Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

 Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  18  Απριλίου  2013  :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Ηλεία: 28 άτομα τραυματισμένα, 4 σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, 8 σε σοβαρή κατάσταση  :
 Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κ.Υ Βάρδας ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 28 άτομα από αυτούς 4 βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση 8 σε σοβαρή κατάσταση και οι υπόλοιποι ελαφρά.
Στο ilialive.gr μίλησαν κάποιοι από τους τραυματίες οι οποίοι ανέφεραν ότι είχαν ραντεβού στις 5 το απόγευμα με τον ιδιοκτήτη των καλλιεργειών φράουλας και συγκεντρώθηκαν εκεί 80 αλλοδαποί, οι οποίοι ζητούσαν να τους καταβληθούν δεδουλευμένα μηνών.
Οι εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη, 4 με 5 άτομα, τους ενημέρωσαν πως δεν πρόκειται να τους πληρώσουν και να επιστρέψουν στις δουλείες τους. Οι εργάτες αντέδρασαν και τότε τρία από τα άτομα που κρατούσαν όπλα αφού πυροβόλησαν πρώτα στον αέρα στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για το συμβάν ενώ στο Α.Τ.Βάρδας βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας.

***  Διαδικτυακή εκστρατεία για μποϊκοτάζ στις φράουλες Μανολάδας  :
  Το θλιβερό συμβάν στην περιοχή της Μανολάδας (πολλοστή φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο) ξεσήκωσε θύελλα διαδικτυακών αντιδράσεων, με κύριο αίτημα το μποϊκοτάζ στις «αιμαιτοβαμμένες φράουλες Μανωλάδας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε πολλά status στο facebook και στο twiitter. Δείτε μερικές από τις σχετικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.
 Πηγή: Patrisnews

***  70χρονος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια για κατοχή ηρωίνης  :
 Σε φυλάκιση 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν 70χρονο, καθώς το 2009 συνελήφθη να κατέχει 4,2 γραμμάρια ηρωίνης.
Όπως είχε καταθέσει αστυνομικός, υπήρχαν πληροφορίες στην υπηρεσία του ότι διακινεί ναρκωτικά. Σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν στην κατοχή του τη συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών.
Ο αδελφός του κατέθεσε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών περίπου 25 χρόνια, είναι εξαρτημένος, ενώ έχει νοσηλευτεί και σε ψυχιατρικά καταστήματα.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι είναι χρήστης, αλλά τόνισε πως ποτέ δεν πούλησε και την ηρωίνη την είχε για ιδία χρήση.
Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.  Β.Β.
  
*** Τσιγγάνες πλήρωσαν το χάϊδεμα με 10 μήνες φυλάκισης :
  Κατηγορούμενες για κλοπή κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δύο τσιγγάνες, όμως, όπως ισχυρίσθηκαν οι ίδιες, δεν έκλεψαν τα χρήματα του 78χρονου, αλλά αυτός είχε ζητήσει να τις… χαϊδέψει!
Όλα εξελίχθηκαν στο νότιο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας. Ο αστυνομικός κατέθεσε πως δέχτηκε κλήση από το κέντρο για φασαρία στην αγορά. Όταν πήγε εκεί, ο 78χρονος υπέδειξε τις τσιγγάνες λέγοντας ότι του πήραν 400 ευρώ από την τσέπη και ότι τα έβαλαν στο αυτοκίνητό τους. Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι βρήκε τα χρήματα σε μια θήκη του αυτοκινήτου, αλλά οι τσιγγάνες αρνήθηκαν ότι τα έκλεψαν.
«Μας τα έδωσε ο παππούς για να  μας χαϊδέψει», είπαν οι κατηγορούμενες. Όπως εξήγησε η πρώτη, ο 78χρονος της πρότεινε να της δώσει 20 ευρώ για να τη χαϊδέψει. Μπήκαν, όπως περιέγραψε, στο αμάξι, αλλά αντιλήφθηκε το γεγονός η γυναίκα του 78χρονου, η οποία πλησίασε. Τότε, ο 78χρονος πέταξε στο αυτοκίνητο όλα τα χρήματα που είχε και βγήκε.
«Τι ήθελε ο παππούς;», ρώτησε ο πρόεδρος. «Κάτι ήθελε να κάνει κι αυτός», απάντησε, για να συνεχίσει: «Από ανάγκη για τα παιδιά μου», όταν τη ρώτησε ο πρόεδρος γιατί το έκανε.
Τα ίδια είπε και η δεύτερη κατηγορούμενη.
Τελικά, το δικαστήριο τις έκρινε ένοχες απλής κλοπής και επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών στην καθεμία, για την πρώτη με 3ετή αναστολή και για τη δεύτερη με μετατροπή κατά 5 ευρώ ημερησίως.
Β.Β. 
 
