Μ. ΤΡΊΤΗ 30 Απριλίου 2013 το αγιάζι της ενημέρωσης

Μ.  ΤΡΊΤΗ 30  Απριλίου  2013 το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  :

ΜΕΓΑΛΗ  ΤΡΙΤΗ στην Ορθοδοξία  μας
Τροπάριο της Κασσιανής
Τροπάριο της Κασσιανής     
Την Μεγάλη Τρίτη γινόμαστε κοινωνοί δύο παραβολών του Κυρίου. Της παραβολής των Μωρών Παρθένων και της παραβολής των Ταλάντων.
Σύμφωνα με την πρώτη, δέκα παρθένες βγήκαν να υποδεχθούν τον Νυμφίο κάποιο βράδυ. Κρατούσαν και οι δέκα από ένα λυχνάρι, όμως μόνο οι πέντε από αυτές είχαν φροντίσει να πάρουν και επιπλέον λάδι, σε περίπτωση που τους χρειαστεί. Αυτές οι πέντε ήταν οι σώφρονες, οι γνωστικές δηλαδή. Ο Νυμφίος άργησε όμως να έρθει και οι δέκα παρθένες κοιμήθηκαν. Αργά την νύχτα, μια φωνή ακούστηκε να λέει: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός». Τότε αυτές ξύπνησαν και έτρεξαν για να προϋπαντήσουν τον Νυμφίο. Στα λυχνάρια όμως το λάδι είχε καεί. Οι πέντε γνωστικές παρθένες, έβαλαν το επιπλέον λάδι που είχαν προβλέψει να πάρουν μαζί τους και πήγαν να Τον συναντήσουν. Οι υπόλοιπες πέντε όμως, οι Μωρές, οι άμυαλες δηλαδή, έχασαν την ευκαιρία αφού τα λυχνάρια τους ήταν σβηστά. Έτσι είναι, είπε ο Ιησούς, και η Βασιλεία των Ουρανών. Όποιος φροντίσει από πριν για την ψυχή του θα εισέλθει στο Βασίλειο του Νυμφίου.
Η δεύτερη παραβολή, των Ταλάντων, λέει τα εξής: Κάποτε ένας άρχοντας θα πήγαινε ένα μακρινό ταξίδι. Πριν φύγει κάλεσε τους τρεις υπηρέτες του και τους έδωσε μερικά Τάλαντα, χρήματα δηλαδή. Στον πρώτο υπηρέτη έδωσε πέντε τάλαντα. Στον δεύτερο έδωσε δύο ενώ στον τρίτο έδωσε ένα τάλαντο. Όταν γύρισε από το ταξίδι, κάλεσε ξανά τους υπηρέτες του και ζήτησε να του πουν τι είχαν κάνει με τα χρήματα που τους είχε δώσει. Ο πρώτος μετά από σκληρή εργασία είχε καταφέρει να διπλασιάσει το αρχικό ποσόν, και επέστρεψε στον κύριο του δέκα τάλαντα. Το ίδιο είχε κάνει και ο δεύτερος και έτσι κατάφερε να επιστρέψει τέσσερα τάλαντα. Ο τρίτος όλο το διάστημα της απουσίας του κυρίου του, δεν εργάστηκε καθόλου. Και όχι μόνο αυτό αλλά ένιωθε και αδικημένος επειδή είχε πάρει μόνο ένα τάλαντο. Έτσι επιστρέφοντας αυτό το τάλαντο κατηγόρησε τον άρχοντα, για την αδικία που είχε υποστεί. Ο άρχοντας τότε πήρε αυτό το τάλαντο και το έδωσε στον πρώτο μαζί με τα άλλα δέκα. Με την παραβολή αυτή, ο Ιησούς δίδαξε ότι οι άνθρωποι πρέπει να καλλιεργούν τα χαρίσματα που τους δίνει ο Θεός, όχι μόνο για το δικό τους καλό αλλά και για το καλό του συνόλου.
Όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, στον εσπερινό της κάθε ημέρας διαβάζεται ο όρθρος της επομένης. Στον εσπερινό της Μεγάλης Τρίτης ακούγεται ένα από τα ωραιότερα τροπάρια της εκκλησιαστικής υμνογραφίας. Το τροπάριο της Κασσιανής. Όπως λέει και το όνομα του, υμνογράφος του τροπαρίου αυτού είναι η Κασσιανή. Μια μοναχή της Βυζαντινής εποχής, προικισμένη με το χάρισμα να γράφει εκπληκτικούς στίχους.
Την ημέρα αυτή συνεχίζονται οι ετοιμασίες για το Άγιο Πάσχα. Συνήθως είναι αφιερωμένη στο καθάρισμα του σπιτιού. Σε λίγες περιοχές της Ελλάδας, την Μεγάλη Τρίτη φτιάχνονται τα πασχαλινά κουλούρια και τσουρέκια, έθιμο που συνήθως γίνεται την Μεγάλη Πέμπτη . 

