Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ :
 Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2012  .
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ !!!
~* ΣΤ0 ΑΓΙΑΖΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ :
*** Τυφλή και ηττοπαθής πορεία

προς την χρεοκοπία :

~ Η Ελλάδα σε κλοιό απειλών
* Ο κίνδυνος να βρεθεί η χώρα σε χειρότερο σημείο μετά την διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, χάριν της οποίας σχηματίστηκε η παρούσα κυβέρνηση, είναι πλέον ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Τόσο από τις δηλώσεις των δανειστών, όσο και από τις εκτιμήσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης προκύπτει πως το PSI όχι μόνο δεν αποτελεί πανάκεια, αλλά θεωρείται βέβαιο πως και μετά την ολοκλήρωσή του, οι κίνδυνοι για χρεοκοπία δεν θα έχουν εκλείψει. Ήδη ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, που έχει και την ευθύνη για την διαδικασία του PSI, έχει δηλώσει πως η ανταλλαγή ομολόγων είναι «σταγόνα στον ωκεανό» και πως η χώρα μας θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και μετά.-

*** Πάλι έρχονται οι… Καταριανοί! :
* Στο κυνήγι της… κελεμπίας επιδίδεται πάλι η κυβέρνηση, με φόρουμ όπου συμπροεδρεύουν ο Θ. Πάγκαλος και ο σεΐχης Μπιν Ζαγιέντ!
- Σήμερα και αύριο, στο Λαγονήσι, πραγματοποιείται το επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τη συμμετοχή 50 ομίλων από τα ΗΑΕ και συμπροέδρους τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον σεΐχη Αμπντάλα Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχίαν.
 -  Οι 50 όμιλοι δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, τον τουρισμό, την αγορά ακινήτων και τον τραπεζικό κλάδο.
 - Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, «η σημαντική αυτή επιχειρηματική εκδήλωση που συγκεντρώνει το επενδυτικό και οικονομικό ενδιαφέρον κρατικών και ιδιωτικών φορέων στις δύο χώρες επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον χωρών του Κόλπου, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές δυνατότητες που παρέχει σήμερα η Ελλάδα.
 - Ταυτόχρονα, οι ελληνικές επιχειρήσεις που στρέφουν τις δράσεις τους προς την περιοχή του Κόλπου, έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν απευθείας με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο πλαίσιο αυτής της επιχειρηματικής εκδήλωσης, προκειμένου να διερευνήσουν κοινές δυνατότητες επιχειρηματικών δράσεων και επενδύσεων στη χώρα αυτή».
 - Κατά την πρώτη ημέρα θα μιλήσουν οι κ.κ. Θ. Πάγκαλος, Στ. Δήμας, Μ. Χρυσοχοΐδης και Π. Γερουλάνος, ενώ τη δεύτερη θα γίνουν τετ α τετ συναντήσεις των επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.
 - Σημειώνεται ότι το Κουβέιτ, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποδέχθηκαν να συμμετάσχουν σε χωριστές επιχειρηματικές διημερίδες προκειμένου να επικοινωνήσουν με ελληνικές επιχειρήσεις, να ενημερωθούν για τα επενδυτικά πλαίσια που έχουν διαμορφωθεί πρόσφατα στην Ελλάδα και πιθανώς να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές συνεργασίες.


*** Όμηρος των τουρκικών απειλών ο ΟΗΕ :
* Ασφυκτικά περιθώρια με… κομψό τρόπο θέτει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ. -
* Αν και σημειώνει πως η Λευκωσία δεν επιθυμεί χρονοδιαγράμματα, ζητά οδικό χάρτη για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων πριν από την 1η Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ.
 * Αναγνωρίζει δηλαδή στην ουσία ο κ. Μπαν Κι Μουν ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να αντιδρά στην κυπριακή προεδρία και επομένως, μετά την 1η Ιουλίου, η απειλή περί «παγώματος» στις σχέσεις Άγκυρας και ΕΕ θα επηρεάσει και την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό.
 * Στην επιστολή του, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θέτει ξεκάθαρα χρονοδιάγραμμα λήξης της τρέχουσας διαδικασίας την 1η Ιουλίου, αποδεικνύοντας ότι εξαρτά την διαμεσολάβησή του από τις διαθέσεις της Τουρκίας.
 * Η επιστολή δημοσιεύθηκε χθες στις κυπριακές εφημερίδες «Σημερινή» και «Αλήθεια» και είναι η ακόλουθη:
 * «Αναφέρομαι στην τελευταία μας συνάντηση για το κυπριακό πρόβλημα που έγινε στο Green Tree της Νέας Υόρκης στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2011. Συζητήσαμε την αναγκαιότητα να κάνουμε τις τρέχουσες συνομιλίες - ειδικά για το περιουσιακό, το εδαφικό και την ιθαγένεια - πιο συγκεκριμένες και συμφωνήσαμε σε απτές προσεγγίσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Συμφωνήσαμε, επίσης, σε προσπάθειες για το πέρασμα στο τέλος (endgame) των συνομιλιών και για μια πολυμερή διάσκεψη. Έχω εκτιμήσει τη διαβεβαίωσή σας καθώς και του κ. Έρογλου, ότι πιστεύετε πως μπορείτε να οριστικοποιήσετε μια συμφωνία.
 * Στον χρόνο που μεσολάβησε από εκείνη τη συνάντηση, πληροφορούμαι από τον Ειδικό μου Σύμβουλο για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ότι τόσο η ε/κ όσο και η τ/κ πλευρά έχουν ολοκληρώσει περιγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν τις αντίστοιχες απόψεις σας για τη διευθέτηση. Καλωσορίζω αυτή τη σημαντική προσπάθεια. Η γεφύρωση των εναπομενουσών διαφορών οι οποίες εντοπίζονται μέσα από αυτά τα περιγράμματα θα αποτελούσε ένα σημαντικό βήμα προς την επιτυχή ολοκλήρωση των συνομιλιών.
 * Ενώ κατανοώ ότι δεν επιθυμείτε χρονοδιαγράμματα, ανησυχώ ότι οι δυνατότητες για επιτυχή ολοκλήρωση των συνομιλιών θα περιοριστούν από τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ την 1η Ιουλίου 2012. Η δική μας αντίληψη είναι ότι αυτή τη στιγμή εισερχόμαστε στο τελικό στάδιο της διαδικασίας στο οποίο πρέπει να έχουμε την έγκαιρη υποβολή των στοιχείων για το περιουσιακό και την ιθαγένεια, τη διεξαγωγή ουσιαστικών συζητήσεων στην επερχόμενη συνάντηση στο Green Tree στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2012, την τελική συζήτηση χαρτών και αριθμών και μια πολυμερή διάσκεψη. Και οι δύο πλευρές πρέπει να υποβάλουν σχετικά στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την επίτευξη συγκλίσεων στα θεμελιώδη θέματα και να αρχίσουν αυτή την ανταλλαγή πριν από τη συνάντηση στο Green Tree.
 * Παρόλα αυτά, οι συνομιλίες βρίσκονται σε στασιμότητα επί διαφόρων θεμάτων, περιλαμβανομένης της ίδιας της διαδικασίας εφαρμογής της τελικής φάσης, αφού η μία πλευρά δεν συμμετέχει σε πολυμερή διάσκεψη μέχρι να επιλυθούν οι εσωτερικές πτυχές του κυπριακού προβλήματος, ενώ η άλλη δεν υποβάλλει σημαντικά στοιχεία, περιλαμβανομένου του περιουσιακού, μέχρι να ανακοινωθεί πολυμερής διάσκεψη.
 * Καθώς προχωρούμε σε αυτό το τελικό στάδιο, έχω την πεποίθηση ότι θα μπορέσετε να σπάσετε το αδιέξοδο ώστε να εκπληρωθεί ο στόχος, ο οποίος καταγράφεται στη δήλωσή μου ημερομηνίας 1 Νοεμβρίου 2011, ότι οι θεμελιώδεις εσωτερικές πτυχές του κυπριακού προβλήματος θα επιλύονταν μέχρι να συναντηθούμε ξανά στο Green Tree αργότερα αυτό το μήνα, επιτρέποντας έτσι τη διεξαγωγή της πολυμερούς διάσκεψης

*** Μουσεία σε ελεύθερη πτώση :
* Την ώρα που πυκνό σκοτάδι καλύπτει την κλοπή σημαντικών έργων από την Εθνική Πινακοθήκη και τα μουσεία μας παραμένουν κλειστά τα σαββατοκύριακα, πληροφορούμεθα ότι κάτι δεν πάει καλά και με τα δύο μεγαλύτερα μουσεία της χώρας. http://www.elzoni.gr/  .-
* Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας για τον Σεπτέμβριο του 2011, αν και στο σύνολο παρουσιάστηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 6,5%, τα μουσεία της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό παρουσιάζουν καθίζηση κατά 5,7% και 15,6% αντίστοιχα.
 * Παράλληλα, παρά την αύξηση των επισκεπτών, οι εισπράξεις των μουσείων μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 1,3%, ενώ στο εννεάμηνο του 2011 υπήρξε μείωση της τάξης του 2,3% σε επισκέπτες και 3,8% σε εισπράξεις.
 * Αντίθετα, τον Σεπτέμβριο του 2011, στους αρχαιολογικούς χώρους παρατηρήθηκε αύξηση επισκεπτών κατά 21,3% και των εισπράξεων κατά 2,6%, ενώ στο εννεάμηνο οι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 16,8% και οι εισπράξεις κατά 7,9%.
 * Μέχρι στιγμής ουδείς εμφανίζεται πρόθυμος να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους εμφανίζεται πτώση επισκεψιμότητας στα δύο σημαντικότερα μουσεία της χώρας, όπως ουδείς έχει αισθανθεί την ανάγκη να παραιτηθεί ή να απολογηθεί για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη, που αποτελεί πραγματικό σκάνδαλο.


