ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Σάββατο 21 Ιουνίου 2013

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ  Σάββατο  21 Ιουνίου  2013 !:


*** Η τελευταία γενιά      
   Της Μαρίας Νίκα  Από εκεί που το ραδιόφωνο έπαιζε όλη την ημέρα στο σπίτι, ξαφνικά σιωπή. Ούτε Πρώτο, ούτε Δεύτερο, ούτε Τρίτο, ούτε τοπικά νέα από την ΕΡΑ Καλαμάτας. Και στις οθόνες μαύρο.
Σ’ έναν πιο νέο άνθρωπο ίσως αυτό να μη λέει πολλά. Για πολλούς, όμως, από τους σημερινούς 40άρηδες, που μεγαλώσαμε με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τα προγράμματά της, αυτό το «κλείσιμο», και μάλιστα τόσο βίαια, ήταν σοκ.
Ειδικά σε ό,τι αφορά την τηλεόραση, είμαστε η τελευταία γενιά που μεγάλωσε μόνο με την ΕΡΤ, αφού τα ιδιωτικά κανάλια ιδρύθηκαν αρκετά χρόνια αργότερα. Νιώθω τυχερή που μεγάλωσα με τη «Φρουτοπία» του Τριβιζά, με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση, με το «Θέατρο της Δευτέρας», τη «Λωξάντρα», την «Αστροφεγγιά», τη «Μαντάμ Σουσού», το «Μινόρε της αυγής», τις υπέροχες προβολές της «Κινηματογραφικής Λέσχης». Και μπορεί εκείνη η τηλεόραση να μην ήταν τέλεια, είχε όμως αλήθεια και αξιοπρέπεια. Σε μια εποχή που το κέρδος δεν είχε ακόμη διαφεντέψει τις ζωές μας, που η ταινία δε σταματούσε κάθε 10 λεπτά για να πέσουν διαφημίσεις και οι δημοσιογράφοι δε διαφήμιζαν οι ίδιοι, μέσα από τις εκπομπές τους, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και τράπεζες.
Ύστερα, ήρθαν τα ιδιωτικά κανάλια που μας «θάμπωσαν» με τις μοντέρνες παραγωγές τους. Ήρθε η ελεύθερη τηλεόραση, που μόνο ελεύθερη δεν ήταν. Κι εμείς τρέξαμε από πίσω της σαν τους αρχοντοχωριάτες, σνομπάροντας για αρκετό καιρό τη δημόσια τηλεόραση.
Τα τελευταία χρόνια τα τηλεοπτικά κανάλια της ΕΡΤ είχαν ανανεωθεί, με ενδιαφέροντα, ποιοτικά προγράμματα, καινούργια αλλά και παλιότερα που συνέχιζαν: «Παρασκήνιο», «Μονόγραμμα», «Εξάντας», «Οι κεραίες της εποχής μας», «Άξιον Εστί», «Στην εποχή των εικόνων», «Στα άκρα», «Βιβλία στο κουτί», «Ουράνιο τόξο» (εξαιρετική εκπομπή για παιδιά). Θέματα για τη λογοτεχνία, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες, το χορό, την αρχιτεκτονική, τον κινηματογράφο, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. Εκπομπές που δεν υπάρχουν στην ιδιωτική τηλεόραση. Έτσι η ΕΡΤ είχε ξανακερδίσει το κοινό της, που τώρα έχει μείνει στο μαύρο και τη σιωπή.
Θέλουν, λέει, να την κάνουν BBC. Μόνο που BBC με 200 και 800 άτομα δε γίνεται. Ούτε με «παρακρατικούς» που σπάνε πόρτες και κατεβάζουν πομπούς…

