ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ καί Άλλα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης ,
Κυριακή 14  Οκτωβρίου  2012 ,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΩΝ
1η γιορτή κάστανου
ΠΥΡΓΟΣ  ΔΟΥΡΑΚΙ  στη Καστάνιτσα Μάνης

Στην πλατεία  του χωριού στη  1η γιορτή  κάστανου στην Δυτική  Μάνη

Το ποντικάκι  στην καθημερινότητα  της ενημέρωσης  μας ! :

*** Έσβυσε σε ηλικία  77  ετών , από  ανακοπή καρδιάς , μετά από  προβλήματα υγείας που των ταλεπωρούσαν ο  εξαίρετος  Καρδιπχειρουργός , ...Παναγιώτης  Σπύρου .- Πρωτοπόρος στις εγχειρήσεις  ανοιχτής  καρδιάς , γεννημένος στο Ανταρτικό Φλώρινας.-

 ~*** ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Κοίμησης Θεοτόκου , στην 1η γιορτή κάστανου Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 ,

~~**** Καστανίτσα Μάνη χορός 2012 P1030227.MP4
* Διασκέδαση , φασολάδα , κάστανα ψητά (δωρεάν) , γουρνοπούλα , σουβλάκια , ψωμί και σαλάτες με κρασί , αναψυκτικά , μπύρες και πολύ διασκέδαση με ζωντανή ορχήστρα μουσική τραγούδια και χοροί …. Από 09.00 ώρα πρωινή μέχρι αργά απόγευμα – βράδυ ..

http://youtu.be/V9gN_nPm_h8  ,~*** ΧΟΡΟΣ στη γιορτή κάστανου 1η χρονιά 14/10/2012 : P1030226.MP4

http://youtu.be/4DIXZzPexvU  ,

   

  ~*** ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΕΣ ΜΑΝΗΣ χορός 2012 P1030225.MP4 :”


http://youtu.be/yTY06f-nkSU ,~** ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΩΝ Δ. ΜΑΝΗΣ 2012 P1030224.MP4

http://youtu.be/EfTZoofRM9E
 ~**** Γιορτή κάστανου στην Κασάνιτσι Μάνης 2012 P1030207.MP4


http://youtu.be/SkqepZ3ir-4 ,~*** Τραγούδι Χορός Γιορτή κάστανου 2012 P1030217.MP4 :

http://youtu.be/3nz35vIK12I ,~*** Κασταναία Μάνης γιοτή κξάστανου 2012 P1030218.MP4 :

http://youtu.be/RnE4z7kkpoo ,~*** Χορός στη γιορτή κάστανου Μάνη 2012 P1030219.MP4 :

http://youtu.be/kZO0sh3WavA ,~*** Τσιάμικο χορός σε γιορτή κάστανου 2012 P1030220.MP4 :

http://youtu.be/QR1WxnU6gfg ,~*** Καλαματιανός χορό στη γιορτή κάστανου 2012 P1030222.MP4 :

http://youtu.be/Z6n2z2shqu0 ,~*** Γιορτή κάστανου φαγητό τραγούδι 2012 P1030190.MP4 :

http://youtu.be/p_bsJzRIUN8 ,~*** Κασταναία Μάνης 2012 εκδηλώσεις P1030188.MP4 :

http://youtu.be/RNcx8G6_LL4 ,~** Λιμάνι παραλία Καλαμάτας 2012 P1030177.MP4 :

http://youtu.be/SaRgMf7mUrk ,

*** ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 22:00 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ: ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 22:00Σήμερα Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 22:00 το axis radio σας παρουσιάζει την συγκλονιστική ιστορική εκπομπή «Γράμματα από την Μακεδονία», αφιερωμένη στον Πρωτομάρτυρα του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλο Μελά. Ένα συγκινητικό οδοιπορικό που περιγραφεί την ζωή του μεγάλου Έλληνα ήρωα μακεδονομάχου από τα παιδικά του χρόνια έως και τον ηρωικό του θάνατο στην Μακεδονία το 1904. Περιγράφεται η δράση του Παύλου Μελά στην Μακεδονία, ιστορικές λεπτομέρειες από την ζωή του Ήρωα καθώς και ορισμένα από τα προσωπικά του γράμματα που αναδεικνύουν εκτός από τις προσωπικές του στιγμές ,το υψηλό του φρόνημα και την αγωνία του για την Μακεδονία .-
*** ΣΥΡΙΖΑ: "Εφιαλτικό το μέλλον για τους εργαζομένους" :
Image
* Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «το νέο πακέτο μέτρων τρόικας και κυβέρνησης προβλέπει ένα ακόμα πιο εφιαλτικό μέλλον για τους εργαζομένους, με μισθούς πείνας, εξαντλητικά ωράρια, κανένα εργασιακό δικαίωμα και μια ζωή πάντα υπό την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια κυβέρνηση που προωθεί την πιο σκληρή αντεργατική πολιτική».