*** Φ. Κουβέλης: Όχι σε παρεμβάσεις για την συλλογική σύμβαση εργασίας

~ Σε διάλυση της μισθωτής εργασίας και σε περαιτέρω αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων θα οδηγήσει η κατάργηση ρυθμίσεων της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη. -
~ Υποστήριξε επίσης ότι «ένα τέτοιο μέτρο, πέρα από τις βαρύτατες συνέπειες για τους εργαζόμενους, δεν υπηρετεί ούτε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων ούτε τη λειτουργία της οικονομίας».
~  «Η Εθνική Συλλογική Σύμβαση εργασίας, έκφραση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, δεν υπόκειται ούτε σε εντολές της τρόικας ούτε σε νομοθετικές επεμβάσεις», καταλήγει σε δήλωσή του ο κ. Κουβέλης, ενώ η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «πρόκληση για την κοινωνία» τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, «την ώρα που το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας μειώνεται απελπιστικά».
 ~ Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, οι συνεχόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αποδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα και τις ανεπάρκειες της διοικητικής ικανότητας του κράτους και των ΔΕΚΟ.
 ~ «Οι ευρισκόμενοι σε θέση ευθύνης τόσο στη ΔΕΗ όσο και στο αρμόδιο υπουργείο είναι εκτεθειμένοι για αυτές τις απαράδεκτες επιλογές», καταλήγει η ανακοίνωση.


*** Ήξεις αφήξεις για το Δίκαιο των νέων ομολόγων και για την πορεία του PSI :

~ Στο σκοτάδι παραμένει η πορεία του PSI με τους αρμοδίους να απαντούν με υπεκφυγές, κυρίως όσον αφορά στο Δίκαιο στο οποίο θα υπαχθούν τα νέα ομόλογα που θα προκύψουν από την ανταλλαγή.
~ Μιλώντας στον Real Fm, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης περιορίστηκε να πει πως οι διαπραγματεύσεις προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και σε ευχολόγιο για την έκβαση.
 ~ Όπως είπε, «ζητούμενο είναι να έχουμε μια καλή συμφωνία, η οποία θα διατηρήσει το χαρακτήρα που επιδιώχθηκε από τους ηγέτες της Ευρώπης, δηλαδή να είναι μια εθελοντική συμφωνία στην οποία θα συμμετάσχει ο ιδιωτικός τομέας και θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που αν θέλετε είναι και το πιο σημαντικό».
 ~ Όσον αφορά στο ζήτημα του δικαίου, επανέλαβε ότι παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξαρτάται από το ύψος του επιτοκίου.
~ Τέλος, υποστήριξε πως μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τους όρους της ανταλλαγής.-

** www.agioritikovima.gr = Αγιορείτικο Βήμα .-
**  http://www.elzoni.gr/   = Ελεύθερη Ζώνη .-

*** Ο Πλάτωνας -στο γέρμα της ζωής του-
αναθεώρησε πολλές προγενέστερες θέσεις του (Πολιτεία) και διαπίστωσε ότι τα αίτια της κοινωνικής στασιμότητας, οφείλονταν στην ανεργία, στην υποαπασχόληση και στο δημογραφικό πρόβλημα.-
- Τη λύση των κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων, την έβλεπε στον ρόλο που μπορεί να παίξει η μεσαία τάξη και μια πολιτεία με μετριοπαθές δημοκρατικό πολίτευμα.
- Η κυρίαρχη θέση σε αυτό θα ανήκε στους μικροϊδιοκτήτες, στους οποίους όμως η κοινωνία θα έβαζε φραγμούς, ώστε να μη γίνουν πλούσιοι.
- Αυτός ο περιορισμός, θα εμπόδιζε τον εκφυλισμό της παραπάνω τάξης σε ολιγαρχία, μαζί και τον κίνδυνο της ..."ακραίας" δημοκρατίας.
- Αυτά, αιώνες πρίν... Τώρα ;;;

*** EUROPE 2020 IS FOURTH REICH'S STRATEGY FOR ECONOMIC RENEWAL‏


- Maros Sefcovic points out Europe 2020 is Fourth Reich's agreed strategy for economic renewal. It sets out a clear direction for an EU which is smarter, greener and fairer. More competitive. An EU that delivers lasting jobs and prosperity to its citizens.
 - Jean Monnet, founding father of Fourth Reich, says in a letter to a friend on April 13, 1952: Europe's nations should be guided towards the super-state without their people understanding what is happening. This can be accomplished by successive steps, each disguised as having an economic purpose, but which will eventually and irreversibly lead to federation.
 - Sefcovic notes Europe 2020 balances the urgent need to restore stability with a long-term framework for reform. And national and European levels must work together to achieve this. In a political agenda dominated by immediate urgencies, we cannot neglect investing in the future. In other words, we must put out the fire and lay the foundations of our new house at the same time.
 - Romano Prodi points out Europe has always become stronger through crises. But the next Europe will look different. There will be some states that will collaborate ever more intensely. And there will be states that, step by step, will claim more exceptions for themselves and will be looking for something like a Europe a la carte, a multiple speed Europe. The core of Europe will take more and more decisions together, while the others will be more and more on the rim of it.
 - The Commission Work Programme 2012 is a programme designed to do just that. A programme of ambition and new initiatives, but also a programme of consolidation and continuity. And its multiannual nature allows all stakeholders, not least national parliaments, to plan ahead. Basil Venitis, venitis@gmail.com, points out Eurokleptocrats want to transform the confederation of EU to the federation of USE (United States of Europe), enslaving all Europeans to Brussels and spreading the cancer of socialism.
 - Greece has become a kangaroo valley, violating basic human rights and Article 2 of the Lisbon Treaty, but nobody gives a damn. We cannot understand why the European Commission tolerates political persecution and freakish Kangaroo Justice within the borders of the European Union and cannot refer the Greek government to the Court of Justice of the European Union. We cannot understand why the European Commission cannot protect Greeks from appalling violations of Article 2 of the Lisbon Treaty by the Greek government. If the European Union cannot protect Greeks from the repressive Greek government, who will? http://venitism.blogspot.com
 - Growth is at the heart of the work programme for 2012. Sefcovic muses Fourth Reich cannot wave a magic wand to bring back growth. But Fourth Reich can ensure that when growth returns, we are ready to direct it in the most productive and sustainable direction.
 - Sefcovic asserts the key to unlock growth is competitiveness. And competitiveness is based on strong framework conditions that help business to thrive. This means modernising the single market, reducing bureaucracy, facilitating access to capital or providing support for research and innovation.
 - Venitis points out Europeans consider the European Union null and void confederation, because they did not vote for any constitutional treaty! Eurokleptocrats pulled off the biggest powergrab in history by imposing a camouflaged constitution, bypassing all nonos. The Nazi dream for Europe was finally fullfilled - ein Volk, ein Reich, ein Fuehrer - one people, one empire, one leader.
 - Sefcovic says the Single Market is Fourth Reich's motor of growth. But to run smoothly and at full speed, it must be fuelled and maintained. With the 12 proposals set out in the Single Market Act, the Commission launched the first phase of an ambitious process to bring the Single Market into the 21st century. Early adoption of these measures would show an EU determined to do everything possible to boost growth and create jobs.
 - This is a clear priority and therefore the Commission will push the single market agenda further. New opportunities are waiting to be explored and exploited – not least in the digital Single Market. By 2015, 50% of Europeans should be buying online, and a third of SMEs should be doing business online. Fourth Reich expects to halve the number of Europeans who have never used the internet, and the difference between roaming and national tariffs should be close to zero.
 -Take the example of the on-line music business, which holds great retail potential. The Commission proposes new rules for cross-border licensing to expand the markets for entrepreneurs and artists.
 - Venitis laments the Lisbon Treaty is Eurokleptocracy's Pyrrhic victory. It created a confederation, Fourth Reich, without a popular foundation. EU lacks legitimacy among Europeans. Eurokleptocrats created a situation where the citizens of slave States live their lives with a resigned feeling that the EU project is not their own.
 -The Commission will also propose a common framework for electronic identification and signatures. This can boost electronic transactions across Fourth Reich and encourage both consumers and businesses to make the most of opportunities.
 - The Greek government uses charge stacking to persecute dissident bloggers. Charge stacking is the ability to charge a large number of overlapping crimes for a single course of conduct. Combining crimes enables prosecutors to get convictions in cases where there is no misconduct at all. By stacking enough charges, including treason, Greek prosecutors jack up the threat value of a trial against a dissident blogger, even if the government's case is very weak. Charge stacking is terror. The Greek government cannot terrorize the Greek people. http://venitism.blogspot.com
 - Sefcovic points out efficient modern infrastructures are the lifeblood of a thriving Single Market. With the Connecting Europe facility, the Commission has proposed a way to support key investment in energy, transport and broadband. To assist public and private actors in creating tomorrow's networks - today. It is proposed to fix the facility at €50 billion, with an expected 20-fold multiplier effect – in other words, €1,000 billion injected into the economy.
 - Sefcovic says the Commission will also propose measures to tackle fragmentation in the European Research Area. This will help realise the fifth freedom, namely the free circulation of knowledge. The Commission wants to see researchers spend more time in labs, and less time on paperwork.
 - In 2012, Fourth Reich will also aim to complete the ambitious overhaul of financial regulation and supervision, which the Commission has undertaken in recent years. This will provide all stakeholders with a stable and transparent environment for healthy, growth-stimulating investment.
 - When we let down young people, we lose the future. The high youth unemployment that we witness today is one of our most pressing and serious challenges. 7.5 million young people across Europe are EENTs - not in employment, education, nor training.
 - Many of the levers of social and employment policy are national, regional or local. But the Commission will propose complementary action at European level based on the flagships for skills and social inclusion. The Commission will assist job-seekers in exploring opportunities by enhancing the information systems to better match skills and job openings across borders – with the creation of a Youth on the Move card.
 - Persecuting dissident bloggers, the Greek government violates Article 2 of the Lisbon Treaty, which states the European Union is founded on the values of respect for human dignity, freedom, democracy, equality, the rule of law, and respect for human rights. These values are common to the Member States in a society in which pluralism, nondiscrimination, tolerance, and justice prevail.-