***Γι’ αυτό είναι κακή η δημόσια διοίκηση   
  Της Βίκυς Βετουλάκη
 Ποτέ δεν κατάλαβα, γιατί, ελαφρά τη καρδία, πρέπει-τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο- κάποιοι να κάνουν  δύσκολη τη ζωή των υπολοίπων, ενώ οι ίδιοι θέλουν οι άλλοι να είναι εντάξει απέναντί τους.
Δύο πρόσφατα περιστατικά με έκαναν να συνειδητοποιήσω, για άλλη μια φορά, γιατί οι λίγοι «κακοί» χαλούν την εικόνα της δημόσιας διοίκησης, με αποτέλεσμα οι πολίτες να έχουν αρνητική άποψη για το σύνολό της. Αμφότερα αφορούν στο ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ.
Πρώτο περιστατικό: Ασφαλισμένος, μετά από ατύχημα, πρέπει να φτιάξει τα χαρτιά του, ώστε να επικυρώσει την άδεια ασθενείας που του έχει χορηγήσει γιατρός του ΕΟΠΥΥ. Σημειώνουμε ότι την ταλαιπωρία που περιγράφουμε παρακάτω θα μπορούσε να υποστεί ένας με σοβαρό τραυματισμό ή κινητικά προβλήματα. Απευθύνεται στα γραφεία διοίκησης του ΙΚΑ Καλαμάτας, απ’ όπου του εξηγούν πως πρέπει να πάει στα άλλα γραφεία, του ΕΟΠΥΥ (υγειονομική μονάδα), απόσταση περισσότερη του ενός χιλιομέτρου, ώστε να δώσει τα χαρτιά του στην αρμόδια επιτροπή. Ο ασφαλισμένος πηγαίνει, καταθέτει όντως τα χαρτιά του στην επιτροπή του ΕΟΠΥΥ, απ’ όπου τον ενημερώνουν ότι πρέπει να επιστρέψει την  επόμενη ημέρα για να τα πάρει.
Πράγματι, την επομένη επιστρέφει, παίρνει τα χαρτιά και τον ενημερώνουν ότι σε δύο ημέρες πρέπει να πάει πάλι στα γραφεία διοίκησης του ΙΚΑ για να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Παρά την ταλαιπωρία, δε διαμαρτύρεται και σε δύο ημέρες πάει στο αρμόδιο γραφείο της οδού Φιλελλήνων. Εκεί, ακούει την υπάλληλο να τον ενημερώνει ότι κακώς πήγε, διότι η επιτροπή στην υγειονομική μονάδα έπρεπε να συμπληρώσει ένα έντυπο, το οποίο ο ασφαλισμένος ούτε που είχε δει. Όπως, επίσης, να συμπληρωθεί κι ένα άλλο έντυπο από τον εργοδότη, το οποίο έπρεπε να σφραγισθεί κιόλας. Όταν ο ασφαλισμένος διαμαρτυρήθηκε, έλαβε την εκπληκτική απάντηση: «Α, δεν ξέρουμε τι κάνουν οι άλλοι επάνω (υγειονομική μονάδα), γιατί αυτοί είναι ΕΟΠΥΥ και εμείς ΙΚΑ».
Ο ασφαλισμένος κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία μετά από μια εβδομάδα ταλαιπωρίας! Κατά τ’ άλλα, έπρεπε να αναρρώνει…
 Δεύτερο περιστατικό: Ηλικιωμένος κλείνει δύο ραντεβού με ισάριθμους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, διαφορετικών ειδικοτήτων,  μέσω τηλεφώνου- όπως πλέον γίνεται και με χρέωση διόλου ευκαταφρόνητη για ένα συνταξιούχο.
Στις 7 Ιουνίου (προσέξτε την ημερομηνία) δέχεται τηλεφώνημα, με το οποίο ενημερώνεται ότι το ραντεβού που έχει με τον τάδε γιατρό στις 20 Ιουνίου δε θα πραγματοποιηθεί, διότι ο γιατρός θα είναι… άρρωστος! Ζητάει, μάλιστα, να του κλείσουν ραντεβού με άλλο γιατρό και παίρνει αρνητική απάντηση, με την προτροπή ότι πρέπει να καλέσει τα γνωστά τηλεφωνικά νούμερα.
Την επόμενη ημέρα δέχεται νέο τηλεφώνημα, με το οποίο ακυρώνεται και το δεύτερο ραντεβού με το γιατρό, γιατί είχε πάρει εντολή να πάει για ελέγχους και, επίσης, έπρεπε να καλέσει τα γνωστά νούμερα για να κλείσει άλλο ραντεβού.
Θεωρώ ότι δεν απαιτείται περαιτέρω σχολιασμός…