*** Στα χέρια δύο οικογένειες στη Μάνη για το νερό της δημοτικής βρύσης :
  Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Αντιμέτωπες βρέθηκαν το καλοκαίρι του 2008 δύο οικογένειες από τον Άγιο Νικόλαο Μάνης, με μήλον της έριδας το πόσιμο νερό. Χθες, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν παππούς, γιος, εγγονός και εγγονή, κατηγορούμενοι από ζευγάρι γειτόνων για εξύβριση, απειλές και σωματικές βλάβες.
Το δικαστήριο δέχτηκε μόνο την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης για το γιο και τον εγγονό, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 2 μηνών με 3ετή αναστολή. Αθώωσε τον παππού και την εγγονή.
  Για το νερό
Όπως κατέθεσε ο μηνυτής, στον Άγιο Νικόλαο Μάνης, βγαίνοντας από το χωριό, υπάρχει δημοτική βρύση με πόσιμο νερό. Η Δημοτική Αρχή τότε, λόγω λειψυδρίας, είχε βγάλει ανακοίνωση ότι απαγορεύεται το πόσιμο νερό να χρησιμοποιείται για άλλες χρήσεις. Τον Ιούλιο του 2008, περνώντας, όπως είπε, από εκεί, είδε τον παππού με ένα τρακτέρ να γεμίζει ένα μεγάλο βυτίο. Σταμάτησε και η γυναίκα του έβγαλε φωτογραφία με το κινητό της. Εξήγησε ότι είχαν αναφέρει το περιστατικό στο δήμαρχο της περιοχής και τους είχε ζητήσει αποδείξεις. Τη στιγμή εκείνη, όπως ισχυρίσθηκε, ήρθε ο γιος της οικογένειας με το αυτοκίνητο και χτύπησε το δικό τους, προκαλώντας ζημιές. Ακολούθως, ήρθε και ο παππούς, ενώ ο γιος τον χτύπησε γροθιά. Παράλληλα, κατέθεσε πως στο σημείο πήγαν ο εγγονός και η εγγονή, οι οποίοι μπήκαν στο αυτοκίνητο να πάρουν το κινητό της γυναίκας του που έβγαλε τη φωτογραφία, ενώ ο εγγονός στην προσπάθεια αυτή τη δάγκωσε στο χέρι.
Περιέγραψε, δε, πως όταν πήγαιναν με τη γυναίκα του να κάνουν καταγγελία στην Αστυνομία, σημειώθηκε νέο επεισόδιο με το γιο της άλλης οικογένειας.
Ο τότε πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κατέθεσε πως περνούσε από το σημείο και είδε τον παππού πεσμένο στο έδαφος και τον γιο να προσπαθεί να τον σηκώσει, ενώ το άλλο ζευγάρι έμπαινε στο αυτοκίνητό του να φύγει. Κατέθεσε ακόμη ότι τα δύο νεαρά παιδιά εκείνη τη στιγμή έφταναν στο σημείο και πως δεν ήταν η κατηγορούμενη εγγονή εκεί, αλλά η αδελφή της.
Επίσης, κατέθεσε φίλη της κατηγορούμενης εγγονής ότι την ημέρα εκείνη η κοπέλα ήταν στην Καλαμάτα στη δουλειά της και όχι στη Μάνη.
  Από μια φωτογραφία
Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Αντώνης Κατσάς, εξήγησε ότι είναι ψαράδες και ο παππούς γέμιζε το τρακτέρ νερό, προκειμένου να εφοδιάσει το καΐκι του.
Η άλλη εγγονή κατέθεσε ότι η αδελφή της δεν ήταν εκείνη την ημέρα εκεί, πως αυτή ήταν στο σπίτι, άκουσε τις φωνές, βγήκε έξω και είδε τον παππού της πεσμένο κάτω.
Πρώτος απολογήθηκε ο κατηγορούμενος γιος, ο οποίος κατέθεσε πως, όταν έφτασε στο σημείο, είδε το μηνυτή να χτυπάει τον πατέρα του και ενεπλάκη, ώστε να τον γλυτώσει.
Ο 79χρονος κατηγορούμενος κατέθεσε ότι γέμιζε με νερό προκειμένου να το πάει στο καΐκι που βρισκόταν στην Καρδαμύλη, καθώς όταν  βγαίνουν για ψάρεμα μπορεί να λείπουν και μήνα. Είδε, όπως είπε, το ζευγάρι των γειτόνων του να βγάζει φωτογραφία και τους είπε να πάνε στη δουλειά τους. Αρνήθηκε ότι χτύπησε κάποιον, αλλά κατέθεσε ότι ο μηνυτής βγήκε από το αυτοκίνητο, τον έσπρωξε και έπεσε, χτυπώντας τα πλευρά και το χέρι του. Ο γιος του πήγε να τον βοηθήσει και μπορεί είπε εκείνη τη στιγμή να «βουτήχτηκαν».
Ο εγγονός υποστήριξε πως, όταν βγήκε από το σπίτι, είδε τον πατέρα του να χωρίζει το μηνυτή από τον παππού του, ενώ η κατηγορούμενη εγγονή δε βρισκόταν καθόλου στο χωριό εκείνη την ημέρα, αλλά στη δουλειά της στην Καλαμάτα. 

*** Κ. Μαργέλης: «Να βγει από τη λίστα με τα “φιλέτα” το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας» :
  Να βγει άμεσα από τη λίστα των «φιλέτων» το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας ζήτησε χθες με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης.
Ο κ. Μαργέλης σημείωσε ότι η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών συνέταξε τη λίστα με τα 3.151 «φιλέτα» του Δημοσίου προς αξιοποίηση. Σε αυτή, δε, περιλαμβάνονται τα Δικαστικά Μέγαρα Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν, όπως είπε, είναι αν πωλείται το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. Αν δεν πωλείται, πώς πρόκειται να αξιοποιηθεί και με ποια λογική η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας το έχει συμπεριλάβει στη λίστα.
«Η κατάσταση, εκτός από τραγική, έχει αρχίσει να γίνεται και επικίνδυνη», σχολίασε ο κ. Μαργέλης, καταλήγοντας ότι άμεσα πρέπει να βγει το Δικαστικό Μέγαρο από τη λίστα.

***Τελικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών :
 
Οι φοιτητικές εκλογές τελείωσαν και τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως έξης:
Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών
ΠΑΣΠ 4 ΕΔΡΕΣ (86 ψήφοι)
ΑΡΚΑΣ 2 ΕΔΡΕΣ (34 ψήφοι)
ΔΑΠ 1 ΕΔΡΑ (25 ψήφοι)
Τμήμα Φιλολογίας
ΠΑΣΠ 4 ΕΔΡΕΣ (49 ψήφοι)
ΑΡΚΑΣ 2 ΕΔΡΕΣ (17 ψήφοι)
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 1 ΕΔΡΑ (16 ψήφοι)
Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας
ΠΑΣΠ 3 ΕΔΡΕΣ (91 ψήφοι)
ΔΑΠ 3 ΕΔΡΕΣ (84 ψήφοι)
ΠΚΣ 1 ΕΔΡΑ (39 ψήφοι)
Σχολή Διοίκησης Οικονομίας
ΠΑΣΠ 4 ΕΔΡΕΣ (222 ψήφοι)
ΔΑΠ 2 ΕΔΡΕΣ (109 ψήφοι)
ΠΚΣ 1 ΕΔΡΑ (32 ψήφοι)
Τμήμα Λογοθεραπείας
ΠΑΣΠ 5 ΕΔΡΕΣ (78 Ψήφοι)
ΠΚΣ 1 ΕΔΡΑ (18 Ψήφοι)
ΔΑΠ 1 ΕΔΡΑ (12 Ψήφοι)
Ακόμα δεν υπάρχουν αποτελέσματα για την ΣΔΟ
Τετάρτη 17 Απριλίου, ημέρα φοιτητικών εκλογών η σημερινή και το Θάρρος βρέθηκε στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της πόλης μας και σας ενημερώνει για την κατάσταση  που επικρατεί μέχρι τώρα, τι ώρα κλείνουν οι κάλπες, ποιες παρατάξεις υπάρχουν σε κάθε Σχολή και Τμήμα και πόσους σταθμούς μπορείτε να βάλετε .
   Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Καλαμάτα)Τμήμα Φιλολογίας
Οι κάλπες άνοιξαν στις 8:00 και θα κλείσουν στις 20:00
Τα ψηφοδέλτια υπάρχουν είναι:  ΑΡΚΑΣ- ΔΑΠ- ΠΑΣΠ- ΠΚΣ
Οι σταυροί είναι από 0-7
  Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών
Οι κάλπες άνοιξαν στις 8:10 και θα κλείσουν στις 20:10
Τα ψηφοδέλτια υπάρχουν είναι:  ΑΡΚΑΣ- ΔΑΠ- ΠΑΣΠ- ΠΚΣ
Οι σταυροί είναι από 0-7
  ΤΕΙ ΚαλαμάταςΣχολή Διοίκησης Οικονομίας
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 και θα κλείσουν στις 19:00
Τα ψηφοδέλτια υπάρχουν είναι:  ΔΑΠ- ΠΑΣΠ- ΠΚΣ
Οι σταυροί είναι από 0-5
  Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 και θα κλείσουν στις 19:00
Τα ψηφοδέλτια υπάρχουν είναι:  ΔΑΠ- ΠΑΣΠ- ΠΚΣ
Οι σταυροί είναι από 0-5
  Τμήμα Λογοθεραπείας
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:10 και θα κλείσουν στις 19:10
Τα ψηφοδέλτια υπάρχουν είναι:  ΔΑΠ- ΠΑΣΠ- ΠΚΣ
Οι σταυροί είναι από 0-5
 
