άρθρο. Άλλωστε, είναι παράδοξο να εύχεσαι ειρήνη σε όλο τον κόσμο και να στοιβάζεις εκατομμύρια ανθρώπους σε θαλάμους αερίων.
Έτσι, ο συγγραφέας επεσήμανε, πως οι Γερμανοί θα έπρεπε να εύχονται τα Χριστούγεννα για ειρήνη στη Γερμανία. «Μια ειρήνη, που θα μπορούσε πιθανώς να επιτευχθεί, μόνο με την απαλλαγή από τους εχθρούς του κράτους, όπως οι Εβραίοι, οι Τσιγγάνοι, οι κομμουνιστές, και οι ομοφυλόφιλοι.
                Η άγρια νύχτα του «Σωτήρα Φύρερ»!Η προπαγάνδα δεν τελειώνει εδώ. Ο Χίτλερ προσπάθησε, με κάθε τρόπο, να «βγάλει» τον Χριστό από τα Χριστούγεννα, που ονομάζονται «Weihnachten» (Άγια Νύχτα) στη Γερμανία, στοιχείο που βόλευε πολύ τον Φύρερ. Ωστόσο, οι Ναζί διάλεξαν ένα άλλο όνομα: «Rauhnacht» (Άγρια Νύχτα), ώστε να υπάρχει κι ένας υπαινιγμός βίας!
Ευτυχώς για τον Χίτλερ, οι Γερμανοί είχαν το χειμερινό ηλιοστάσιο, το οποίο γιόρταζαν πολύ πριν ο Χριστιανισμός φθάσει στη χώρα κι έτσι, ήταν εύκολο για τους Ναζί, να ισχυριστούν ότι η «Weihnachten» ήταν μία παγανιστική γιορτή.
Οι εμπνευστές του Ολοκαυτώματος, Χάινριχ Χίμλερ και Άλφρεντ Ρόζεμπεργκ, άλλαξαν ακόμη και τους στίχους στα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όπου αναφερόταν ο Ιησούς, όπως η «Άγια Νύχτα» και τα μετέτρεψαν σε ύμνους στον Εθνικοσοσιαλισμό. Κάθε αναφορά του Ιησού αντικαταστάθηκε από τον «Σωτήρα Φύρερ»!
Ο Χριστός «αφαιρέθηκε», αλλά τα πράγματα ήταν δυσκολότερα με τον Άγιο Βασίλη, τον Έλληνα χριστιανό επίσκοπο Νικόλαο του 4ου αιώνα στη Μικρά Ασία, ο οποίος μόνο Άριος δεν ήταν.
Ακόμη και οι Ναζί δε μπορούσαν να του κηρύξουν τον πόλεμο, ωστόσο του άλλαξαν το όνομα. Ισχυρίστηκαν ότι η φιγούρα με τη γενειάδα, που μοιράζει δώρα τα Χριστούγεννα στα σπίτια, ήταν ο παγανσιτικός Θεός Οντίν. Οι Χριστιανοί τον είχαν κλέψει, αλλά τώρα το όνομά του αποκαταστάθηκε.
                Τα στολίδια των ΧριστουγέννωνΈπρεπε, όμως, να αλλάξει και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, παρά το γεγονός ότι ήταν απόλυτα γερμανική επινόηση. Το αστέρι στην κορυφή ενοχλούσε τους Ναζί, είτε είχε έξι αιχμές και παρέπεμπε στο άστρο του Δαβίδ, είτε είχε πέντε αιχμές και θύμιζε το κομμουνιστικό αστέρι. Οι Ναζί έβαζαν στη θέση του μία σβάστικα, έναν κεραυνό των SS, ή ένα γερμανικό τροχό.
Άλλαξε επίσης η διακόσμηση του δέντρου, με τα στολίδια να παραπέμπουν στον πόλεμο, όπως αντίγραφα χειροβομβίδων και αυτόματων όπλων, αλλά και στον σωβινισμό. Έχουν διασωθεί στολίδια όπως ασημί μπάλες με συνθήματα: «Sieg Heil», κόκκινοι λαμπτήρες που καλύπτονται από σβάστικες, και ομοιώματα σιδερένιων σταυρών και αετών. Δεν έλειπαν φυσικά οι μινιατούρες με τη μορφή του Χίτλερ, οι οποίες όμως δεν του άρεσαν και τις απαγόρευσε με νόμο.
Το 1939, τα Χριστούγεννα είχαν σχεδόν μετατραπεί σε ένα εργαλείο ναζιστικής προπαγάνδας, όπως μαρτυρά ένα άρθρο της εποχής: «Όταν γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, έχουμε συμπεριλάβει στον κύκλο της οικογένειας, όσους έχουν γερμανικό αίμα και δέχονται ως γιορτή τη «Germanethnicity», εκείνους που η τύχη δεν τους επέτρεπε να ζουν εντός των συνόρων του Ράιχ, ή κάνουν το καθήκον τους σε ξένους λαούς».
Το 1937, ο προπαγανδιστής Φρίντριχ Ρεμ έγραφε: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε, ότι γερμανικό χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει να κάνει με μια φάτνη σε ένα παχνί στη Βηθλεέμ. Είναι αδιανόητο για μας ότι τα Χριστούγεννα και όλο τα βαθύ ψυχικό τους υπόβαθρο, είναι το προϊόν μιας ανατολικής θρησκείας».
Πάντως, η μετάλλαξη των Χριστουγέννων από τον Χίτλερ δεν κράτησε πολύ. Κατά την επέλαση των Συμμάχων το 1944, η χριστιανική επιρροή για τα Χριστούγεννα ήταν το μικρότερο πρόβλημα των Ναζί, που τα «ξαναβάφτισαν» ως ημέρα μνήμης, για όσους είχαν χάσει στον πόλεμο.
Ήταν η τελευταία χρονιά των ναζιστικών Χριστουγέννων. Μετά από τέσσερις μήνες, ο Φύρερ ήταν νεκρός και οι ύμνοι του Χίμλερ, που τραγουδήθηκαν λίγο στη μεταπολεμική Γερμανία, είχαν την ίδια τύχη με κάθε ναζιστική ιδέα. Αποκηρύχθηκαν και θάφτηκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!
Ίσως αυτό να εξηγεί και τη θλιβερή έκφραση του Χίτλερ στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ανάμεσα στους συνεργούς του το 1941. Πιθανόν να προέβλεπε το φάντασμα των Χριστουγέννων του μέλλοντος.
Διαβάστε ακόμη στη mixanitouxronou.gr