 «Η μόνη απάντηση και η μόνη διέξοδος μπορεί να έλθει από τους ενωτικούς αγώνες, από τη στήριξη μιας εναλλακτικής στρατηγικής για τη χώρα, με άξονες τη φορολόγηση του πλούτου, τη στήριξη της εργασίας και της ανάπτυξης, την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

*** Να μην δοθούν στοιχεία για τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς στη Χρυσή Αυγή ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Μεσσηνίας

Να μην δοθούν στοιχεία για τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς στη Χρυσή Αυγή ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση Μεσσηνίας
* Ανακοίνωση σε έντονο ύφος εξέδωσαν οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί σύμβουλοι στους δήμους της Μεσσηνίας ζητώντας μεταξύ άλλων να μην παραχωρηθούν στη Χρυσή Αυγή στοιχεία που έχουν να κάνουν με τα παιδιά των μεταναστών που πηγαίνουν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

 "Η φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητάει στοιχεία για τον αριθμό των παιδιών από τις οικογένειες των μεταναστών που πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς.
 Καλούμε τους Δήμους της Μεσσηνίας, να μη δώσουν κανένα στοιχείο έτσι ώστε να μην υπάρξει απάντηση στην Ερώτηση του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής». Κανένας εργαζόμενος στους Δήμους και στους παιδικούς σταθμούς να μην συνδράμει τις προσπάθειες αυτού του εγκληματικού μορφώματος, που θέλει να φέρει σε αντιπαράθεση τους γονείς των παιδιών (Έλληνες και μετανάστες).
 Η «Χρυσή Αυγή» κάνει προσπάθειες να ρίξει στο λαό, στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, το δηλητήριο του ρατσισμού, να διχάσει τους εργαζόμενους, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι υπεύθυνη και για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ θέλουν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η υποχρηματοδότηση των Δήμων και των Παιδικών σταθμών, (άλλωστε με βάση τα στοιχεία πανελλαδικά μόνο το 1,5 % των παιδιών είναι μεταναστόπουλα). Δεν λένε κουβέντα για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, το σταμάτημα των προσλήψεων, το επερχόμενο κλείσιμο των δημοτικών βρεφονηπιακών και την ιδιωτικοποίηση τους.
 Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που τα φασιστοειδή βάζουν πλάτη για να στηρίξουν την πολιτική της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και της Τρόικας. Τον ίδιο φασισμό και ρατσισμό χρησιμοποίησαν και με την αιμοδοσία και τις διανομές τροφίμων που διοργάνωσαν «μόνο για Έλληνες» ή με τα δουλεμπορικά γραφεία «ευρέσεως εργασίας» για να σπρώχνουν στα αφεντικά, σαν νταβατζήδες, πάμφθηνους Έλληνες εργάτες δίχως δικαιώματα. Βγάζουν έτσι λάδι το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που φέρνει ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση σε όλους τους εργάτες.
 Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα και να σταθούν απέναντι σ’ αυτούς που τους εξαθλιώνουν. Να απομονώσουν και τα στηρίγματα του σημερινού βάρβαρου εκμεταλευτικού συστήματος, όπως η «Χρυσή Αυγή», που είναι ένα μόρφωμα βαθιά συστημικό.
 Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες της Μεσσηνίας να απαιτήσουν άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των δήμων και των υπηρεσιών τους (όπως είναι και οι παιδικοί σταθμοί)από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Κατάργηση των τροφείων. Σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. Κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή".
 Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης τους Δήμους της Μεσσηνίας
 ΔΙΑΣΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
 ΝΙΑΡΧΟΣ ΤΑΣΟΣ
 ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
 ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ
 ΝΤΑΛΑΧΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ
 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
 ΛΑΜΠΡΙΝΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