 *** Ο «πόλεμος» των ναρκωτικών στην ελληνοαλβανική μεθόριο  !:
 «Αντιμέτωπες με ένα οργανωμένο έγκλημα, τη διακίνηση ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Ελλάδα, βρίσκονται καθημερινά οι διωκτικές αρχές στην Ήπειρο, η οποία αποτελεί φυσική γέφυρα, καθώς συνορεύει με τη γειτονική χώρα, σε μήκος 240 χιλιομέτρων, ενώ το ανάγλυφο του εδάφους υποστηρίζει παράνομες δραστηριότητες» δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αστυνομικός επιθεωρητής Ηπείρου, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Τρομπούκης, αναφερόμενος στο θέμα των ναρκωτικών που έχει θέσει σε συναγερμό την Αστυνομία στην Ήπειρο.
Το πρώτο τρίμηνο του 2013 έχουν κατασχεθεί κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο 2,5 τόνοι χασίς στη Θεσπρωτία και 1,1 στα Ιωάννινα.
Ο κ. Τρομπούκης κάνει λόγο για μια δομημένη οργανωτικά μαφία, με ρόλους, ομάδες, ιεραρχία, η οποία δρα μεθοδικά και με σχεδιασμό, ανάλογα με την περίπτωση.
Από τη Σαγιάδα της Θεσπρωτίας, μέχρι τα ακριτικά χωριά της Κόνιτσας, τα μπλόκα της Αστυνομίας, οι ένοπλες ομάδες κακοποιών, οι ενέδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, οι συλλήψεις λαθρέμπορων ναρκωτικών, οι μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης που κατάσχονται, συγκροτούν το θέατρο μάχης στον «πόλεμο των ναρκωτικών» στην Ήπειρο.
Τις παράνομες δραστηριότητες διευκολύνουν τα δάση, τα μονοπάτια στο βουνό και οι δύσβατες περιοχές των συνόρων, που δεν είναι άλλες από τα “green borders”, τα παράνομα περάσματα συνόρων, όπως έχουν χαρακτηριστεί σε έκθεση του Γραφείου Ναρκωτικών και Εγκλημάτων των Ηνωμένων Εθνών, το Νοέμβριο του 2011. Μάλιστα, στην ίδια έκθεση αναφερόταν ότι «η Αλβανία εξακολουθεί να αποτελεί χώρα προέλευσης για την κάνναβη και τα παράγωγά της -μαριχουάνα, χασίς, χασισέλαιο». Επίσης, ότι «η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι κυριότεροι προορισμοί για τη μαριχουάνα και το χασίς και οι χώρες αυτές χρησιμεύουν ως ενδιάμεσοι σταθμοί για την αποστολή των ναρκωτικών στην Ευρώπη».
Το Μάρτιο του 2013, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε έκθεσή του για τον έλεγχο των ναρκωτικών, επισημαίνει: «Η Αλβανία είναι ενδιάμεσος σταθμός και προορισμός για την κάνναβη, την ηρωίνη και την κοκαΐνη. Είναι χώρα “πηγή” για την κάνναβη, η οποία μεταφέρεται στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της Europol σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «η Αλβανία, η Τουρκία και το Πακιστάν είναι οι τρεις χώρες που είναι κυρίαρχες στη διακίνηση των ναρκωτικών».
Οι συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών στην Ήπειρο οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα κυκλώματα της παρανομίας αποτελούνται από Έλληνες και Αλβανούς, δηλαδή ότι πρόκειται για ελληνοαλβανική μαφία.
Η αστυνομική έρευνα αποκαλύπτει ότι το χασίς φτάνει σε περιοχές των συνόρων από Αλβανούς, ενώ στη συνέχεια, για να μεταφερθούν σε προορισμούς στη χώρα μας, αναλαμβάνουν δράση οι Έλληνες συνεργοί τους. Κατά μήκος της συνοριακής γραμμής, οι κακοποιοί έχουν ανοίξει μονοπάτια, ακόμη και στα πιο δύσβατα σημεία. Η μεταφορά των ναρκωτικών προς την Ήπειρο γίνεται από ομάδες ενόπλων Αλβανών, οι οποίοι είτε τα κρύβουν σε «καβάτζες» στο βουνό είτε τα φορτώνουν σε αυτοκίνητα των Ελλήνων συνεργών τους.
Σε κάποιες περιπτώσεις, οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν ακόμη και γαϊδουράκια, εκπαιδευμένα στους ορεινούς δρόμους, τα οποία φορτώνουν με το παράνομο εμπόρευμα για να περάσουν τα σύνορα.
Οι κάτοικοι των χωριών της μεθορίου, στα Κτίσματα και τη Χαραυγή - όπως λένε - συχνά αντιλαμβάνονται τα παράνομα περάσματα. Μάλιστα, μας υπέδειξαν και σημεία τα οποία έχουν σηματοδοτήσει οι κακοποιοί, με χρωματιστές πλαστικές σακούλες.
Για την κάθε λαθραία μεταφορά, πέραν των διακινητών σημαντικό ρόλο έχουν και οι «προπομποί» ή τα «μάτια», οι οποίοι ελέγχουν το δρόμο, για τυχόν αστυνομική παρουσία. Συνήθως είναι δύο αυτοκίνητα, που προπορεύονται εκείνου που είναι φορτωμένο με τα ναρκωτικά. Πάντως, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, λόγω των καθημερινών συλλήψεων εμπόρων ναρκωτικών, είτε με μικρές είτε με μεγάλες ποσότητες, γνωρίζουν πλέον τις τακτικές των παρανόμων ομάδων, οι οποίες διαφοροποιούνται ή προσαρμόζονται ανάλογα με την ποσότητα του χασίς.
Το Γραφείο Ναρκωτικών και Εγκλημάτων των Ηνωμένων Εθνών, το Νοέμβριο του 2011, ανέφερε πως «η καλλιέργεια κάνναβης γίνεται κατ’ εξοχήν στο Λαζαράτι, γεγονός που εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό θέμα».
Το Λαζαράτι είναι μια κωμόπολη μερικών χιλιάδων κατοίκων, στον αλβανικό νότο. Απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από τον ελληνικό συνοριακό σταθμό της Κακκαβιάς. Όσοι γνωρίζουν την περιοχή, κάνουν λόγο για μια κλειστή κοινωνία, που δύσκολα μπορεί κάποιος να διεισδύσει σ’ αυτήν, με έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, με τους δικούς της άγραφους νόμους και κανόνες, όπου τον πρώτο λόγο έχουν τα όπλα.
Η είσοδος της κωμόπολης βρίσκεται τρία χιλιόμετρα πριν από το Αργυρόκαστρο και πάντα εκεί υπάρχει ο «έλεγχος» σε ό,τι κινείται προς την πλαγιά του βουνού, όπου βρίσκονται ο οικισμός και οι απέραντες χασισοφυτείες. Οι περισσότεροι είναι ένοπλοι, ενώ κάθε οικογένεια διαθέτει κι ένα οπλοστάσιο στο σπίτι της.
Οι Λαζαρατινοί προσεύχονται δύο φορές τη μέρα, στον τεκέ, με τις ευλογίες του μπεκτασή «μπαμπά». Μέρος των χρημάτων από την παράνομη δραστηριότητά τους λέγεται πως έχει διατεθεί για την αναστήλωση των τζαμιών της περιοχής.
Τη στιγμή που ο μέσος μισθός στην Αλβανία είναι 250 ευρώ το μήνα, οι εργαζόμενοι στις χασισοφυτείες έχουν μεροκάματο 20 ευρώ την ημέρα και είναι, κυρίως, γυναίκες. Αλβανικές πηγές αναφέρουν ότι τα χρήματα από την πώληση των ναρκωτικών “ξεπλένονται» από τους νονούς, με επενδύσεις είτε στο εσωτερικό της χώρας είτε στο εξωτερικό.
Τα δύο τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η οργανωμένη καλλιέργεια και παραγωγή χασίς έχει επεκταθεί σε διάφορες περιοχές της γειτονικής χώρας, όπως στην Αυλώνα, τη Σκόδρα και στα σύνορα με το Κόσοβο και την ΠΓΔΜ, με αποτέλεσμα να έχει διπλασιαστεί η παραγωγή.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Μεσσήνη ταυτόχρονα με τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής :
Στο άκουσμα της είδησης των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μεσσήνη , η "Αντιφασιστική Κίνηση" άλλαξε την προγραμματισμένη για την Κυριακή διαμαρτυρία της και την έβαλε Σάββατο, ίδια ημέρα με τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής, που υπάρχει η φιμολογία ότι θα δώσει το παρών στη Μεσσήνη και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της "Αντιφασιστικής Κίνησης" :
Οι φασιστικές εκδηλώσεις ιδιαίτερα την παραμονή της μαύρης επετείου της χούντας των συνταγματαρχών είναι προκλητικές. Η Αντιφασιστική Κίνηση καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο στις 6:30 μμ στην πλατεία της Μεσσήνης.
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΧΟΥΝΤΑ – ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ
                                                                         Αντιφασιστική Κίνηση