* * Stamatios THE news ...γεννήθηκα 20-9-2010 : http://youtu.be/nAoMuuPHIEw  ,




** Αινιγματική σιωπή από το Γ. Καρατζαφέρη
~  * Πιο κοντά στην αποχώρηση από την κυβέρνηση ο ΛΑ.Ο.Σ. - Ευθύνες στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

** Κύριε! Το όνομα σου είναι Αγάπη; μη με αποδοκιμάσεις για τίς αμαρτίες μου.-
~  Το όνομα σου είναι Δύναμη; ενίσχυσε με για να μην πέφτω στο κακό. -
~ Το Ονομα σου είναι Ειρήνη; πράϋνε την ταραγμένη μου ψυχή.
-  ...Το όνομά σου είναι Έλεος …μην πάψεις να με συγχωρείς !!
Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης


** H  "ΑΝΑΠΗΡΙΑ " ΤΩΝ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΕΩΝ :
 * Οι συνέπειες τις πράξης του, είναι καταστροφικές για το παιδί-θύμα. Το παιδί που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση, ως επί το πλείστον, δεν συνέρχεται ποτέ. Βιώνει την κακοποίηση του ξανά και ξανά. Πονά και νοιώθει την κακοποίηση κανονικά σαν να συμβαίνει επαναληπτικά. Ζει μόνιμα με τον φόβο της κακοποίησης, της επανάληψης της κακοποίησης του. Δεν κοιμάται τα βράδια, υποφέρει από εφιάλτες. Κλείνεται στον εαυτό του, απομονώνεται και βιώνει μια ισόβια μοναξιά. Το παιδί που κακοποιείται, την ώρα της κακοποίησης λιποθυμά. Χάνει τις αισθήσεις του. Εκείνη την ώρα, το παιδί εύχεται να πεθάνει και «πεθαίνει». Αυτό που του συνέβη τότε, του συμβαίνει και του ξανασυμβαίνει σε όλη του την ζωή. Το κακοποιημένο παιδί, «πεθαίνει» και ξανά-«πεθαίνει» σε όλη του τη ζωή, σε κάθε ανάμνηση του φρικτού μαρτυρίου που πέρασε, αν τελικά καταφέρει να επιβιώσει.- 
* Η αναπηρία αφορά λειτουργικούς περιορισμούς που δυσχεραίνουν την πλήρη συμμετοχή του ατόμου στην καθημερινή ζωή. Οι λειτουργικοί αυτοί περιορισμοί μπορεί να είναι σωματικοί, διανοητικοί ή συσχετισμένοι με κάποιο πρόβλημα υγείας.
* Ένα άτομο θεωρείται “ανάπηρο” όταν έχει κάποια σωματική, αισθητηριακή, ή νοητική βλάβη η οποία έχει μακροχρόνια και σημαντική επίπτωση στην ικανότητα του να διεκπεραιώνει καθημερινές δραστηριότητες.
* Έγκλημα, είναι κάθε πράξη που ο νόμος προβλέπει και τιμωρεί με ποινή, ή και Έγκλημα, είναι η ανθρώπινη εκείνη συμπεριφορά που προσβάλλει έννομα αγαθά του ατόμου ή της κοινωνικής ολότητας, κατά τρόπο γενικά επικίνδυνο και ιδιαίτερα αξιόμεμπτο, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποτελεί αφόρητο παράδειγμα αντικοινωνικής συμπεριφοράς, καταλογιστής σε ενοχή του δράστη και αξιόποινης με απόφαση των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας.
 * Οι σεξουαλικές παρεκκλίσεις είναι ανεκτές από την κοινωνία μας, εφόσον εκφράζονται με την συναίνεση του συμμετέχοντα. Σε περίπτωση μη συναίνεσης του συμμετέχοντα, εμφανίζεται ο ρόλος του επίσημου κράτους μέσω της νομοθεσίας και καθορίζει συγκεκριμένα όρια και ποινές. Ως γενικός κανόνας, οι εθνικές νομοθεσίες παρεμβαίνουν σε σεξουαλικές παρεκκλίσεις που έχουν επίπτωση σε παιδιά ή εφήβους (παιδοφιλία), στην ηδονοβλεψία ή την επιδειξιμανία, στην ζωοφιλία, στην νεκροφιλία, την σεξουαλική παρενόχληση, την επίθεση ή/και την κακοποίηση σεξουαλικού χαρακτήρα. Η ηδονοβλεψία και η επιδειξιμανία αποτελούν αδίκημα όταν δεν έχει συμφωνηθεί η συγκατάθεση του ατόμου που παρακολουθείται ή παρακολουθεί αντίστοιχα. Το ίδιο συμβαίνει στο σαδομαζοχισμό όταν δεν υπάρχει αμοιβαία συγκατάθεση, οπότε και θεωρείται επιθετική πράξη. Όπως παρατηρούμε οι σεξουαλικές παρεκκλίσεις που τιμωρούνται χαρακτηρίζονται από χρήση βίας (στην οποία συμπεριλαμβάνεται και κάθε μορφή παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης) ή σεξουαλική συμπεριφορά που δεν έχει την συγκατάθεση του άλλου.
 ~* Ο παιδόφιλος δεν λειτουργεί σε μια στιγμή «αδυναμίας».
* Τίθεται το ερώτημα, αν οι πράξεις του παιδόφιλου είναι καταλογιστές. Αν δηλαδή, ο παιδόφιλος είναι ασθενής και δεν μπορεί να ελέγξει τις ορμές του, οπότε απαλλάσσεται και από τον χαρακτηρισμό του εγκληματία. Ο παιδόφιλος, αυτό που κάνει είναι η κακοποίηση του ανήλικου με σκοπό την ευχαρίστησή του. Ασφαλώς το κάνει, χωρίς την συναίνεση του ανηλίκου, ακόμη και αν το παιδί πεισθεί να συμμετάσχει, αυτό δεν θεωρείται συναίνεση. Ο παιδόφιλος δεν λειτουργεί σε μια στιγμή «αδυναμίας». Ο παιδόφιλος, παρατηρεί το θύμα του, το εξετάζει, το μελετά, σχεδιάζει και οργανώνει την πράξη του και τελικά καιροφυλακτεί για την κατάλληλη στιγμή που θα επιτεθεί στο θύμα του. Καμία πράξη που γίνεται με τέτοια προμελέτη δεν είναι πράξη σε στιγμή «αδυναμίας».
 * Οι συνέπειες τις πράξης του, είναι καταστροφικές για το παιδί-θύμα. Το παιδί που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση, ως επί το πλείστον, δεν συνέρχεται ποτέ. Βιώνει την κακοποίηση του ξανά και ξανά. Πονά και νοιώθει την κακοποίηση κανονικά σαν να συμβαίνει επαναληπτικά. Ζει μόνιμα με τον φόβο της κακοποίησης, της επανάληψης της κακοποίησης του. Δεν κοιμάται τα βράδια, υποφέρει από εφιάλτες. Κλείνεται στον εαυτό του, απομονώνεται και βιώνει μια ισόβια μοναξιά. Το παιδί που κακοποιείται, την ώρα της κακοποίησης λιποθυμά. Χάνει τις αισθήσεις του. Εκείνη την ώρα, το παιδί εύχεται να πεθάνει και «πεθαίνει». Αυτό που του συνέβη τότε, του συμβαίνει και του ξανασυμβαίνει σε όλη του την ζωή. Το κακοποιημένο παιδί, «πεθαίνει» και ξανά-«πεθαίνει» σε όλη του τη ζωή, σε κάθε ανάμνηση του φρικτού μαρτυρίου που πέρασε, αν τελικά καταφέρει να επιβιώσει.
 * Από το λύσουμε τις διαφορές μας, τις ιατρικές και τις νομικές, αν ο παιδόφιλος είναι ασθενής ή εγκληματίας του πιο ειδεχθούς εγκλήματος μέχρι και να τον χαρακτηρίσουμε Ανάπηρο, παρέχοντας του προνόμια για ίσα δικαιώματα στη ζωή του, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Το έγκλημα του παιδόφιλου, είναι το ειδεχθέστερο, επειδή τελείται χωρίς την συναίνεση του θύματος και επειδή το θύμα δεν έχει καμία δυνατότητα να αντιδράσει ούτε καν να αξιολογήσει την πράξη του θύτη του.
 * Ποιος όμως, είχε την ιδέα να αποδώσει στον παιδόφιλο ποσοστό αναπηρίας 20 έως 35%; Δεν ξέρω αν θα πάει κάποιος παιδόφιλος στην Επιτροπή του ΙΚΑ και θα πει «είμαι παιδόφιλος, παρακαλώ δώστε μου μια κάρτα να έχω μειωμένο εισιτήριο στα λεωφορεία ή όπου αλλού», αλλά θεωρώ ότι κανείς από αυτούς τους ψιλικατζήδες παιδόφιλους δεν θα είχε την δυνατότητα να περάσει στην υπουργική απόφαση τέτοια ρύθμιση.
* Σε μια εποχή, όπου τα πάντα διυλίζονται με σκοπό να μειωθούν οι παροχές, σε μια εποχή που τα ανθυγιεινά και βαρέα επαγγέλματα αποχαρακτηρίζονται για να μειωθούν οι συντάξεις και ως προς τον χρόνο διεκδίκησής τους και ως προς το μέγεθος της σύνταξης, μου φαίνεται τελείως απίθανο να μπήκε κατά λάθος τέτοια ρύθμιση.
 * Κάποιοι, κορεσμένοι από την τρυφηλότητα και τις ηδονές, που επιδίδονται σε ακραίες παραφιλικές συμπεριφορές, «συνέλαβαν» την ιδέα της απαλλαγής τους από τον καταλογισμό των αξιόποινων πράξεων τους. Άνθρωποι ισχυροί, πωρωμένοι και ανάλγητοι, όταν πάρουν την ταυτότητα του ανάπηρου, του παιδόφιλου με αναπηρία 25%, θα κατακτήσουν το ακαταλόγιστο των αδικοπραξιών τους στην επόμενη δίκη. Αυτοί οι ισχυροί θα επιδιώξουν να συνηθίσουμε τις πράξεις τους. Θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν τον πολιτισμό μας και να δεχθούμε τα νέα ήθη της απαλλασσόμενης παιδοφιλίας.
 * Επειδή η συνήθεια, το έθος, η συνισταμένη έκφραση των ισχυρών που την επιβάλλουν κατά όποιο τρόπο, στο σύνολο της κοινωνίας με την επανάληψη των ίδιων πρακτικών, όταν αυτές δεν βασίζονται σε διαχρονικές αξίες και ανθρωπιστικές αρχές, δημιουργούν το νέο ήθος, παράγοντας μια νέα «ηθική».  --    http://www.hamomilaki.gr/