***  Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών Σπάρτης Λακωνία: Μισός αιώνας παραγωγής ποιοτικών χυμών

Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών Σπάρτης Λακωνία: Μισός αιώνας παραγωγής ποιοτικών χυμών
* Με παρουσία 47 ετών στην παραγωγική διαδικασία, με συνεχή εξέλιξη και αξιόλογη δυναμική, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών Σπάρτης "ΛΑΚΩΝΙΑ" δίνει συνεχώς το "παρών" στον τομέα της παραγωγής, χυμοποίησης και εξαγωγής εσπεριδοειδών, παράγοντας τους επώνυμους ποιοτικούς χυμούς "ΛΑΚΩΝΙΑ", καθώς και διάφορα υποπροϊόντα εσπεριδοειδών, όπως ζωοτροφές και αιθέρια έλαια. Ο Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών Σπάρτης "ΛΑΚΩΝΙΑ" αποτελεί πρότυπο ακμαίας και υγιούς Συνεταιριστικής Οργάνωσης - Ομάδας Παραγωγών. Σήμερα τα μέλη του αγγίζουν τα 1.000, στην πλειοψηφία τους αγρότες καλλιεργητές πορτοκαλιών, είτε κατά κύρια είτε κατά δευτερεύουσα απασχόληση.
 Ο συνεταιρισμός κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του έχει κατορθώσει να αναπτυχθεί με γρήγορους ρυθμούς και να προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στα μέλη του, σε αγρότες μη μέλη του, αλλά και στην ευρύτερη οικονομική ζωή της Νότιας Πελοποννήσου.
 Αμέσως μετά την ίδρυση του το έτος 1965 κατασκεύασε μία μικρή μονάδα χυμοποίησης πορτοκαλιών (εκχυμωτήριο). Σκοπός της μονάδας ήταν η από κοινού χυμοποίηση πορτοκαλιών των μελών του συνεταιρισμού και η από κοινού διάθεση του παραγόμενου συμπυκνωμένου χυμού. Στη συνέχεια με διαδοχικές νέες επενδύσεις η δυναμικότητα του εκχυμωτηρίου σε πρώτη ύλη αυξήθηκε σημαντικά ώστε να είναι σήμερα από τα μεγαλύτερα χυμοποιεία εσπεριδοειδών της χώρας. Η μονάδα εξοπλίστηκε με τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό και τους απαιτούμενους αποθηκευτικούς χώρους.
 Το 1977 ο συνεταιρισμός κατασκεύασε μονάδα τυποποίησης και συσκευασίας νωπών πορτοκαλιών (συσκευαστήριο). Η μονάδα αυτή συνοδεύτηκε από ψυγεία νωπών, θαλάμους αποπρασινισμού, αποθηκευτικούς χώρους μέσων συσκευασίας, πρώτων υλών και τελικών προϊόντων κλπ.
 Το 1981 κατασκευάστηκε μία μονάδα επεξεργασίας στερεών υποπροϊόντων χυμοποίησης εσπεριδοειδών (ξηραντήριο), με σκοπό τον περιορισμό των ρύπων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογικότερη εκμετάλλευση της πρώτης ύλης με την παραγωγή ξηράς ζωοτροφής.
 Τα έτη 1985 και 1989 κατασκεύασε και βελτίωσε αντίστοιχα μία μονάδα ασηπτικής επεξεργασίας και συσκευασίας χυμών Tetrapak στην οποία παράγει χυμούς διαφόρων ειδών ασηπτικά συσκευασμένους, έτοιμους για κατανάλωση. Με τις ίδιες επενδύσεις αγοράστηκαν εκχυμωτικές μηχανές για αντικατάσταση αυτών που είχαν φθαρεί, κατασκευάστηκαν σιλό χωρητικότητας 3.600 τόνων για την αποθήκευση της ζωοτροφής, αγοράστηκαν δύο ηλεκτρονικές πλάστιγγες, κατασκευάστηκαν ανοξείδωτες δεξαμενές αποθήκευσης χυμών εντός των ψυγείων. Παράλληλα έγινε η μηχανοργάνωση του συνεταιρισμού με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το αναγκαίο λογισμικό. Η παραπάνω επένδυση έγινε με σημαντική επιχορήγηση.
 Το έτος 1993 κατασκεύασε τη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού όπου αποδομούνται όλα τα σε αιώρηση οργανικά στοιχεία που βρίσκονται στα υπολείμματα της χυμοποίησης εσπεριδοειδών και του ξηραντηρίου. Ο βιολογικός καθαρισμός πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του νόμου 1892/92 με επιχορήγηση και επιχορήγηση επιτοκίου δανεισμού. Στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού γίνεται αποδόμηση των υγρών αποβλήτων.
 Ο γενικός διευθυντής του Συνεταιρισμού Παναγιώτης Παπαδάκος, μιλώντας στην “Ε”, τόνισε ότι σήμερα ο Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών Σπάρτης “ΛΑΚΩΝΙΑ” αριθμεί 975 μέλη-παραγωγούς από την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης οι οποίοι προμηθεύουν την Οργάνωση με εσπεριδοειδή για την παραγωγή των προϊόντων της. Κάθε συνέταιρος διαθέτει μία μόνο συνεταιρική μερίδα. Τα μέλη είναι κατά βάση αγρότες καλλιεργητές πορτοκαλιών, είτε κατά κύρια είτε κατά δευτερεύουσα απασχόληση.
 Από το σύνολο των μελών οι 75 είναι πιστοποιημένοι βιοκαλλιεργητές με εκτιμώμενη παραγωγή κατ’ έτος 3.000 τόνους βιολογικού προϊόντος και οι 252 είναι πιστοποιημένοι κατά AGRO 2.1 & 2.2 και GLOBALGAP με εκτιμώμενη παραγωγή 12.000 τόνους.
 Παράλληλα η Οργάνωση συνεργάζεται με πάνω από 2.000 παραγωγούς που είναι είτε μέλη άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων του Ν. Λακωνίας είτε μεμονωμένοι παραγωγοί.
 Ο συνεταιρισμός σήμερα διαθέτει τις ακόλουθες γραμμές παραγωγής:
 1) Μία γραμμή τυποποίησης και συσκευασίας πορτοκαλιών δυναμικότητας 30 τόνων/ώρα.
 2) Μία γραμμή εκχύμωσης πορτοκαλιών με σκοπό την παραγωγή συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού με 10 εκχυμωτικές μηχανές συνολικής δυναμικότητας 25 τόνων/ ώρα σε πρώτη ύλη.
 3) Μία γραμμή αποξήρανσης υπολειμμάτων πορτοκαλιών δυναμικότητας 14 τόνων/ώρα σε πρώτη ύλη που είναι η φλούδα πορτοκαλιών και παραγωγή ζωοτροφής “ξηράς πούλπας πορτοκαλιού”, εμπλουτισμένης με μελάσα πορτοκαλιού.
 4) Τέσσερις γραμμές συσκευασίας Tetrapak, εκ των οποίων οι δύο σε ασηπτική χάρτινη συσκευασία των 250 ml.
 Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών Σπάρτης «ΛΑΚΩΝΙΑ» έχει αναπτύξει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας από το 1998, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του τότε ισχύοντος προτύπου ISO 9002:1994, με το οποίο πιστοποιήθηκε το 1999. Η εταιρεία επέκτεινε το πεδίο εφαρμογής και προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της έκδοσης ISO 9001:2000, πιστοποιούμενη από το 2003 για το συμπυκνωμένο χυμό και από το 2004 για την παραγωγή χυμών Tetrapak. Παράλληλα με το πρότυπο ISO 9001:2000 το εφαρμοζόμενο σύστημα ήταν πιστοποιημένο σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο HACCP. Για το συνεταιρισμό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η λέξη "ποιότητα" με την "ασφάλεια των τροφίμων".
Το 2009 το εφαρμοζόμενο σύστημα αναθεωρήθηκε και επικαιροποιήθηκε, προκειμένου να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005. Από το καλοκαίρι του ίδιου έτους το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας – Ασφάλειας Τροφίμων πιστοποιήθηκε από τον γερμανικό φορέα πιστοποίησης TÜV SÜD Management Service GmbH για την παραγωγή συμπυκνωμένου χυμού εσπεριδοειδών, την παραγωγή χυμών φρούτων και Ice Tea σε ασηπτική συσκευασία.
 Η εταιρεία, εκτός από τους γνωστούς χυμούς (φυσικούς και συμπυκνωμένους) σε διάφορες γεύσεις και συσκευασίες, παράγει αιθέρια έλαια πορτοκαλιού, αλλά και ζωοτροφές από τα υπολείμματα - και συγκεκριμένα ξηρά πούλπα πορτοκαλιού σε pellets και σε flakes.
 Α.Σ.Ε.Ε. ΑΜΥΚΛΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ “ΛΑΚΩΝΙΑ”
 4ο χλμ ε.ο. Σπάρτης - Γυθείου
Αμύκλες Λακωνίας
Τηλ. 27310 44781, 27310 44783
Γραφείο Αθηνών: 210 6828662
Φαξ: 27310 44782
E-mail: info@lakoniacoop.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: www.lakoniacoop.gr