*** Συνελήφθησαν εννέα άτομα για τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «ζάρια»         
  
Κατασχέθηκαν ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, χρήματα και ζάρια
 Στο πλαίσιο των ελέγχων, που διενεργούν οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για την  καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, σήμερα (24.12.2014) τις πρωινές ώρες στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εννέα (9) άτομα, για τη διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
  Ειδικότερα, σήμερα τις πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα – καφετέρια, ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού, όπου διαπιστώθηκε η διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «ζάρια».
  Συνελήφθησαν, ένας (1) 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 32, 48 και 32 ετών, καθώς επίσης και πέντε (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ ηλικίας 26, 34, 37, 44 και 51 ετών αντίστοιχα, γιατί ο πρώτος είχε επιτρέψει στους υπολοίπους, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι με τσόχα, τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού.
  Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         Ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι.
·         Έξι (6) ζευγάρια ζαριών.
·         Το χρηματικό ποσό των -2.020- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών.
  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ αναζητείται εντός των ορίων του αυτοφώρου, ο 59χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.
  Την αστυνομική έρευνα και προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.
  Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, θα συνεχιστούν αμείωτα σε όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.

***  Ένας Καλαματιανός ιατρός στα άδυτα της Τσέλσι!          
   
Συνέντευξη του Καλαματιανού γιατρού Παναγιώτη Νταγιόπουλου στο Gazzeta.gr
Ο Παναγιώτης Νταγιόπουλος αποτελεί ένα από τα πιο υποσχόμενα ονόματα στο χώρο της ορθοπεδικής. Απόφοιτος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε για περισσότερο από δυόμιση χρόνια στη Λυόν, στην «Χειρουργική Σχολή  Γόνατος», η οποία συγκεντρώνει τους σημαντικότερους χειρούργους γόνατος. Οι γνώσεις του γύρω από το αντικείμενο και οι συνακόλουθες επιστημονικές του δημοσιεύσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες και η Τσέλσι τον κάλεσε να θητεύσει δίπλα στο ιατρικό της τιμ!
Η πρώτη ελληνική επιλογή!
Συναντήσαμε τον Dr Νταγιόπουλο στην κλινική Μediterraneo Hospital, στην οποία είναι διευθυντής ορθοπεδικός. Ξεκινώντας, μας μίλησε για τον τρόπο που «γνωρίστηκε» με τους Λονδρέζους. «Η Τσέλσι είναι μια πολύ διάσημη ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες, των οποίων η απουσία κοστίζει πολύ. Για να αποφευχθούν λοιπόν, έχει ένα πολύ γνωστό ιατρικό τιμ και είναι αυτό που πραγματικά λέμε "ομάδα". Δεν υπάρχει όπως στην Ελλάδα ένας γιατρός που να είναι πίσω από όλα. Τα τελευταία χρόνια επιλέγουν από όλη την Ευρώπη μέσω της "Ευρωπαϊκής εταιρείας γόνατος" έναν γιατρό για να ενσωματωθεί στο δικό τους medical team και να δει πως αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις της καθημερινότητας, τα χειρουργεία και όλα τα σχετικά. Φέτος, για το 2014 επέλεξαν εμένα. Έκανα πολλές δημοσιεύσεις τη χρονιά αυτή και μάλλον το βιογραφικό μου είναι καλό σε αυτόν τον τομέα. Αυτό γίνεται εδώ και δύο χρόνια και νομίζω δεν έχει ξαναπάει Έλληνας. Είναι και μια τιμή για εμάς, γιατί είναι πολύ μεγάλος σύλλογος και πραγματικά έχουν μεγάλη διαθεσιμότητα παικτών, φτάνει στο 95%. Περνάς χρόνο μαζί τους και αυτό το afiliation παραμένει για πάντα. Έχεις τη δυνατότητα να δουλέψεις μαζί τους, να είσαι σε επαφή, να ξαναπεράσεις όποτε θέλεις χρόνο μαζί τους, να ανταλλάσσεις συμβουλές. Είναι μόνο όφελος». 
  ~ Πέραν της ιδιαίτερης σχέσης που ανέπτυξε με το σύλλογο, ο Έλληνας γιατρός είχε τη δυνατότητα για ενάμιση μήνα να ζήσει την καθημερινότητά του. Τον επαγγελματισμό σε όλο του το μεγαλείο, τις παροχές των εγκαταστάσεων, τον τρόπο που προσεγγίζουν τις καταστάσεις. «Έμεινα στην Αγγλία για ενάμιση μήνα. Οι προπονήσεις γίνονται στο Κόμπαμ, λίγο έξω από το Λονδίνο, που περιλαμβάνει 32 γήπεδα και ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Επειδή εγώ είμαι χειρουργός δεν κάνω αυτό το sports medicine, με ενδιέφερε περισσότερο να περάσω χρόνο με τον ορθοπεδικό. Εκεί όταν λέμε γιατρός της Τσέλσι είναι άλλος ο ορθοπεδικός, άλλος ο field doctor, που είναι η Εύα Καρνέιρο π.χ. Εκεί γίνονται σωστά τα πράγματα. Αν κάποιος θέλει χειρουργείο, αναλαμβάνουμε εμείς. Είναι άλλο κομμάτι. Εγώ πέρασα χρόνο με τον Άντι Γουίλιαμς, έναν πολύ γνωστό χειρουργό στο Λονδίνο που αναλαμβάνει όλους τους παίκτες της Premier League».
«Θρύλοι οι Τέρι και Ντρογκμπά»
Ήρθε όμως σε επαφή και με τους ποδοσφαιριστές. Στη φωτογραφία που συνοδεύει και το θέμα, μπορεί κανείς να δει τον Ντιντιέ Ντρογμπά και τον Τζον Τέρι. «Είναι εντυπωσιακό να είσαι με όλους αυτούς τους διάσημους παίκτες. Δεν έτυχε να είμαι στο χειρουργείο με αυτούς, αλλά υπήρχαν άλλοι παίκτες της Premier League. Με τους παίκτες της Τσέλσι είχαμε άλλα, κάναμε κάποιες ενέσεις, όχι σαν νοσηλευτές, αλλά αυτές τις εναρθριτικές, τα βλαστοκύτταρα και άλλα που είναι πολύ συχνό φαινόμενο εκεί. Τώρα οι συγκεκριμένοι, ο Τέρι και ο Ντρογμπά είναι είδωλα και όχι μόνο για την Τσέλσι, αλλά για όλο το Λονδίνο. Είναι θρύλοι. Ειδικά όταν περπατάς τους διαδρόμους του Κόμπαμ και βλέπεις τις φωτογραφίες από τις κατακτήσεις και όλες τις μεγάλες στιγμές, είναι ανατριχιαστικό. Δεν είναι τυχαίοι και είναι και οι υπόλοιποι που τους βλέπουν με σεβασμό. Είναι όμως πολύ απλοί. Παίζει βέβαια ρόλο και το ότι είσαι σε ένα χώρο που δεν υπάρχει κάποιος "άσχετος". Είναι πολύ προσγειωμένοι και εδικά με τον Ντιντιέ, επειδή μιλάω και γαλλικά, είχαμε καλή σχέση. Να πούμε την αλήθεια, δεν γίνεσαι κολλητός με κάποιον. Αλλά σε κοιτάνε και εκείνοι με σεβασμό. Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι. Ο Πετρ Τσεχ για παράδειγμα μιλάει 7 γλώσσες, όλοι είναι πολύ υψηλού επιπέδου και στις διαπροσωπικές σχέσεις δεν βλέπεις χαμηλό επίπεδο. Όλοι είναι φιλικοί γιατί ξέρουν ότι έχεις την άδεια να είσαι στο χώρο εκεί. Αυτοί είναι συνέχεια στο προσκήνιο και τους ζητούν συνέχεια πράγματα, οπότε πρέπει να είσαι προσεκτικός».

