Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014

 Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014  :
~ ΟΙ  ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ  ΚΑΙ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΕΣ  ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ  ! ..

 *** Από τι κινδυνεύετε όταν τρώτε τα νύχια σας;
nuxia
Συνιστά μία από τις πλέον διαδεδομένες κακές συνήθειες. Συνήθως, ένας άνθρωπος ξεκινά να τρώει τα νύχια του σε πολύ μικρή ηλικία ενώ οι περισσότεροι «κουβαλούν» την ονυχοφαγία για αρκετά χρόνια της ζωής τους.
Εκτιμάται πως ένας στους δύο έφηβους ηλικίας 10 έως 18 ετών έχει αυτή τη συνήθεια η οποία δε σταματά στις ηλικίες 18-22 όπου ένας στους τέσσερις τρώει συστηματικά τα νύχια του. Οι περισσότεροι σταματούν γύρω στα 30 τους.
Στην πραγματικότητα, η συνήθεια μπορεί να μοιάζει αθώα ή παιδική αλλά ελλοχεύει αρκετούς κινδύνους για την υγεία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Time Magazine, ο ειδικός στην υγεία και την χειρουργική των νυχιών δρ Ρίτσαρντ Κ. Σερ, δερματολόγος στο Ιατρικό Κολέγιο Weill Cornell του Πανεπιστημίου Cornell στη Νέα Υόρκη υποστηρίζει ότι κρύβουν πολλούς κινδύνους που τις περισσότερες φορές δεν φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.
Όπως εξηγεί, γύρω από τα νύχια δημιουργείται ένα στρώμα μικροβίων καθιστώντας τα εστία βλαβερών μικροοργανισμών. Τα νύχια μεταφέρουν μία οικογένεια βακτηρίων που λέγονται εντεροβακτήρια και συμπεριλαμβάνουν την σαλμονέλα και την e.coli.
Αν φτάσουν στο στομάχι προκαλούν γαστρεντερικές λοιμώξεις, διάρροια, τρομερούς πόνους στην κοιλιά και άλλα. Ταυτόχρονα, στα νύχια βρίσκονται αρκετά συχνά και ιοί που προκαλούν λοιμώξεις του αναπνευστικού όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.
Ταυτόχρονα, ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που συνατούν όσοι τρώνε τα νύχια τους είναι η παρωνυχία η οποία χαρακτηρίζεται από εισβολή βακτηρίων βαθιά στο δέρμα. Συχνά προκαλείται από το επικίνδυνο βακτήριο χρυσίζων σταφυλόκοκκος και είναι μία από τις συχνότερες παθήσεις των νυχιών. Συνήθως προκαλεί πύον, κοκκίνισμα και οίδημα στο δέρμα των νυχιών. Αντιμετωπίζεται με χειρουργική αντιμετώπιση και θεραπεία με αντιβιοτικά ή αντιμυκητιακά φάρμακα.
Στο μεταξύ, οι ειδικοί εκτιμούν πως η ονυχοφαγία είναι η πιο συνηθισμένη αιτία για να στραβώσουν τα δόντια ενός παιδιού ή εφήβου. «Αναλόγως με την ηλικία έναρξης και τη διάρκεια της ονυχοφαγίας, το συνεχές δάγκωμα μπορεί να οδηγήσει σε κακή σύγκλιση των δοντιών, αλλαγή του σχήματος των μπροστινών δοντιών ή και στην παρεκτόπισή τους», καταλήγει ο δρ Σερ. kontranews.gr ,.-

***  Οι ειδικοί προειδοποιούν για τα ποτά που «σκοτώνουν» την καρδιά
Energy drink cans
Μία νέα γαλλική επιστημονική έρευνα προειδοποιεί ότι μία ευρέως διαδεδομένη κατηγορία ποτών, που σίγουρα γνωρίζετε, μπορεί να προκαλέσουν καρδιολογικά προβλήματα, κυρίως λόγω της αυξημένης ποσότητας καφεΐνης που περιέχουν.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μιλού-Ντανιέλ Ντρισί του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας και Ιατρικής Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Νίκαιας, μελέτησαν στοιχεία της εποπτικής γαλλικής Αρχής (ANSES) για την ασφάλεια των τροφίμων και ποτών.
Κατά την έρευνά τους επικεντρώθηκαν στα ενεργειακά ποτά, διαπιστώνοντας ότι το 96% εξ αυτών περιέχουν καφεΐνη.
Ένα μέσο ποτό των 0,25 λίτρων μπορεί να περιέχει τόση καφεΐνη, όσο δύο καφέδες εσπρέσο. Επιπλέον, το 52% των ενεργειακών ποτών περιέχουν ταυρίνη, ενώ τα δύο τρίτα έχουν και βιταμίνες.
Όπως ανακοινώθηκε στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Βαρκελώνη, το «σύνδρομο της καφεΐνης» είναι το συχνότερο πρόβλημα, τα συμπτώματα του οποίου περιλαμβάνουν ταχυκαρδία, τρέμουλο, άγχος και πονοκέφαλο.
Σε σπάνιες περιπτώσεις, που σχετίζονται με την κατανάλωση πολλών ενεργειακών ποτών, έχουν αναφερθεί εμφράγματα του μυοκαρδίου και θάνατοι ανεξήγητης αιτιολογίας.
«Τα αποκαλούμενα ενεργειακά ποτά είναι δημοφιλή στα κλαμπ και στη διάρκεια της σωματικής άσκησης, με τους ανθρώπους να τα καταναλώνουν το ένα μετά το άλλο. Αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα, όπως στηθάγχη, καρδιακή αρρυθμία, ακόμη και ξαφνικό θάνατο», ανέφερε ο δρ Ντρισί.
Τέλος, υπογράμμισε ότι άτομα με καρδιακά προβλήματα πρέπει να έχουν επίγνωση για τον δυνητικό κίνδυνο από την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καφεΐνης, η οποία, ως διεγερτική ουσία, μπορεί να επιδεινώσει καταστάσεις όπως οι αρρυθμίες και η στηθάγχη – με πιθανές μοιραίες συνέπειες.
«Το ευρύ κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι τα λεγόμενα ενεργειακά ποτά δεν έχουν απολύτως καμία θέση στη διάρκεια της σωματικής άσκησης ή μετά από αυτήν, σε σχέση με άλλα ποτά σχεδιασμένα ειδικά γι” αυτό το λόγο», τόνισε.    Πηγή: onmed.gr