~**  Νίκος Ξύδης: Το θέμα στην κρίση είναι ηθικό και μόνο
Νίκος Ξύδης: Το θέμα στην κρίση είναι ηθικό και μόνο
Δηλώνει αιθεροβάμων, ιδεαλιστής κι ονειροπόλος γιατί "ο επαγγελματισμός στην τέχνη πολλές φορές σημαίνει και άλλα πράγματα" όπως λέει ο Νίκος Ξύδης! Πρόκειται για έναν ταλαντούχο τραγουδοποιό που μεγάλωσε στο πλευρό μιας σπουδαίας Ελληνίδας καλλιτέχνιδας, της Ελένης Βιτάλη, που είναι η μητέρα του. "Είναι αυτή που μου βγάζει σπινθήρα άκρως δημιουργικό! Είμαστε τόσο διαφορετικοί, μα και τόσο μα τόσο ίδιοι" λέει μεταξύ άλλων ο Νίκος στη συνέντευξη που ακολουθεί και μας μιλάει και για τον καινούργιο του δίσκο!

- Σε ποιο μουσικό είδος θα κατέτασσες τον εαυτό σου;
«Στο είδος εκείνο το οποίο προσπαθεί να συγκινεί και να "γρατζουνάει" ψυχές και καρδιές. Αυτό το είδος μουσικής μου αρέσει και αυτό προσπαθώ πάντοτε να κάνω και να υπηρετώ. Αλλοτε με βοηθάει το λαούτο άλλοτε η ηλεκτρική κιθάρα άλλοτε μια έθνικ πολυρρυθμία με παραδοσιακά κρουστά κι άλλοτε μια στεγνή, φουλ επεξεργασμένη ηλεκτρονική λούπα, άλλοτε μια τζαζ αρμονία κι άλλοτε μια μονοφωνία απ' όλη την ορχήστρα! Ολα παίζουν! Αυτό που κάνει την διαφορά ανάμεσα σε μουσική και θόρυβο είναι η έμπνευση, η αισθητική και η πρόθεση…».
- Το ότι το συγκρότημά σου ονομάζεται "Apotihans" και το στούντιό σου "Paraga", εκτός από χιούμορ, θέλει να σηματοδοτήσει κάτι;
«Κοίτα, το "Apotihans" όντως έχει ως βάση το χιούμορ ενώ ταυτόχρονα είναι κι ένα κλείσιμο του ματιού. Είδαμε πού μας οδήγησε η "επιτυχία" όλα αυτά τα χρόνια. Τεχνηέντως και καθόλου τυχαία, οι περισσότεροι μπλέξανε την ευτυχία με την επιτυχία! Για μένα η μουσική και γενικότερα η τέχνη εμπεριέχει ή τουλάχιστον θα πρέπει να εμπεριέχει κάτι το υπερβατικό και το ηθικό. Ε, αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί με την "επιτυχία", έτσι όπως την εννοούσαμε τουλάχιστον μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα της Μυκόνου και του κλαμποσκυλάδικου!
Τώρα το "Paraga" μας πάει αλλού, η "Paraga" ξεκίνησε ως στούντιο. Αργότερα έγινε και δισκογραφική εταιρεία. Λίγο μετά άρχισε να στήνει και μουσικές παραστάσεις. Σήμερα που μιλάμε όμως είναι μια ανεξάρτητη και αυτάρκης καλλιτεχνική κίνηση. Κουρελήδες, βιολιτζήδες, τραγουδιάρηδες, στιχοπλόκοι, ζωγράφοι, μελισσοκόμοι, ηθοποιοί και τραγουδοποιοί, πέρασαν πίσω απ' τον Καραγκιόζ μπερντέ, ενώθηκαν, έκλαψαν, γέλασαν και ψάχτηκαν παρέα στην "Paraga" του Καραγκιόζη. Σιγανά και ταπεινά που λέει και το τραγούδι, με τα μάτια στραμμένα κάτω και την καρδιά δοσμένη στον ουρανό. Από πείσμα και ανάγκη ...και πού ξέρεις, ίσως κάποτε, μέσα από την τέχνη και την προσφορά, αυτοί οι ονειροπαρμένοι πεισματάρηδες, από κουρελήδες, τσαρλατάνοι και γελωτοποιοί, να γίνουν θαυματοποιοί! Πετύχει δεν πετύχει, εμείς αυτό το ταξίδι θα κάνουμε!».
- Σε έχουν χαρακτηρίσει "Κηλαηδόνη της εποχής σου" που φτιάχνεις μόνο σου έξυπνα τραγούδια. Το αποδέχεσαι;
«Οχι. Κι αυτό όχι ότι δεν εκτιμώ τον Κηλαηδόνη! Ισα-ίσα!! Αυτοί όμως που κάνουν αυτόν τον συσχετισμό, προφανώς έχουν μια πολύ μικρή εικόνα τού τι γράφω. Φυσικά γράφω και θα συνεχίσω να γράφω και τραγούδια που θα σε "γαργαλάνε". Οπως όμως διαφωνώ με την "εντεχνίλα" που πρέπει όλοι κι όλα να είναι πάντα κάπως θλιμμένα, βρεγμένα και μελαγχολικά, έτσι διαφωνώ και με την άποψη ότι "ο κόσμος θέλει να περνάει καλά, μην το ζαλίζεις με φιλοσοφίες". Το νέο μου cd για παράδειγμα, η "Πατέντα" είναι μια δουλειά που σχεδόν όλα τα τραγούδια είναι μια βουτιά προς τα μέσα. Είναι κατά μια έννοια πιο κοντά σε "Αυτό το κάτι" του 2000 παρά στο "Τι μαλάκας ήμουν" του 2006. Δεν αποποιούμαι ούτε την μια ούτε την άλλη πλευρά! Η ζωή τα έχει όλα, όλα είναι δρόμος, όλα κάνουν κύκλους κι ό,τι αφήνουμε πίσω, έρχεται η στιγμή που θα το βρούμε ξανά μπροστά μας. Το θέμα είναι να είμαστε πιο ανοιχτόμυαλοι και πιο αγαπησιάρηδες ώστε την επόμενη φορά να μην αφήσουμε τίποτα πίσω».
-Το ότι μεγάλωσες μέσα στη μουσική λόγω της μητέρας σου, σε έχει επηρεάσει πιστεύεις για να γίνεις κι εσύ επαγγελματίας στο χώρο;