*** Το Νόημα της Ζωής απόψε από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη :
 Ποιό είναι το νόημα της ζωής; Μήπως είναι η εργασία; Μήπως η μάθηση; Η οικογένεια; Ο πλούτος; Και τι κάνουμε όταν ο θάνατος μας χτυπά την πόρτα; Ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε, έχει η ζωή μας κάποιο νόημα ή όλα γίνονται επί ματαίω; Αυτά και άλλα προαιώνια, φιλοσοφικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης (δεν) βρίσκουν την πιο εξωφρενική απάντηση και ερμηνεία μέσα από τις σατιρικές παραβολές των Monty Python.
Στην τελευταία τους δημιουργία ως σύνολο, οι Python δίνουν το απαύγασμα της σουρεαλιστικής τους έμπνευσης, προσφέροντάς μας φοβερά κωμικές και συνάμα οριακές καταστάσεις, πάντα με γνώμονα τη σάτιρα σε πολλές δομές του σύγχρονου κόσμου. Ακόμη και το ακριβοθώρητο για πολλούς δημιουργούς φεστιβάλ των Καννών χάρισε το 1983 στο «Νόημα της Ζωής» το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής.
Το Νόημα της Ζωής /// Monty Python’s The Meaning of Life [1983]
Σκηνοθεσία: Terry Gilliam, Terry Jones
Παίζουν: Jonh Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle
Διάρκεια: 107’
Χώρος Προβολής – Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας
Ώρα Προβολής -- 21:15
Είσοδος -- 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών

*** Σαν σήμερα ...στις 18 Απριλίου
   Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ χθες εις Φάρσαλα ο Νομογεωπόνος Μεσσηνίας Καραμάνος, μετατεθείς εκεί προσωρινώς δι’ εν τρίμηνον προς διοργάνωσιν της υπηρεσίας της διανομής των γαιών.
  -ΕΙΣ το χωρίον Ζαραφούσκι της Λακεδαίμονος εφονεύθη υπό κεραυνού η Κατερίνη Μαλτέζου.
  -ΔΙ’ αστυνομικής διατάξεως απαγορεύεται η εν καιρώ ημέρας εκκένωσις βόθρων και αποχωρητηρίων. Οι βουλόμενοι να εκκενώσουν τοιούτους πρέπει να ειδοποιώσι την Αστυνομίαν 10 ημέρας προ της εκκενώσεως.
  -ΔΙ’ αστυνομικής διατάξεως αίρεται η διατίμησις των ποτών, καφφέ, λεμονάδος κ.λπ., καθ’ όλην την περιφέρειαν της επαρχίας Καλαμών.
  -ΥΠΟ του Υπουργείου της Συγκοινωνίας διεβιβάσθη προς πάσας τας Διοικητικάς και Αστυνομικάς αρχάς του Κράτους περίληψις, περιέχουσα τα μέτρα της προφυλάξεως από της ελονοσίας.
  -ΑΠΕΠΛΕΥΣΕ προχθές εκ του λιμένος μας το Ολλανδικόν ατμόπλοιον «Ντεβέν» φορτώσαν περί τους 300 τόννους σταφίδος δι’ Ολλανδίαν. Η φόρτωσις αύτην είναι η πρώτη η οποία εγένετο εκ του λιμένος Καλαμών. 
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
716: Ο στρατηγός Λέων ο Ίσαυρος αναγορεύεται από το στρατό σε αυτοκράτορα του Βυζαντίου και γίνεται ο ιδρυτής της δυναστείας των Ισαύρων ως Λέων Γ'.
1906: Καταστροφικός σεισμός, μεγέθους 7,8 Ρίχτερ, πλήττει το Σαν Φρανσίσκο. Οι νεκροί υπολογίζονται σε 3.000, ενώ οι άστεγοι σε 300.000.
1920: Συνέρχεται στην Αθήνα το 2ο Συνέδριο του ΣΕΚΕ. Το κόμμα μετονομάζεται σε ΣΕΚΕ-Κ(ομμουνιστικό).
1969: Η Μελίνα Μερκούρη ιδρύει ταμείο για τη συνεισφορά στον αντιδικτατορικό αγώνα.
1996: Δεκαοκτώ έλληνες τουρίστες πέφτουν νεκροί και άλλοι δεκαέξι τραυματίζονται σε τρομοκρατική επίθεση φανατικών ισλαμιστών έξω από το ξενοδοχείο Europa στο Κάιρο. Την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση Γκαμά αλ Ισλαμίγια, που έχει ως στόχο ισραηλινούς τουρίστες.
2004: Θλιβερά επεισόδια εκτυλίσσονται πριν από το ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μεταξύ του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο του πρωταθλητή, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει η αστυνομία. Δεκάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού που δεν διαθέτουν εισιτήριο, επιδίδονται σε πετροπόλεμο και συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κάνουν χρήση καπνογόνων και δακρυγόνων, μετατρέποντας για ώρες την περιοχή γύρω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» σε πεδίο μάχης. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίζονται εννέα αστυνομικοί και δύο οπαδοί του Παναθηναϊκού. Για την ιστορία, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2.
Γεννήσεις
1480: Λουκρητία Βοργία, νόθα κόρη του Πάπα Αλέξανδρου 6ου, που φημολογείται ότι δηλητηρίασε τους τέσσερις συζύγους της. Υπήρξε προστάτιδα των τεχνών την εποχή της Αναγέννησης. (Θαν. 24/6/1519)
1927: Σάμιουελ Χάντινγκτον, αμερικανός πολιτικός επιστήμονας. Κέρδισε παγκόσμια φήμη στις αρχές της δεκαετίας του '90 με το βιβλίο του η «Σύγκρουση των Πολιτισμών», με το οποίο προσπάθησε να εξηγήσει τον μεταψυχροπολεμικό κόσμο με πολιτισμικούς όρους. (Θαν. 24/12/2008)
1973: Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ, αιθίοπας δρομέας, ολυμπιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 10 χλμ.
Θάνατοι
1935: Παναΐτ Ιστράτι, (Παναγής Βαλσάμης το πραγματικό του όνομα), ο επονομαζόμενος και Γκόργκι των Βαλκανίων, ελληνικής καταγωγής ρουμάνος συγγραφέας. (Κυρά Κυραλίνα) (Γεν. 10/8/1884)
1941: Αλέξανδρος Κορυζής, πρωθυπουργός, που αυτοκτόνησε υπό το βάρος της διαγραφόμενης γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα. (Γεν. 1885)
1974: Μαρσέλ Πανιόλ, γάλλος θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης. (Η δόξα του πατέρα μου) (Γεν. 28/2/1895)  Πηγή: www.sansimera.gr

***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
~~   Η επίσημη σελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Youtube είναι στην διεύθυνση: https://www.youtube.com/user/paokfootball ».-
~**   Ημέρα κρίσης για την ΑΕΚ:

Aθήνα ,  Tο μεσημέρι της Πέμπτης  η ΑΕΚ θα απολογηθεί για τη διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό προσπαθώντας να αποδείξει πως η απόφαση του διαιτητή Τριτσώνη να μην επιτρέψει την επανέναρξη του αγώνα ήταν λανθασμένη. Η απόφαση, που αναμένεται ενός της ημέρας, θα κρίνει (σε πρώτο βαθμό) το μέλλον της «Ένωσης» στη μεγάλη κατηγορία, αφού αν επιβληθεί η προβλεπόμενη ποινή αφαίρεσης βαθμών ο υποβιβασμός είναι δεδομένος. 
Βέβαια θα γίνει μία ακόμα προσπάθεια με την κατάθεση έφεσης που θα εκδικαστεί πιθανότατα την Τετάρτη.
Εν τω μεταξύ οπαδοί της ΑΕΚ θα είναι από νωρίς το μεσημέρι έξω από τα γραφεία που θα απολογείται η ΠΑΕ για να διαδηλώσουν και να ζητήσουν τη δικαίωση της αγαπημένης τους ομάδας.
Για το λόγο αυτό έχει προβλεφτεί να ληφθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μην υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις.
Ήδη από χθες ο κόσμος της «Ένωσης» άρχισε να διαμαρτύρεται πετώντας εκατοντάδες φέιγ βολάν έξω από τα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, της Nova και του Υπουργείου Πολιτισμού (στο οποίο υπάγεται και ο τομέας του Αθλητισμού). Newsroom ΔΟΛ .-
 
*** ΓΙΑ  ΤΟ  ΚΥΠΕΛΛΟ  ΕΛΛΑΔΑΣ  σήμερα στο ποδόσφαιρο :
 
Ο ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας του Ολυμπιακού με τον Πανθρακικό (20:00, ΟΤΕ Sport 3) έχει διπλή σημασία για τους «ερυθρολεύκους». Η ομάδα του Μίτσελ αναζητά εκτός από ένα σκορ πρόκρισης και μία καλή εμφάνιση ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή στο «Καραϊσκάκη».
 ~*  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  -  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ   6-2  (2-2) .-
~  2ος  ημιτελικός .-
Τα  γκόλ : 4΄ , 55΄ Φουστέρ , 11΄Ιμπαγάσα , 17΄ Σιόβας , 32΄ Λουσέρο , 48΄ , 53΄ Κ.  Μήτρογλου , 51΄Φετφατζίδης ,

Οι ενδεκάδες του αγώνα:
 Ολυμπιακός: Κάρολ, Μοντέστο, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Φέισα, Μήτρογλου, Βλαχοδήμος, Φουστέρ, Χολέμπας, Σιόβας και Μανωλάς
 Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Μελίσσης, Στάθης, Κασελάν, Λουσέρο, Σερφά, Μίνγκας, Ζορντάο, Μουνάφο, Μακρυδημήτρης και Τζανής

***  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  -  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ         
(4ος  αγώνας γιά  το  Φάϊναλ -φόρ  του Λονδίνου )
 Μια νίκη χωρίζει τον Παναθηναϊκό από το Final 4 του Λονδίνου, με τους Πράσινους να υποδέχονται και την Πέμπτη (21:45) την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, στον τέταρτο αγώνα της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Συγκέντρωση και ακόμη καλύτερη απόδοση ζήτησε από τους παίκτες του ο Αργύρης Πεδουλάκης, προκειμένου το σφύριγμα της λήξης να βρει τον Παναθηναϊκό με το εισιτήριο της πρόκρισης στο χέρι...(Για  το 12ο Φαϊναλ-φόρ γιά τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ !!)