 ***  Οι πιο συχνοί φόβοι των παιδιών,
και πως θα τα βοηθήσετε να τους ξεπεράσουν!

Για εμάς τους ενηλίκους οι περισσότερες φοβίες των μικρών πολλές φορές μοιάζουν αστείες, όμως έχει μεγάλη σημασία να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τον όποιον φόβο τους –όσο παράλογος κι αν μας φαίνεται.
Μόνο αν αισθανθεί ότι το καταλαβαίνουμε και ότι είμαστε στο πλευρό του για να το βοηθήσουμε θα ξεπεράσει ο,τιδήποτε το τρομοκρατεί!
1. Ο φόβος του αποχωρισμού
Εμφανίζεται συνήθως όταν το παιδί πάει για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό και περιορίζεται σημαντικά μέσα σε έξι έως οχτώ εβδομάδες. Ο φόβος του αποχωρισμού (όπως και εκείνος για το σκοτάδι) είναι ο πιο συνηθισμένος και με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Μπορεί το παιδί να φτάσει ακόμα και στην ηλικία των δέκα ετών για να τις ξεπεράσει. Παρουσιάζεται συχνότερα σε παιδιά των οποίων οι γονείς λείπουν πολλές ώρες της ημέρας από το σπίτι.
Συμβουλή: Φροντίστε το άτομο που μένει με το παιδί σας, όταν εσείς χρειάζεται να λείψετε, να είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης σας και να ξέρετε ότι και εκείνο περνά καλά μαζί του. Πριν φύγετε, ενημερώστε το για την ώρα που θα επιστρέψετε και κρατάτε πάντα το λόγο σας. Επιπλέον, μην του υποσχεθείτε ποτέ κάτι που δεν μπορείτε να τηρήσετε, όπως, για παράδειγμα, ότι θα γυρίσετε πριν κοιμηθεί, αν σκοπεύετε να αργήσετε.
2. Ο φόβος για το σκοτάδι
Συνήθως συνοδεύεται από το φόβο για τέρατα και δράκους κρυμμένους μέσα στην ντουλάπα ή πίσω από τις κουρτίνες. Ο φόβος για τη νύχτα και το σκοτάδι έχει ως συνέπεια το παιδί να μη θέλει να πάει για ύπνο, να δυσκολεύεται ιδιαίτερα να κοιμηθεί και να ξυπνάει μέσα στη νύχτα εξαιτίας κάποιου εφιάλτη. Παιδιά μεταξύ τριών και επτά ετών που διαθέτουν έντονη φαντασία, αλλά έχουν συνειδητοποιήσει κιόλας ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν κίνδυνοι, υποφέρουν περισσότερο.
Συμβουλή: Φροντίστε το παιδί να ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα όπου η ώρα του ύπνου είναι σταθερή. Πριν πέσει στο κρεβάτι, ακολουθήστε μια ιεροτελεστία: Τουλάχιστον μία ώρα πριν, πρέπει να χαλαρώνουν οι ρυθμοί. Το έντονο παιχνίδι ή κάποιες άγριες σκηνές που μπορεί να δει στην τηλεόραση μπορεί να επηρεάσουν το παιδί. Ένα μπάνιο, το γάλα του κι ένα παραμύθι είναι η ιδανική συνταγή για όνειρα γλυκά. Έχετε την πόρτα του δωματίου του παιδιού ανοιχτή κι ένα μικρό φωτάκι αναμμένο.
3. Ο φόβος για το σχολείο
Πάει χέρι χέρι με το φόβο του αποχωρισμού και εκδηλώνεται όταν το παιδί πάει για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό ή λίγο αργότερα, όταν ξεκινήσει το δημοτικό. Το παιδί αρνείται να δεχτεί τη νέα τάξη πραγμάτων σε σημείο που μας κάνει να αναρωτηθούμε μήπως πράγματι δεν περνάει καλά στο σχολείο. Συνήθως είναι το τελευταίο πράγμα για το οποίο μιλάει πριν κοιμηθεί («αύριο δεν θα πάω στο σχολείο») και το πρώτο μόλις ξυπνήσει («πάλι σχολείο; Δεν θέλω»).
Συμβουλή: Μείνετε σταθεροί στην απόφασή σας να πηγαίνει κάθε μέρα στο σχολείο και μην εκφράσετε μπροστά στο παιδί καμιά ανησυχία. Έχει σημασία η δική σας στάση να είναι σταθερή. Κρατήστε στενή επαφή με το σχολείο, τους δασκάλους και κάποιους συμμαθητές του. Μόνο αν το παιδί σάς εμπιστεύεται θα κατορθώσει να ξεπεράσει το φόβο του σχολείου.
4. Ο φόβος για τα ζώα
Αν δεν υπάρχει κάποια άσχημη εμπειρία που είχε το ίδιο παιδί με κάποιο επιθετικό κατοικίδιο, τότε πρέπει να ψάξετε τη ρίζα της φοβίας στην πιθανώς καταπιεσμένη ιδιοσυγκρασία του ίδιου του παιδιού.
Συμβουλή: Δώστε στο παιδί σας πολλές ευκαιρίες για ανέμελο παιχνίδι και διασκέδαση. Εξηγήστε του υπομονετικά πώς αντιμετωπίζουμε και συμπεριφερόμαστε απέναντι στα ζώα. Επισκεφθείτε κάποιο φίλο σας που έχει στο σπίτι κουταβάκι ή γατάκι, αλλά σε καμιά περίπτωση μην αναγκάσετε το παιδί να χαϊδέψει ένα ζώο αν το ίδιο δεν το επιθυμεί.  
5. Ο φόβος για τα λάθη
Εκδηλώνεται όταν το παιδί βρίσκεται σε νηπιακή ηλικία, οπότε καλείται να λειτουργεί αυτόνομα και να εισπράττει τις συνέπειες των πράξεών του. Τότε διαπιστώνει ότι η ζωγραφιά του δεν είναι πάντα η καλύτερη στην τάξη, δεν μπορεί πάντα να «κερδίσει» το αυτοκόλλητο, δεν τρέχει τόσο γρήγορα όσο τα άλλα παιδιά κ.ο.κ. Αν δεν ξεπεραστεί έγκαιρα η φοβία, ίσως συνεχιστεί και στην εφηβική ηλικία, όπου το παιδί θα τρέμει οποιαδήποτε αναμέτρηση, όπως τα διαγωνίσματα, τις εξετάσεις ή τους αθλητικούς αγώνες, και θα εμφανίζει συχνά πρόβλημα συγκέντρωσης. 
Συμβουλή: Μην προστατεύετε υπερβολικά το παιδί σας και σταματήστε να έχετε τόσες απαιτήσεις από αυτό. Ο φόβος της αποτυχίας θα ξεπεραστεί μόνο αν γνωρίζει ότι η αγάπη σας δεν έχει σχέση με τις επιδόσεις του. Είναι σημαντικό βέβαια να προσπαθεί.
6. Ο φόβος για τις αρρώστιες και το θάνατο
Εμφανίζεται στη νηπιακή ηλικία και συνήθως σε παιδιά που στον στενό τους οικογενειακό κύκλο έρχονται σε επαφή είτε με χρόνιες ασθένειες είτε με αρρωστοφοβικούς ή καταθλιπτικούς γονείς. Τα παιδιά αυτά συχνά δείχνουν κατατονικά, λυπημένα και λειτουργούν υποχόνδρια. 
Συμβουλή: Το παιδί πρέπει να σας εμπιστεύεται και να εισπράττει από εσάς αισιοδοξία για να προχωρήσει δυναμικά στη ζωή του. Αν εσείς νιώθετε διαρκώς μια «απειλή» πάνω από το κεφάλι σας χωρίς να πάσχετε από κάποια οργανική ασθένεια, τότε και εκείνο θα αποκτήσει τη φοβία αυτή. Αν χρειαστεί, αναζητήστε ψυχολογική βοήθεια.  
7. Φόβος  για το αίμα και τους γιατρούς
Εκδηλώνεται σε παιδιά που βρίσκονται σε στάδιο ανάρρωσης από κάποιο ατύχημα ή από μια ασθένεια που τα ταλαιπώρησε.
Συμβουλή: Παρηγορήστε το παιδί σας και συμπαρασταθείτε του, αλλά μη του συμπεριφέρεστε με υπερβολική προσοχή και συμπόνια. Από το δικό σας πρόσωπο «διαβάζει» πόσο καλά είναι ή μπορεί να είναι. Εξηγήστε του το ρόλο και τη σπουδαιότητα των γιατρών στη ζωή μας.
8. Φόβος για το χωρισμό των γονιών
Από αυτή τη φοβία υποφέρουν παιδιά που είναι συχνά παρόντα σε καβγάδες των γονιών τους και αντιλαμβάνονται τη δυσαρμονική σχέση μεταξύ τους.
Συμβουλή: Μη φωνάζετε ή μαλώνετε ποτέ όταν είναι το παιδί σας μπροστά. Δείξτε ότι είστε αρκετά ώριμοι ώστε να λύνετε τις διαφωνίες σας πίσω από κλειστές πόρτες. Μπροστά στο παιδί πρέπει να εκδηλώνετε τρυφερότητα και αγάπη στο σύντροφό σας. Ακόμη και στην περίπτωση που έχετε αποφασίσει να χωρίσετε, η συμπεριφορά σας μπροστά στο παιδί πρέπει να είναι κόσμια και υπεύθυνη. Διαβεβαιώστε το ότι αυτό δεν έχει καμιά ευθύνη για τον δικό σας χωρισμό. Χρειάζεται πολλή αγάπη και υποστήριξη στην περίοδο του χωρισμού.
9. Φόβος  για τα φυσικά φαινόμενα
Εκδηλώνεται συχνά τις νύχτες του χειμώνα, μαζί με τους κεραυνούς και τις βροντές.
Συμβουλή: Εξηγήστε στο παιδί σας ήρεμα και με απλά λόγια τι ακριβώς προκαλεί αυτό τον έντονο θόρυβο. Μείνετε κοντά του, πάρτε το αγκαλιά και δημιουργήστε μια τρυφερή ατμόσφαιρα, μέχρι να περάσει η κακοκαιρία.
10. Φόβος για τη βία και τους πολέμους
Η συγκεκριμένη φοβία παρατηρείται όλο και πιο συχνά, αν και δεν βασίζεται σε ρεαλιστικό κίνδυνο. Παρουσιάζεται όταν τα παιδιά γίνονται εξαιτίας της τηλεόρασης και των video games, εκτός αν έχουν γίνει μάρτυρες βίαιων περιστατικών.  
Συμβουλή: Παιδιά κάτω των δέκα ετών δεν θα πρέπει να βλέπουν ούτε με την άκρη των ματιών τους δελτία ειδήσεων και άλλες εκπομπές όπου προβάλλονται βίαιες εικόνες. Μη συζητάτε μπροστά στο παιδί θέματα σχετικά με πολέμους, καταστροφές, δολοφονίες κ.ο.κ. Τέτοιου είδους ζητήματα παίρνουν άλλες διαστάσεις στο μυαλό ενός παιδιού. Αν σας ρωτήσει οτιδήποτε, απαντήστε του απλά και καθησυχαστικά. 