** Η άλλη Μεσσηνία, οδηγός εξόδου από την κρίση
~ Κατά τύχη είχε πέσει στα χέρια μου πριν μήνες μια σειρά από κάρτες προώθησης που προκάλεσαν την ευχάριστη έκπληξή μου. Αναφέρονταν στο ελαιόλαδο «Λάδι Βιώσας», και το ευφάνταστο λογότυπο δεν ήταν η μοναδική ανατροπή τους. Αντί για μαιάνδρους, κότινους και ελιές Kαλαμών σε πρώτο πλάνο, έργα διάσημων φωτογράφων είχαν χρησιμοποιηθεί στο concept. Τα στοιχεία του προϊόντος ήταν τυπωμένα στη μέθοδο Μπράιγ. Τα μπουκάλια του ελαιολάδου ήταν από μόνα τους έργα τέχνης και η γραφιστική άποψη της ετικέτας πέρα από κάθε πεπατημένη. Η έκπληξη και η περιέργεια αμβλύνθηκαν, όταν συνειδητοποίησα πως το συγκεκριμένο λάδι παράγεται στο Κεφαλόβρυσο Μεσσηνίας. Από την οικογένεια Νικολαΐδη, με επικεφαλής τον 30χρονο Βασίλη.
 ~* Ο Βασίλης Νικολαΐδης αποφάσισε να ξαναδώσει ζωή στους οικογενειακούς ελαιώνες στο Κεφαλόβρυσο ή Χαλβάτσου, μέχρι πριν από λίγα χρόνια εγκαταλελειμμένους. Την τελευταία διετία τυποποιεί και προωθεί το ελαιόλαδο «Λάδι Βιώσας», περιορισμένης παραγωγής (έως 2 τόνους), από δέντρα που δεν έχουν δεχθεί φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Οικογενειακώς μαζεύουν τις ελιές, οι ίδιοι επιμελούνται το τελικό προϊόν, οι ίδιοι έχουν αναλάβει το marketing και το εμπόριό του, χωρίς μεσάζοντες. Ήδη έχουν καταφέρει να το διαθέτουν στην Ολλανδία με επιτυχία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το άνοιγμα στις ΗΠΑ. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή…
* «Το ζητούμενο αρχικά ήταν ό,τι καλλιτεχνική διάθεση έχουμε και ό,τι καλλιτεχνική γνώση, να την εκφράσουμε, κάπου να εφαρμοστεί», λέει ο Βασίλης Νικολαΐδης, μηχανολόγος υπολογιστών. «Αφού είμαστε στην Καλαμάτα και το προϊόν που παράγουμε είναι το ποιοτικό ελαιόλαδο, αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε αυτό, εκεί να διοχετεύσουμε τη δημιουργική μας διάθεση. Παρατηρώντας την τοπική αγορά, είδαμε ότι όσον αφορά στο ελαιόλαδο η αισθητική προσέγγιση ήταν ελλιπής. Ερευνώντας την παγκόσμια αγορά, διαπιστώσαμε ότι στο εξωτερικό ο πελάτης δίνει παραπάνω σημασία στην τυποποίηση. Είχαμε τις γνώσεις και αποφασίσαμε να φτιάξουμε κάτι που, παράλληλα με την άριστη ποιότητα, να στέκει και καλλιτεχνικά».
* Οι γονείς του, Σταυρούλα και Γιάννης, ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα του. «Συνταξιούχοι πλέον, ο πατέρας μου ηλεκτρολόγος ήταν και η μητέρα μου έκανε εποχιακές δουλειές. Αλλά είχαν το μεράκι της τέχνης και ειδικά τώρα που είναι αρκετά μεγάλοι, τους ανανέωσε ότι αποφάσισα να ασχοληθώ με το ελαιόλαδο του τόπου μας, δίνοντάς του νέα πνοή».
* Πέρασαν μήνες αναζητώντας το κατάλληλο μπουκάλι, τυποποιητήριο που να τους ικανοποιεί, δουλεύοντας τις λεπτομέρειες. Και πριν από δύο χρόνια, είχαν την πρώτη ολοκληρωμένη παραγωγή, όχι χωρίς δυσκολίες.
* «Οι δυσκολίες που συναντήσαμε ήταν κυρίως γραφειοκρατικές», σημειώνει ο Βασίλης Νικολαΐδης. «Δεν υπήρχε από πουθενά κάποια σαφής ενημέρωση για το πώς μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της τυποποίησης. Μας έστελναν από τη Νομαρχία στην Εφορία και πάλι πίσω. Περάσαμε πολλούς μήνες, πάρα πολλές ώρες στη Νομαρχία, για να καταλήξουμε πώς μπορείς να τυποποιήσεις λάδι, πώς μπορείς να κατοχυρώσεις το όνομά σου. Δεν υπήρχε καμία διευκόλυνση ως προς αυτό. Όπως, επίσης, απευθυνθήκαμε σε διάφορους τουριστικούς και ξενοδοχειακούς προορισμούς που έχει η Μεσσηνία, αλλά και στο αεροδρόμιο, για να βάλουμε το λάδι και δε βρήκαμε θετική ανταπόκριση. Παρότι προμοτάρουν ότι θέλουν να δείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Μεσσηνίας και των τοπικών παραγωγών, δεν το εκλάβαμε ότι ισχύει».
~* Το όνομα «Λάδι Βιώσας» πώς προέκυψε;
* «Πριν από δύο χρόνια μαζευτήκαμε και υπήρχε μια εντατική αναζήτηση ονόματος, μέσα και από διάφορα διαβάσματά μας. Είναι προφανής ο συνειρμός με το “Λάθε βιώσας” του Επίκουρου. Αντιπροσωπεύει αρκετά και τον τρόπο ζωής μας. Σίγουρα περιγράφει ένα μη εμπορικό τρόπο παραγωγής και προώθησης ενός προϊόντος. Το κέρδος δεν είναι αυτοσκοπός της κίνησής μας».
* Σήμερα, παράγουν τρεις τύπους προϊόντων υπό την ετικέτα τους. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε μπουκάλι των 700 ml, και δύο ελαιόλαδα με γεύσεις πορτοκάλι και λεμόνι αντίστοιχα, σε συσκευασίες των 250 ml. Επίσης, καλαίσθητη κασετίνα δώρου.
* «Στα αρωματικά ελαιόλαδα γίνεται η ζύμωση των πορτοκαλιών και των λεμονιών αντίστοιχα μέσα στην ελιά. Όταν γίνεται η έκθλιψη της ελιάς, βάζουμε και τα πορτοκάλια ή λεμόνια μέσα και έτσι αποκτά το λάδι φυσικό άρωμα. Δεν προσθέτουμε κάποιο τεχνητό μέσο ή αιθέριο έλαιο. Η εξαγωγή του λαδιού γίνεται ψυχρά, κάτω από τους 27 βαθμούς και με βιολογικές διαδικασίες. Η οξύτητά του είναι 0,2, από ελαιόδεντρα που δεν ποτίζονται και δε λιπαρίζονται. Το μόνο που κάνουμε είναι χλωρή λίπανση, δηλαδή μια φορά το χρόνο που κόβουμε τα χορτάρια από το κτήμα τα απλώνουμε γύρω από τις ελιές. Άλλοτε, σπέρνουμε αρακά και κουκιά που τραβάνε το άζωτο και το διοχετεύουν στα δέντρα μέσω των ριζών. Εν γνώσει ότι θα έχουμε χαμηλότερη απόδοση».
* «Στο μπουκάλι δεν ακολουθήσαμε μια παραδοσιακή ή φολκλόρ γραμμή», συνεχίζει ο Βασίλης Νικολαΐδης.
* Αυτό πολλοί στην Ελλάδα θα το θεωρούσαν ίσως και μειονέκτημα. Εσείς το αναδείξατε σε πλεονέκτημα, του λέω.
* «Αποφασίσαμε να το αποστασιοποιήσουμε από όλη αυτή την κουλτούρα του φολκλόρ. Εστιάσαμε στην καλή ποιότητα του λαδιού. Βασίζουμε την παραγωγή στην απλότητα και από αυτή την άποψη η ποιότητα αποτυπώνεται και στην επιλογή της συσκευασίας».
* Μάλιστα, στα φετινά μπουκάλια έχει χρησιμοποιηθεί, με την αισθητική σύμπραξη του Τάκη και της Σόνιας Κατσουλίδη, γραμματοσειρά του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου, ενώ είναι αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον Τάκη Κατσουλίδη.
* Ως προς την προώθηση, «προσπαθούμε οι ίδιοι να επικοινωνούμε με τους επιχειρηματίες, θέλουμε να έχουμε επαφή με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού που θα πουλήσει το λάδι μας, θέλουμε να μας αρέσει η επικοινωνία μαζί του», λέει ο νέος επιχειρηματίας. «Δε χρησιμοποιούμε μεσάζοντες. Αυτό δυσκολεύει τα πράγματα, αλλά συνεχίζουμε. Σαφώς υπάρχουν κλίκες, παίζονται συμφέροντα, αλλά δε θέλουμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία».
~* Στην Ολλανδία το «Λάδι Βιώσας» διατίθεται σε αρκετά καταστήματα.
* «Αυτό που λαμβάνουμε είναι ότι τους αρέσει πάρα πολύ και σαν ποιότητα γεύσης αλλά και σαν αισθητική. Απλά, η διατροφική κουλτούρα των Ολλανδών δεν είναι τόσο συνυφασμένη με το ελαιόλαδο. Καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες. Μέχρι στιγμής, όμως, πάμε καλά. Παράλληλα, έχουμε λάβει την απαραίτητη άδεια και αυτή την περίοδο έχουμε ανοιχτεί στις ΗΠΑ. - Έχουμε κάνει τον πρώτο δειγματισμό και περιμένουμε».
* Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη το «Λάδι Βιώσας» πωλείται σε διάφορα σημεία, με καλά αποτελέσματα.-
 «Γενικά, αποφεύγουμε τα πολυκαταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, προτιμούμε τα καταστήματα delicatessen ή το προτείνουμε ως εταιρικό δώρο». - * Από εδώ και πέρα, τι θα ήθελες να δεις να συμβαίνει στο «Λάδι Βιώσας»; τον ρωτάω.
* «Εύχομαι να επιτύχει όλη αυτή η προσπάθεια, μια προσπάθεια έξω από την πεπατημένη. Κυρίως για να δώσει έναυσμα και σε άλλους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με κάτι για το οποίο δεν έχουν απόλυτη γνώση ή πρότερη άμεση επαφή. Να τους δώσει το κίνητρο να πουν ότι μπορούν κι αυτοί να επιτύχουν σε κάτι που έχουν στο μυαλό τους. Να προσπαθήσουν. Νομίζω ότι θα είναι ένα καλό παράδειγμα και για άλλους. Συχνά λέμε: Εγώ αν είχα λεφτά, αν έκανα αυτό… αλλά μένουμε στη θεωρία. Ωραία, κάν’ το, όπως μπορείς! Ίσως αυτή η διαφορετικότητα στην προσέγγιση, να δώσει μια ιδιαιτερότητα και στο προϊόν σου».
* Γνωρίστε τα προϊόντα «Λάδι Βιώσας»: http://www.ladibiosas.com/ , τηλ. 6938 983283 , .- Γ.Ο.