~* Μ. Τρίτη  30-04-2013  ΑΡΦΑΡΑ ανάγνωση Ιερού  - Θείου  Ευαγγελίου στον Μητροπολιτικό  Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων : http://youtu.be/5QhXbtF3bCM ,


   ~* Ι.Ν.  Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών Kalamatas  30-04-2013 Μ. Τρίτη  : http://youtu.be/YKwbsptFezQ ,
 
  ~* ARFARA  Μ Τρίτη  30-04-2013 Άγιοι Θεόδωροι Ψαλμοί : http://youtu.be/cEKoX85_i2w  ,




 
 



~* Ψαλμοί Μ Τρίτη  Ι.Ν. Αρφαρών 30-04-2013 : http://youtu.be/q3CGHEAzb9Q  ,

~* Παπά  Μιχάλης Μ.  Τρίτη Ψέλνει  30-04-2013 : http://youtu.be/43U1E89Q8fM  ,
 
~* Μ Τρίτη  30-04-2013 Ψαλμοί : http://youtu.be/yQ2VmLNJ3oU  ,

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0WwawmEUfIY Μ.Δευτέρα  Αρφαρά  18-04-2011 ,

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ydgBjkYnVEE   Μ. ΤΡΙΤΗ  ΑΡΦΑΡΑ
 
 

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Στο λιμάνι της Καλαμάτας το λαβωμένο πλοίο και οι σοροί των άτυχων ναυτικών :

 