Με τη συνεργασία της Κατερίνας Θεοδωρίδου, ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας.

imommy

*** Το μεγαλύτερο αδερφάκι: Ο καλύτερος δάσκαλος!
Τα μικρά παιδιά μπορούν να μάθουν πολλά από τα μεγαλύτερα αδέλφια τους, σε καθημερινή βάση, και με τον πιο ευχάριστο τρόπο!
Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι τα παιδιά μαθαίνουν μόνο μέσα από όσα τους διδάσκουν οι μεγάλοι. Νέα έρευνα, όμως, έρχεται να αποδείξει ότι αυτό δεν είναι πάντα ο κανόνας. Είτε πρόκειται για το πώς να κλωτσήσουν μια μπάλα ή να φτιάξουν ένα παζλ, τα μικρά παιδιά έχουν να διδαχτούν πολλά από τα μεγαλύτερα αδέλφια τους.
Αυτό υποστηρίζει μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Concordia, η οποία επιβεβαιώνει πως, όχι μόνο η διδασκαλία μπορεί να συμβαίνει φυσικά και αυθόρμητα στο σπίτι, αλλά ότι τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα αδέρφια αλληλοεπιδρώντας κινούν τις μαθησιακές δραστηριότητες!
Πιο συγκεκριμένα τα μεγαλύτερα αδέλφια τις περισσότερες φορές ενεργούν ως εκπαιδευτικοί χρησιμοποιώντας –χωρίς φυσικά να το καταλαβαίνουν– ποικίλες τεχνικές διδασκαλίας κατά τη διάρκεια αυτών των άτυπων μαθημάτων.
Αυτό πάντως που εξέπληξε τους ερευνητές είναι ότι τα μικρότερα παιδιά έκαναν στα μεγαλύτερα αδέλφια ερωτήσεις που σχετίζονται με την εννοιολογική γνώση, όπως για παράδειγμα, πώς περιγράφεται η διαφορά ανάμεσα σε ένα κύκλο και ένα τετράγωνο ή πώς μπορούν να μάθουν να ξεχωρίζουν τις ημέρες τις εβδομάδας.
Ποιο είναι όμως το μήνυμα για τους γονείς;
«Αφήστε τα παιδιά να είναι με παιδιά!» – αυτό συστήνουν οι ειδικοί. Δώστε τους το χώρο και το χρόνο για να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και χαρίστε τους ευκαιρίες στο σπίτι για την προώθηση της διδασκαλίας και της μάθησης, τόσο με παιχνίδια όσο και μέσω της παρέας των αδελφών τους. Έτσι, όχι μόνο τονώνεται ο φυσικός  αδελφικός δεσμός αλλά διευρύνονται και οι τρόποι που μαθαίνουν τα παιδιά!   
Της Φλώρας Κασσαβέτη  

***  Ο μικρός Ashley Watson
δεν θα ξαναβάλει κουκούλα στο σχολείο...

Το παιδί είχε πέσει πολλές φορές θύμα εκφοβισμού    
Ένα μικρό αγόρι από τη Βρετανία δεν θα ξαναχρειαστεί να φορέσει κουκούλα για να πάει σχολείο χάρη στην καρδιά ενός πλαστικού χειρουργού.Newsbomb.gr | Εικόνα | Ashley Watson suffered cruel taunts from other children after he was born without cartilage in his ears
Το παιδί είχε πέσει πολλές φορές θύμα εκφοβισμού από νταήδες συμμαθητές του οι οποίοι δεν έχαναν ευκαιρία να τον κοροϊδέψουν εξαιτίας του μεγέθους των πεταχτών αυτιών του.
Οι γονείς του παιδιού είπαν ότι το παιδί είχε αναγκαστεί να κυκλοφορεί με κουκούλα αφού πολλοί τον χλεύαζαν.
Η οικογένεια του παιδιού, που είχε γεννηθεί χωρίς χόνδρους στα αυτιά, είχε προσπαθήσει να πάρει κάποια χρήματα από το Σύστημα Υγείας της Βρετανίας αλλά όταν πήραν αρνητική απάντηση, το παιδί κατέρρευσε.Newsbomb.gr | Εικόνα | Ο γιατρός όμως, που θα αναλάμβανε την επέμβαση, δέχτηκε να την κάνει αφιλοκερδώς αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Τέσσερις ώρες από τη δική μου ζωή θα κάνουν έναν άνθρωπο ευτυχισμένο για τα επόμενα 80 χρόνια.»
Το παιδί μπορεί πλέον να κυκλοφορεί χωρίς το φόβο...
newsbomb    , 

***   Σοκ! Ο Κικίλιας κάλεσε στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ να φύγει από τη σύσκεψη
Σοκ! Ο Κικίλιας κάλεσε στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ να φύγει από τη σύσκεψη
~  Πρωτάκουστες καταστάσεις συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην ΕΛ.ΑΣ που τη τοποθετούν στο επίκεντρο μιας σφοδρής υπηρεσιακής θύελλας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr το σκηνικό της άγριας έντασης προσδιορίζεται χθες το πρωί, όταν πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη στην Χαλκιδική, με συμμετοχή ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών, καθώς και  υπαξιωματικών της αστυνομικής διεύθυνσης.
Έγκυρες και καλά διασταυρωμένες πηγές, σημειώνουν ότι όταν πήρε το λόγο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ για να εκθέσει τα προβλήματα, αναφέρθηκε στις ελλείψεις του αστυνομκού προσωπικού συγκριτικά με άλλους όμορους νομούς ( Το Κιλκίς εμφανίζεται να έχει 160 επιπλέον αστυνομικούς ) αλλά και αστυνομικών διευθυντών ( Οι Σέρρες έχουν 7 αντί των 2 της Χαλκιδικής ), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει αποτελεσματική αστυνόμευση και διαχείριση προβλημάτων σ' αυτό τον ιδιαίτερης σημασίας και κρισιμότητες ελέω Σκουριών και τουριστικής περιόδου νομό, με κάθε τρεις και λίγο αποσπάσεις αστυνομικών διευθυντών από γειτονικές διευθύνσεις τρίμηνης διάρκειας.
Ο υπουργός Δημόσας Τάξης φέρεται να ανταπάντησε με οργισμένο ύφος τον υποστράτηγο τί έχει κάνει προσωπικά και ποια πρόταση έχει καταθέσει στο αρχηγείο για την επίλυση των ζητημάτων που επικαλείται και μόλις πήρε αρνητική απάντηση, κάλεσε τον υποστράτηγο να εγκαταλείψει την αίθουσα για ν' ακολουθήσει ένας φορτισμένος μίνι διάλογος.
Το bloko.gr επικοινώνησε με τον Στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος αρνήθηκε ότι συνέβη τ' οτιδήποτε, όμως επαναλαμβάνουμε ότι το γεγονός και η περιγραφή του κλίματος είναι διασταυρωμένη από παραπάνω των τριών αστυνομικών πηγών.
 ~ Θυμίζουμε ότι στο χθεσνό ρεπορτάζ του σάιτ halkidikinews.gr, είχε επισημανθεί η "οξύτητα" της ατμόσφαιρας, δίχως όμως να εντοπιστεί η οξύθυμη ρίζα της.
Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα.
Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του κ.Κικίλια σε ερώτηση της τηλεόρασης SUPER για τα αν έχει προβλεφθεί από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να δοθεί λύση στις ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής.  Ο υπουργός όχι μόνο δεν παραδέχτηκε ότι υπάρχουν «σοβαρές» ελλείψεις αλλά "επέπληξε" και το δημοσιογράφο για... τις λέξεις που χρησιμοποιεί.
«Σοβαρές ελλείψεις δεν υπάρχουν πουθενά. Ζούμε όμως ως ελληνική κοινωνία και Ελληνική Αστυνομία μέσα στην κρίση. Και είμαστε ρεαλιστές και αντιλαμβάνομαι τις δυνατότητες τις οποίες είχαμε.  Άλλοι σε άλλες εποχές παχιών αγελάδων δε φρόντισαν να προνοήσουν στη δύσκολη στιγμή που ζούμε σήμερα να μπορούμε να είμαστε στα επίπεδα του εξοπλισμού ή των δομών των οποίων θα θέλαμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας μετά την ολοκλήρωση των δύο συναντήσεων δήλωσε: «Ήταν μία πολύ σημαντική επίσκεψη που μου έδωσε τη δυνατότητα να διαμορφώσω μία ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Στόχος μου είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, να γίνουν σταδιακά όλα τα απαραίτητα βήματα που θα αναβαθμίσουν τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών Υπηρεσιών. Κανείς αστυνομικός δεν περισσεύει, όλοι είναι σημαντικοί και επαναλαμβάνω αξιέπαινοι για το έργο που προσφέρουν.
Θέλω να γνωρίζετε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια -στο πλαίσιο της σημερινής δύσκολης συγκυρίας- για να δώσουμε τις πρέπουσες λύσεις. Στους δύσκολους καιρούς δεν χρειάζονται λόγια, αλλά πράξεις. Είναι δικαίωμα του πολίτη να αισθάνεται ασφαλής όλο το 24ωρο, κάθε ημέρα της εβδομάδας, όλο το χρόνο και σε κάθε γωνιά της χώρας μας».

***  ΕΔΩ  ΔΕΙΤΕ  Φωτογραφίες  από  διαδηλώσεις  αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη  2014 : video :   https://www.facebook.com/media/set/?set=a.705400132888290.1073741829.383655478396092&type=1

*** Αεροσκάφος με 100 Αμερικανούς στρατιωτικούς από το Αφγανιστάν "απήχθη" από την Αεροπορία του Ιράν!!!

Η εφημερίδα Washington Post, αποκαλύπτει μια περίεργη υπόθεση που περιλαμβάνει ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος των συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν το οποίο υποχρεώθηκε σε προσγείωση σε αεροδρόμιο του Ιράν.
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα το αεροπλάνο απογειώθηκε από τη βάση του Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν την Παρασκευή μεταφέροντας 100 Αμερικανούς και πιθανότατα δύο Καναδούς.
 Κάποια στιγμή η ιρακινή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ενημέρωσε τους πιλότους ότι υπήρχε πρόβλημα με το σχέδιο πτήσης και τους ζήτησε να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν. Όταν όμως αυτοί απάντησαν ότι δεν είχαν αρκετά καύσιμα τους δόθηκαν οδηγίες να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της πόλης Μπαντάρ Αμπάς.
 Ένας αξιωματούχος δήλωσε στην Washington Post ότι το αεροσκάφος συνόδευσε ιρακινό μαχητικό πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε από άλλους αξιωματούχους.
 Εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσε ότι είναι γνώστης του περιστατικού χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
 Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στην εφημερίδα εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι η κατάσταση θα επιλυθεί γρήγορα.
 