«Το πιθανότερο! Βέβαια, ίσως επειδή μεγάλωσα μέσα σε αυτόν τον χώρο όπως είπες, δεν είχα ποτέ μου αυτή την ειδική φιλοδοξία που έχουν άλλοι συνάδελφοι που δεν προέρχονται από μουσική οικογένεια. Αυτό γενικά με πήγε πίσω. Ομως το ότι τελικά κάνω αυτή την δουλειά για μένα πια δεν είναι επιλογή, είναι μονόδρομος. Ο τρόπος που σκέφτομαι, ο τρόπος που αναλύω και βιώνω αυτά που σκέφτομαι κι αισθάνομαι είναι άρρηκτα δεμένος με την στιχοπλοκή και την σύνθεση. Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, επαγγελματίας δεν είμαι. Ο επαγγελματισμός στην τέχνη πολλές φορές σημαίνει και άλλα πράγματα. Αιθεροβάμων είμαι. Αιθεροβάμων, ιδεαλιστής κι ονειροπόλος».
- Πώς είναι να συνεργάζεσαι με τις γυναίκες της ζωής σου (μητέρα και σύζυγο) κυρίως στα lives;
«Χαχα! Αν συνεργαζόμουν και με την γάτα μου θα μπορούσες να πεις "Πώς είναι να συνεργάζεσαι με όλες τις γυναίκες της ζωής σου". Κοίτα, έχει τα καλά του, έχει τα κακά του, έχει …και τα πολύ κακά του. Ολα καλά πέρα απ' την πλάκα τώρα. Με την Βαλέρια Κουρούπη (που τυχαίνει να είναι γυναίκα μου) είμαστε σύντροφοι με την καζαντζακική έννοια του όρου! Μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες, έχουμε κοινή αισθητική κι αγωνιζόμαστε άλλοτε χώρια και παράλληλα κι άλλοτε μαζί σαν ένα, για να είμαστε ατόφιοι και "καθαροί" στο ταξίδι της ζωής και της αναζήτησης. Μαζί στήσαμε και την "Paraga" που λέγαμε πριν, μαζί τρέχουμε, μαζί σκοντάφτουμε, μαζί πέφτουμε, μαζί σηκωνόμαστε! Στα λέω όλα αυτά και σε κουράζω γιατί θέλω να καταλήξω πως εγώ και η Βαλέρια είμαστε ομοούσιοι. Πιο περίεργο είναι όταν δουλεύουμε χώρια παρά μαζί. Τώρα το κεφάλαιο "Ελένη Βιτάλη" είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Αυτό είναι κάτι που βγάζει σπινθήρα άκρως δημιουργικό! Είμαστε τόσο διαφορετικοί, μα και τόσο μα τόσο ίδιοι... Τι να σου πω; Ωραία περίεργο!».
- Εχεις ολοκαίνουργιο δίσκο. Θα μας τον "συστήσεις";
«Ναι. Η "Πατέντα" μας! Η "Πατέντα" όπως σου είπα και πριν είναι μια βουτιά προς τα μέσα. Ολα τα τραγούδια της είναι "αληθινά" κι όχι ιστορίες και παιχνίδια του μυαλού και της πένας! Ολα είναι κομμάτια της ζωής μου που ακόμα και τώρα μου γδέρνουν την ψυχή. Παρ' όλο που η δουλειά ξεκίνησε ως μια "μοναχική διαδρομή", επειδή όλα τα κομμάτια ήταν δικά μου, στίχοι-μουσική και επειδή πολλά απ' τα όργανα που ακούγονται τα έπαιξα - ταλαιπώρησα εγώ,
στην πορεία βρεθήκαμε πολλοί... Λαός ολόκληρος! Λαός που τράβαγε για κάπου, για εκεί που τραβούσα εγώ. Μεγάλες στιγμές. Στο cd συμμετέχουν ο αδερφικός μου φίλος Πάνος Πενταρίτσας - ΒΟΜΒΟΙ ο οποίος δημιούργησε και επιμελήθηκε και όλο το εικαστικό κομμάτι της δουλειάς, ο φίλος - συνθέτης και εκπληκτικός κιθαρίστας Σταύρος Τσουμάνης (ο οποίος δεν συνέθεσε, ούτε έπαιξε... απήγγειλε!), οι γυναίκες απ' τον Βώλακα Δράμας, λέγοντας ένα νανούρισμα - μοιρολόι σε ένα τραγούδι που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η Βαλέρια Κουρούπη ερμηνεύοντας δυο κομμάτια και κάνοντας μαζί μου και με τον Πάνο Πενταρίτσα και την καλλιτεχνική παραγωγή της δουλειάς, όλοι οι "Apotihans" (Πέτρος Γιωρκάτζης βιολί, τρομπέτα, φωνητικά, Νεοκλής Νεοφυτίδης πιάνο, μελλόντικα, φωνητικά, Αντωνία Τσολάκη κόντρα μπάσο, φωνητικά, Ανδρέας Νικόλης κρουστά, φωνητικά), δυο κορυφαίοι σολίστες, οι Πάνος Δημητρακόπουλος κανονάκι, Δημήτρης Γάσιας βιολί, καθώς κι ο μικρός μας Οδυσσέας Ξύδης.
Η "Πατέντα" κυκλοφορεί απ' την εταιρεία "Paraga" και υπάρχει στα καταστήματα "Ιανός" (σε όλη την Ελλάδα), στο δισκοπωλείο "Τζίνα" (Πανεπιστημίου, Αθήνα ) και στο δισκοπωλείο "Αεράκης" (Ηράκλειο Κρήτης, πλατεία Κοραή).
Κι επειδή είμαστε ανεξάρτητοι, αυτόνομοι και αυτάρκεις, μπορούμε μια ομολογουμένως "ακριβή" παραγωγή και "ακριβή" έκδοση να την πουλάμε τελική τιμή (πανελλαδικά) 10 ευρώ. Ετσι γίνεται, αν πεις όχι σε εταιρείες, μεσάζοντες και "σωτήρες" (που είναι και της μόδας τελευταία). Και εσύ ως καλλιτέχνης κάνεις ακριβώς αυτό που θέλεις και πιστεύεις και ο άλλος ως ακροατής παίρνει ένα cd που είναι ολοκληρωμένη δουλειά, χωρίς τραγούδια "γέμισμα", χωρίς φτήνιες και πλαστικούρες, με 17 tracks, με φυσικά όργανα κι όχι "γιαπωνέζικη τεχνολογία", χωρίς να του στοιχίσει ο κούκος αηδόνι! Φυσικά το cd υπάρχει και πωλείται και σε όλα τα lives που εμφανίζομαι».