*** Μολών λαβέ         
του Δημήτρη Γιατράκου 
Με όλο αυτό το σύστριγκλο που επικρατεί όσον αφορά στο να γίνει ή όχι το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα, εκείνο που ωφελείται από χέρι είναι το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου. Όσο περισσότερος μπουχός σηκώνεται, τόσο πιο πολύ εξυπηρετεί τα σχέδια των νεοναζιστών που επιδιώκουν μεγαλύτερη προβολή απ’ τη μια, ενώ από την άλλη φαίνονται σαν τα θύματα της ιστορίας –κερδίζοντας οπαδούς-, μιλώντας για δημοκρατικά δικαιώματα που τους παραβιάζονται, στα οποία, ωστόσο, με βάση τη μέχρι σήμερα δράση τους, καθόλου δεν πιστεύουν.
Για να πιάσουμε το πράγμα από την αρχή η Χρυσή Αυγή ως εκλεγμένο από το λαό κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου έχει αναφαίρετο δικαίωμα, όπως και τα υπόλοιπα του Κοινοβουλίου, να κάνει γιορτή, φεστιβάλ, όπως θέλει το αποκαλεί, αρκεί να μην ξεφύγει από τα όρια της νομιμότητας. Δε βλέπω, λοιπόν, το λόγο γιατί τα λεγόμενα κόμματα του δημοκρατικού τόξου αλλά και πολίτες να μη θέλουν την πραγματοποίησή του. Όλοι γνωρίζουμε τις πεποιθήσεις, το σκεπτικό και τις πρακτικές του νεοναζιστικού μορφώματος, αλλά κάποιοι συμπολίτες μας το έστειλαν στη Βουλή και τώρα, μέσω δημοσκοπήσεων, εμφανίζεται ως τρίτο κόμμα. Οι ψηφοφόροι και υποστηρικτές του έχουν κάθε δικαίωμα να υπεραμύνονται της πραγματοποίησής του. Προσωπικά, ευθαρσώς και επωνύμως, παρ’ ότι αποστρέφομαι την ιδεολογία και τις πρακτικές των Ναζί, είμαι αναφανδόν υπέρ του να γίνει. Δεν κινδυνεύει η δημοκρατία μας από ένα φεστιβάλ. Και να γίνει, ε, και; Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι. Αφήστε τους να εκτεθούν, αν έχουν κατά νου να τα κάνουν στάχτη και μπούρμπερη, όπως λέει ο Κουκούτσης. Αν κινδυνεύει η δημοκρατία μας, κινδυνεύει από την τρέλα που επικρατεί τούτες τις μέρες και από συνθήματα του τύπου «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ» από δημοκράτες υποτίθεται,  που ακούστηκαν για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τα οποία δημιουργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα  και τους εξισώσουν με τους Χρυσαυγίτες. Παρεμπιπτόντως, το έγραψα και την Πέμπτη σε αυτήν εδώ τη στήλη πως δεν έχω κανέναν ενδοιασμό για το κλείσιμο της ΕΡΤ με τη μορφή που είχε ως τώρα.
Όλοι κουτσοί στραβοί στην Αγιά Παρασκευή κυριολεκτικά. Θλίβομαι και συμπάσχω με τους άξιους που έχασαν τη δουλειά τους και δεν μπορώ να κατανοήσω, που λέει ο λόγος, γιατί οι απεργίες των δημοσιογράφων, τον καιρό που κόβονταν μισθοί και συντάξεις εκατομμυρίων Ελλήνων, ήταν μονοήμερες και τώρα για 2.656 ανθρώπους «αιματοκυλίστηκε» η χώρα. Απλά, γιατί οι δημοσιογράφοι έχουμε τρομακτική δύναμη στα χέρια μας και οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τον κακό επικοινωνιακό χειρισμό της κυβέρνησης ήταν θείο δώρο για το  κόμμα που ορέγεται την εξουσία. Όταν οι Ισραηλινοί έκλεισαν την EL AL, τον εθνικό τους αερομεταφορέα, το χειρίστηκαν μάγκικα. Το βράδυ τον έκλεισαν και το πρωί πέταξαν με plane b. O Αντώνης δεν είχε... τέτοιο.
Τα μπέρδεψα λίγο, εσκεμμένα ομολογώ, ΕΡΤ και Χρυσή Αυγή. Για την τελευταία, όσον αφορά στο φεστιβάλ, αν έχουν τα κότσια για τσαμπουκάδες, μολών λαβέ...
Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί οι απεργίες των δημοσιογράφων, τον καιρό που κόβονταν μισθοί και συντάξεις εκατομμυρίων Ελλήνων,  ήταν μονοήμερες και τώρα «αιματοκυλίστηκε» η χώρα