Πριν λίγο έδεσε έξω από το λιμάνι της Καλαμάτας το πλοίο Consouth που ενεπλάκει στο χθεσινό ναυάγιο ανοικτά της Μεθώνης.
Αυτή την στιγμή γίνεται οργάνωση της επιχείρησης που θα μεταφέρει τους ναυτικούς και τους σορούς στο λιμάνι της πόλης.
Στο καράβι είναι εμφανή τα σημάδια  από τη χθεσινή σύγκρουση.
 *** Αυτοκτόνησε ο πρώην αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστας Ρεσβάνης :
Κεραυνός εν αιθρία η είδηση της αυτοκτονίας του πασίγνωστου δικηγόρου στον Πειραιά, Κώστα Ρεσβάνη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο γνωστός δικηγόρος και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009 βούτηξε στο κενό από τον 5ο όροφο κτιρίου, στην οδό Παλαιολόγου 5 στον Πειραιά.
Παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Διενεργείται αυτή την ώρα προανακριτική εξέταση.
Το βιογραφικό του Κώστα Ρεσβάνη
Ο Κώστας Ρεσβάνης γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά του 1958 στον Πειραιά. Ήταν Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις Νομικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Παρισίων (PARIS VIII-Vincennes) παράλληλα με σπουδές Πολιτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Στην Ελλάδα διηύθυνε ένα από τα παλαιότερα Δικηγορικά Γραφεία του Πειραιά που είναι συνέχεια των οικογενειακών γραφείων των γονέων του Σταύρου Ρεσβάνη και Ελένης Παπακαλιατάκη, επίσης Δικηγόρων.
Έζησε πάντοτε σε οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον που απαρτίζεται, κατά κανόνα, από Νομικούς, Δικηγόρους, Συμβολαιογράφους και Δικαστικούς.
Θεωρώντας πάντα ότι το Νομικό λειτούργημα είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τα κοινωνικά δρώμενα αναμειγνύονταν από τα φοιτητικά του χρόνια σε πολιτικές δράσεις ήδη από την εποχή της Μεταπολίτευσης σαν μέλος κομματικής νεολαίας και Κόμματος ως το χρονικό σημείο που προκαλείται η διαγραφή τόσο του ιδίου όσο και πολλών άλλων μελών του Κόμματος που ανήκε.
Συνέχισε εν τούτοις, χωρίς να επιδιώξει την ένταξή του πλέον σε κάποιο κομματικό φορέα, την ενασχόλησή του με τα κοινά, στο επίπεδο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Από το 1999 εκλέγονταν ανελλιπώς στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου πρώτος ή μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς υποψηφίων.
Την ίδια χρονιά τοποθετείται, από τον τότε Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Βασίλειο Βενέτη, στην άμισθη θέση του εκπροσώπου του Συλλόγου στην Επιτροπή του υπό σύσταση Κτηματολογίου με έργο την ορθή και κατά Νόμο θεσμοθέτηση των όρων λειτουργίας του νέου θεσμού καθώς και την κατοχύρωση του εργασιακού ρόλου των Δικηγόρων στο υπό διαμόρφωση καινούργιο νομικό και ουσιαστικό πεδίο.
Το 2002, ψηφίζεται και αναλαμβάνει θέση στο Προεδρείο του Δικ. Συλλόγου. Ως οικονομικός υπεύθυνος (Ταμίας), διαχειρίζονταν επί 3ετία τα οικονομικά του Συλλόγου με πλήρη διαφάνεια και επωφελείς επενδύσεις των χρημάτων των Δικηγόρων παραδίδοντας στη λήξη της θητείας του αποθεματικό αυξημένο κατά 300.000 ευρώ περίπου, πράγμα πρωτοφανές για το ταμείο του Συλλόγου.
Το 2002 εκτός των άλλων του ανατίθεται από τον νέο Πρόεδρο, κ. Κων/νο Πεταλά, η άμισθη θέση του εκπροσώπου του Δικηγορικού Συλλόγου ως μέλους του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Νομικών, θέση στην οποία προσφέρει τις υπηρεσίες του ως τον Ιούνιο του 2004, οπότε και αποχωρεί λόγω φόρτου εργασίας.
Το έτος 2003 του ανατίθεται η άμισθη θέση του μέλους της Επιτροπής που συστήνεται με Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για λειτουργία του Διανεμητικού Λογαριασμού για την οικονομική ενίσχυση των Νέων Δικηγόρων. Με τη συμμετοχή του στην άνω επιτροπή συμβάλλει ταχύτατα και αποφασιστικά στην έκτοτε διανομή ετήσιου μερίσματος σε όλους τους Νέους Δικηγόρους Πειραιώς, Αθηνών και Θες/νίκης.
Το 2005, εκλεγόμενος εκ νέου στο Δικηγορικό Σύλλογο, καταλαμβάνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου. Στη διάρκεια της θητείας του, αναλαμβάνει συνεχείς πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σε διάφορους φορείς με σκοπό την προαγωγή των κλαδικών επιδιώξεων των Δικηγόρων.
Το 2006 προσκαλείται από τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα, να μετάσχει ως υποψήφιος στον συνδυασμό του των Δημοτικών εκλογών. Αποδεχόμενος την τιμητική πρόταση, εκλέγεται με σχετική άνεση Δημοτικός Σύμβουλος.
Μετά από πρόταση του Δημάρχου εκλέγεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Μία εκλογή χωρίς ιστορικό προηγούμενο για την πόλη δεδομένου ότι συγκέντρωσε κατά την ψηφοφορία τις ψήφους όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον και την είδηση για το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ.
Η ίδια εκλογή ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και με την ίδια πλειοψηφία επαναλαμβάνεται μετά από 2 έτη. Κατά την θητεία του ως Πρόεδρος, για λόγους ηθικής τάξης, παραιτείται από όλα τα προνόμια που συνοδεύουν το αξίωμα, υπέρ του Δήμου.
Το 2008, στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, οι συνάδελφοι του αναγνωρίζοντας το έργο του, τον επανεκλέγουν πρώτο σε σταυρούς σύμβουλο απ’ όλους τους συνδυασμούς οπότε και καταλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου.
Το Σεπτέμβριο του 2009 δέχεται πρόσκληση από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συμμετάσχει στον εκλογικό συνδυασμό του Κινήματος στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Πειραιώς και Νήσων.
Αν και το χρονικό διάστημα των 20 ημερών που απέμενε τότε για την προεκλογική του προετοιμασία ήταν ελάχιστο, αποδέχεται την πρόσκληση και μετέχει στις Βουλευτικές εκλογές αλλά δεν εκλέγεται, κατορθώνοντας εν τούτοις να συγκεντρώσει στην εκλογική του περιφέρεια 5.000 σταυρούς καθαρά προσωπικής εκτιμήσεως.
Το 2011, παράλληλα με την πολιτική του δράση, λαμβάνει μέρος στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά όπου εκλέγεται και πάλι πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος από το συνδυασμό του.
Πηγή: news247.gr

*** Συνεχίζεται η προσπάθεια ανάσυρσης του πτώματος στον Ταϋγετο :
 
Λίγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησαν και πάλι οι προσπαθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση του πτώματος που βρέθηκε εχθές το πρωί σε χαράδρα βάθους 200 μ. στις περιοχή Διπόταμο του Ταυγέτου .
Εχθές το βράδυ οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούσαν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς το σημείο είναι αρκετά δύσβατο.
Όσοι πρόκειται να κινηθούν στην περιοχή του Ταυγέτου πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθώς στους "5 δρόμους" η κυκλοφορία θα κλείσει για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να διευκολύνει την επιχείρηση του Πυροσβεστικού  Σώματος.

*** Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Άρι, νέα κρούσματα διαρρήξεων σπιτιών :
 Μεγάλη έκπληξη, οργή και αγανάκτηση ένιωσαν οι κάτοικοι του Άριος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Θαν. Μπρούμας, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του, όταν διάβασαν δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο που έλεγε ότι κατά την άποψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι αναφορές των Ι. Λαμπρόπουλου και Θαν. Πετράκου σχετικά με τις καταγγελίες των κατοίκων για την παραβατικότητα στην περιοχή, δεν επιβεβαιώθηκαν.
«Τι δεν επιβεβαιώθηκε; Το φράγμα Παμίσου, που είναι λεηλατημένο; Οι κλεμμένες σχάρες που ακόμη δεν έχουν αντικατασταθεί; Οι καταστροφές των αγροτικών υποδομών; Οι διαρρήξεις κατοικιών; Οι πυροβολισμοί;», είναι τα  ερωτήματα που θέτει ο κ. Μπρούμας, ο οποίος προσθέτει πως «είναι γεγονός ότι μετά τις καταγγελίες και τις διαμαρτυρίες μας, η κατάσταση στην περιοχή είχε παρουσιάσει σημαντική βελτίωση.
Μετά, όμως, το δημοσίευμα απογοητευτήκαμε, διότι είναι φανερό ότι η βελτίωση οφείλεται στην απόφαση των παραβατών να μειώσουν πρόσκαιρα τη δραστηριότητά τους κι όχι στα μέτρα της Πολιτείας».
Ως «κερασάκι στην τούρτα» έρχεται πλέον ότι την ώρα που συντασσόταν αυτό το
έγγραφο, σημειώνονταν δύο νέα κρούσματα  διαρρήξεων οικιών. 

***   Καλεί στην αυριανή απεργία για την Πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας :
 Στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας για την Πρωτομαγιά κάλεσε χθες ο πρόεδρός του, Σωτήρης Τσώνης. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για αύριο Μεγάλη Τετάρτη στις 10.30 το πρωί, έξω από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου, στην οδό Αριστομένους.
Στη σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου σημειώνεται: «Η κρίση, το έλλειμμα και το χρέος δεν προκλήθηκαν από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στους οποίους φορτώνεται το βάρος για την αντιμετώπισή τους, απεναντίας είναι αυτοί που παράγουν, πληρώνουν φόρους και δημιουργούν πλούτο σ’ αυτή τη χώρα. Είναι οι αθώοι και τα θύματα.
Οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες, οι μεσαζόντες και τα πιράνχας των προμηθειών του δημοσίου, που λεηλάτησαν τον πλούτο της χώρας, συνεχίζουν και διευρύνουν με τις “πλάτες” των τροϊκανών τα προνόμια τους. Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια και σοβαρά, γι’ αυτό και η ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, για να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτές τις πολιτικές». 

***  «Ποντικοί» σήκωσαν τα καλώδια και άφησαν το Δημοτικό στάδιο χωρίς ρεύμα  :
   Χθες βράδυ άγνωστοι εισέβαλαν στο Δημοτικό στάδιο της πόλης και αφαίρεσαν υπόγεια καλώδια που ηλεκτροδοτούσαν τη νότια κερκίδα.
Η επιχείρηση ήταν καλά οργανωμένη αφού είχαν μαζί τους μέχρι και τροχούς, που έκοψαν τα καλώδια.  Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.