- Για την εποχή της κρίσης που ζούμε, τι πιστεύεις; Θα περάσει; Πότε και τι θ' αφήσει στο πέρασμά της;
«Θα περάσει! Ολα περνάνε! Το θέμα όμως νομίζω είναι όχι τι θα αφήσει στο πέρασμά της, αλλά εμείς τι "αφήσαμε" και προέκυψε η κρίση. Το θέμα δεν είναι οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, τραπεζικό! Το θέμα είναι ηθικό! Ηθικό και μόνο!
Την πατήσαμε σαν βλαμμένα και τώρα τρέχουμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.
Πέσαμε (μας βοηθήσανε να πέσουμε, δε λέω...) στην παγίδα να κυνηγάμε το χρήμα, όλα έφτασαν να είναι άμεσα εξαρτημένα από αυτό!
Μέχρι πριν δυο - τρία χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι βρισκόντουσαν σε αυλές, μπαλκόνια, μπροστά σε τζάκια και τραπέζια και μιλούσαν για δουλειές, χρήματα, μπίζνες, κομπίνες, τι παίρνει ο ένας, πόσα έβγαλε ο άλλος, επιτόκια, προθεσμίες και μετοχές. Τώρα να πω πως δεν χαίρομαι που όλα αυτά πήγαν στο διάολο, θα πω ψέματα! Είναι καιρός να αλλάξουμε μυαλά. Ο νους και οι προσδοκίες, μας οδήγησαν στον όλεθρο, όχι ως χώρα και ως έθνος αλλά ως είδος! Το χρήμα μας ξερίζωσε την καρδιά και μας την κρέμασε σαν μπάλα σε χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ζόμπι χωρίς καρδιά και συναίσθημα, ανταλλάξαμε ένα "καθώς πρέπει" καλή χρονιά, στείλαμε ομαδικά sms με ευχές και πήγαμε στην σουίτα κάποιου ακριβού ξενοδοχείου ή στο μεγάλο σαλόνι κάποιου φίλου πιο πλούσιου απ' το νεοπλουτισμό μας να παίξουμε πόκα, να πιούμε σαμπάνια, να χαζέψουμε τα σκυλάδικα στα κανάλια και να σνιφάρουμε κόκα χωρίζοντας τις γραμμές της λευκής παρακμής μας με την πιστωτική. Την ίδια πιστωτική που μετά από δυο - τρία χρόνια θα μας πάρει και τα σώβρακα!
Το δέντρο όμως κάηκε, η καρδιά σταμάτησε να χτυπά και η ανάγκη για χρήμα έγινε ανάγκη για Ζωή με "Ζ" κεφαλαίο! Ζωή, αλήθεια και αγάπη. Εμείς τους νομιμοποιήσαμε. Κάναμε θεό το χρήμα, τους χρίσαμε ιεραποστόλους και τώρα μας ζητάνε χρήματα για τον αέρα, τον άνεμο, τον δρόμο και τον ήλιο. Σε λίγο θα κατουράς και θα πληρώνεις φόρο. Ακόμα και το 2x1 που χρειάζεσαι για να πας εκεί απ' όπου ήρθες το πληρώνεις! Πώς θα ήταν άραγε η ζωή και η ύπαρξή μας χωρίς χρήμα; Θα μου πεις τώρα πως αυτό που σκέφτομαι και λέω είναι ουτοπικό. Θα συμφωνήσω (για να πάει η κουβέντα παρακάτω…). Ουτοπικό όσο δεν πάει άλλο. Ωραία, ενώ ο καπιταλισμός δεν είναι ε; Λειτουργεί ε; Ολα πάνε καλά ε; Υπάρχει διαρκής ανάπτυξη, επενδύσεις, θέσεις εργασίας και υψηλό βιοτικό επίπεδο. Σε πόσους, σε ποιους και για πόσο; Ο καπιταλισμός είναι τόσο ουτοπικός που προκειμένου να συνεχίσει να "υπάρχει" και να "κερδίζει" στην πραγματική ζωή, έφτιαξε - προκάλεσε - κατασκεύασε και εξόπλισε δυο παγκόσμιους πολέμους (πάει και για τρίτο), χώρια τα μερεμέτια -βλέπε Βιετνάμ, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Συρία... Αν θέλεις να συνεχίσω να μιλάω για ουτοπικές καταστάσεις να σου πω για τον κομμουνισμό -άσε αυτή θα είναι ακόμα πιο μεγάλη παράγραφος… Αν είναι λοιπόν να διαλέξουμε ένα έτσι κι αλλιώς ουτοπικό μοντέλο, γιατί δεν διαλέγουμε αυτό της αναρχίας; Κι όταν λέμε αναρχία κυριολεκτούμε. Δεν μιλάμε για τα παιδιά “χωρισμένων γονιών” που με οπαδική συνείδηση πάνε και σπάνε, καίνε, χτυπάνε κ.λπ. Μιλάμε για έναν κόσμο χωρίς αρχή. Ας το σκεφτούμε λίγο πριν το απορρίψουμε. Ισως και να μην χρειαζόμασταν την αρχή αν δεν “έπαιζαν μπάλα” η εξουσία και το χρήμα! Αν όλα ήταν για όλους και απλά υπήρχαμε σαν τα πουλιά, σαν τα παιδιά και τους αγγέλους! Απλά να υπήρχαμε. Αν αντί για καπιταλισμό, κομμουνισμό, βασιλεία, δικτατορία, φασισμό, σοσιαλισμό και δημοκρατία, διαλέγαμε την Πολιτεία του Πλάτωνα. Ουτοπικό ε;
Η ζωή και η ύπαρξη είναι μια πνευματική κατάσταση, το παραδέχονται πια (τελευταίοι και καταϊδρωμένοι) ακόμα και οι επιστήμονες! Αν δεν διαλέξουμε να την δούμε έτσι πνευματικά, ιδεαλιστικά, ουτοπικά, απλά θα βουλιάζουμε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ μέχρι να πνιγούμε μέσα στα ίδια μας τα σκατά! Κι όμως, είναι τόσο απλό. Διαλέγουμε και παίρνουμε».