*** Γαργαλιάνοι Ν.  Μεσσηνίας :
~* Αναλαμβάνουν δράση κατά της εγκληματικότητας οι πολίτες
 - Με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών, αναλαμβάνουν δράση κατά της εγκληματικότητας οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, αφού εδώ και καιρό στην περιοχή τους τα κρούσματα διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών είναι σχεδόν καθημερινά.
- Προχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης, με τη συμμετοχή αρκετών κατοίκων, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τους τρόπους αντιμετώπισης της έξαρσης της εγκληματικότητας που παρουσιάζεται στους Γαργαλιάνους και την ουσιαστική συμβολή - συνδρομή των ίδιων των πολιτών για να επέλθει ξανά στην περιοχή η κοινωνική γαλήνη και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας μεταξύ των κατοίκων.
 - Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας, οι πολίτες είναι φοβισμένοι και ανήσυχοι, ενώ δεν αισθάνονται ασφαλείς ούτε και μέσα στα σπίτια τους, τα οποία νυχθημερόν έχουν κλειδαμπαρωμένα.
- Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης εκφράστηκε και εκδηλώθηκε με τον πλέον μελανό τρόπο η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, ιδίως δε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ενώ σχεδόν όλοι οι παριστάμενοι είχαν να διηγηθούν κάποιο περιστατικό που έχει συμβεί είτε στους ίδιους είτε στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.
- Ιδιαίτερα έντονα τους προβληματίζει (και τους οργίζει) η μικρή αστυνομική δύναμη του Α.Τ. Γαργαλιάνων, που δεν επαρκεί για τη στοιχειώδη, έστω, αστυνόμευση της περιοχής, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών υπαλλήλων. Αυτό κάνει τους πολίτες, για έναν επιπλέον λόγο, να θέλουν να βοηθήσουν στη φύλαξη και προστασία της περιοχής τους.
- Στη συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης κατατέθηκαν αρκετές γνώμες, οι οποίες συνοψίστηκαν σε τέσσερις προτάσεις:
1) Να ανατεθεί η φύλαξη και προστασία των Γαργαλιάνων σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης (security)
2) Να διεκδικηθεί με παρεμβάσεις στους αρμοδίους η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό του Α.Τ. Γαργαλιάνων
3) Να οργανωθούν και συγκροτηθούν εθελοντικές ομάδες πολιτών και να ξεκινήσουν άμεσα περιπολίες τις βραδινές ώρες και
4) Να βρεθεί «φόρμουλα» για να γίνει άμεσα καταγραφή όλων των αλλοδαπών της περιοχής με δήλωση των στοιχείων τους και του τόπου διαμονής τους. Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα εξετάσει αυτές τις προτάσεις, καθώς και όποιες άλλες υπάρξουν, και προσεχώς θα γίνει και νέα συνέλευση, για να ενημερωθούν οι πολίτες και να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τις δράσεις που θα αναληφθούν.
- Πάντως, όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», οι πολίτες φέρονται αποφασισμένοι να συγκροτήσουν εθελοντικές ομάδες περιφρούρησης, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν περιπολίες, ενώ παράλληλα θα διεκδικήσουν την ενίσχυση του Α.Τ. Γαργαλιάνων με ανθρώπινο δυναμικό και θα προσπαθήσουν να προβούν σε καταγραφή των αλλοδαπών.- Η. Γ.