*** Ταχύτητα και τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων υποσχέθηκε ο δήμαρχος για την ανάπλαση της Φαρών :
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Τις προηγούμενες ημέρες υπεγράφη το συμφωνητικό για την ανάπλαση του οδικού άξονα της Φαρών, που περιλαμβάνει τη δημιουργία πεζοδρομίου πλάτους περίπου 7 μέτρων στη δυτική πλευρά και ανάλογου στη νότια πλευρά της οδού Πλάτωνος, μεταξύ Φαρών και Αριστομένους. Το συμφωνητικό για αυτό το έργο, που θα διευκολύνει τον περίπατο από το κέντρο στην παραλία και αντίστροφα, υπέγραψαν ο δήμαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου ΤΕΡΚΑΤ ΑΤΕ.
Ο προϋπολογισμός μελέτης ήταν 1.977.898,46 ευρώ με ΦΠΑ και ο ανάδοχος προσέφερε έκπτωση 49,50%. Η προθεσμία εκτέλεσης ανέρχεται σε 365 ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης.
Χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, μαζί με υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, είχαν συνάντηση με τους επαγγελματίες και κατοίκους του υπό ανάπλαση τμήματος, με σκοπό την ενημέρωση για το έργο, αλλά και την άμβλυνση των όποιων αντιθέσεων υπάρχουν για την υλοποίησή του.
Εκτός από τα οφέλη της περιοχής, ο δήμαρχος σημείωσε ότι ένα τέτοιο έργο σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα για κάποιο διάστημα, γι’ αυτό και έπρεπε να γίνει η συζήτηση με τους περίοικους. «Έπρεπε να ακούσουμε τις απόψεις τους», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι στην πλειοψηφία τους είναι υπέρ του έργου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν ακούστηκαν αντίθετες απόψεις. Εκείνο, πάντως, που ζητήθηκε επιτακτικά είναι οι εργασίες να διεξαχθούν με ταχύτητα, ώστε το έργο να προκαλέσει τις μικρότερες οχλήσεις.  Σε κάθε περίπτωση, οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα και θα εκτελούνται ανά δύο οικοδομικά τετράγωνα, ενώ θα διαρκούν από τέσσερις έως πέντε εβδομάδες».
Πάντως, από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έχουν εκφραστεί σοβαρές επιφυλάξεις για την αναγκαιότητα του έργου. Ειδικότερα, ο Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», έχει τονίσει ότι η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να αναπλάσει το δυτικό πεζοδρόμιο της Φαρών μέσω της οικονομίας (σ.σ. έκπτωση 47%) από την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, η οποία όμως ουσιαστικά “έκλεψε” τα χρήματα από φτωχότερες περιοχές, όπως η δυτική γειτονιά και αυτή βορείως του κοιμητηρίου.
«Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζεται μία ανάπλαση επειδή ο δήμαρχος είδε μια μέρα κάποιους τουρίστες να ανεβαίνουν τη Φαρών», είχε επισημάνει ο κ. Μπεχράκης και είχε συνεχίσει λέγοντας ότι απαιτείται ενδελεχής μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, καθώς και να ληφθεί υπόψη η συγκοινωνιακή μελέτη, αφού αλλάζει ο χαρακτήρας του οδικού άξονα. Παράλληλα, ότι θα πρέπει να υπάρξει συνολικός σχεδιασμός όλων των υποδομών (αποχέτευση κ.ά.), ώστε να μην ξανασκαφτεί σύντομα το ίδιο τμήμα. 