*** Ο βλαχοδήμαρχος του Μαραθώνα!
από το topontiki.gr
Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μια περίεργη αίσθηση του χιούμορ· και για την ακρίβεια, δεν έχουν καμιά σχέση με το χιούμορ, αλλά με τη χυδαιότητα. Ό,τι τους συνδέει με τη φτήνια, τους ενθουσιάζει, τους κάνει να γελούν και να χαίρονται…
Στη θέα του κάθε γραφικού, του κάθε αναξιοπαθούντος, του κάθε νούμερου εν γένει, δείχνουν αξιοπρόσεκτη για την επιστήμη της ψυχολογίας προσήλωση.
Λατρεύουν τα καραγκιοζιλίκια μόνο και μόνο γιατί τους κάνουν να νιώθουν κάπως ανώτεροι. Όσο πιο κοντά στον πάτο της τροφικής αλυσίδας βρίσκεται το «ίνδαλμά» τους, τόσο περισσότερο εκτιμούν τον αμφιβόλου ποιότητος εαυτό τους. Η πλάκα τους σχετίζεται με τη γελοιότητα, τον εκπεσμό, την ασυγκράτητη χυδαιότητα. Τους ενθουσιάζει το κραυγαλέο και τους αναλύει σε γέλια ο εξευτελισμός.
Η προσβολή

Παρακολούθησα ενεός την ορκωμοσία του νέου δημάρχου του ιστορικού δήμου του Μαραθώνα. Εκτός από την εμφανή του αγωνία να ψελλίσει στοιχειωδώς τα ελληνικά, η γνωστή τηλεπερσόνα φαρμακόγλωσση Ηλίας Ψινάκης κάλεσε τους εργαζομένους του δήμου να λούζονται και να πλένονται για να μην βρομάνε. Το απίθανο δεν είναι η πρωτοφανούς αγένειας χοντροκοπιά τού… χιουμορίστα «μάνατζερ», ενός βλαχοδήμαρχου που μέσα στην αίθουσα φορά γυαλιά ηλίου σαν τυρόγαλο τρίτης κατηγορίας, αλλά η απάθεια των υπαλλήλων που δεν αντέδρασαν!Το ότι δεν εξανέστησαν οι υπάλληλοι με την ακραία προσβολή ενός τύπου της αφρώδους επικαιρότητας, αλλά και το ότι ευρύτερα στο Διαδίκτυο όλοι εξέλαβαν τη χυδαιότητα για πλάκα ενός εκκεντρικού -που δεν είναι εκκεντρικός, αλλά απελπιστικά αντιαισθητικός-, δείχνει το μέγεθος της μεγάλης μας παρακμής.


Η απαξίωση
Αυτό είναι το λυπηρό για μια κοινωνία που δεν έχει καμιά δικαιολογία να ψελλίσει και καμιά άμυνα να αντιτάξει στην κακογουστιά και τον οχετό από τον οποίο τράφηκε στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, έτσι που την αποκρουστική χυδαιότητα να την εκλαμβάνει ως λεπτεπίλεπτο χιούμορ!
Συνέβησαν και άλλα πολλά ευτράπελα και εξόχως απογοητευτικά επί τη αναλήψει των δημαρχικών καθηκόντων του κυρίου Ψινάκη, όπως οι προτροπές του να είναι ευγενικοί οι υπάλληλοι, να μιλούν ευπρεπώς και να μην λένε «μαλακίες» ή «πίπες», δίνοντας πάραυτα το παράδειγμα του ευγενικώς εκφράζεσθαι με τη διακριτικότητα και την ευφράδεια που τον διακρίνει…
Αυτή η κοινωνία που προκρίνει παρόμοιους δημάρχους, οι οποίοι στο απόλυτο σκοτάδι της αχανούς αμάθειας απαξιώνουν τον υπέρτατο τίτλο της δημοκρατίας, αυτόν του δημάρχου, προκρίνοντας αντί αυτού εκείνον του… «μάνατζερ», είναι απλώς άξια της μοίρας της και της παρακμής της. Κατά τα άλλα, ο «μάνατζερ» ξεκίνησε τη βαρυσήμαντη πολιτική του καριέρα ενεργοποιώντας τις υψηλές του επαφές με το μισό Χόλιγουντ, όπως ανέφερε, προφανώς για να συνδράμει κι αυτό στα της καθαριότητας, της αποχέτευσης και της αναβάθμισης των υποδομών του δήμου. Αν δείτε στον Μαραθώνα τον Τομ Κρουζ να ξεχορταριάζει τα χαντάκια, μην εκπλαγείτε… Το έχει κανονίσει ο Ψινάκης…

*** Δύο Καρυάτιδες στο φως, από την ανασκαφή στην Αμφίπολη!!!  όλα δείχνουν  με  μεγάλη  πιθανότητα  τάφος Μ.  Αλεξάνδρου ;?

Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον εργοταξιακό χώρο του λόφου Καστά, υπό τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, με την διεπιστημονική ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Κ. Περιστέρη και τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Αρχαίων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έγινε συνολική εκτίμηση των μέτρων, που έχουν ληφθεί για την προστασία του μνημείου, μετά και την καταρρακτώδη βροχή του προηγούμενου 24ωρου, τα οποία και κρίθηκαν απολύτως ικανοποιητικά. Παράλληλα, συνεχίστηκαν τα έργα υποστήλωσης και αντιστήριξης των δομικών στοιχείων στο εσωτερικό του μνημείου, προκειμένου να εξελιχθούν, με ασφαλή τρόπο οι ανασκαφικές εργασίες.
Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, απομακρύνθηκαν τα χώματα, πίσω από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι γεωστατικές ωθήσεις των γαιών μεταξύ των δύο χώρων. Με την αφαίρεση των χωμάτων αποκαλύφθηκε, σε απόσταση 2 περίπου μέτρων από τη θόλο και 4,5 μέτρων, περίπου, από το δάπεδο, μαρμάρινη ορθογώνια πλάκα, μήκους 4.2μ, πλάτους 1μ. και πάχους 0.21μ, σε άριστη κατάσταση.
Εδράζεται οριακά σε πώρινο λίθο του τρίτου διαφραγματικού τοίχου και στο ανώτερο τμήμα ορθομαρμάρωσης, το οποίο φέρει κυμάτιο. 
 Στο κάτω μέρος της πλάκας υπάρχει γραπτός διάκοσμος σε γαλάζιο, κόκκινο και κίτρινο χρώμα, όπου παριστάνονται φατνώματα με ρόδακα στο κέντρο. Πρόκειται για τμήμα της οροφής του συγκεκριμένου χώρου. 
Στον ίδιο χώρο, που δημιουργείται μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, διαπιστώθηκε σημαντική απομείωση διατομής των θολιτών, σε τμήματα τόσο του δυτικού, όσο του ανατολικού τμήματος της θόλου. Αντιστηρίχθηκε η στέψη της θόλου, με την τοποθέτηση ξύλινων δοκών σε επαφή με αφρώδες υπόστρωμα και κατακόρυφη υποστύλωση. 
Έγιναν εργασίες αντιστήριξης και του δεύτερου διαφραγματικού τοίχου, το οποίο φέρει επιστύλιο και γείσο, με ξύλινο πλαίσιο και εγκάρσια στηρίγματα από μεταλλικές σωληνωτές δοκούς. Επιπλέον, αποκαλύφθηκαν οι συνθήκες έδρασης του επιστυλίου. Διαπιστώθηκε ότι η κατακόρυφη ρωγμή του επιστυλίου εκτείνεται σε όλο το ύψος του και είναι διαμπερής. Στον χώρο μπροστά από το επιστύλιο τοποθετήθηκε τριγωνικό μεταλλικό πλαίσιο, παράλληλα με την νότια πλευρά του. Το επιστύλιο αντιστηρίχθηκε με τέσσερα πλάγια στηρίγματα, τα οποία εδράζονται στο μεταλλικό πλαίσιο.
Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, η αφαίρεση του χώματος μπροστά από το επιστύλιο, επέτρεψε την σοβαρή ενίσχυση της υποστύλωσης του θραυσμένου τμήματος του, με κατακόρυφες σωληνωτές δοκούς, σε ξύλινη επαφή.
Με την αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων, στο χώρο μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύφθηκαν κάτω από το μαρμάρινο επιστύλιο, ανάμεσα στις, επίσης, μαρμάρινες παραστάδες, δύο εξαιρετικής τέχνης καρυάτιδες, από θασίτικο μάρμαρο συμφυείς με πεσσό, διατομής 0,20Χ0,60 μ. 
Το πρόσωπο της δυτικής καρυάτιδας σώζεται σχεδόν ακέραιο, ενώ από την ανατολική λείπει.
Οι καρυάτιδες έχουν πλούσιους βοστρύχους, που καλύπτουν τους ώμους τους, φέρουν ενώτια, και φορούν χειριδωτό χιτώνα. Το δεξί χέρι της μιας και το αριστερό της άλλης ήταν προτεταμμένα, ώστε με την κίνηση τους να αποτρέπουν συμβολικά εκείνους οι οποίοι θα επιχειρούσαν την είσοδο στον τάφο και ήταν ένθετα. Ακολουθείται, δηλαδή, η ίδια τεχνική, όπως στις κεφαλές και στα φτερά των Σφιγγών. Οι μορφές, επί των οποίων σώζονται ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος, παραπέμπουν στον τύπο της Κόρης. Ανάμεσα στα αμμώδη χώματα βρέθηκαν θραύσματα των γλυπτών, όπως τμήμα παλάμης και μικρότερα θραύσματα από τα δάκτυλα τους. Η διάταξη της δεύτερης εισόδου με τις καρυάτιδες αποτελεί σημαντικό εύρημα, το οποίο συνηγορεί στην άποψη ότι πρόκειται για εξέχον μνημείο, ιδιαίτερης σπουδαιότητας. 
Μπροστά από τις καρυάτιδες, και από το ύψος της μέσης τους και κάτω, αποκαλύπτεται τοίχος σφράγισης από πωρόλιθους σε όλο το πλάτος των 4,5μ. 
 Πρόκειται για δεύτερο τοίχο σφράγισης που ακολουθεί την ίδια τεχνική, όπως και στην πρόσοψη του ταφικού μνημείου. Είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό της προσπάθειας των κατασκευαστών για την αποτροπή εισόδου στο μνημείο.

