Ειδήσεις-παράξενα-θέματα υγείας-αυτοί που μας γράφουν κ.α. *

Ειδήσεις-παράξενα-θέματα υγείας-αυτοί που μας γράφουν κ.α : :
:

Πυρ, γυνή και θάλασσα :

ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ- ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ !!!! Την άδικη απόλυσή του από τη Βουλή, όπου εργαζόταν ως μετακλητός υπάλληλος από τον περασμένο Δεκέμβριο, καταγγέλλει ο Ηρακλής Σπαθάρης. Όπως λέει όλα ξεκίνησαν, όταν η πρώην σύντροφός του έστειλε ανώνυμα e-mail τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, στα οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορούσε τον πρώην σύντροφό της για ύβρεις σε βάρος της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με επιστροφή της δραχμής, τον χαρακτήριζε φασιστοειδές και ζητούσε την απομάκρυνσή του από τη Βουλή. -
***Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κος Θάνος Παπαιωάννου είναι απολύτως έκθετος. Προσέλαβε ως μετακλητό το φασιστοειδές που λέγεται ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και αυτός βρίζει κάθε μέρα το πασοκ και τον πρωθυπουργό. Στο facebook έγραφε κάθε μέρα υβριστικά και ο Γ.Γ. τον ανάγκασε να σβήσει το προφίλ του. Ακόμα βρίζει τους πάντες δημοσίως Ακόμα τον κρατάτε?Μέγας φασίστας, γραμμένος στη Ρηγίλλης. Τι κάνετε?»
***Το φασιστοειδές με το όνομα Ηρακλής Σπαθάρης του Κωνσταντίνου, που ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κος Παπαιωάννου προσέλαβε ως μετακλητό ακόμα το κρατάτε εκεί?Έχει εκθέσει πλήρως τον κο Γ.Γ. καθώς στο facebook "ανεβαζε" διαρκώς υβριστικά μηνύματα κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης..Είναι εγγεγραμμένος στη Ρηγίλλης και διέσπειρε φήμες οτι επιστρέφουμε στη δραχμή και οτι δήθεν το ξέρει αυτό εκ των έσω καθώς επαίρεται οτι είναι υπάλληλος της Βουλής. Ήδη έχουν γίνει διαμαρτυρίες σε βάρος του γεγονός που υποχρέωσε τον κο Γ.Γ. να τον διατάξει να αβήσει το προφίλ του από το facebook..Διερωτάμαι αν είναι δίκαιο και σωστό να παραμένει στο Κοινοβούλιο ένας άνθρωπος που δε σέβεται το κόμμα που του έδωσε εργασία και μάλιστα στη Βουλή..Σαν να μην υπάρχουν άλλα ικανά παιδιά που θα ευγνωμονούν δια παντός αν καταλάμβαναν αυτή τη θέση. Ο άνθρωπος αυτός ήταν επ. συνεργάτης βουλευτή της Ν.Δ...Τι να πούμε..»
****Το φασιστοειδές με το όνομα Ηρακλής Σπαθάρης του Κωνσταντίνου, που ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κος Παπαιωάννου προσέλαβε ως μετακλητό ακόμα το κρατάτε εκεί?Έχει εκθέσει πλήρως τον κο Γ.Γ. καθώς στο facebook "ανεβαζε" διαρκώς υβριστικά μηνύματα κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης..Είναι εγγεγραμμένος στη Ρηγίλλης και διέσπειρε φήμες οτι επιστρέφουμε στη δραχμή και οτι δήθεν το ξέρει αυτό εκ των έσω καθώς επαίρεται οτι είναι υπάλληλος της Βουλής. Ήδη έχουν γίνει διαμαρτυρίες σε βάρος του γεγονός που υποχρέωσε τον κο Γ.Γ. να τον διατάξει να αβήσει το προφίλ του από το facebook..Διερωτάμαι αν είναι δίκαιο και σωστό να παραμένει στο Κοινοβούλιο ένας άνθρωπος που δε σέβεται το κόμμα που του έδωσε εργασία και μάλιστα στη Βουλή..Σαν να μην υπάρχουν άλλα ικανά παιδιά που θα ευγνωμονούν δια παντός αν καταλάμβαναν αυτή τη θέση. Ο άνθρωπος αυτός ήταν επ. συνεργάτης βουλευτή της Ν.Δ...Τι να πούμε..»
Δύο ημέρες αργότερα, στις 18 Ιουνίου, ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Θάνος Παπαϊωάννου, απέλυσε τον 36χρονο, μηχανικό στο επάγγελμα. Φαίνεται, όμως, πως η γυναίκα – πέτρα του σκανδάλου αισθάνθηκε τύψεις για την τροπή που πήραν τα πράγματα και αποφάσισε να επανορθώσει, στέλνοντας επώνυμα αυτή τη φορά, e-mail στον κ. Πετσάλνικο, μέσω του οποίου εξηγούσε τους λόγους που συκοφάντησε, όπως παραδέχεται, τον πρώην σύντροφό της. Παράλληλα, ζητούσε την αποκατάσταση της αδικίας και την επαναπρόσληψή του, αφού η απόλυσή του ήταν αποκλειστικά και μόνο δική της ευθύνη. -
****
Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε της Βουλής

Ονομάζομαι … και είμαι … στο επάγγελμα. Στις 16/6/2010, σας έστειλα το ακόλουθο μήνυμα το οποίο και επισυνάπτω παρακάτω.