***Σαν σήμερα ...στις 30 Απριλίου
    Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΑΥΡΙΟΝ Πρωτομαγιά. Πολλοί κήποι απόψε θα διανυκτερεύσουν. Επρομηθεύθησαν δε όλοι τους άφθονα ψητά. Διασκέδασις βλέπετε χωρίς το απαραίτητον τονωτικόν του στομάχου δεν μπορεί να νοηθή.
  -Ο ιδιοκτήτης του «Πανελληνίου» της παραλίας Παπαδέας κατήρτισε και παράρτημα Ξενοδοχείου με πεπειραμένην μαγειρικήν υπηρεσίαν. Απόψε δε θα εορτασθή εν αυτώ η παραμονή της Πρωτομαγιάς παιανιζούσης και της ορχήστρας του Μήτσα. Η εορτή θα εξακολουθήση πέραν του μεσονυκτίου, θα έχουν δε προετοιμασθή διάφορα ψητά ως και ποικιλία φαγητών.
-ΚΑΤΟΠΙΝ της παρατηρηθείσης απροθυμίας των κτηματιών δια την δοκιμαστικήν καλλιέργειαν της ορύζης παρ’ όλας τας καταβληθείσας εκ μέρους του Νομογεωπονικού Γραφείου προσπαθείας, το Υπουργείον της Γεωργίας απεφάσισε να συστήση πειραματικόν εν Μεσσήνη αγρόν υπό το εκεί αγροκήπιον δια την δοκιμαστικήν καλλιέργειαν της ορύζης.
-ΑΦΙΚΕΤΟ εξ Αθηνών η Δα Ευθυμία Οικονομοπούλου κομίσασα συλλογήν υλικών και μοντέλλων προς πλουτισμόν του επί της Πλατείας Μαυρομιχάλη καταστήματος, πρώην Ευγενίας Ασημάκου.
Πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
1825: Ο Ελληνικός Στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη και τους πυρπολητές Ανδρέα Πιπίνο και Γεώργιο Πολίτη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στη Μεθώνη και μία πυριτιδαποθήκη στην ξηρά.
1841: Η νεοσύστατη Εθνική Τράπεζα εκδίδει το πρώτο της χαρτονόμισμα, ονομαστικής αξίας πεντακοσίων δραχμών.
1925: Ο Ολυμπιακός, ενάμιση μήνα μετά την ίδρυσή του, δίνει τον πρώτο αγώνα του στο ποδηλατοδρόμιο, το κατοπινό στάδιο Καραϊσκάκη. Νικά τη γαλλική ομάδα του πλοίου Ζαν Ντ' Αρκ με 5-0.
1926: Η εκπαίδευση στην Ελλάδα γίνεται υποχρεωτική δια νόμου για παιδιά ηλικίας από 6 έως 14 ετών.
1954: Καταστρεπτικός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλονίζει τις Σοφάδες Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άτομα και να τραυματιστούν 117.
1976: Ο εκκεντρικός ντράμερ των Who, Κιθ Μουν, κλείνει με εννέα ταξί, τα οποία μισθώνει, τις εξόδους ενός δρομίσκου κάτω από το ξενοδοχείο του στη Νέα Υόρκη για να πετάξει με την ησυχία του στο δρόμο τα αντικείμενα του δωματίου του.
Γεννήσεις
1896: Γκάρι Ντέιβις, αμερικανός μπλουζίστας και ιερωμένος. Το ιδιαίτερο παίξιμό του στην κιθάρα επηρέασε πολλούς κατοπινούς μουσικούς, όπως οι Μπομπ Ντίλαν, Γιόρμα Καουκόνεν, Τζάκοον Μπράουν και Greatful Dead. (Θαν. 5/5/1972)
1930: Πιερ Φελίξ Γκουαταρί, γάλλος ψυχίατρος και φιλόσοφος. Υπήρξε από τους ηγέτες του κινήματος της αντιψυχιατρικής. (Θαν. 29/8/1992)
1956: Λανς Φον Τρίερ, δανός σκηνοθέτης, εισηγητής της κινηματογραφικής θεωρίας Δόγμα 95.Θάνατοι1792: Τζον Μόνταγκιου, πολιτικός, εφευρέτης και εξερευνητής, 4ος κόμης του Σάντουιτς. Το 1762 εφηύρε ένα πρόχειρο φαγητό που ονομάστηκε σάντουιτς, επειδή ως δεινός χαρτοπαίκτης δεν μπορούσε να σπαταλά πολύ χρόνο για να φάει. (Γεν. 13/11/1718)
1883: Εντουάρ Μανέ, γάλλος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος. (Γεν. 23/1/1832)
1910: Ζαν Μορεάς, φιλολογικό ψευδώνυμο του Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλου, έλληνας λογοτέχνης, με σημαντική καριέρα στο Παρίσι. (Γεν. 15/4/1856)  πηγή: www.sansimera.gr