***  ΔΗΜΟΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Από  Δήμαρχο  Παναγιώτη Νίκα τα  ονόματα  των νέων Αντιδημάρχων :
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου : Μαρία  Οικονομάκου
Αντιπρόεδρος Δ/Σ :  Μαρία  Βεργινιάδη (από μείζονα αντιπολίτευση)
Γραμματέας Δ / Σ . : Μιχάλης Αντωνόπουλος
Αντιδήμαρχοι :
Δημήτρης  Μπούχαλης
Αθανάσιος  Βασιλόπουλος
Παναγιώτης  Γιαννόπουλος
Ανδρέας Καράγιαννης
Δημήτρης  Βεργόπουλος
Σαράντης Μαρινάκης

*** ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β΄Π.Π. Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ («Η ΓΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ»)

Το παρόν είναι μία από τις πάμπολλες αποδείξεις «εκ των έσω» πού αποδεικνύουν ότι οι Εβραίοι των κατεχομένων χωρών της Ευρώπης, κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, έπεσαν θύματα μίας πλεκτάνης τεραστίων διαστάσεων εξυφασμένης από τον Διεθνή Σιωνισμό και οδηγήθηκαν ως πρόβατα επί σφαγή, ούτως ώστε να αυξηθούν οι προϋποθέσεις και οι «προδιαγραφές» για την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ…
Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από το MIN HAMETZAR, από τον Ραβίνο Michael Dov Weissmandl Κοσμήτορα της Nitra Yeshiva. Το απόσπασμα είναι μια ακριβής μετάφραση της επιστολής πού έλαβε η «Εβραϊκή Επιτροπή Διάσωσης» στην Τσεχοσλοβακία από τα Γραφεία τού «Σιωνιστικού Εβραϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού» στην Ελβετία.
Αυτή ήταν σε απάντηση της έκκλησης της «Εβραϊκής Επιτροπής Διάσωσης», για βοήθεια, με αποδεικτικά στοιχεία που υποβάλλονται, σχετικά με την τύχη των εκατομμυρίων Εβραίων στη ναζιστική κατεχόμενη Ευρώπη:
«Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τον μοναδικό παράγοντα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε: Ότι τελικά οι Σύμμαχοι θα κερδίσουν τον πόλεμο. Μετά τη νίκη τους, τα εδαφικά σύνορα θα ξανασχηματιστούν όπως ήταν μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο Στη συνέχεια, η οδός θα είναι σαφής για τους σκοπούς μας αυτή τη στιγμή, με τον πόλεμο να πλησιάζει στο τέλος του, θα πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αλλάξουμε το Eretz Yisrael (ארץישראל – Γή του Ισραήλ) σε Medinat Yisrael (מדינתישראל – Κράτος του Ισραήλ) και πολλά βήματα έχουν ήδη ληφθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Ως εκ τούτου, οφείλουμε να κλείσουμε τα αυτιά μας στις εκκλήσεις και τις κραυγές που προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη. Θυμηθείτε αυτό: όλοι οι σύμμαχοι έχουν υποστεί πολλές απώλειες, και αν εμείς επίσης δεν προσφέρουμε ανθρώπινες θυσίες, πώς μπορούμε να κερδίσουμε το δικαίωμα να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όταν τα εδαφικά σύνορα θα ξανασχεδιαστούν; Ως εκ τούτου, είναι απερισκεψία και θράσος να διαπραγματευόμαστε με χρήμα ή με προμήθειες σε αντάλλαγμα για την εβραϊκή ζωή. Πώς να τολμήσουμε να ζητήσουμε από τις συμμαχικές δυνάμεις να ανταλλάξουν χρήματα για ζωές, ενώ ήδη υφίστανται βαριές απώλειες καθημερινά; Έτσι, στο βαθμό που οι μάζες ανησυχούν: Η Γή του Ισραήλ θα γίνει δική μας μόνον αν αυτή πληρωθεί με αίμα. ( רקב’דםטהיאלנוהארץ+ – [Eretz Yisrαel] will be ours only by paying with blood),αλλά όσον αφορά τον στενό κύκλο μας, ΑΤΕΜ TAJLU. Ο αγγελιοφόρος που φέρει αυτήν την επιστολή θα σας εφοδιάσει με χρήματα για το σκοπό αυτό. “»
Μετά αφού συνήθισα την ιδιόμορφη γραφή, έτρεμα όταν συνειδητοποίησα την έννοια  του RAK B’DAM TIHJE LANU HAAREZ (ארץישראלרקב’דםטהיאלנוהארץ+). Όμως, πέρασαν πολλές εβδομάδες και ήμουν ακόμα συγχυσμένος με την έννοια της ΑΤΕΜ TAJLU. Μέχρι που μια μέρα, μου έκανε εντύπωση. ΑΤΕΜ TAJLU σήμαινε “Θα ξεφύγει”, για τη λέξη “tiyul” (περπατητό ταξίδι) χρησιμοποιήθηκε από αυτούς, κατ’ ευφημισμό, ως κωδικός για «απόδραση». Θα σήμαινε ότι τα δεκαπέντε ή είκοσι μέλη της «Εβραϊκής Επιτροπής Διάσωσης» να διαφύγετε από την Τσεχοσλοβακία και να σώσετε τα τομάρια σας (!). Η τιμή του Eretz Yisrαel είναι το αίμα των ανδρών και των γυναικών, σεβάσμιοι γέροντες, και μωρά στα χέρια – αλλά όχι το αίμα σας! Ας μην χαλάσουμε αυτό το σχέδιο, δίνοντας στον Άξονα την δυνατότητα να σώσει Εβραϊκές ζωές. Αλλά για σας, σύντροφοι, σας εσωκλείω τα μεταφορικά για την διαφυγή σας. Τι εφιάλτης! Ο Σιωνιστής πράκτορας «διπλωμάτης»  έρχεται στην Τσεχοσλοβακία και μας λέει: «είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Αλλά συγκριτικά μιλώντας, δεν είναι καθόλου κρίσιμη για όλους εσάς τους παγιδευμένους Εβραίους. Γιατί υπάρχει μια κατάσταση ανάγκης πολύ μεγαλύτερων διαστάσεων: δηλαδή, BINYAN HA-ARETZ (בנייןהארץ – το βραβείο του Κράτους του Ισραήλ). Χύστε το αίμα σας με χαρά, διότι αίμα σας είναι φθηνό. Αλλά για το αίμα σας, η Γη (του Ισραήλ) θα είναι δική μας!
Ό Chaim Michael Dov Weissmandl (εβραιστί: חייםמיכאלדבוויסמנדל‎) (25 Οκτωβρίου 1903, – 29 November 1957, ήταν ένας Ραβίνος  ό οποίος έγινε γνωστός από τις προσπάθειές του να διασώσει Εβραίους της Σλοβακίας από εξόντωση στα χέρια των Ναζί κατά την διάρκεια του λεγομένου «ολοκαυτώματος». Χάρις στις προσπάθειες της «ομάδος», ή οποία δωροδοκούσε Γερμανούς και Σλοβάκους υπαλλήλους,  ή μαζική εκτόπιση Σλοβάκων Εβραίων καθυστέρησε για 2 χρόνια από το 1942 μέχρι το 1944. Επίσης κατηγόρησε ανοικτά τους Σιωνιστές αλλά και μέσω των γραπτών του, ότι επίτηδες δεν έκαναν τίποτε για να διασώσουν Εβραίους από εκτόπιση και εξόντωση. Πλήρη στοιχεία και βιογραφικό στο Wikipedia.
Σ.Σ. από Κέρκυρα   ,  ethnikismos.ne
 
***  Σεισάχθεια...Λαϊκός Ξεσηκωμός...τρίχες, φλασιές και ψυχοφάρμακα...


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Να λοιπόν τι έβλεπαν οι «επαγγελματίες αναλυτές της ψυχολογίας της Κοινής Γνώμης».

Ότι αυτή δεν πρόκειται επ’ ουδενί να μεταβληθεί σε Ψυχολογία του Όχλου.