***Τα μαγικά τρίλεπτα… της ζωής μας       
           

Δεν ξέρω τι με έπιασε, αλλά σήμερα θέλω να γράψω για το τραγούδι. Δε συμπαθώ τους ανθρώπους που δεν αγαπούν τα τραγούδια. Σ’ αυτό τον τόπο έλειψε και το ψωμί και η ελευθερία, αλλά ο καημός των τραγουδιών μάς χόρτασε, μας χάιδεψε, μας ζέστανε. Τα τραγούδια μάς αναθρέψανε. Πολλές καίριες στιγμές μας έχουμε συνδέσει με τα τραγούδια που λέγαμε μόνοι μας ή με παρέα. Άλλες αλησμόνητες στιγμές δημιούργησε στα ξαφνικά ένα τραγούδι που μας περιέθαλψε στην ατμόσφαιρά του, ξεσκάλισε μέσα μας κάτι, χάραξε ένα νέο δρομάκι για τη θέαση της ζωής.
Θυμόμαστε και ταυτοποιούμε πρόσωπα με το τραγούδι τους. Είναι πολλές οι στιγμές που έχω πιάσει τον εαυτό μου να τραγουδάει. Από Άκη Πάνου και τα «όνειρα που χτίζονται» ή «το θολωμένο μου μυαλό», μέχρι Ελένη Βιτάλη, Γιώτα Νέγκα, Σωτηρία Λεονάρδου, Δημήτρη Μητροπάνο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Αλλά και ξένα κομμάτια. Τα αγαπημένα τραγούδια γίνονται 10, 20, 30, 60 χρόνων κι εμείς εορτάζουμε τη δύναμή τους, μεγαλώνουμε μαζί τους, αντέχουμε μαζί τους.
Ο Λαμπεντούζα στον «Γατόπαρδο» λέει πως «οι Σικελοί αντιλαμβάνονται τα πάντα, μόνον μέσω της θλίψης. Η θλίψη είναι η γέφυρα πρόσληψης, γιατί αυτήν διαθέτουν, αυτήν ξέρουν». Και στον τόπο μας, τουλάχιστον μέχρι και τη γενιά μου, για άξιους λόγους, η θλίψη ήταν η μεγάλη αρχόντισσα. Ερωτευτήκαμε, χορέψαμε, διαδηλώσαμε την περηφάνια των θλιμμένων τραγουδιών, γλεντήσαμε τη μελαγχολία τους στις νότες και στις λέξεις.
Η νέα εποχή, βέβαια, έφερε μια γιορτή ελευθερίας με μεγάλη αβεβαιότητα, με πολλή αμηχανία, με καινούργιες υποψίες κι έδωσε χώρο να φανεί ο εαυτός του καθενός σκέτος και ασυντρόφευτος, όταν αραίωσαν οι ευφορικές συλλογικότητες μέσα στις οποίες είτε είχαμε στοιχηθεί αποφασισμένοι και ζωηροί είτε είχαμε κρυφτεί. Ας είναι. Και πάλι έτσι δεν αλλάζει τίποτα.
Καμιά φορά η τέχνη βοηθάει τους ανθρώπους να ξαποστάσουν από την πίεση που σπρώχνει απέξω κι από μέσα, ανασταίνει το κουράγιο, γοητεύει με την αλαφράδα και μια κατά καιρούς απαραίτητη περιπαιχτική διάθεση για τη ζωή, σαν παιδική σκανταλιά, σαν εφηβική τρέλα. Αποφορτίζει και αποδραματοποιεί. Βάζει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις.
Κάτι μας τρώει ως ανάγκη, ως επιθυμία, απροσδιόριστο κι έρχεται η τέχνη και μας το αποδίδει με μια ταινία, με δυο βιβλία, με ζωγραφικές και τραγούδια. Οι στιχουργοί βάζουν τη διατύπωση λιτά, συνοπτικά και καίρια στις μπερδεμένες σκέψεις πολλών ανθρώπων. Όταν δεν μπορείς να πεις αυτό που θες και «τα λόγια σου ζαλίζουν το κεφάλι».
Οι στίχοι τραγουδιών γεννιούνται εκεί που γεννιέται η ποίηση, η πεζογραφία, το σενάριο, το θεατρικό έργο. Είναι σωθικά λογοτεχνίας. Κάθε καλό τραγούδι είναι απόσταγμα εμπειρίας, συναισθημάτων, επεξεργασία ζωής και γλώσσας, ακροβασία σε τρία μόλις λεπτά, μια ολόκληρη περιδιάβαση σε μύχιες πτυχές, έναν ολόκληρο έρωτα από την πρώτη σπίθα ως τις στάχτες του.
Τα τραγούδια είναι ένα μέρος από τα υπάρχοντά μας. Δε θα ξεμείνουμε ποτέ από μαγικά τρίλεπτα.