*** Οι Γερμανοί ξανάρχονται με όπλο τα χρήματα :
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
 Γερμανικό ενδιαφέρον για την Καλαμάτα
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Μερικές φορές η ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια. Ήταν 28 Απριλίου του 1941, όταν οι Γερμανοί μπήκαν και στην Καλαμάτα, όπου έλαβε χώρα και η γνωστή πλέον μάχη, η οποία τιμάται κάθε χρόνο. Η προέλασή τους ήταν τόσο γρήγορη που το Βρετανικό Εκστρατευτικό Σώμα δεν πρόλαβε να φύγει από την Πελοπόννησο.
Περίπου 10.000 Βρετανοί στρατιώτες αλλά και Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί εγκλωβίστηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας. Εκεί δόθηκε η μάχη με τους Γερμανούς, οι οποίοι τελικά αιχμαλώτισαν χιλιάδες από τους αντιπάλους τους.
Εβδομήντα δύο χρόνια αργότερα, οι Γερμανοί έρχονται και πάλι στην Καλαμάτα. Αυτή τη φορά όχι με όπλα, αλλά με… χρήματα.
Ας πάρουμε το θέμα με τη χρονολογική του σειρά. Προχθές Κυριακή 28 Απριλίου 2013 γερμανική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Γκέρχαρντ Μπάουερ, επικεφαλής του Συμβουλίου Περιοχής του Schwaebisch Hall (Σβέμπις Χαλ), ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης της Γερμανίας, τον Βέρνερ Σμιτ, ταμία και οργανωτικό στέλεχος του Συμβουλίου Περιοχής και την Τίλα Μπένσμαν, συνεργάτιδα του Οργανισμού αυτού, τους οποίους συνόδευαν η διερμηνέας Δήμητρα Ουζουνίδου και η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, επισκέφτηκαν το δήμαρχο Παν. Νίκα.
Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα και ο διευθυντής του Δήμου Παναγιώτης Κουτσογιαννόπουλος, αρμόδιος για τις σχέσεις με γερμανόφωνες χώρες.
Στην τρίωρη και πλέον σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη διαχείριση απορριμμάτων, τα αγροτικά προϊόντα, τα αδέσποτα ζώα, αλλά και θέματα επενδύσεων.
Ο Γκέρχαρντ Μπάουερ δήλωσε σύμφωνος με τα σημεία που περιλάμβαναν οι προτάσεις του Παναγιώτη Νίκα, θεωρώντας πως αποτελούν ικανοποιητική βάση συζήτησης, απηύθυνε πρόσκληση προς το δήμαρχο να επισκεφθεί την περιοχή προκειμένου να ενημερωθεί επιτόπου επί διαφόρων ζητημάτων, με έμφαση στη διαχείριση απορριμμάτων, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την προοπτική συνεργασίας και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος τόνισε ότι «θα είναι κρίμα να μην έχουμε ως λαοί τις καλύτερες σχέσεις» και έθεσε – αποσυνδέοντάς τα από την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος – τα θέματα του κατοχικού δανείου που επεβλήθη στη χώρα μας και των γερμανικών αποζημιώσεων, συντασσόμενος με τη γραμμή της κυβέρνησης κι αναφέροντας πως πρόκειται για ζήτημα δικαιοσύνης. Υπογράμμισε ακόμη το γεγονός πως η συνεργασία θα βασίζεται στην αξιοπρέπεια και την αλληλοαναγνώριση της προσφοράς των δύο λαών στον πολιτισμό.
Θα ακολουθήσει δε η διαμόρφωση πρωτοκόλλου συνεργασίας, το οποίο θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μια ημέρα αργότερα, χθες το πρωί, εκπρόσωποι του γερμανικού τραπεζικού ομίλου Sparkassen, που αποτελεί το φορέα μέσω του οποίου συνεργάζονται 423 ανεξάρτητες τοπικές τράπεζες της Γερμανίας, επισκέφθηκαν το δήμαρχο Παν. Νίκα. Ο φορέας αυτός, με 15.000 καταστήματα σε όλη τη Γερμανία, ενδιαφέρεται να ιδρύσει πιλοτικά 2 τοπικές τράπεζες στην Ελλάδα.
Οι εκπρόσωποί του, ο Νίκλαους Μπέργκμαν, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Sparkassen για τη διεθνή συνεργασία και ο δρ. Γιούργκεν Ένγκελ, αρμόδιος για τη συνεργασία με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τον Οδυσσέα Αθανασιάδη, διευθυντή του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, εξήγησαν στο δήμαρχο ότι ενδιαφέρονται για την ίδρυση τοπικής τράπεζας στην Πελοπόννησο και έτερης στην Κεντρική Μακεδονία.
Για την Πελοπόννησο, σκέπτονται την ίδρυση τράπεζας είτε στην Καλαμάτα είτε στην Πάτρα. Στόχος τους είναι να εστιάσουν στην εξυπηρέτηση του μικροκαταθέτη και στην παροχή ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην περιοχή όπου θα εδρεύει η τράπεζα.
Οι δύο τράπεζες που πιλοτικά θα ιδρυθούν, στόχος είναι να αρχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι τέλους του έτους. Εάν η λειτουργία τους πετύχει, ο γερμανικός όμιλος θα επιδιώξει τη δημιουργία και άλλων ανά την Ελλάδα, με γοργούς ρυθμούς. Ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ πρόκειται να συναντήσουν και τον πρωθυπουργό.
Ο δήμαρχος, μαζί με το διευθυντή του Δήμου Παναγιώτη Κουτσογιαννόπουλο, τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Δημόπουλο και την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Πόλα Κούλη, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του γερμανικού τραπεζικού ομίλου για την κατάσταση στην περιοχή, τις προοπτικές της, την τοπική επιχειρηματικότητα, ακόμη και για ζητήματα στέγασης της τράπεζας που σκέπτονται να ιδρύσουν.
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

~* 2ος  Ημιτελικός του Τσάμπιονς Λίγκ :
ΡΕΑΛ  Μανδρίτης - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ    2-0   , (0-0) .- ^
~* Ο  πρώτος αγώνας Ημιτελικών : ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ -ΡΕΑΛ  4-1 .- ^
Τα  γκόλ : 83΄ Μπενζεμά , 89΄Ράμος ,
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Άγγλος Γουέμπ και βοηθοί του οι συμπατριώτες του Καν και Μάλαρκι
Οι αρχικές συνθέσεις έχουν ως εξής:
Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Λόπεθ, Εσιέν, Ράμος, Βαράν, Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Εζίλ, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαίν.
Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Ρόις, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι.-