Η Κοινή Γνώμη της Ελλάδας δεν θα μετατρέπονταν ΠΟΤΕ σε Θυμωμένη Αγέλη...
Ότι και να της έκαναν οι πολιτικοί κυβερνήτες της και οι... ελίτ...
Κι αυτό το «όλο πειραματικό ρίσκο» προ-μάντεμα (εφόσον ακόμη δεν υπήρχε άλλο παρόμοιο πείραμα ώστε να μετατραπεί σε «συμπέρασμα») προκαλούσε «ανησυχίες»...
Δυσκολεύτηκαν συνεπώς, λιγάκι να πείσουν τους βουλευτές...χρειάστηκε πολλή, πως το λένε; «πειθώ»...ας το πούμε (sic!) έτσι...
Αλλά τα κατάφεραν...
Ξανά και ξανά και ξανά...
Φυσικά, οι επόμενοι έβλεπαν το... «τίμημα» που καλούνταν να πληρώσουν οι προηγούμενοι...
Την μη επανεκλογή τους.
Συνεπώς, την αποπομπή τους από τα ψηφοδέλτια... και «τσίναγαν»...
Μικρό το κακό όμως...
Πάντα «έχει» ο «Αφέντης» για τα πιστά αιμοδιψή κουτάβια του.
Ιδίως όταν υπακούν στα κελεύσματά του και δείχνουν χωρίς αντιδράσεις τα δόντια τους στο «θλιβερό υποτακτικό κοπάδι».
Ακόμη καλύτερα όταν χρησιμοποιούν χωρίς τύψεις αυτά τα δόντια (ενάντια στο κοπάδι εννοείται).
Και χωρίς γκρίνιες. Χωρίς υπαναχωρήσεις.
«...Κόψε τη σύνταξη στην ανάπηρη γριά κι άστην να πεθάνει, χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρό, χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση...και χωρίς “μα” εννοείται...»
Yes Master...
Μπράβο καλό μου...πιάσε το ματωμένο σου κόκκαλο τώρα κι άντε να το απολαύσεις στη γωνιά σου...
Κοινώς, βγες για λίγο από το καρέ, να σε ξεχάσει ο κόσμος, τράβα κάπου αλλού να γλύψεις τη ματωμένη μουτσούνα σου (και τα εξίσου ματωμένα νύχια σου), τράβα σε μια θέση άλλη στο Δημόσιο (πχ Διοικητής ΙΚΑ ή άλλου Οργανισμού ή ΔΕΚΟ) ή πάρε μια καλή εργολαβία δημοσίων προμηθειών ή τέλος πάντων ακόμη και κάτι που θα σου φέρνει μια μόνιμη χρυσή αργομισθία (πχ μέλος ΔΣ που δεν εμφανίζεται ποτέ κι απλώς πληρώνεται παραστάσεις) κι άσε μας ήσυχους να το χειριστούμε καθώς πρέπει το πράμα.
Θα μπούνε νέοι, φρέσκοι, «καθαροί» στη θέση σου...
Κι αυτοί για λίγο καιρό...
Γρήγορα θα «βρωμιστούν» κι αυτοί...
Θα ανταμειφθούν και δαύτοι...
Και μετά άλλοι...κι άλλοι...κι άλλοι...
Όσο για τον κόσμο, μην ανησυχείτε...
Ποιός θ’ αντιδράσει;
Αφού οι περισσότεροι έχουν βολευτεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Αυτοί οι λίγοι οι αβόλευτοι οι «φτωχούληδες»;
Αυτοί οι λίγοι οι «ατακτοποίητοι» που απέμειναν, η πλέμπα της φτωχολογιάς, ακόμη κι αν τους βιάζεις το παιδί ασύστολα δεν θα κουνηθούν...μη σκας γι’ αυτούς...loosers είναι...παθολογικά αποτυχημένοι...
Όσο για τους «βολεμένους», έστω κι αν υφίστανται μια «κάποια πίεση»,  την «κοινωνική αναταραχή» δεν τη θέλουν με τίποτα αφού θα έβαζε σε κίνδυνο όλα τους τα ομολογουμένως καλά προνόμια που εξακολουθούν να έχουν.
Ποιός απ’ όλους αυτούς που μισθοδοτεί το Δημόσιο (υπάλληλοι, εργολαβίες, συνταξιούχοι, κλπ) θα ρίσκαρε πχ να χρεωκοπήσει το Κράτος ένεκα κάποιας εξέγερσης και απ’ την μια στιγμή στην άλλη να βρεθούν όλοι στον «πάτο»;
Ναι, «εκεί κάτω» μαζί με την «φτωχολογιά», που «ναι, αυτή είναι που επωμίζεται την μεγαλύτερη πίεση τόσον καιρό» και ....
...ναι, ούτε τούτη – το επαναλαμβάνω - ξεσηκώνεται, μουδιασμένη κι αυτή μέσα στην κατάθλιψή της και την απογοήτευση...την μιζέρια και την ατονία που φέρνει η εξαθλίωση...
Προχώρα λοιπόν «Πολιτικέ Νεοσσέ» και μη σκας για τα πτώματα που αφήνεις πίσω σου...
Έτσι ήταν πάντα...
Κανείς δεν θα σου κάνει ποτέ τίποτα γιά όλους αυτούς που έκανες να φάνε χώμα...
Βγάλε τη μούρη σου απ’ το χώμα....και....
Κοίτα γύρω σου (εκ του ασφαλούς) αγανακτισμένε...
Και μέτρα «βολεμένους» και ... εξαθλιωμένους...
Ποιοί είναι οι περισσότεροι;
Όχι πάντως οι εξαθλιωμένοι...
Και περιμένεις «λαϊκή αντίδραση»;
Χαχαχαχα.....καϋμένε....α, γειά σου , μ’ έκανες και γέλασα...
Σεισάχθεια...Λαϊκός Ξεσηκωμός...τρίχες, φλασιές και ψυχοφάρμακα...
 