***Η μαύρη οθόνη…         
   Ήταν για μένα ένα ηχηρό σύνδρομο στέρησης το γεγονός ότι η μουσική του 3ου Προγράμματος δε με ξύπνησε σήμερα, όπως κάθε πρωί, είπε η φωνή από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Όπως, επίσης, δε με συντρόφευσε τις μικρές ώρες της αϋπνίας μου.
Και αυτό είναι ένα γεγονός εντασσόμενο στη δράση και την αντίδραση.
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με τα ερωτήματα που πρώτιστα έθεσα στον εαυτό μου και είναι τα εξής:
1. Διαφωνεί κανείς ότι και στην ΕΡΤ υπάρχουν πάμπολλα κακώς κείμενα, τα οποία κυρίαρχα πηγάζουν από το γεγονός ότι επί χρόνια ο χώρος θεωρούνταν από τους κρατούντες ως χώρος βολέματος των δικών τους ανθρώπων, άσχετα με ικανότητες ή ανικανότητες; Βεβαίως όχι.
2. Θα πρέπει στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε αυτά τα κακώς κείμενα να εξαλειφθούν; Βεβαίως ναι.
3. Υπάρχει σοβαρή στάση των πολιτικών στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων ή οι ίδιοι αλλιώς λειτουργούν ως κυβέρνηση και διαφορετικά ως αντιπολίτευση, με αποκλειστικό γνώμονα το πολιτικό κόστος; Δυστυχώς, έχουμε έλλειμμα σοβαρότητας.
Ας έρθουμε τώρα στο θέμα της αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος.
Η μαύρη οθόνη προσωπικά με συντάραξε. Συνειρμικά με οδήγησε σε άλλες εποχές. Αν, βέβαια, με ρωτήσετε για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να εξυγιανθεί η ΕΡΤ, θα σας απαντήσω: Εγώ δε δήλωσα ότι θέλω να διοικήσω την Ελλάδα. Εγώ δε διοικώ την Ελλάδα. Αντίθετα, αυτοί οι οποίοι κυβερνούν τη χώρα και όσοι εκπροσωπούν τους Έλληνες, έχοντας πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία της ΕΡΤ, θα πρέπει με σοβαρότητα, χωρίς κορώνες και πολιτικά συμφέροντα, να βρουν λύση. Ας αποτελέσει το θέμα της ΕΡΤ την αρχή μιας άλλης Ελλάδας.
Η μαύρη οθόνη, όμως, δεν μπορεί να παραμείνει ούτε για ελάχιστο χρονικό διάστημα, πόσο μάλλον για τρεις σχεδόν μήνες ή ακόμη και δύο.
Πολιτικοί, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Εμείς, οι πολίτες, με αγωνία παρακολουθούμε τα γεγονότα και για ένα πράγμα είμαι σίγουρη. Ότι, δηλαδή, η μαύρη οθόνη δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν είναι η εικόνα της Ελλάδας και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Άντα Αποστολάκη

***

***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :


*
http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
*
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
*
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-                                                                                                                  ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου                                                       ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  05  Ιουνίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  06   Ιουνίου   2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/07-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  07 Ιουνίου  2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 08 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 09 Ιουνίου 2013.-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το Δευτεριάτικο  αγιάζι της ενημέρωσης 10  Ιουνίου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  11 Ιουνίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/12-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη   12  Ιουνίου  2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/12-2013.html ,, Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/13-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  13  Ιουνίου  2013.-
 ~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/06/14-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013  .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/14-2013.html , Άμεση ενημέρωση στο  αγιάζι μας Παρασκευή  14  Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/15-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  17  Ιουνίου  2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/18-2013.html , Το   αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  18  Ιουνίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/6-19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 ~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/20-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/20-2013.html  , ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/21-2013.html , Το   αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  21  Ιουνίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/06/21-2013.html , ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ  Σάββατο  21 Ιουνίου  2013.-

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