«Σε ψαρώνει ο Μουρίνιο!»
Εκτός από τους παίκτες, φυσικά, είχε καθημερινή επαφή και με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Άλλοι τον λατρεύουν, άλλοι τον μισούν, αλλά ο Πορτογάλος είναι ήδη legend. «Ο Ζοσέ είναι αυτός που έχεις και τις λιγότερες σχέσεις μαζί του και πραγματικά σε ψαρώνει! Είναι φιλικός γενικώς, ίσως δεν είχα το χρόνο να το δω. Εκεί δεν είναι προπονητής, είναι μάνατζερ. Πραγματικός αρχηγός. Και εμείς οι γιατροί για παράδειγμα για να ταξιδέψουμε μετά τη Σάλκε πήραμε άδεια από τον πρόεδρο, το Δ.Σ, αλλά και τον μάνατζερ. Είναι ωραίος τύπος, στα δικά μας συναισθηματικά χρώματα, ως μεσόγειος. Έχει μόνο φίλους εκεί, είναι σαν αυτοκράτορας. Τον θαυμάζουν όλοι. Το γήπεδο τραγουδάει το όνομά του και εκείνος τους λέει να σταματήσουν. Είναι ωραίος τύπος, αλλά οι σχέσεις μας ήταν διαφορετικές, εκεί έπρεπε να συζητάμε άλλα θέματα, πιο σοβαρά. Πάντως εκεί δεν υπάρχουν οι έννοιες "ντίβα", "απρόσιτος" και τα λοιπά. Είναι μια πολύ μικρή, κλειστή κοινότητα».
Η μεγάλη διαφορά, την οποία υποστηρίζει και ο Special One είναι η πρόληψη των τραυματισμών. Ο Νταγιόπουλος εξηγεί: «Η πρόληψη είναι κάτι πολύ σοβαρό. Έχουν έναν γιατρό, τον Πάκο Μπιόσκα, ο οποίος ήταν στη Σαχτάρ και πρόκειται για φοβερή προσωπικότητα. Έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στην πρόληψη των τραυματισμών. Γίνεται φοβερή δουλειά από όλους. Είναι διαφορετικό το κομμάτι τώρα, γιατί ο προηγούμενος προπονητής, ο Κάρλο Αντσελότι, είχε άλλους μεθόδους εργομέτρησης, με GPS στο σώμα, iPAD και ένα μεγάλο κομμάτι  IT. Ο Μουρίνιο δεν συμφωνεί με αυτό, έχει άλλη προσέγγιση, είναι περισσότερο παρατηρητικός όσον αφορά τους παίκτες. Έχει άλλη φιλοσοφία προσέγγισης και το μέλημά του είναι η πρόληψη. Οκ, το χειρότερο είναι να χειρουργηθεί κάποιος, γιατί χάνει καιρό. Καλό είναι να επιστρέψει γρήγορα, αλλά καλύτερο από όλα είναι να μην τραυματιστεί καθόλου και αυτό αποτελεί τον μεγάλο στόχο».