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  Τετάρτης 11-1-2011 :
Για το Κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο :
* Κέρκυρα-Δόξα Δράμας 2-0 .- ^ Τα γκόλ : 24΄Γκουστάβο ,28΄Τσίγκας .-^
* ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης  1-4 .- ^ Τα  γκόλ : 74΄ Φώτης Γεωργίου , 63΄ Σάββας Τσμπούρης , 66΄ και  90΄ Ράγιος , 79΄ Χούλι .- ^
* Ολυμπιακός Περταιώς - Θρασύβουλος 3-0  .- Τα γκόλ :10΄ και  55΄ Μάρκος Πάντελιτς , 21΄Ντέβιντ Φουστέρ ,
* Πανιώνιος - Παναθηναϊκός  0-0 κ.α , παράταση :0-0 ,πεναλτυ: 4-3 .- ^
Πέναλτυ έχασαν γιά Παναθηναϊκό : Γ. Καραγκούνης , Σεμπάστιαν Λέτο και Ματίας Ντίασμιρ, Για τον Πανιώνιο , έχασαν πεν. Ανδρέας Σάμαρης ,και Ανρί Σκέμπρι .- Επιτυχημένα πέναλτυ είχαν οι Κουϊνση , Ρούντολφ , Κατσουράνης από ΠΑΟ και Τσότσαλης , Γουνδουλάκης , Σιόβας και Όμο για τον Πανιώνιο που προκρίθηκε στους 8 του κυπέλλου .-
* αύριο 12/1/2012 : Ατρόμητος Αθηνών - Άρης Θεσσαλονίκης    ;
** Για την  Football League :
~  Αναγέννηση Γιαννιτσών - Αγροτικός Αστέρας 1-0 .- ^
** Στα προκριματικά του παγκοσμίου στο Χαντ-μπόλ : α΄αγώνας .
ΒΟΣΝΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ 31-29 .-
 Ο επαναλλειπτικός την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη.-
Για το Κύπελλο στην Κύπρο :
~ ΑΠΟΕΛ - Ακρίτας Χλώρακας  9-1 .- ^
~Χαλκάνορος - ΑΕΚ Λάρνακος 0-1 (0-0).- ^
Για το Βόλεϋ για το Τσαλεπ-κάπς :
~  ΟΣΦΠ - ΤΑΜΠΕΡΕ Φιλανδίας  3-0 σετ , 25-18 , 25-22, και 25-22 .- ^
Για την Α1 στο ελληνικό Μπάσκετ :
Άρης Θεσσαλονίκης  - Περιστέρι  71-61 .- ^
ΚΑΟΔ  Δράμας - ΑΓΟΡ Ρεθύμνου  67-79 .- ^
Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 71-81 .- ^
Πανιώνιος - Καβάλα  87-64 .- ^
Ίκαρος Καλλιθέας - Μαρούσι 82-70 .-^
Ολυμπιακός Πειραιώς - Ηλυσιακός 77-73 .- ^

 ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ : YGEIA GIA OLOUS!
** ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΛΑΞΗ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΑΡΩΝ ΣΕ «ΜΗΤΕΡΑ» ΚΑΙ « ΛΗΤΩ » :
* Τα δύο Μαιευτήρια θα παρέχουν δωρεάν τη συλλογή, επεξεργασία και φύλαξη βλαστικών κυττάρων ομφαλοπλακουντιακού αίματος για οικογενειακή ή δημόσια χρήση. –

** ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΈΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ :
~ Ευάλωτοι στην παιδική παχυσαρκία και στις χρόνιες παθήσεις είναι οι Έλληνες. Έρευνες δείχνουν ότι οι διατροφικές τους συνήθειες απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τη μεσογειακή διατροφή.- Η υπερκατανάλωση βιομηχανοποιημένων τροφίμων, η έλλειψη σωματικών δραστηριοτήτων και η καθιστική ζωή διογκώνουν το ήδη μεγάλο πρόβλημα της παχυσαρκίας, ενώ η έλλειψη ενημέρωσης συμβάλλει στην διαιώνισή του.
~ Σε έρευνα που εκπονήθηκε από το Κέντρο Μεσογειακής Δίαιτας-Διατροφής, οι καταγραφές που έγιναν σε 2.500 παιδιά σε Ελλάδα και Κύπρο μέσα στο χρονικό διάστημα 2000-2010 ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικές.
~ Μόνο ένα στα δέκα παιδιά τρώει όλα τα γεύματα της ημέρας με την οικογένειά του, ενώ 3 στα δέκα δεν τρώνε πρωινό. Το 80% των παιδιών τρέφεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα εκτός σπιτιού και το 50% δεν παίρνει κολατσιό από το σπίτι για το σχολείο.
~ Τα περισσότερα παιδιά, πάντως, ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τον όρο «μεσογειακή διατροφή» και τον συνδέουν με το ελαιόλαδο, ενώ το 60% θεωρεί πως τρέφεται σωστά.
~ Παρά τα απογοητευτικά στοιχεία, η έρευνα απέδειξε στο δεύτερο σκέλος της τα οφέλη που έχει η μεσογειακή διατροφή ακόμα και σε περιπτώσεις χρόνιων παθήσεων.
~ Τα υπέρβαρα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα και παρουσίαζαν ήδη προβλήματα υγείας ή ενδείξεις για παθήσεις όπως ο διαβήτης, τέθηκαν σε μια σωστή παρεμβατική πολιτική διατροφής και κατόρθωσαν, ως έφηβοι και ενήλικες, να μειώσουν τα επίπεδα βάρους τους και να εξισορροπήσουν τους μεταβολικούς τους δείκτες.
~ Τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής δεν περιορίζονται μόνο στην παιδική ηλικία. Χρόνιες παθήσεις όπως τα καρδιαγγειακά επεισόδια και ο καρκίνος, κυρίως του πεπτικού συστήματος, μπορούν να προληφθούν ή ακόμα και να εξασθενίσουν. Η Μεσογειακή Δίαιτα δρα προστατευτικά κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας, μειώνει τα καρδιαγγειακά επεισόδια κατά 9%, τους καρκίνους κατά 6%, την εμφάνιση των νόσων Parkinson και Alzheimer, καθώς και τη λιποδυστροφία στην αντιρετροϊκή θεραπεία του AIDS.
~ Τα αποτελέσματα αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της Επιστημονικής Εκδήλωσης με θέμα «Μεσογειακή Διατροφή: Από τη Θεωρία στην Πράξη». Έγκριτοι καθηγητές πανεπιστημίων υπό την διεύθυνση της κ. Ειρήνης Μαραζιώτη πήραν μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Δίαιτας-Διατροφής σχετικά με τα οφέλη της εφαρμογής της Μεσογειακής Διατροφής στην καθημερινή ζωή.-

** ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΑΓΚΕΛΛΑ ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ :
- Στην Ελλάδα και στο νοσοκομείο «Αττικόν», πραγματοποιήθηκε η πρώτη τοποθέτηση αντιμικροβιακού χαλκού.-
~ Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο πρόσφατο Επιστημονικό Συνέδριο Αντιμικροβιακών Παραγόντων και Χημειοθεραπείας στο Σικάγο των ΗΠΑ, έδειξε πως τα κάγκελα κρεβατιών που είναι κατασκευασμένα από χαλκό έχουν λιγότερους μολυσματικούς παράγοντες και μεγαλύτερη διάρκεια καθαριότητας από τα πλαστικά κάγκελα.
~ Η έρευνα έδειξε, πως τα πλαστικά κάγκελα μολύνθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά αφού καθαρίστηκαν, ενώ τα χάλκινα μείωσαν δραστικά την παρουσία των βακτηρίων, ως αποτέλεσμα της αντιμικροβιακής δράσης του χαλκού.
- Οι ερευνητές, ανέλυσαν τις ποσότητες μικροβίων σε κατειλημμένα κρεβάτια ασθενών στην εντατική πτέρυγα του Ιατρικού Πανεπιστήμιου της Νοτίου Καρολίνα.
- Τα μισά κρεβάτια ήταν όπως κατασκευάστηκαν, με πλαστικά κάγκελα, ενώ στα άλλα μισά τα κάγκελά τους επικαλύφθηκαν με χαλκό.
- Και οι δύο ομάδες εξετάστηκαν πριν καθαριστούν, μισή ώρα αφού καθαρίστηκαν και κάθε δυο ώρες από εκεί και ύστερα. Ο καθαρισμός μείωσε την βακτηριακή δράση και στις δύο ομάδες κάγκελων, αλλά μετά από έξι ώρες, η βακτηριακή δραστηριότητα στο πλαστικό, ήταν σχεδόν η ίδια που ήταν πριν καθαριστεί.
- Στα χάλκινα κάγκελα, το ποσοστό των βακτηρίων ήταν 90% λιγότερο από τα επίπεδα που παρουσιάστηκαν στο πλαστικά.
- «Αρχικά δείγματα έδειξαν πως, η αντιμικροβιακή δραστηριότητα στα χάλκινα κάγκελα, ήταν δέκα φορές λιγότερη από τα πλαστικά, ακόμα και πριν καθαριστούν.
- Αυτό είναι σίγουρα ένδειξη της αντιμικροβιακής δράσης του χαλκού», τόνισε ο Δρ Michael Schmidt, Καθηγητής και Αντιπρόεδρος της Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας του Memorial Sloan Kettering Cancer Center των ΗΠΑ, καθώς και ενεργός συμμέτοχος στην έρευνα αυτή.
- Προηγούμενες έρευνες έδειξαν πως, τα αντικείμενα σε κοντινή απόσταση από τους ασθενείς, όπως είναι τα κάγκελα των κρεβατιών και τα κουμπιά κλήσης νοσοκόμων, έχουν τα μεγαλύτερα επίπεδα σε χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο ανθεκτικού στην μεθυκιλίνη, (MRSA) καθώς και σε εντερόκοκκο ανθεκτικού στην βανκομυκίνη (VRE).
- Ο Δρ Schmidt τόνισε πως αυτά τα αντικείμενα λειτουργούν ως δεξαμενές, στις οποίες τα παθογόνα μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, παρουσιάζοντας κίνδυνο για τους ασθενείς, το προσωπικό και τους επισκέπτες.
- Η χρήση αντιμικροβιακών υλικών από κράματα χαλκού, βοηθά στη μείωση των επιπέδων δράσης των βακτηριδίων επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία. Με τα πρόσφατα αυτά αποτελέσματα, τα οποία συμβάλλουν στη πληθώρα επιστημονικών στοιχείων που ήδη υπάρχουν, η εγκατάσταση του αντιμικροβιακού χαλκού γίνεται σε όλο και περισσότερες επιφάνειες παγκοσμίως. Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες είναι η εγκατάσταση κάγκελων κρεβατιών από αντιμικροβιακό χαλκό, καθώς και χάλκινες βάσεις για ορούς, χάλκινα πόμολα και κουπαστές στο νοσοκομείο «Αττικόν», Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ελλάδας.
- Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αντιμικροβιακές δράσεις του χαλκού και έρευνες εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.antimicrobialcopper.com .

~* ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ :
~ Οι σκύλοι μπορούν να εκπαιδευτούν να οσφραίνονται τον καρκίνο του πνεύμονα ακόμη και στα πρώτα στάδιά του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης Γερμανών γιατρών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Ευρωπαϊκό Πνευμονολογικό Ίδρυμα. –
~ Σύμφωνα με τον Θόρστεν Βάλες, συγγραφέα της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση European Respiratory Journal, σκύλοι ανίχνευσαν την ύπαρξη καρκίνου στην αναπνοή 71 από 100 πασχόντων και αναγνώρισαν σωστά ότι 372 από τους 400 άλλους εθελοντές δεν έπασχαν από καρκίνο.
~ Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εργάστηκαν με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και 220 εθελοντές, μεταξύ των οποίων κάποιοι πάσχοντες από καρκίνο του πνεύμονα, κάποιοι πάσχοντες από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και κάποιοι χωρίς προβλήματα στον πνεύμονα.
~ Παλαιότερες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι σκύλοι μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν τον καρκίνο του δέρματος, του μαστού και του εντέρου.
~ Το τι ακριβώς οσφραίνονται οι σκύλοι είναι ασαφές, αλλά οι δοκιμές πέτυχαν ανεξάρτητα από το αν ο καρκινοπαθής ήταν καπνιστής ή έπασχε από ΧΑΠ.
~ «Υπάρχουν προφανώς επιπλέον ουσίες στην αναπνοή των πασχόντων από καρκίνο του πνεύμονα και η ευαισθησία που έχει στην όσφρηση ο σκύλος τού επιτρέπει να τον ανιχνεύει από το πρώιμο κιόλας στάδιο της νόσου», διευκρίνισε ο Βάλες.
~ Αυτή η μέθοδος ανίχνευσης του καρκίνου δια της όσφρησης βασίζεται στον εντοπισμό των αποκαλούμενων πτητικών οργανικών ενώσεων που συνδέονται με την παρουσία καρκίνου.
~ Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, παρά το γεγονός ότι έχουν δοκιμαστεί πολλές διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούν τεστ αναπνοής, είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν για χρήση σε νοσοκομεία γιατί οι ασθενείς δεν επιτρέπεται να καπνίσουν ή να φάνε πριν από το τεστ, η ανάλυση του δείγματος αναπνοής μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο και επίσης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος παρεμβάσεων.
~ Για τους λόγους αυτούς, δεν έχουν αναγνωριστεί πτητικές οργανικές ενώσεις που να συνδέονται μόνο με τον καρκίνο του πνεύμονα.
~ «Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προόδου... αλλά χρειάζεται ακόμη να εντοπίσουμε με ακρίβεια τις ενώσεις που ανιχνεύονται στην αναπνοή των ασθενών. Είναι κρίμα που οι σκύλοι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν την βιοχημεία της μυρωδιάς του καρκίνου», σχολιάζει ο Βάλες

** ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ :
~ Μια σημαντική ανακάλυψη σχετικά με το γενετικό υπόβαθρο του καρκίνου του προστάτη, της πιο συνηθισμένης μορφής καρκίνου στους άνδρες, μπορεί να οδηγήσει σύντομα στην ανάπτυξη μιας νέας αιματολογικής εξέτασης ή σε μια νέα βιοψία, που θα μπορεί έγκαιρα να ξεχωρίσει τους πιο επικίνδυνους από τους πιο αθώους όγκους.
~ Οι ερευνητές του διάσημου γενετικού εργαστηρίου Cold Springs Harbor της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον καθηγητή Λόιντ Τρότμαν πιστεύουν ότι εντόπισαν για πρώτη φορά μια κρίσιμη γονιδιακή διαφορά ανάμεσα σε ένα μεταστατικό όγκο που εξαπλώνεται γρήγορα σε άλλα μέρη του σώματος και σε ένα αργά αναπτυσσόμενο όγκο που δεν είναι μεταστατικός.
~ Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε ένα τεστ που θα ανιχνεύει τους επικίνδυνους όγκους και, παράλληλα, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων, τα οποία θα εμποδίζουν την μετάσταση.
~ Από την άλλη, πολλοί άνδρες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη, θα γνωρίζουν πλέον κατά πόσο η περίπτωσή τους ανήκει όντως στις επικίνδυνες και, αν όχι, θα αποφεύγουν να προχωρούν σε περιττές θεραπείες.
~ Μόνο ένα μικρό μέρος των περιστατικών καρκίνου του προστάτη είναι μεταστατικά και θανατηφόρα, γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία να μπορεί ο γιατρός και ο ασθενής να διακρίνουν έγκαιρα το βαθμό επικινδυνότητας κάθε περίπτωσης.
~ Το νέο διαγνωστικό τεστ θα μπορούσε να βασίζεται είτε σε ανάλυση αίματος είτε σε βιοψία από δείγμα του προστατικού αδένα.
~ Οι επιστήμονες εστίασαν την προσοχή τους σε τρία γονίδια (PHLPP1, PTEN και p33) που παίζουν ρόλο στο κατά πόσο ένα κύτταρο του προστάτη γίνεται καρκινικό και κατά πόσο ο όγκος, στη συνέχεια, θα έχει τάση γρήγορης εξάπλωσης. Τα τρία γονίδια, υπό κανονικές συνθήκες, δρουν ως αναστολείς του καρκίνου, όμως σε μερικές περιπτώσεις μετάλλαξης, βοηθούν στην μετάσταση.
~ Αν ένα τεστ αποτύχει να εντοπίσει τα τρία συγκεκριμένα γονίδια στην φυσιολογική μορφή τους, αυτό αποτελεί σοβαρή ένδειξη μεταστατικού καρκίνου σε εξέλιξη. «Οραματιζόμαστε ένα τεστ που θα εντοπίζει το επίπεδο δραστηριότητας των τριών γονιδίων και κατά πόσο αυτά έχουν ανοίξει το δρόμο στον μεταστατικό καρκίνο», δήλωσε ο Τρότμαν.
 ~ Παράλληλα, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι δυνατό μελλοντικά να αναπτυχθούν νέου τύπου φάρμακα που θα μεταβάλλουν τις μεταβολικές οδούς αυτών των γονιδίων, έτσι ώστε να «επισκιάζονται» οι γενετικές μεταλλάξεις που ενθαρρύνουν την εξάπλωση των όγκων.-