~*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  γιά  σήμερα  :
Στην Α1  του  Ελληνικού μπάσκετ :
Ολυμπιακός Πειραιώς - ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης  89-64 .- ^
Κολλοσσός Ρόδου - Πέθυμνο  82-80 .- ^ στην παράταση .- ^
ΚΑΟΔ  Δράμας - Πανιώνιος  62-64 .- ^

Στην Α΄ Τοπική  ποσοσφαίρου  ΕΠΣΜεσσηνίας  3η αγωνιστική :
Σάββατο
Α.Ο. Διαβολιτσίου - Α.Ο  Ομόνοια Καλαμάτας 2-2 .- ^
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Α.Ε. Αβίας  4-2 .- ^
Μεσσηνιακός Γ.Σ. - Α.Ο. Μεθώνης  5-1 .- ^
Α.Ο. Ασπρόχωμα - Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων  2-3 .- ^
Α.Ο. Φαραί - Αστέρας Αρφαρών  3-1 .- ^
Κυριακή
Α.Ο. Κυπαρισσίας - Α.Ο. Δωρίου  1-1 .- ^
Απόλλων Πεταλιδίου - Αίαντας Καλαμάτας  1-5 .- ^
~** Για  την Β΄ κατηγορία  της ΕΠΣΜεσσηνίας 2η  αγωνιστική :
1ος  Όμιλος :  Σάββατο ,
Α.Ο. Πατίστας  - Α.Σ. Ανδρούσας  0-2 .- ^
Νίκη Πλάτης -  ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας  2-1 ^
Αστέρας  Βαλύρας -  Νέος Άρις  Καλαμάτας  3-6 .- ^
Κυριακή ,
Α.Ο. Μάνεσι  - Πανιώνιος Καλαμάτας  0-1 .- ^
Α.Σ.Πανθουριακός - Α.Ε. Κυπαρισσίας  Ηρακλής  3-1 .- ^
Ατρόμητος Πλατύ  - Κεραυνός Καλαμάτας  1-0 .- ^
2ος  Όμιλος 
Α.Ο. Μιλτιάδης - Χανδριναϊκός   0-0  .- ^
Τσικλητήρας  Πύλου  - Α.Ο. Χαντζή 4-1 .- ^
Α.Ο. Στενωσιάς - Ολυμπιακός Ανάληωης  1-1 .- ^
ΠΑΟ  Καλλιθέας - Δόξα Καλαμάτας  2-3 .- ^
Παπαφλέσσας  Χώρας - Ακρίτας Κορώνης  2-0 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας - ΑΠ.Σ. ΔΗΜΟΥ  Παπαφλέσσα  4-0 .- ^
~** Στην Γ΄ τοπική  κατηγορία  της ΕΠΣΜεσσηνίας  1η αγωνιστική  :
1ος  Όμιλος  Σαββατο ,
ΠΑΟ Καλού Νερού  - Δημάκειον Ταϋγέτου  5-0 .- ^
Κυριακή ,
Θύελλα Παραλίας - Πράσινα Πουλιά  0-7 .- ^
Παπαφλέσσας Άμφειας - Πανευαϊκός 3-1 .- ^
Νέδουσα Αλαγωνίας - Α.Ε. Γαργαλιάνων  0-4 .- ^
Θησέας Καλαμάτας - Διαγόρας Κοπανακίου  4-1 .- ^
2ος  Όμιλος  Σάββατο ,
Α.Σ. Αμφιθέας - Νέστωρ Πύλου  0-1 .- ^
ΠΑΟΚ Καλαμάτας - Α.Ε. Μάνης  1-1 .- ^
Κυριακή ,
Α.Ο. Ερμής Καλαμάτας - Α.Ε. Αιθαίας  1-1 .- ^
ΑΕΚ Καλαμάτας - ΑΠΟ Καλαμάτας Ίκαρος   5-1 .- ^
Α.Σ. Δαναός Καλαμάτας -  Α.Π.Σ. Άρις  1-4 .- ^
Α.Ο. Βέργας -  Αναγέννηση  Παραλίας