«Έκπληξη το πόσοι ήξεραν την Καρνέιρο»
Φυσικά, αρκετοί όταν ακούν τη λέξη "γιατρός" και "Τσέλσι" στην ίδια πρόταση τους έρχεται στο μυαλό η Εύα Καρνέιρο, η εντυπωσιακή physio των «Μπλε»! «Η περίπτωσης της Έυα είναι καταπληκτική γιατί είναι πολύ επαγγελματίας, εγώ εντυπωσιάζομαι με το πόσοι άνδρες την ήξεραν. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι εκεί με όλους τους παίκτες, ένα κοριτσάκι. Δεν είναι καθόλου κοριτσάκι. Είναι πολύ καλή στη δουλειά της, επαγγελματίες και εξαιρετική σε όλα. Έχει σπουδάσει στο Γιβραλτάρ, από όπου και είναι, μιλάει ισπανικά και πορτογαλικά και είναι αξιέπαινη γιατί είναι ένα νέο κορίτσι που αποτελεί τον field doctor σε αυτή την ομάδα. Είναι πολύ σπάνιο, νομίζω στην πρώτη βαθμίδα είναι η πρώτη στην Ευρώπη. Είναι πολύ δύσκολο και πιεστικό να τα καταφέρει σε αυτόν τον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο χώρο και έχει μεγάλη υποστήριξη από όλο το τιμ της Τσέλσι. Είναι εξοντωτικά τα ωράριά της, ταξιδεύει συνέχεια, αλλά είναι καταπληκτική στη δουλειά της».

Προσέχουν για να έχουν
Πώς είναι όμως τα πράγματα σε σχέση με την Ελλάδα; Απλά μη συγκρίσιμα. «Δεν είναι η μέρα με τη νύχτα. Η Τσέλσι είναι παγκόσμιο μέγεθος και για την Αγγλία ακόμα. Οι εγκαταστάσεις της συγκρίνονται μόνο με της Σίτι και νομίζω με της Τότεναμ, που έκανε νέες. Δεν είναι ότι είμαστε εμείς σε κακό επίπεδο στα ιατρικά, όσο ότι είναι αυτοί σε πολύ υψηλό. Υπάρχουν 2-3 σύλλογοι, η Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα, η Μίλαν που τα ιατρικά τους τιμ είναι πολύ διάσημα και κάνουν πολλά πράγματα και φοβερή δουλειά. Έχουν πολλούς ανθρώπους και τα τιμ τους είναι αναρίθμητα. όταν ήμουν μικρότερος γιατρός είχα κάνει στον Πανιώνιο. Σίγουρα δεν είχε σχέση, αλλά αν δείτε και το ρόστερ και ποιοι είναι αναπληρωματικοί καταλαβαίνετε. Ο Τσεχ για παράδειγμα. Για αυτούς η κάθε απώλεια μπορεί να σημαίνει 170.000 λίρες την εβδομάδα. Φροντίζουν λοιπόν να μην έχουν απώλειες και το καταφέρουν. Η διαθεσιμότητά των παικτών είναι στο 95%, το μεγαλύτερο στο Champions League».
Κλείνοντας, ρωτήσαμε τον Παναγιώτη Νταγιόπουλο αν θα έβλεπε το μέλλον του σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αμιγώς ποδοσφαιρικό. «Με τα δεδομένα της Αγγλίας είσαι χειρούργος, δεν υπάρχει η δυνατότητα να είσαι όλη τη μέρα στην προπόνηση,. Δεν έχεις να προσφέρεις κάτι και το γνωρίζουν καλά. Για αυτό υπάρχουν εκείνοι που ασχολούνται με το sports medicine, την αθλητιατρική, αυτό που κάνουμε εμείς λέγεται sports injuries. Αλλά γιατί όχι; Είναι νωρίς ακόμα. Και ο Πάκο, που προανέφερα, βρήκε αυτή τη δουλειά στα 50 του. Σίγουρα το να δουλεύεις σε μια τέτοια ομάδα μόνο θετικό είναι».  http://www.gazzetta.gr/football/article/ ,.-

*** Οι νέες τιμές των διοδίων στο δρόμο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα από το νέο έτος 

Δείτε πού μειώνονται και πόσο οι τιμές Μειώσεις στις τιμές των διοδίων φέρνει η νέα χρονιά στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, αφού σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου προς Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015, προκύπτουν μειώσεις τιμών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων. Συγκεκριμένα μειώνονται οι τιμές στους σταθμούς διοδίων: Α) Νεστάνης και Καλαμάτας, για δίκυκλα και τρίκυκλα οι τιμές ορίζονται στα 1,60 ευρώ και 0,90 ευρώ αντίστοιχα. Β) Σπαθοβουνίου και Μάναρη, οι τιμές για οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. ορίζονται σε 6,30 ευρώ και 4,80 ευρώ αντίστοιχα. Γ) Νεστάνης, Μάναρη, Βελιγοστής, Αρφαρών και Καλαμάτας οι τιμές για οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ., ορίζονται σε 8,40 ευρώ, 6,80 ευρώ, 4,20 ευρώ, 2,60 ευρώ και 4,90 ευρώ αντίστοιχα. Οι υπόλοιπες τιμές στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου, δεν επηρεάζονται και παραμένουν ίδιες. πηγή: www.protothema.gr . - 

***  Χριστουγεννιάτικη πρωινή βόλτα στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
     
 
  
Δεν ήταν λίγοι οι Καλαματιανοί αλλά και οι επισκέπτες της Πόλης που προτίμησαν μια βόλτα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας λίγο πριν το μεσημεριανό Χριστουγεννιάτικο γεύμα… Αν και ο καιρός συνεφιασμένος αλλά χωρίς κρύο, οι καφετέριες γέμισαν από νωρίς ενώ το ενδιαφέρoν των μικρότερων σε ηλικία, τράβηξε όπως ήταν φυσικό το “Carousel” για ακόμα μια φορά…     Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***  Ταλέντο και όμορφη μουσική          
            
Οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις», σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους, εν όψει Χριστουγέννων, συνεχίζονται, η αλήθεια είναι, με επιτυχία και συμμετοχή του κοινού.
Προχθες, θέλοντας και μη, καθότι έχω την ατυχία μάλλον να μένω κοντά στην πλατεία, άκουσα τη συναυλία του συγκροτήματος «Tahimy and the Beetles». Τα παιδιά είχαν πολύ ταλέντο. Μπράβο τους!   Α.Π. 