~*  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  -  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  60-70 , (27-31)   .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 10-20 , 27-31, 38-51 ,60-70 .-^
ΠΑΟ : Διαμαντίδης, Ξανθόπουλος, Ματσιούλις, Γκιστ και Σχορτσανίτης , Μπράμος , Λάσμε , Τσαρτσαρής ,
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ : Χουάρτες , Ναβάρο , , Λέρμεκ , Τζαουάϊ , Αμπρίνες , Τόπμιτς , Ίνγκλες , Γιασκεβίτσιους

***
 
 



~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/29-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 29  Μαρτίου  2013 .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  30  Μαρτίου  2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 .-
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013  :

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημερωσης  Τρίτη  02  Απριλίου  2013.- 
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/02-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας 02 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/04-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Θέματα υγειας Πέμπτη 04 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/to-04-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 04 Απριλίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 05  Απριλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Απριλίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/05-2013.html?spref=fb , Γ΄ Χαιρετισμοί Παρασκευή 05 Απριλίου 2013 στην Ι.Μ. Παναγία Μαλεβή Αγίου Πέτρου Αρκαδίας .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/04/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  06 Απριλίου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/07-2013.html , Το  Κυριακάτικο  αγιάζι  της  ενημέρωσης 07  Απριλίου   2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα  08 Απριλίου  2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Η  Εφημερίδα  της Δευτέρας 08  Απριλίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/08-2013.html , Αναδημοσίευση Δευτέρα 08 Απριλίου 2013 ΕΝ ΟΥΡΑΝΕΙΣ .-                              
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης από την εφημερίδα μας Τρίτη 09 Απριλίου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/04/10-2013.html , Υγεία  γιά  όλους  μας -Θέματα  Υγείας Τετάρτη  10  Απριλίου  2013  ,   ΟΛΑ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ !!!!
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/11-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 12  Απριλίου  2013  Δ΄ Χαιρετισμοί στον Μυστρά  Λακωνίας.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/13-2013.html , Άρωμα ενημέρωσης στο αγιάζι του Σαββάτου 13 Απριλίου 2013.-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/04/13-14.html  , Άρωμα  ενημέρωσης   Σαββατοκύριακου 13  και  14  Απριλίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/04/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/15-2013.html , Ελεύθερες  θέσεις -απόψεις -απόψεις Δευτέρα  15 Απριλίου  2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης στην εφημερίδα Τρίτη 16 Απριλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/17-2013.html ,Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη  17  Απριλίου  2013.
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/18-2013.html , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  18  Απριλίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/18-2013.html , ΜΙΚΡΑ  ΣΚΗΤΗ  ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ  Πέμπτη  18  Απριλίου  2013.-
*

*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-

  *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01 , =  2453   video.-
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , = 850    video.-
~
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      853    video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                             4156   Βίντεο ν Αναρτημένα .-

 ~***   Προϊόντα της Σαντορίνης «ταξιδεύουν» στις κουζίνες όλου του κόσμου :
Προϊόντα της Σαντορίνης «ταξιδεύουν» στις κουζίνες όλου του κόσμου  Η άσπρη μελιτζάνα της Σαντορίνης .
Η μικρή αλλά εκλεκτή παραγωγή εκπλήσσει όσους έχουν την τύχη να τα δοκιμάσουν