Γ΄ εθνική  στο  ελληνικό μπάσκετ :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ  80  - Πόλις Καλλιθέας  38-49 .- ^
"Δεν μπορώ να προσθέσω μέρες στην Ζωή μου , (λόγω ασθένειας)
Μπορώ  όμως  να προσθέσω Ζωή  στις  μέρες μου " .-

"Η δύναμη  χρειάζεται  μόνον  όταν  θέλουμε  να επιβάλλουμε  κάτι .  Διαφορετικά  λίγη  αγάπη αρκεί  για να κάνουμε  όλα  τ΄ άλλα .".-
Τσάρλι Τσάπλιν
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/30-2012-5-29092012-0-1.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 .-


~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΤΩΒΡΙΟΥ 2012 :

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/01-2012-blogger-10-2012-1830.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012-01-2012-1912-2012-p-1030004.html  , Ιστρορία μας (μέρος της ) μέσα από Βιντεοπαρουσιάσεις 2012 , Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ , Τρίτη 02 Ο τωβρίου 2012 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-

~*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Αθλητική Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/video-2012.html  , ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ σε VIDEO 2012 , Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  ,H ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μέσα από Βίντεο , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/06102012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ Σάββατο 06/ Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , ΕΛΛΑΔΑ μέσα από ΒΙΝΤΕΟ , Μένουμε Βλέπουμε και Ζούμε Ελλάδα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση και Άλλα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012.

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης στην καθημερινίτητά μας , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα από το ποντικάκι μας ,

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 .-

  ~*** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης - Ενημέρωση Παρουσίαση, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 .-

~*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Αυτοί που έκαψαν την Ελλαδα μας στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 .-

  ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Ταξιδεύοντας στη γνώση ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 ,.-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/a.html  , Aυτά που συμβαίνουν σήμερα χθές και αύριο , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 .

  ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης ,
Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 , .-


*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :

~ http://www.youtube.com/stamos01  , =2035 video.-

~ http://www.youtube.com/stamatios01  , =336video.-

~ http://www.youtube.com/vlasiskal  , = 375 video.-
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