***  Ελληνικό "έγκλημα" στα 10 που κατέγραψε η κάμερα της Google - ΒΙΝΤΕΟ
Ελληνικό έγκλημα στα 10 που κατέγραψε η κάμερα της Google - ΒΙΝΤΕΟ
~ Κλέφτες, φοροφυγάδες, και εμπόρους ναρκωτικών «τσάκωσε» η κάμερα της Google Earth. Το έγκλημα στο νούμερο 8 μάλιστα, παρουσιάζει… ελληνικό ενδιαφέρον.
Δείτε το βίντεο:  10 Crimes Caught On Google Earth  , http://youtu.be/5EaZIpqIjK8 ,.


*** «Χτύπησε» κόκκινο η αιθαλομίχλη
Το σύννεφο της αιθαλομίχλης έκανε έντονα την εμφάνισή του στην Αττική, παρά τις συστάσεις των υπουργείων Περιβάλλοντος και Υγείας για περιορισμό της άσκοπης χρήσης τζακιών.
Την Παραμονή των Χριστουγέννων, οι τιμές των αιωρούμενων μικροσωματιδίων ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα τις βραδινές ώρες έως τις πρώτες πρωινές ώρες, εξαιτίας της χρήσης τζακιών αλλά και λόγω κλιματολογικών συνθηκών.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, «σε συνέχεια της από 23.12.14 Κοινής Ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενημερώνουμε ότι το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε στην Αττική, υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10, μεγαλύτερα από 100 μg/m3, για το 24ωρο της 24/12/2014».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, στους σταθμούς ΠΕΙΡΑΙΑ 123μg/m3, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 107 μg/m3, ΜΑΡΟΥΣΙ 108 μg/m3.
Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για την Πέμπτη οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη συσσώρευση αιωρουμένων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.
Από το υπουργείο, εξάλλου, συνεχίστηκαν οι συστάσεις να μην γίνεται άσκοπη χρήση τζακιών.
«Συνιστάται στους πολίτες η αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και παρακαλούμε θερμά για τη θετική τους ανταπόκριση στις συστάσεις αυτές. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Οι αρμόδιες Υπηρεσίες παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24ωρη βάση και θα προβούν σε νεότερη ανακοίνωση, εφόσον υπάρχει αξιόλογη μεταβολή.

***  Λιβύη: Τουλάχιστον 19 νεκροί σε επιθέσεις ισλαμιστών
 
Τουλάχιστον 19 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ισλαμιστές στην ανατολική Λιβύη, όπου επίσης μια δεξαμενή πετρελαίου έπιασε φωτιά εν μέσω μαχών, είπαν αξιωματούχοι.
«Δεκαεννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν μαχητές της συμμαχίας Φατζρ Λίμπια (Αυγή της Λιβύης) στη Σύρτη και στην περιοχή της "ημισελήνου του πετρελαίου", ενώ μια δεξαμενή (αποθήκευσης αργού) έπιασε φωτιά στον τερματικό σταθμό του (λιμανιού) ες Σίντερ όταν επλήγη από μια ρουκέτα», δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις.
Η «ημισέληνος του πετρελαίου»—που αποτελούν οι τερματικοί σταθμοί εξαγωγής αργού στο ες Σίντερ, στο Ρας Λανούφ και στη Μπρέγκα, οι σημαντικότεροι της Λιβύης—αποτελεί θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και στους ισλαμιστές της συμμαχίας Αυγή της Λιβύης εδώ και ημέρες.
«Δεκατέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον ανδρών του 136ου τάγματος στους οποίους είχε ανατεθεί η φρούρηση ενός ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου στο δυτικό τμήμα της Σύρτης», δήλωσε η πηγή των ενόπλων δυνάμεων, διευκρινίζοντας ότι άλλοι τέσσερις στρατιώτες του ιδίου τάγματος έχασαν τη ζωή τους στις εχθροπραξίες που ακολούθησαν.
«Οι ένοπλες δυνάμεις απώθησαν σήμερα μια επίθεση μαχητών της Αυγής της Λιβύης που αποπειράθηκαν να τους αποσπάσουν τον έλεγχο του τερματικού σταθμού εξαγωγής πετρελαίου του ες Σίντερ», δήλωσε από τη δική του πλευρά ο Αλί αλ Χάσι, εκπρόσωπος των δυνάμεων που φρουρούν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή. Σε αυτή την επίθεση έχασε τη ζωή του ένας ακόμη στρατιώτης, ο 19ος.
Το 136ο τάγμα τυπικά ανήκει στο στρατό, αλλά η πλειονότητα των ανδρών του προέρχεται από μια φυλή πιστή στον απότακτο στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος διεξάγει μια εκστρατεία στο πλευρό του πρωθυπουργού της κυβέρνησης που αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα, του Αμπντάλα αλ Τένι, για την ανακατάληψη των πόλεων της Λιβύης που δεν βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχό της.
Στη Λιβύη επικρατεί χάος μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι έπειτα από τον οκτάμηνο πόλεμο του 2011.
Παραδομένη στις ένοπλες ομάδες, η χώρα είναι διχασμένη ανάμεσα σε δύο κοινοβούλια και δύο κυβερνήσεις—στη μια πλευρά είναι οι ισλαμιστές και στην άλλη οι δυνάμεις που αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα—που μάχονται για την εξουσία.
Νωρίτερα, αξιωματούχοι είπαν ότι χτυπήθηκε μια δεξαμενή πετρελαίου από ρουκέτα στην ες Σίντερ, με έναν αξιωματούχο να δηλώνει πως «οι ζημιές είναι περιορισμένες», αλλά έναν δεύτερο αξιωματούχο, του υπουργείου Πετρελαίου, να τονίζει πως η φωτιά δεν είχε κατασβεστεί ώρες αφότου ξέσπασε.
Οι μάχες στις περιοχές όπου βρίσκονται οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Λιβύης έχουν μειώσει την παραγωγή αργού της χώρας στα 352.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με ένα στέλεχος της Εθνικής Επιχείρησης Πετρελαίου της Λιβύης. Πριν ανοίξει ο νέος κύκλος αιματηρών συγκρούσεων, την 13η Δεκεμβρίου, η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη έφθανε τα 800.000 βαρέλια την ημέρα.