Θα ξαναφτιάξουν λένε τα πράγματα...
Άντε να το δεχτούμε σαν αρχή για κουβέντα...
Εάν και όταν λοιπόν «ξαναφτιάξουν» τα πράγματα, τα χρέη από την άθλια, εγκληματική υπερφορολόγηση που επιβάλλουν τώρα στην φτωχολογιά – και που θα συνεχίσουν και αύριο να βάζουν - θα τα πάρουν πίσω;;;
Αποκλείεται.
Γιατί λοιπόν η φτωχολογιά να κάνει υπομονή;
Να περιμένει τι;
Μια μεγαλύτερη καταστροφή της απ’ αυτή που ήδη βιώνει;
Γιατί λοιπόν να μην συμβάλλει στο μόνο που μπορεί να ελπίζει ότι ίσως της φέρει κάτι θετικό;
Μια υπέρτατη ένταση ΤΩΡΑ που θα διώξει με «θορυβώδη, οδυνηρό τρόπο» όλους αυτούς που την ξεσκίζουν...που θ’ ανακατέψει τέλος πάντων τα πράγματα και που πρωτίστως θα της δώσει την ευκαιρία να «δείξει τα δόντια της» κι αυτή...
Μόνον έτσι έχει μια πιθανότητα να διασφαλίσει πως θα σταματήσει ΤΩΡΑ αυτό το έγκλημα που συντελείται εις βάρος της.
Θα υπάρξει καταστροφή των πάντων – λένε - εάν ξεφύγει η κατάσταση, χάσει την υπομονή της η φτωχολογιά και «αντιδράσει» με «δυναμικό τρόπο»...
Γιατί όχι;
Ποιός νοιάστηκε γι’αυτήν τώρα και τόσον καιρό από τα υπόλοιπα «προνομιούχα κοινωνικά στρώματα»;
Γιατί να νοιαστεί αυτή λοιπόν γι’ αυτούς;
Στον αγύριστο να πάνε όλα...
Αυτή καταστρέφεται ούτως ή άλλως καθημερινά μέσα στην μιζέρια...αφού λοιπόν οι υπόλοιποι δεν νοιάζονται, δεν θα ήταν δίκαιο να τους χαρίσει λίγη από τη μιζέρια της;
Τρίχες...
Φλασιές στο νου εξοργισμένων ανθρώπων...
Έστω κι αν είναι απόλυτα δικαιολογημένες, κατανοητές και στηριγμένες παρόμοιες οργισμένες σκέψεις,τίποτε από τα παραπάνω δεν πρόκειται να γίνει...
Και ούτε καν δωρεάν ψυχοφάρμακα δεν δίνουν, ούτε πρόκειται να δώσουν οι «ιθύνοντες» προκειμένου να ελέγξουν τέτοιες σκέψεις....
Πολύ απλά γιατί δεν πιστεύουν πως πρόκειται ποτέ να μετατραπούν κιόλας οι «Αγριεμένες Φευγάτες Σκέψεις» σε «απτές ενεργές αντιδράσεις».
Ξέρουν οι εμπειρογνώμονές τους....
Γι’ αυτό και συνεχίζουν...
Βιάζουν...
Ξεσκίζουν...
Σκοτώνουν...
Καταστρέφουν...
Και θα συνεχίσουν να τα κάνουν...
Γιατί γουστάρουν...
Γιατί έχουν εθιστεί...
Γιατί είναι αναίσθητοι στον πόνο, τις οιμωγές και τις διαμαρτυρίες των «κάτω», των «θυμάτων» τους...
Και γιατί έχουν πειστεί πως ουδείς τους πρόκειται ποτέ να αντιδράσει...
Άρα, δεν κινδυνεύουν...
Τόσο απλά...
Όλοι οι Λύκοι έχουν την ίδια μούρη...και δόντια...
Και γιατί ξέρουν πως όποια από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της κοινωνίας κι αν βγει στο τιμόνι, τα ίδια θα κάνει...
Το ίδιο παιγνίδι θα συνεχίσει...
Συνεπώς, ΟΥΔΕΙΣ ποτέ θα τους καταδιώξει για ότι έκαναν...
Ούτε Πολιτικοί, ούτε Δικαιοσύνη, ούτε ΚΑΝΕΙΣ...
Όσο κι αν φωνάζει τώρα που είναι «στην απ’ έξω», ότι κι αν υπόσχεται στον (δήθεν) «Κυρίαρχο Λαό» για να τον βάλει το «κυρίαρχο κοπάδι» με την ψήφο του στο Τιμόνι...
Μόλις θα έρθει η Μεγάλη Ώρα να πιάσει το Πηδάλιο, τότε θα εμφανιστούνε οι δύο «Μυστικοί Οδηγοί».
Ο ένας θα του δείξει την δική του «Μεγάλη Αρχοντική Αίθουσα»...πλούτος, χλιδή, ηδονή και λαγνεία, ατέλειωτος ερωτισμός, λατρεία του προσώπου του από τα πλήθη, εξουσία, ισχύ...αν κάνει ότι του πουν...
Ο άλλος θα του δείξει την δική του «Μεγάλη Σκοτεινή Αίθουσα»...απειλές, εκβιασμοί (ΟΛΟΙ έχουν κάτι πολύ δυσάρεστο να κρύψουν), θλίψη, ταπείνωση, εκδίκηση ισχυρών, φόβος, μαρτύρια, φτώχεια, βάσανα, εξαθλίωση, μιζέρια...πόνος...πόνος....πόνος...ακόμη και θάνατος...σ’ αυτόν και σε όλη την οικογένειά του....αν δεν κάνει ότι του πουν...
Θυμάσαι τη σφαίρα που άφηνε πάνω στο γραφείο του Πολιτικού ο Οικονομικός Δολοφόνος;
Και το φάκελο με το χρήμα παραδίπλα;
Ένα τέτοιο πράγμα...
Το Μεγάλο Δίκτυ(ο)...(που πας ρε μα&άκα;Θα σε σκοτώσουν!)
Όλοι αυτοί οι «παραπάνω» είναι ήδη πιασμένοι στα δίχτυα...
Πολλές, χιλιάδες, εκατομμύρια μικρές κουκίδες, στελέχη, ψάρια μικρά και μεγάλα ενός τεράστιου «Δικτύου»...
 «Θα σου δώσω, θα μου δώσεις»...
«Δεν είσαι μέρος του Δικτύου, δεν τρώς»...
Είσαι ανεξέλεγκτα αντιδραστικός στο «Δίκτυο»;
 «Χάνεσαι»... «απομονώνεσαι»...δεν υπάρχει περίπτωση να αφεθείς να κάνεις το παραμικρό...
Μην ξεχνάς...ακόμη κι αυτοί που μοιάζουν «αντιδραστικοί», είναι «μέρος του ευρύτερου Δικτύου της Ελίτ, της Εξουσίας και του Καθεστώτος»...
Όσο κι αν ο λόγος τους ηχεί «επαναστατικά»...
Θες να παριστάνεις τον επαναστάτη;
No problem. Αλλά θα ενταχθείς σ’ αυτούς.
Τους «ελεγχόμενους»...
Δώρον άδωρον να προσπαθείς να στήσεις το δικό σου Δίκτυο...έξω απ’ αυτούς και τους «άλλους»...
Θα μείνεις «μόνος»...απλά «Μόνος»...
Θα σε γκρεμίσουν...
Θα σε γελοιοποιήσουν...
Μην το παλεύεις άλλο...
Μην αντιδράς...
                                  Alors, c'est la guerreΗ λύση δεν θα έρθει απο δω...
Όχι μέσα από τη χώρα...
Οι δυνάμεις που θα σταθούν άξιες να «αντιδράσουν» δυναμικά και αποφασιστικά δεν θα γεννηθούν, ούτε θα ωριμάσουν, ούτε και θα αναδειχθούν μέσα στην Ελλάδα...
Έχουν ανάγκη από «άλλα φυτώρια»...
Αλλά αυτά σε επόμενο κείμενο...
Άλλωστε, όσοι έχουν διαβάσει παλαιότερα κείμενά μου, γνωρίζουν καλά σε "τι αναφέρομαι"...(πχ το κείμενο "Έλληνες Μισθοφόροι στην Μ. Ανατολή"   
http://aegeanhawk.blogspot.gr/2013/07/blog-post_2038.html )
Και ποιός είναι ο «μόνος τρόπος» να γεννηθούν, να ωριμάσουν και να οργανωθούν – εκτός Ελλάδας - οι κατάλληλες δυνάμεις που θα σταθούν ικανές (κατόπιν) να «αντιπαλέψουν δυναμικά» αυτή την εγκληματική κατάσταση που διαμόρφωσαν "Ξένες Αρμοστείες" στη "Αποικειοκρατούμενη Χώρα" μας με στρατιές εγχώριων ακριβοπληρωμένων υπαλλήλων τους.
Ένα "Σχέδιο Ναύκρατις" ας πούμε...
Γιώργος Ανεστόπουλος

***  Φορείς ξεχασμένων ασθενειών οι μετανάστες
Μετακινούμενες «βόμβες» για τη δημόσια υγεία

Φορείς ξεχασμένων ασθενειών οι μετανάστεςΕλονοσία, φυματίωση, τυφοειδή πυρετό και ηπατίτιδα έχουν οι περισσότεροι που έρχονται στην Ελλάδα

Υψηλό λοιμογόνο «φορτίο» μεταφέρουν στις «αποσκευές» τους, στις περισσότερες περιπτώσεις ερήμην τους, οι λαθρομετανάστες που εισέρχονται στην χώρα μας. Ασθένειες θεωρούμενες ως εκριζωμένες και «ξεχασμένες», όπως η ελονοσία και η φυματίωση, επανακάμπτουν με σταθερό ρυθμό μετατρέποντας την Ελλάδα σε επικίνδυνο θύλακα νοσηρότητας.
  Σύμφωνα με έρευνες του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ένας στους δύο λαθρομετανάστες (ποσοστό 47%) έχει φυματίωση, μια σοβαρή μεταδιδόμενη ασθένεια του αναπνευστικού που τείνει να εκλείψει στον ελληνικό πληθυσμό, αλλά που «ζει και βασιλεύει» στον πληθυσμό των αλλοδαπών που ζουν παράνομα στη χώρα μας.
Εξίσου υψηλό ποσοστό (35, 29%) μεταναστών είναι φορείς της ηπατίτιδας Β. Επίσης, λαθρομετανάστες στην περιοχή του Έβρου διαγνώστηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, 60%, με τυφοειδή πυρετό, μια σοβαρή μολυσματική νόσο που μεταδίδεται με… ταχύτητα φωτός μέσω της λήψης τροφής και νερού.
  Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) χαρακτηρίζουν τους παράνομους μετανάστες ως μετακινούμενες «βόμβες» για τη δημόσια υγεία, που κινδυνεύουν μάλιστα να… εκραγούν οπουδήποτε, δεδομένης της υψηλής κινητικότητας που καταγράφεται σε αυτούς τους πληθυσμούς.
«Ριζώνει» η ελονοσία
Ανησυχητική είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά και την ελονοσία, επίσης «ξεχασμένη» ασθένεια τουλάχιστον για την Ευρώπη –διότι ενδημεί στην Αφρική και την Ασία. Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα ελονοσίας στη χώρα μας, με την περιοχή της Λακωνίας να κρατά τα…αρνητικά σκήπτρα στον αριθμό των νοσούντων  –ακολουθούν η Αττική, η Εύβοια, η Λάρισα, η Βοιωτία. Συνολικά 57 κρούσματα ελονοσίας έχουν καταγράψει οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ από την αρχή του έτους, με τα μισά από αυτά μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες!
Ειδικότερα, και όπως προκύπτει από την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ,  στη Λακωνία, στον δήμο Ευρώτα, 26 Έλληνες έχουν νοσήσει με ελονοσία, ορισμένοι εκ των οποίων με βαριά συμπτωματολογία. Το παράσιτο «πλασμώδιο» εντοπίστηκε επίσης σε άλλους έξι Έλληνες που νόσησαν (δύο στην Αττική, δύο στην Εύβοια, ένας στη Βοιωτία και ένας στη Λάρισα).
  Μάλιστα, στην έκθεση οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη φορά από τότε που εκριζώθηκε η ασθένεια από την Ελλάδα -το 1974-  που καταγράφεται τόσο υψηλός αριθμός Ελλήνων ασθενών με ελονοσία, και μάλιστα ασθενών που δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ σε περιοχές ενδημικές για την ελονοσία!
  Σε ό,τι αφορά τους μετανάστες, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει καταγράψει 25 αλλοδαπούς ασθενείς με ελονοσία. Από αυτούς, οι 18 είναι από το Πακιστάν, πέντε από τη Ρουμανία, ένας από το Αφγανιστάν και ένας από το Μαρόκο. Κατά δήλωσή τους, οι περισσότεροι αλλοδαποί δεν έχουν ιστορικό ταξιδιού εκτός Ελλάδας τα τελευταία δύο έτη. Πάντως, κατά τους ειδικούς το παράσιτο της ελονοσίας μπορεί να παραμείνει «κοιμισμένο» στον οργανισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά η εμφάνιση των συμπτωμάτων και άρα η έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου.