Μπορεί η φύση αρχικά να ήταν «σκληρή» με τη Σαντορίνη δημιουργώντας ένα αφιλέξονο οικοσύστημα, μετά τις εκρήξεις του ηφαιστείου τους τελευταίους δύο αιώνες, όμως γρήγορα, όπως δείχνουν σήμερα τα πράγματα, άλλαξε... γνώμη κι αποφάσισε να χαρίσει ένα υποτυπώδες καλλιεργήσιμο υπέδαφος, όπου οι κάτοικοι θα μπορούσαν να αναπτύξουν ορισμένα αγροτικά προϊόντα.
Τα χρόνια πέρασαν, η φύση αποδείχθηκε γενναιόδωρη, το υπέδαφος ενισχύθηκε και οι αγρότες της Σαντορίνης πείσμωσαν, με αποτέλεσμα να καλλιεργούν συστηματικά και με περίσσιο ζήλο τη λιγοστή γη. Τα κατάφεραν, μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό που έβγαλαν από τη γη τους προϊόντα που τους κάνουν γνωστούς σε όλο τον πλανήτη.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, για να το πετύχουν αυτό προσάρμοσαν τα φυτά προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς αυτά, μέσα από διασταυρώσεις, περιόρισαν τις απαιτήσεις τους σε θρεπτικά συστατικά και νερό, ανέπτυξαν δυνατό ριζικό σύστημα που διαπερνά το συνεκτικό ηφαιστειογενές έδαφος αναζητώντας την ελάχιστη, παγιδευμένη στην ελαφρόπετρα, υγρασία, έγιναν περισσότερο ανθεκτικά στην έντονη ηλιακή ακτινοβολία και στους ισχυρούς ανέμους, περιόρισαν την εξάτμιση της πολύτιμης υγρασίας και αξιοποίησαν την αλμύρα της θάλασσας και την υγρασία της Καλδέρας.
Κι όλα αυτά επειδή οι βροχοπτώσεις στο μαγευτικό νησί σταματούν τον Απρίλιο και ξαναρχίζουν το Νοέμβριο. Στον τρύγο ή το μάζεμα των καρπών, η μικρή, αλλά εκλεκτή, παραγωγή τους εκπλήσσει με την πληθωρική, μεστή και συμπυκνωμένη γεύση όλους όσοι έχουν την τύχη να τα δοκιμάσουν.
Παρόμοια δεν μπορεί κανείς να βρει σε όλο τον πλανήτη, με αποτέλεσμα τα μισά προϊόντα της Σαντορίνης να έχουν πάρει τον τίτλο ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) - κι άλλα να είναι στην τελική ευθεία - ως προϊόντα μοναδικά σε όλο τον κόσμο.
Τα προϊόντα αυτά είναι η φάβα Σαντορίνης, τα αμπέλια, το τοματάκι, η κάπαρη, η άσπρη μελιτζάνα και ο Κρόκος Σαντορίνης.
Φάβα Σαντορίνης
Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η εξέταση του φακέλου της φάβας Σαντορίνης και το προϊόν απέκτησε ονομασία ΠΟΠ. Η φάβα καλλιεργείται εδώ και 3.600 χρόνια στη Σαντορίνη μέσα σε λίγα στρέμματα. Η ιδιαιτερότητά της εστιάζεται στο γεγονός ότι το υπέδαφος είναι ηφαιστειογενές, με αποτέλεσμα να παίρνει μια ξεχωριστή γλυκιά γεύση από τις υπόλοιπες της Ελλάδας, που πικρίζουν ελάχιστα.
Λόγω της μορφολογίας του εδάφους, οι αγρότες δεν μπορούν να μπουν στα χωράφια με τρακτέρ, με αποτέλεσμα να απαιτείται χειρωνακτική εργασία. «Η παραγωγή δεν φτάνει για να καλύψει ούτε την εσωτερική ζήτηση. Μετά την ένταξη του προϊόντος στον κατάλογο των ΠΟΠ, η φάβα Σαντορίνης είναι και αναγνωρισμένα πλέον μοναδική. Η γεύση της είναι ξεχωριστή και αυτοί που θα τη δοκιμάσουν σίγουρα θα καταλάβουν τη διαφορά από τις υπόλοιπες» αναφέρει η τακτική ερευνήτρια του ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας) Αικατερίνη Τράκα.
Αμπέλια Σαντορίνης
Ο αμπελώνας ΠΟΠ Σαντορίνης είναι αυτόριζος. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί αλλά και την ανυπαρξία χώματος, οι ρίζες βρίσκονται μέσα σε καλάθια, ώστε τα σταφύλια να προστατεύονται από τον ήλιο και τα μελτέμια και να αναπτύσσονται με σχεδόν απουσία νερού.
Η Σαντορίνη έχει πολλές γηγενείς ποικιλίες, αλλά η σημαντικότερη είναι το ασύρτικο. Η ένδειξη «Νυχτέρι» αφορά ξηρούς οίνους και προϋποθέτει υπερώριμα σταφύλια, οίνους υψηλόβαθμους (τουλάχιστον 13.5% Vol) και υποχρεωτική ωρίμανση σε ξύλινα βαρέλια τουλάχιστον τρεις μήνες.
Η ένδειξη «Vinsanto» αφορά επιδόρπιους οίνους και προϋποθέτει υπερώριμα σταφύλια, που έχουν αφεθεί στον ήλιο για να αφυδατωθούν, ώστε να έχουν σάκχαρα τουλάχιστον 370γρ./λ. και υποχρεωτική παλαίωση σε ξύλινα βαρέλια τουλάχιστον για 24 μήνες και αν πρόκειται για πιο μακρά, πρέπει να αφορά τα τέσσερα χρόνια ή πολλαπλάσια αυτών.
Οι οίνοι «Vinsanto» μπορούν να είναι είτε «φυσικώς γλυκείς – λιαστοί» είτε «οίνοι λικέρ από λιασμένα σταφύλια». «Τα καλαθάκια αυτά βοηθούν τα φυτά να ανταπεξέρχονται στις άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ παράλληλα κρατούν περισσότερο την όποια υγρασία. Τα σταφύλια είναι εξαιρετικής ποιότητας, λόγω του ηφαιστειακού πετρώματος» αναφέρει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης Μιχάλης Φυτίκας.
Τοματάκι Σαντορίνης
Ενα είδος με πολύ μεγάλη ζήτηση στην ελληνική αγορά είναι το τοματάκι Σαντορίνης. Το προϊόν βρίσκεται στην τελική ευθεία για την αναγνώρισή του ως ΠΟΠ και θα είναι το τρίτο είδος της Σαντορίνης - μετά τη φάβα και τα αμπέλια της Θήρας.
Η πρώτη καλλιέργεια στο νησί έγινε με βάση της μαρτυρίες και τα έγγραφα του 1870-1880. Το τοματάκι είναι μια ποικιλία με χαρακτηριστικά που ευδοκιμεί χάρη στο άνυδρο έδαφος του νησιού.
Ο σπόρος του ήρθε από το Σουέζ και προσαρμόστηκε εύκολα στο ηφαιστειογενές έδαφος του νησιού. Η ποικιλία είναι μικρόκαρπη, με παχύ φύλλωμα, θαμνώδης και παράγει καρπούς που αρκετές φορές έχουν το μέγεθος του κερασιού. Έχει σκληρό φλοιό και μοναδική γεύση. «Η μεγάλη ζήτηση του προϊόντος αναγκάζει τους παραγωγούς να αυξήσουν την παραγωγή.
Έτσι, πρωταρχικός σκοπός είναι να υπάρξει διασταύρωση για ακόμη μεγαλύτερη παραγωγή. Το τοματάκι αυτό διαφοροποιείται από τα τοματάκια των υπολοίπων περιοχών. Είναι εύγευστο, μικρό και με σκληρή φλούδα, απόρροια της έλλειψης νερού και των άσχημων καιρικών φαινομένων» δηλώσει η κ. Τράκα.
Να σημειώσουμε ότι ο περίφημος τοματοπελτές Σαντορίνης παράγεται από την ίδια ποικιλία τομάτας.
Κρόκος Σαντορίνης Κρόκος υπάρχει σε ορισμένα μέρη της Σαντορίνης, όπως στον Ταξιάρχη, τον Γαβρίλο, την Ανάφη και τα Χριστιανά. Στη Σαντορίνη φύεται το είδος Crocus cartwrightianus (κρόκος ο καρτραϊκός, κοινώς ζαφοράς ή ζαφορά) που είναι ενδημικό φυτό της Ελλάδος. Ανθίζει από το Νοέμβριο μέχρι και το Δεκέμβριο και τα άνθη είναι ποικίλου χρώματος - από λευκό μέχρι ανοιχτό και βαθύ βιολετί.
Έχει λίγο καιρό που σχηματίζεται φάκελος για να μπορέσει να πάρει και το συγκεκριμένο προϊόν ονομασία ΠΟΠ.
Άσπρη μελιτζάνα Σαντορίνης
 Δίνει καρπό σφαιροειδή, λευκού χρώματος. Είναι νόστιμη, γλυκιά και χωρίς πολλούς καρπούς το κέντρο. Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος απορροφά λάδι και αυτό αποτελεί ένα στοιχείο που ταιριάζει ιδιαίτερα ως ορεκτικό. Στη Σαντορίνη, που καλλιεργούν την άσπρη μελιτζάνα, κάθε 10 ρίζες μελιτζάνας βάζουν κι έναν βασιλικό, γιατί λέγεται πως η συνύπαρξη βασιλικού και μελιτζάνας δίνει καλύτερη γεύση στη μελιτζάνα.
Κάπαρη Σαντορίνης
Είναι θάμνος που φύεται στις απόκρημνες πλαγιές της Καλντέρας και πάνω στους πετρόχτιστους τοίχους. Από τα τέλη Ιουνίου έως και τα τέλη Αυγούστου οι παραγωγοί, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού, συλλέγουν τον ανθό και τα φύλλα, τα οποία βάζουν σε βαζάκια.
Η κάπαρη μπαίνει σε σαλάτες ή πικάντικες σάλτσες χαρίζοντας ελαφριά υφή και λίγο αλμυρή γεύση, ενώ στη μεσογειακή κουζίνα πολλές φορές μπαίνει και ως διακοσμητικό. -
 
***ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ 1887 - 2009: 122 Χρόνια Κοινωνικής Προσφοράς.
Το παραχωρητήριο και το διάγραμμα παραχώρησης της Βασιλικής εκτάσεως


ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
Εν Αθήναις τη 27 Μαΐου 1887 – Φύλλον 114 – Σελίς 529
ΝΟΜΟΣ ΑΦΙΔ΄
Περί αδείας συστάσεως Ιδιωτικού Φρενοκομείου
εκ του Κληροδοτήματος Δρομοκαΐτου
Άρθρον 1. Επιτρέπεται εις την Κυβέρνησιν να χορηγήση την άδειαν συστάσεως Φρενοκομείου εκ του κληροδοτήματος Ζωρζή Δρομοκαιτου, συμφώνως προς τας περί συστάσεως δημοσίων φρενοκομείων διατάξεις του από 22 Μαρτίου 1862 υπό στοιχ. ΨΜΒ΄ νόμου.
Άρθρον 2. Το επί των Εσωτερικών Υπουργείον, εις την άμεσον του οποίου εποπτείαν θέλει υπάγεσθαι το ίδρυμα τούτο, ου ο κανονισμός θέλει υποβληθή προηγουμένως εις έγκρισιν υπ’ αυτού, δύναται να άρη, την άδειαν ταύτην καθ’ ην περίπτωσιν το υπό της διαθήκης του ιδρυτού ταχθέν διοικητικόν συμβούλιον δεν συμμορφούται προς τας διατάξεις του εν τω άνω άρθρω μνησθέντος ΨΜΒ΄ νόμου.
- Αφού τελείωσαν οι νομικές διατυπώσεις και συνεστήθη πλέον ως Νομικόν πρόσωπον το Ψυχιατρείον (Φρενοκομείον), οι Εκτελεσταί της διαθήκης έστρεψαν τις ενέργειές τους στην εξεύρεση του καταλλήλου χώρου για την ανέγερση του Θεραπευτηρίου.
Απευθύνθηκαν προς την Ελληνικήν Κυβέρνησιν η οποία εκτιμήσασα την μεγάλην σημασίαν του έργου και την χρησιμότητα για την χώρα, δεδομένου ότι δεν υπήρχε στην Ελλάδα άλλο ψυχιατρείο (εκτός βεβαίως του πεπαλαιωμένου και ακαταλλήλου ψυχιατρείου Κερκύρας το οποίο είχαν ιδρύσει οι Άγγλοι το 1838 δια της μετατροπής ενός στρατώνος εις Φρενοκομείον), παρεχώρησε δωρεάν προς τον σκοπόν αυτόν μίαν μεγάλην έκτασιν από 321.429,50 βασιλικά στρέμματα που βρίσκεται στην περιοχή Αγία Βαρβάρα του Δαφνίου κατά μήκος της Ιεράς Οδού.
Το σχετικό παραχωρητήριο που φέρει την υπογραφή του τότε Υπουργού των Οικονομικών Χαριλάου Τρικούπη έχει αριθμόν 258 της 24ης Μαΐου 1883.
ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΕΣ

Στην υπεραιωνόβια προσφορά του Δρομοκαΐτειου Θεραπευτήριου προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, συνέβαλαν καθοριστικά με τις γενναίες προσφορές τους εκατοντάδες επώνυμοι και ανώνυμοι Ευεργέτες και Δωρητές, πολλοί εκ των οποίων ήταν Χιώτες.
Ο Ανδρέας Συγγρός, ο Κων/νος Σεβαστόπουλος, ο Παντολέων Θεολόγης, ο Μιλτιάδης Λ. Καλβοκορέσης, ο Παύλος Κουντουριώτης, ο Χαράλαμπος Σπηλιόπουλος, η Βιργινία Ι. Σκυλίτση, η Έλενα Ελ. Βενιζέλου, ο Ευγένιος Ευγενιάδης, ο Σοφοκλής Γ. Δάφτσιος, ο Μιχαήλ Σπ. Δουρούτης, ο Ιωάννης Κ. Γέμελος, είναι μερικοί από τους Ευεργέτες που αναφέρονται στην πολυτελή και λεπτομερή έκδοση του βιβλίου για τα 100 και πλέον χρόνια του Θεραπευτηρίου.
Επίσης καταγράφονται λεπτομερώς, με αλφαβητική σειρά και κατ’ έτος άπαντες οι Δωρητές της υπερεκατονταετούς λειτουργίας του Ιδρύματος.
Αξιοσημείωτο και συγκινητικό είναι ότι παλαιότερα και το προσωπικό του Ιδρύματος πρόσφερε πολλές φορές, επώνυμα ή ανώνυμα, τον οβολό του.
Ήταν η εποχή που ο άνθρωπος αγαπούσε ακόμη την εργασία του και δεν τη θεωρούσε εχθρό και αντίπαλό του.
Και στον πίνακα των Δωρητών τη σπονδυλική στήλη αποτελούν οι Χιώτες. Υπολογίζεται ότι το 70% περίπου των χρηματικών δωρεών είναι Χιώτικες. Έτσι το Ίδρυμα είναι Χιώτικο όχι μονάχα «εκ γενετής», αλλά και από τη ζωή του και την ιστορία του, συνεχίζοντας μέχρι τις μέρες μας την αγαθοποιό και φιλάνθρωπη δράση του.Αναρτήθηκε από   .-

 

*** Πρόκληση των ναζιστών “τσάμηδων”: “ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!”
Στην ανακοίνωση προς τα αλβανικά μέσα!
Ερυθρόμαυρη Συμμαχία ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος στην "Τσαμουριά".!
«Εκατοντάδες νέοι πατριώτες της Αλβανίας κατάφεραν μετά από αρκετές εβδομάδες προσπάθειας για τη δημιουργία δομών στην "Τσαμουριά"και την ίδρυση κόμματος για την προστασία των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και της αξιοπρέπειας των περισσότερων από ενός εκατομμύριου συμπολίτες Αλβανούς που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στη γειτονική χώρα την Ελλάδα. Ερυθρομαυρη Συμμαχία "Τσαμουριά», μετά την ίδρυση των πρώτων δομών στην Ηγουμενίτσα, αναμένεται να απλώσει τη δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο την "Τσαμουριά"
Ακόμη δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στις εκλογές που θα γίνουν στην Ελλάδα.
"Για πρώτη φορά, ένα Αλβανικό πολιτικό κόμμα δημιουργεί θυγατρική της στην Ελλάδα, δείχνει την προσοχή και την φροντίδα για τους μετανάστες, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις. Πολλά έχουν μιλήσει για λογαριασμό των μεταναστών από αυτά τα 23 χρόνια δημοκρατίας Αλβανοί πολιτικοί, αλλά τίποτα δεν έγινε γι 'αυτούς, ακόμη και το βασικό δικαίωμα του εκλέγειν στο κράτος καταγωγής τους. ΕρυθρόμαυρηΣυμμαχία Τσαμουριά», εκτός από το πρόγραμμα και την εθνικιστική πλατφόρμα, προτίθεται να λάβει μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις στη γειτονική Ελλάδα, ακόμη στις τοπικές εκλογές. Αναμένεται ότι πάνω από 500 χιλιάδες Αλβανοί με δικαίωμα ψήφου θα υποστηρίξει το κόμμα στην Ελλάδα.olympia.gr .-

***

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