*** Ζυμώσεις εν όψει της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας για Πρόεδρο
Αναζητώντας 12 ψήφους
Ζυμώσεις εν όψει της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας για Πρόεδρο
Στον πρωθυπουργό είναι στραμμένα τα βλέμματα εν όψει της ψηφοφορίας της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου
~ Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα βουλευτών και πολιτικών στελεχών για τα «Χρόνια Πολλά», αλλά όχι μόνο. Με την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής -λίγων ημερών- και την κυβέρνηση να χρειάζεται ακόμη 12 ψήφους, οι προσπάθειες εντείνονται προς όλες τις κατευθύνσεις.
Στο επίκεντρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από τον οποίο πολλοί αναμένουν μια νέα κίνηση. Αν και αυτό δεν επιβεβαιώνεται, θεωρείται βέβαιο ότι θα απευθύνει νέο μήνυμα εν όψει της ψηφοφορίας της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου.
Τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες κύκλο επαφών με ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης σε μια ύστατη προσπάθεια να συγκεντρωθεί ο αναγκαίος αριθμός των 180 βουλευτών και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες κάλπες.
Αν και οι συσχετισμοί δεν ευνοούν την επίτευξη του στόχου της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το βάρος της ευθύνης να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και ενδεχόμενες περιπέτειες -όπως υποστηρίζουν-, θα βαρύνει στη συνείδηση ανεξάρτητων βουλευτών, ενδεχομένως και βουλευτών της αντιπολίτευσης που δεν συμφωνούν με τις επίσημες αποφάσεις των κομμάτων τους.
Ήδη, ανοιχτό έχει αφήσει το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης, ενώ αρκετοί αναμένουν να «μεταφραστεί» σε ανάλογη ψήφο η ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ που ανακοινώθηκε λίγο πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία.
Οι προσπάθειες εντείνονται προς την πλευρά των 9 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και κυρίως μεταξύ εκείνων που δεν συμφωνούν με την πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει πάρει με (σχεδόν) κάθε επισημότητα το κόμμα τους.
Παράλληλα, υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση προσέγγισης των 12 βουλευτών των ΑΝΕΛ, με ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνους που διατηρούν επαφές με τη βάση της ΝΔ και που ενδεχομένως δεν βλέπουν με καλό μάτι την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας μαζί του.
Σε ό,τι αφορά τους ανεξάρτητους βουλευτές, τρεις ή τέσσερις εκτιμάται ότι θα αλλάξουν τη στάση τους, ψηφίζοντας υπέρ του Σταύρου Δήμα. Εφόσον οι υπολογισμοί αυτοί επιβεβαιωθούν, ο στόχος για τους 180 μπορεί να μοιάζει δύσκολος, αλλά δεν είναι ανέφικτος, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές.
Κυβερνητικά στελέχη δεν παραλείπουν, δε, να υπενθυμίζουν τα συμπεράσματα όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που καταγράφουν αφενός τη διαφωνία της πλειοψηφίας των ερωτηθέντων για προσφυγή στις κάλπες, αφετέρου «χαμηλές πτήσεις» για τα μικρά κόμματα.
Επιπλέον, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το «μαύρο» σενάριο που διακινήθηκε το προηγούμενο 24ωρο περί ψήφου της βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπέρ του Σταύρου Δήμα συσπείρωσε το δημοκρατικό τόξο, καθώς η απόρριψη μιας τέτοιας προοπτικής (της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με τις ψήφους των χρυσαυγιτών) ήταν συνολική.
Εκτιμούν, δηλαδή, ότι το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να «παίξει» με μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε πολλούς να σκεφτούν δύο φορές το τι πρέπει να πράξουν τη Δευτέρα.
Το βέβαιο είναι ότι οι ζυμώσεις και οι παρασκηνιακές κινήσεις θα ενταθούν τα επόμενα 24ωρα και όλα είναι ανοιχτά έως την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας.  Η.Κ.    Newsroom ΔΟΛ

*** Αυστριακοί προς Γερμανούς: Χρωστάτε στους Έλληνες 1,5 τρισ. δραχμές!

Το δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία που συγκέντρωσε η ελληνική ομάδα εργασίας για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις - Χαρακτηρίζει διαχρονικά ανέντιμη τη στάση του Βερολίνου - «Οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο του 1941 έως το Σεπτέμβριο του 1944 και πίσω τους δεν άφησαν τίποτε άλλο παρά καμένη γη»

Εκτενή αναφορά στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κυρίως από το αναγκαστικό δάνειο, αλλά και από τις πολεμικές αποζημιώσεις, για την επί 3,5 χρόνια γερμανοναζιστική κατοχή, κάνει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard στη χριστουγεννιάτικη έκδοσή της, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση της σχετικής εμπιστευτικής έκθεσης, από την ειδική ομάδα εργασίας στον υπουργό Οικονομικών.

«Οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο του 1941 έως το Σεπτέμβριο του 1944 και πίσω τους δεν άφησαν τίποτε άλλο παρά καμένη γη και την μνήμη σε πείνα, σαδιστικές σφαγές και εκτοπίσεις, η προγιαγιά του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε την ημέρα κατά την οποία εισέβαλε στην Αθήνα η “Βέρμαχτ”», σημειώνεται στο δημοσίευμα, με τίτλο «Η οργή της Αθήνας για το αναγκαστικό δάνειο με τα δεκαπέντε μηδενικά», στο οποίο φιλοξενείται συνομιλία με τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας, Παναγιώτη Καρακούση.
Ο ίδιος, που, όπως σημειώνει η εφημερίδα «με την ομάδα εργασίας επί δύο χρόνια ερεύνησαν και υπολόγισαν τι οφείλει η Γερμανία στους Ελληνες μέχρι σήμερα», εκφράζει θλίψη βλέποντας, όπως λέει, μερικούς στη Γερμανία και αλλού να αμφισβητούν το προφανές, δηλαδή τις ζημίες που υπέστη η Ελλάδα, καθώς αρκεί και μόνον να αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα είχε τις μεγαλύτερες απώλειες, με το 19% του πληθυσμού της εκείνη την εποχή, δηλαδή 1,4 εκατομμύρια Ελληνες, να έχουν πεθάνει ή τραυματιστεί.
Όπως εξηγεί, πρόκειται για ομάδα τεχνοκρατών και ο ίδιος έχει παραμερίσει την οργή του και προσπάθησε να υπολογίσει τα πάντα αντικειμενικά, χωρίς οι έρευνες της ομάδας να έχουν κανένα πολιτικό στόχο και να σχετίζονται με τη δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να αναφέρθηκε σε ενημέρωση της ειδικής επιτροπής της Βουλής είναι κατά πολύ μικρότερο από τα 162 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία ζητάει ο Μανώλης Γλέζος, «ο λαϊκός ήρωας που ως νεαρός μαζί με έναν φίλο του το Μάιο του 1941 κατέβασαν από την Ακρόπολη τη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό και ο οποίος σήμερα, 92 χρονος, βρίσκεται στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο για το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ».
Η εφημερίδα παρατηρεί ότι τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ είναι το πολλαπλάσιο εκείνου που κατέβαλε το 1960 η Δυτική Γερμανία στους Ελληνες ως «αποζημίωση» για τα θύματα του ναζισμού στα τριάμισι χρόνια κατοχής, όταν η Βέρμαχτ είχε μεταφέρει στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης 70.000 Εβραίους από την Ελλάδα από τους οποίους δεν επέστρεψε σχεδόν κανείς και όταν είχε εκτελέσει 130.000 άμαχους στη χώρα.
Συμπληρώνει, δε, ότι η επιχειρηματολογία των γερμανικών κυβερνήσεων είναι κατά κάποιον τρόπο ανέντιμη, όπως επισημαίνουν επανειλημμένα Γερμανοί ιστορικοί όπως οι Χάγκεν Φλάισερ και Αλμπρεχτ Ριτσλ, διότι μετά το 1945 η Βόννη «παρηγορούσε» τους Ελληνες πως όταν η Γερμανία θα έχει επανενωθεί θα μπορούσε να λυθεί οριστικά το ζήτημα των αποζημιώσεων. Ωστόσο όταν έγινε πραγματικά η επανένωση ήταν ήδη αργά, καθώς οι Γερμανοί στη «Συνθήκη των δύο συν τέσσερις» του 1990 περιέλαβαν προληπτικές διατάξεις για να αποτρέψουν περαιτέρω αξιώσεις για αποζημιώσεις.
Στη συνέχεια σημειώνεται πως κατά την επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ την περασμένη άνοιξη στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είχε ζητήσει να αρχίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η αποπληρωμή των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, κάτι στο οποίο ο Γιόαχιμ Γάουκ είχε αντιτάξει χαρακτηριστικά: «Ξέρετε τι πρέπει να απαντήσω: η νομική οδός γι' αυτό έχει κλείσει».
Η Der Standard αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τους υπαλλήλους στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα και για τον Παναγιώτη Καρακούση που, για πρώτη φορά, συγκέντρωσε τα διασκορπισμένα αρχεία και ο οποίος στο σημειωματάριο του σημειώνει έναν δεκαπενταψήφιο αριθμό, δηλαδή 1,5 τρισεκατομμύρια δραχμές που αφαιρέθηκαν και είναι καταγεγραμμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας, ως καταναγκαστικό δάνειο, το οποίο απέσπασαν το Μάρτιο του 1942 από τους Ελληνες, το γερμανικό Ράιχ και η Ιταλία.
Σημειώνει επιπλέον πως οι υπάλληλοι σε αυτούς τους υπολογισμούς τους δεν συμπεριέλαβαν καν τα δισεκατομμύρια δραχμών που ήταν τα μηνιαία έξοδα των κατοχικών δυνάμεων, ενώ, όπως παρατηρεί ο Παναγιώτης Καρακούσης, το δάνειο παραμένει ανοικτό και υπάρχουν οι υπογραφές των κατακτητών που μάλιστα λίγο πριν από το τέλος του Πολέμου είχαν πληρώσει δύο δόσεις του, κάτι που αποδεικνύει πως επρόκειτο για ένα δάνειο.
 
***  Βloomberg-WSJ: Τα σενάρια για Grexit δεν τρομάζουν πια τους Έλληνες
Δεν «ακουμπάει» πλέον τους Έλληνες το σενάριο περαιτέρω οικονομικής αναταραχής και το Grexit που επανήλθαν στο προσκήνιο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις διαπιστώνει σε άρθρο του το Bloomberg, ενώ σύμφωνα με τη Wall Street Journal πολλοί είναι οι Έλληνες που ήδη στηρίζονται στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Οι Έλληνες δεν τρομάζουν πια από τα σενάρια οικονομικής αστάθειας και Grexit κι αναζητούν... μια νέα κατεύθυνση μετά από 6 χρόνια χάους, τονίζει το Bloomberg. «Καθώς οι πολιτικές μανούβρες του Α. Σαμαρά οδεύουν προς αδιέξοδο, οι εκκλήσεις και προειδοποιήσεις της κυβέρνησης για το ρίσκο αναταραχής πέφτουν στο κενό και δεν αγγίζουν τους Έλληνες που έχουν πια ‘μουδιάσει' από τόσα χρόνια κρίσης» ξεκινάει το ρεπορτάζ του πρακτορείου. Το δημοσίευμα φιλοξενεί δήλωση του Δημ. Τριανταφύλλου, επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Kadir Has της Κωνσταντινούπολης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδ. Ανδρεάδης, υποστηρίζει ότι «αυτό που μπορεί να θέσει την Ελλάδα σε κίνδυνο είναι ο λανθασμένος χειρισμός από την πλευρά του πολιτικού συστήματος» και καταλήγει ότι «Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να αρχίσουν να προσεγγίζουν την κατάσταση με κάποιας μορφής συναίνεσης, κατανόησης και συνεργασίας». Η Wall Streeet Journal διαπιστώνει ότι πολλοί Έλληνες ήδη στηρίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες εκλογές – πιθανότατα στις αρχές Φεβρουαρίου. Επικαλείται, μάλιστα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία πολλά υπερχρεωμένα νοικοκυριά δε μπαίνουν σε κάποια από τις κυβερνητικές ρυθμίσεις, ελπίζοντας ότι μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κάτι καλύτερο να τους προτείνει.