~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013  :

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημερωσης  Τρίτη  02  Απριλίου  2013.- 
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγειας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 05  Απριλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html?spref=fb , Γ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβή Αγίου Πέτρου Αρκαδίας .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  06 Απριλίου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/07-2013.html , Το  Κυριακάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 07  Απριλίου   2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  08 Απριλίου  2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Η  Εφημερίδα  της Δευτέρας 08  Απριλίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Αναδημοσίευση Δευτέρα 08 Απριλίου 2013 ΕΝ ΟΥΡΑΝΕΙΣ .-                              
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης από την εφημερίδα μας Τρίτη 09 Απριλίου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Υγεία  γιά  όλους  μας -Θέματα  Υγείας Τετάρτη  10  Απριλίου  2013  ,   ΟΛΑ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ !!!!
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/11-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 12  Απριλίου  2013  Δ΄ Χαιρετισμοί στον Μυστρά  Λακωνίας.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/13-2013.html , Άρωμα ενημέρωσης στο αγιάζι του Σαββάτου 13 Απριλίου 2013.-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/04/13-14.html  , Άρωμα  ενημέρωσης   Σαββατοκύριακου 13  και  14  Απριλίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/15-2013.html , Ελεύθερες  θέσεις -απόψεις -απόψεις Δευτέρα  15 Απριλίου  2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης στην εφημερίδα Τρίτη 16 Απριλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/17-2013.html ,Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη  17  Απριλίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/18-2013.html , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  18  Απριλίου  2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/18-2013.html , ΜΙΚΡΑ  ΣΚΗΤΗ  ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ  Πέμπτη  18  Απριλίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013.html  : Αυτό  το  Σαββατοκύριακο 20  καί  21  Απριλίου  2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί 21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.- : `
~http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/24-2013.html  , Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 Το αγιάζι της εφημερίδας μας .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/25-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/26-2013.html  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή   26 Απριλίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/26-2013.html  , ΑΘΩΝΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ - ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 .-  
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/27-2013.html  , ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ : Σάββατο 27 Απριλίου 2013 .-
 ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/3-27-2013.html , ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ 3 Σάββατο 27 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/27-2013.html , Σάββατο το αγιάζι της ενημέρωσης 27 Απριλίου 2013 ,-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/27-04-2013.html , ΟΙ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ , Σάββατο 27-04-2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/28-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  28  Απριλίου 2013, Κυριακή των  Βαϊων : 
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/29-04-2013.html  , Μ. Δευτέρα στο αγιάζι της ενημέρωσης 29-04-2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/30-2013.html ,Μ.  ΤΡΊΤΗ 30  Απριλίου  2013 το  αγιάζι  της  ενημέρωσης.-
 
 
ΤΑ    ΑΓΙΑ  ΠΑΘΗ   ΤΟΥ  Ι.Χ.  στους Αγίους Θεοδώρους Αρφαρών : VIDEO :

~http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/28-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28 Απριλίου 2013, Κυριακή των Βαϊων .-
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k9plqenUJ90    ,   Παπά- Μιχάλης ΑΡΦΑΡΑ (Βυζαντινή ύμνοι)   17-04-2011. -
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/29-04-2013.html , Μ. Δευτέρα στο αγιάζι της ενημέρωσης 29-04-2013 .-

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0WwawmEUfIY ,  Μ.Δευτέρα  Αρφαρά  18-04-2011 ,
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P1btUOsYS9E , Ι.Ν. Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών 18-04-2011  .- 827 .-  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ELC9bx33sYw , ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ Παπά- Μιχάλης  18-04-2011  .
825 .- http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P1btUOsYS9E , 18-04-2011  Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/30-2013.html ,Μ. ΤΡΊΤΗ 30 Απριλίου 2013 το αγιάζι της ενημέρωσης.-
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ydgBjkYnVEE   Μ. ΤΡΙΤΗ  ΑΡΦΑΡΑ 19-04-2011 .-

~ http://youtu.be/VEv84hp8_v0 , 20-04-2011 M.Τετάρτη

~*  http://youtu.be/o1HJtuoMYuE ,21-04-2011  Μ. Πέμπτη .-
 
http://youtu.be/c-4EJhXTjs8  Μ.ΠΕΜΠΤΗ

~  http://youtu.be/ywvg7wsJpG4  , 22-04-2011  M . Παρασκευή .-


ΜΕΓΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ – ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ : http://youtu.be/RhuBP-5jw7A ,
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