**ΚΟΛΠΙΚΕΣ ΕΚΚΡΙΣΕΙΣ...ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ?

* Τα κολπικά υγρά, ανάλογα µε τα χαρακτηριστικά τους, µπορεί να είναι φυσιολογικά ή όχι. Πότε υπάρχει πρόβληµα και πού µπορεί να οφείλεται;
* Oι κολπικές εκκρίσεις αποτελούν ένα φυσιολογικό φαινόµενο για το γυναικείο οργανισµό. Όχι όµως πάντα. Όταν η ποσότητά τους αυξάνεται και η αύξηση αυτή συνοδεύεται και από άλλα συµπτώµατα, τότε κάτι δεν πάει καλά. Συνήθως πρόκειται για κάποια λοίµωξη του κόλπου (κολπίτιδα), µια κατάσταση η οποία πρέπει να εκτιµηθεί από ειδικό και να αντιµετωπιστεί.
 ~* Φυσιολογικές εκκρίσεις
* Οι «φυσιολογικές» εκκρίσεις συνήθως έχουν τη µορφή βλέννης, µπορεί όµως να είναι και ελαφρά λευκού χρώµατος. Κατά τη διάρκεια του αναπαραγωγικού κύκλου τα χαρακτηριστικά τους αλλάζουν. Στο µέσον του κύκλου παρατηρείται λεπτόρρευστη βλέννη, ενώ µετά την ωοθυλακιορρηξία οι εκκρίσεις γίνονται παχύρρευστες. Η αύξηση των εκκρίσεων λευκού χρώµατος, όταν δεν συνοδεύεται από άλλα συµπτώµατα, είναι πιθανό να οφείλεται και σε αλλαγή της µικροβιακής χλωρίδας του κόλπου. Η κατάσταση αυτή δεν θεωρείται παθολογική, µπορεί όµως να εξελιχθεί σε κολπίτιδα. Για την αντιµετώπισή της δεν απαιτείται κατ’ ανάγκη φαρµακευτική αγωγή. Συνιστώνται συνήθως τοπικές πλύσεις του κόλπου µε χαµοµήλι ή µε κάποιο ήπιο ειδικό προϊόν µία φορά την εβδοµάδα. Η χρήση χηµικών προϊόντων (π.χ. αντισηπτικά) αντενδείκνυται, αφού µπορεί να φέρει το αντίθετο από το επιθυµητό αποτέλεσµα.
 ~* Υπόλευκες εκκρίσεις με κακοσμία
* Αν υπάρχει κυρίως κακοσµία και σε µικρότερο βαθµό εκκρίσεις, οι οποίες συνήθως έχουν χρώµα προς το γκρίζο και δεν συνοδεύονται από τοπική ερυθρότητα, πρόκειται για κολπίτιδα οφειλόµενη στον αιµόφιλο του κόλπου. Το βακτηρίδιο αυτό δεν αποτελεί µέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου και η εισχώρησή του στην περιοχή συµβαίνει συνήθως µέσω σεξ, χρήση µολυσµένου εσωρούχου ή πετσέτας κ.λπ. Και σε αυτή την περίπτωση απαιτείται τοπική ή από του στόµατος θεραπευτική αγωγή. Σε κάποιες περιπτώσεις ο αιµόφιλος, αν δεν αντιµετωπιστεί, µπορεί να προκαλέσει και ανιούσες λοιµώξεις.
 ~* Λευκές εκκρίσεις με κνησμό
* Λευκωπές εκκρίσεις µε ερυθρότητα τοπικά και παρουσία κνησµού υποδηλώνουν κολπίτιδα οφειλόµενη σε µύκητες. Οι µύκητες είναι µέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου και οι περισσότερες κολπίτιδες από µύκητες οφείλονται στην αύξηση της ποσότητάς τους, λόγω της αλλαγής των συνθηκών της περιοχής. Οι συνθήκες του κόλπου µπορεί να γίνουν πιο ευνοϊκές για την ανάπτυξη των τοπικών µυκητών µε τη λήψη αντιβίωσης ή αντισυλληπτικών, το βρεγµένο µαγιό, τα σερβιετάκια όταν χρησιµοποιούνται καθηµερινά κ.ά. Ένα µικρό ποσοστό κολπίτιδων οφείλεται στην εισαγωγή µύκητα ξένου προς τη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου (σεξουαλική επαφή, χρήση κοινών εσωρούχων κ.λπ.). Για την αντιµετώπισή της απαιτείται η χορήγηση τοπικής ή από του στόµατος θεραπείας, ανάλογα µε την εκτίµηση του γιατρού.
 ~* Εκκρίσεις υπόλευκες χωρίς κακοσμία
* Εκκρίσεις γκρι χρώµατος χωρίς ιδιαίτερη κακοσµία που συνοδεύονται από τοπική ερυθρότητα και κνησµό συνήθως οφείλονται σε µικρόβια της πρωκτογεννητικής περιοχής καθώς και σε σαπρόφυτα. Πρόκειται για µικροοργανισµούς της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου ή του δέρµατος της περιοχής και αυξάνονται µε την αλλαγή των τοπικών συνθηκών (π.χ. χρήση ταµπόν, εκσπερµάτιση στον κόλπο από σύντροφο µε ασυµπτωµατική προστατίτιδα, εναλλαγές κολπικής και πρωκτικής επαφής χωρίς προφυλάξεις κ.ά.). Για την αντιµετώπισή τους απαιτείται η χορήγηση τοπικής φαρµακευτικής αγωγής, τόσο στη γυναίκα όσο και στον σύντροφό της. Τα µικρόβια αυτά αν δεν αντιµετωπιστούν µπορούν επίσης να προκαλέσουν ανιούσες λοιµώξεις* µε σοβαρές επιπτώσεις στην αναπαραγωγική υγεία της γυναίκας.
..λοίµωξη της µήτρας ή των σαλπιγγών.
 ~* Εκκρίσεις πρασινωπές με φυσαλίδες
* Πρασινωπές εκκρίσεις µε φυσαλίδες, που συνοδεύονται κυρίως από κνησµό τοπικά και σε µικρότερο βαθµό ερυθρότητα, είναι πιθανόν να οφείλονται σε τριχοµονάδες. Πρόκειται για σεξουαλικώς µεταδιδόµενο νόσηµα και για την αντιµετώπισή του απαιτείται φαρµακευτική αγωγή, η οποία είναι µεικτή, δηλαδή τοπική και από του στόµατος, και αφορά υποχρεωτικά και τους δύο συντρόφους. Οι τριχοµονάδες σπάνια προκαλούν ανιούσες λοιµώξεις.
 * Tip: Αν οι εκκρίσεις συνοδεύονται και από άλλα συµπτώµατα, αναζητήστε την εκτίµηση ειδικού. Μην παίρνετε φάρµακα χωρίς ιατρική συµβουλή, γιατί µπορεί να είναι περιττό και µπορεί να δηµιουργηθούν ακόµα και αντιστάσεις στα τοπικά µικρόβια.- Της Έφης Τσιβίκα

**
**

**** ANAΡTHΣEIΣ IANOYAΡIOY 2012 :

** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-
 http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html  , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 , Ενημέρωση για το περιβόλι της Παναγιάς .- Μέρος πρώτο !
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης ! .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/4-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 ,.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/2012.html  , Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012 , Στο πρώτο δεκαήμερο του Γεννάρι , του έτους 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/2011.html  , ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 : Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 .- ΤΟ ΠΕΡΙΒΙΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012 , Βιντεο -παρουσιάσεις Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/6-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012.- .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του ΣαββατοΚύριακου 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/9-2012.html  , Η Ζωή δεν είναι άνοιξη , Η Ανοιξη είναι Ζωή Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/blog-post.html  , Στο αγιάζι των Μεσσηνιακών ...με άρωμα Μεσσηνίας Δευτέρα , 9-1-2012 .-
** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Άρωμα ευχαριστιών για ευχές φίλων κ.α. Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/11-2012.html  , Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 , Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . –

**

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