 ***
***   Αθλητικό αγιάζι ενημέρωσης :
*** Ιδανικός «αποχαιρετισμός» για τα Χριστούγεννα και επιστροφή την Κυριακή για τη Μαύρη Θύελλα         
           
  Πρωινή προπόνηση περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα της ομάδας της Καλαμάτας στο Δημοτικό Στάδιο, η ολοκλήρωση του οποίου βρήκε τους ανθρώπους της Μαύρης Θύελλας ν’  ανταλλάσουν  ευχές για τις άγιες μέρες. Η συγκέντρωση έγινε στο χώρο της αίθουσας Τύπου, εκεί όπου βρέθηκαν εκτός από ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο και η πλειοψηφία των μελών της διοίκησης της Καλαμάτας.
Αυτή προσέφερε στους ποδοσφαιριστές τα παραδοσιακά γλυκά των ημερών, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, με ευχές για υγεία, προσωπική ευτυχία και επιτυχίες σε μια συγκέντρωση κατά την οποία επιβεβαιώθηκε το άριστο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το κλίμα αυτό θ’ αποτελέσει το μυστικό της αντεπίθεσης, βάζοντας για τα καλά σε ρυθμούς ανόδου τη Μαύρη Θύελλα.
Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της Καλαμάτας αναχώρησαν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για επιστροφή στις προπονήσεις την Κυριακή 28/12 του μήνα. Η επόμενη εβδομάδα δεν θα είναι ωστόσο τόσο ξεκούραστη, καθώς το πρόγραμμα θα έχει λιγότερες ημέρες ρεπό, πιθανότατα μία ή το πολύ δύο, έτσι ώστε ο Νίκος Κουρμπανάς να βάλει τους παίκτες του για τα καλά σε ρυθμούς πρωταθλήματος και Μανδραϊκού.
Ευχές της μελανόλευκης οικογένειας
Η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και άπαντες στην ομάδα της Καλαμάτας εύχονται Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές σε όλους!
 
***

 
~ https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        3937   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,    2275     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 269   video.- 
Σύνολον                                                   8481    βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2711   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas 
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   336   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,


 *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
~Άρωμα   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  28  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/28-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/29-2014.html  ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/30-2014.html ,.-
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/29-30-2014.html ,.-


 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2014   : 
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Δευτέρα  01  Δεκεμβρίου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα 01  Δεκέμβριος  2014 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html ,
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  03  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/03-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/04-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 04/12/2014    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/6-1-0-17-0-0-0-4-38-43-68-61-1-0-14-2-1_4.html ,
~ Άρωμα  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/05-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  05/12/2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/05122014.html ,.-
~ Άρωμα  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  06/12/2014   ; http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/06122014.html ,.-
~ Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο 06 και 07 Δεκεμβρίου    2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/06-07-2014.html ,.-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/12/08122014.html ,.-
~ Εκδηλώσεις  εκδρομές  Διαδρομές Άρωμα  Ελλάδας  08/12/2014 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/12/08122014.html .-
 ~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Τρίτη  09/12/2014 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/12/09122014.html ,.-
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Τετάρτη  10/12/2014 : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/12/10122014.html ,.-
~ Επιλογές Πλάκα -Θησείο -Αρχαιολογικός χώρος Αθήνα από τα παλιά  Πέμπτη 11/12/2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,
 Επιλογές Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος ΑΘΗΝΑ  11/12/2014 :  
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/11122014.html
~ Επιλογές Πλάκα -Θησείο -Αρχαιολογικός χώρος Αθήνα από τα παλιά  Πέμπτη 11/12/2014   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Πέμπτη  11/12/2014  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/11122014.html ,.-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  12 /12 / 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/12-12-2014.html ,.-
~ Επιλογή  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  12 /12 /2014  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/12-12-2014.html ,.-
~ Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση  Σάββατο  13/12/2014 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/13122014.html ,.-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/13-14.html ,.-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Κυριακή 14/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/14122014.html ,.-
~  Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Δευτέρα  15/12/2014: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/15122014.html .-
~ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ  με Ειδήσεις Δευτέρα  14/12/2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/14122014.html .-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση   16/12/2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/16122014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος ΚΑΛΑΜΑΤΑ    Τρίτη  16/12/2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/16122014.html ,.-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση Τετάρτη 17  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/17-2014.html ,.-
~ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  17/12/2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/12/17122014.html .-
~Αθλητικό Διήμερο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/17-18-2014.html ,.-
~ Επικαιρότητα Ειδήσεις Ενημέρωση  Πέμπτη  18  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/12/18-2014.html ,.-
~ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ   , Παρασκευή 19/12/2014  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/12/19122014.html  ,.-
~  Η  Εφημερίδα  μας  Σάββατο  20-12-2014 Ενημέρωση  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/12/20-12-2014.html  ,.-
~ Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 20 και 21 Δεκεμβρίου 2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/20-21-2014.html ,.--
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  21/12/2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/12/21122014.html ,.-
~ Επικαιρότητα ,Ειδήσεις , Ενημέρωση Δευτέρα 22/12/2014  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/22122014.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων ποικίλου ενδιαφέροντος   Δευτέρα  22/12/2014 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/22122014.html .-
~Επικαιρότητα  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τρίτη  23/12/2014   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/23122014.html .-
~ Άρωμα  τελευταίας  ενημέρωσης  Τρίτη  23/12/2014  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/23122014.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  4/12/2014  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/4122014.html ,.-
~ Χριστούγεννα 2014 Επικαιρότητα Ενημέρωση 25/12/2014   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/2014-25122014.html .-
  ~  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  25/12/2014 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/12/25122014.html .-
~

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