***  Ομοσπονδίες ενστόλων: " Τί ζητάμε και γιατί πηγαίνουμε στη ΔΕΘ "

Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση.
"Πραγματοποιήθηκε χθες, 2 Σεπτεμβρίου 2014 κατόπιν πρωτοβουλίας μας, κοινή συνάντηση των προεδρείων μας με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών - Οργανώσεων –φορέων των υπηρετούντων και των υπηρετησάντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της πανελλαδικής ένστολης διαμαρτυρίας μας στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή, 5/9/2014 και  ώρα 18.00 στο Λευκό Πύργο.
  Εκ μέρους όλων τονίστηκε η αναγκαιότητα της μαζικής και δυναμικής συμμετοχής των συναδέλφων από κάθε γωνιά της χώρας, από όλα τα Σώματα, τους Κλάδους και τις Υπηρεσίες, ώστε, τα εν ενεργεία και αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ενωμένα, να σταθούν απέναντι σε μια Κυβέρνηση που ενεργεί ληστρικά και απαξιωτικά, αδιαφορώντας για τις καταγεγραμμένες αγωνίες μας και εκκλήσεις για αλλαγή πολιτικής και να δώσουν το μήνυμα της ενότητας και του αγώνα.
  Κατά τη συνάντηση αναπτύχθηκαν τα κοινά προβλήματα και συμφωνήθηκε να υπάρξει ο απαιτούμενος συντονισμός των περαιτέρω πρωτοβουλιών και δράσεων όλων των φορέων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη σύσταση Συντονιστικού Οργάνου τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Μας ενώνουν οι διεκδικήσεις μας για μια θητεία αντάξια των προσδοκιών των Ελλήνων πολιτών, αλλά και για μια αξιοπρεπή ζωή στην ενέργεια και στην αποστρατεία. Το οφείλουμε στην κοινωνία που μας στηρίζει και στον όρκο που δώσαμε, να φυλάττουμε Θερμοπύλες.
  Διεκδικούμε
- Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων
- Άρση των μισθολογικών αδικιών
- Πλήρη και άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ
- Διάσωση των ασφαλιστικών και μετοχικών ταμείων και επιστροφή των «αποθεματικών»
- Αξιοπρεπείς συντάξεις
  Στη συνάντηση παρέστησαν οι: Αντιναύαρχος Π.Ν ε.α. Ροΐδης Γιώργος, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ), Υποστράτηγος ε.α. Ροζής Βασίλειος, Αντιπρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), Υποστράτηγος ε.α. Χριστακόπουλος Ευάγγελος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας, Ταξίαρχος ε.α. Νικολόπουλος Βασίλειος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), Αντιπλοίαρχος Π.Ν ε.α. Φωτιάδης Τριαντάφυλλος, εκπρόσωπος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), Αντισυνταγματάρχης Τσουκαράκης Ανέστης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και ο Αντιπλοίαρχος Π.Ν ε.α Δεδής Δημήτριος μέλος του Δ.Σ του Π.Μ/Σ.Α.Σ.Υ/Π.Ν «Ξιφίας». Επίσης, την αμέριστη συμπαράστασή τους επιβεβαίωσαν οι πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΕΑΑΝ)και Πολεμικής Αεροπορίας (ΕΑΑΑ)κ.κ. Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ. Περβαινάς και Απτχος (Ι) ε.α. Ιατρίδης Κωνσταντίνος.

***  Η εκκλησιαστική χρυσοκεντητική τέχνη
***   Ακολουθεί σχετικό Βίντεο  :
 
Η Δρ. Ελένη Βλαχοπούλου μιλάει για την εκκλησιαστική χρυσοκεντητική τέχνη, τον χρυσοκέντητο διάκοσμο και τους θεολογικούς συμβολισμούς των αμφίων.

***  H Λήμνος εόρτασε τον Άγιο Σώζοντα
7 Σεπτεμβρίου 2014
Το Προσκύνημα του Αγίου Σώζοντος, πολιούχου και προστάτου της νήσου Λήμνου, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της νήσου στο χωριό Φυσίνη, σε μία μαγευτική παραλία, που απέχει από την πρωτεύουσα Μύρινα περίπου 45 χιλιόμετρα.
sozon10
 Η ευλάβεια των Λημνίων για τον Άγιο αείποτε ήταν μεγάλη και προς τούτο είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική πανήγυρη του νησιού. Πολλοί εκ των Λημνίων φέρουν το όνομα ΣΩΖΩΝ, ενδεικτικό της ευλάβειας και της τιμής πρός τον Άγιο.
sozon2
Σύμφωνα με την τοπική παράδοση ο ναός κτίστηκε σε αυτή την θέση έπειτα από υπόδειξη του ιδίου του Αγίου με θαυματουργό τρόπο. Στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα ο ναός υπήρχε ένα αγίασμα, ένα πηγάδι με γλυκό νερό, το οποίο βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας. Εκεί κοντά ένας χωρικός βρήκε μια παλαιά εικόνα του Αγίου Σώζοντος. Την έφερε στο χωριό, αλλά το άλλο πρωί η εικόνα βρέθηκε πάλι στο ακρωτήρι κοντά στο αγίασμα.
sozon4
Αυτό επαναλήφθηκε αρκετές φορές, όσπου ο Άγιος παρουσιάστηκε σε κάποιον ευσεβή βοσκό και του υπέδειξε τον τόπο όπου ήθελε να χτίσουν εκκλησία και να τοποθετήσουν την εικόνα του. Συγκεκριμένα, του είπε να ξεκινήσει το πρωί, όπως κάθε μέρα, να πάει προς τη μάντρα του και εκείνος θα τον καθοδηγήσει. Έτσι και έκανε, όμως τότε ένα παράξενο φαινόμενο συνέβη. Όπως περπατούσε, πίσω του ήταν νύχτα και μόνο μπροστά του, στο δρόμο προς το ακρωτήρι, ήταν ημέρα. Ακολουθώντας λοιπόν το θαυματουργό μήνυμα του Αγίου έφτασε στο ακρωτήρι, στον τόπο όπου κάθε μέρα βρισκόταν η εικόνα και εκεί το φαινόμενο σταμάτησε. Κατάλαβε λοιπόν ότι αυτό ήταν το μέρος, όπου ο Άγιος ήθελε να χτιστεί ο ναός. Εκεί έκτισε ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο.
sozon5
Ο θαυματουργικός τρόπος, με τον οποίο ο Άγιος υπέδειξε τη θέση του ναού, έγινε γνωστός σε όλη τη Λήμνο, με αποτέλεσμα πλήθος προσκυνητών να συρρέουν στη γιορτή του, στις 7 Σεπτεμβρίου και σταδιακά να καθιερωθεί τριήμερο παλλημνιακό πανηγύρι. Από την παραμονή πλήθη πιστών συνέρρεαν από όλα τα χωριά. Άλλοι φιλοξενούνταν σε σπίτια γνωστών τους στο γειτονικό χωριό Φυσίνη και άλλοι κοιμόντουσαν στα κελιά γύρω από το ναό. Το βράδυ, γινόταν ο εσπερινός και στη συνέχεια ακολουθούσε γλέντι με λύρες και βιολιά. Ανήμερα, μετά την πανηγυρική θεία Λειτουργία και τη λιτανεία της εικόνας του Αγίου, το γλέντι συνεχιζόταν ως το άλλο πρωί. Την επόμενη μέρα σιγά – σιγά οι προσκυνητές αναχωρούσαν με τα ζώα τους για τα χωριά τους.
sozon6
Το εκκλησάκι του Αγίου Σώζοντος υπάρχει τουλάχιστον από τις αρχές του 16ου αιώνα στη ΝΑ Λήμνο. Παλαιότερα στη θέση αυτή υπήρχε και κάποιο μικρό φρούριο, ερειπωμένο ήδη το 1572. Στο σημερινό ναό τα παλαιότερα στοιχεία που υπάρχουν είναι κάποιες εικόνες του 19ουαιώνα.
sozon3
Όταν ανέλαβε τη διαποίμανση της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και  Αγίου Ευστρατίου ο νυν Μητροπολίτης κ, κ, Ιερόθεος, ο τόπος ήταν έρημος, ο Ναός ετοιμόρροπος, τα δε παρακείμενα κελιά κατεστραμμένα. Ο χρόνος είχε συντελέσει την καταστροφή και ούτως εχόντων των πραγμάτων ανελήφθη προσπάθεια ανακαινίσεως των πάντων.
sozon5
Όλα τα έργα το Ιερού Προσκυνήματος είναι δωρεές ευλαβών Λημνίων, οι οποίοι αναγνωρίζουν την αείποτε προστασία του Αγίου σε κάθε περίσταση ανάγκης των κατοίκων, με κορυφαία προστασία του στην απελευθέρωση του νησιού. Πολλά είναι τα θαύματα του Αγίου που αναφέρονται από τον ευσεβή λαό της Λήμνου στο πέρασμα του χρόνου. Άλλωστε είναι κοινός λόγος στη Λήμνο το απόφθεγμα  << Σώζων Λήμνον έσωσε>> .
sozon8 sozon11 sozon7 sozon12 sozon13 sozon1
(απόσπασμα από την ειδική έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου << ΕΙΣ ΤΙΜΗΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΝ……..>>.

***
 
*** ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .-
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .- 
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.-  
~
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
 ~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