"Το φασιστοειδές με το όνομα Ηρακλής Σπαθάρης του Κωνσταντίνου, που ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κος Παπαιωάννου προσέλαβε ως μετακλητό ακόμα το κρατάτε εκεί?Έχει εκθέσει πλήρως τον κο Γ.Γ. καθώς στο facebook "ανεβαζε" διαρκώς υβριστικά μηνύματα κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης..Είναι εγγεγραμμένος στη Ρηγίλλης και διέσπειρε φήμες οτι επιστρέφουμε στη δραχμή και οτι δήθεν το ξέρει αυτό εκ των έσω καθώς επαίρεται οτι είναι υπάλληλος της Βουλής. Ήδη έχουν γίνει διαμαρτυρίες σε βάρος του γεγονός που υποχρέωσε τον κο Γ.Γ. να τον διατάξει να αβήσει το προφίλ του από το facebook..Διερωτάμαι αν είναι δίκαιο και σωστό να παραμένει στο Κοινοβούλιο ένας άνθρωπος που δε σέβεται το κόμμα που του έδωσε εργασία και μάλιστα στη Βουλή..Σαν να μην υπάρχουν άλλα ικανά παιδιά που θα ευγνωμονούν δια παντός αν καταλάμβαναν αυτή τη θέση. Ο άνθρωπος αυτός ήταν επ. συνεργάτης βουλευτή της Ν.Δ...Τι να πούμε.."

Με τον Κο Σπαθάρη ήμασταν αρραβωνιασμένοι και ετοιμαζόμασταν να παντρευτούμε τα Χριστούγεννα. Ο αρραβώνας όμως αυτός χάλασε με δική μου υπαιτιότητα και επειδή ήθελα να συκοφαντήσω και να διαβάλλω τον Ηρακλή επειδή εργαζόταν στη Βουλή, έστειλα εσκεμμένα το παραπάνω e-mail για να του κάνω κακό και να τον λιδωρίσω. Όπως καταλαβαίνετε σας προκάλεσα μεγάλη αναστάτωση και εσάς και του Κου Παπαιωάννου και αυτό διότι δεν ισχύει τίποτα από όσα αναφέρω παραπάνω.

Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, απέλυσε τον Κο Σπαθάρη τελείως άδικα και με δική μου υπαιτιότητα καθώς εγώ προσωπικά τον συκοφάντησα στέλνοντας αυτό το κατάπτυστο και ανώνυμο e-mail. Ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε ξαφνικά στο δρόμο και άνεργος με δική μου αποκλειστική ευθύνη ενώ πρόκειται για αξιόλογο επιστήμονα. Ο σκοπός του e-mail αυτού είναι να αποκαταστήσω την αλήθεια και να αποκαταστήσω και την αδικία και να σας παρακαλέσω να πάρετε τον Ηρακλή πίσω. Οι γονείς του Ηρακλή είναι από Καβάλα και αυτός μένει μόνος του εδώ. Η μητέρα του είναι καρκινοπαθούσα και όπως καταλαβαίνετε η ΑΔΙΚΗ απόλυση του Ηρακλή επιβάρυνε την κατάσταση της.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα

Θερμή παράκληση να αποκαταστήσετε αυτή την αδικία και να πάρετε πίσω τον Ηρακλή Σπαθάρη ως μετακλητό υπάλληλο όπως τον είχατε προσλάβει. Οι τύψεις συνείδησης που αισθάνομαι και το γεγονός ότι και στη δική μου μητέρα διεγνώσθη πριν λίγες μέρες καρκίνος του μαστού, δε μου επιτρέπει να παρακαλέσω το Θεό για την υγεία της αν δεν αποκατασταθεί αυτή η αδικία που προκάλεσα με την άδικη απόλυση του Ηρακλή. Σας παρακαλώ θερμά Κύριε Παπαιωάννου, μη πείτε κάτι στον Ηρακλή. Πάρετε τον μόνο πίσω. Θερμά σας παρακαλώ. Χωρίσαμε και θόλωσα από οργή και θυμό και δεν ήξερα τι έκανα. Εγώ φταίω και παίρνω όλη την ευθύνη. Βλέπετε και ο Θεός είναι δίκαιος. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε. Δώστε του και πάλι χαρά και ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ την αδικία.

Με εκτίμηση
»

Δυστυχώς, σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά, ο Ηρακλής Σπαθάρης παραμένει άνεργος και, όπως λέει, ο γενικός γραμματέας αρνείται να τον επαναπροσλάβει, παρά το γεγονός ότι η αλήθεια αποκαταστάθηκε πλήρως.

«Πόλεμος» μετά τη δημοσίευση

Την αντίδραση της… γυνής προκάλεσε η δημοσίευση της καταγγελίας του Ηρακλή Σπαθάρη. Η γυναίκα παραδέχεται ότι εκείνη έστειλε τα δύο πρώτα, ανώνυμα e-mail στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρο της Βουλής, ωστόσο υποστηρίζει ότι το τρίτο μήνυμα εστάλη από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος νωρίτερα είχε υποκλέψει τον κωδικό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, όπως λέει η ίδια, έχει απευθυνθεί και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι την ημέρα που φαίνεται να εστάλη το τρίτο και τελευταίο μήνυμα, δηλαδή στις 4 Ιουλίου, η ίδια βρισκόταν στο νοσοκομείο, στο πλευρό της άρρωστης μητέρας της.-

****


Ντόρα Μπακογιάννη: Προκαλεί η κυβέρνηση και τα κόμματα


Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010,

«Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες και κυρίως τα μεσαία στρώματα και οι συνταξιούχοι, καλούνται να κάνουν μεγάλες και επώδυνες θυσίες προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία, αποτελεί πρόκληση η απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και η συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, για αύξηση κατά 30 % της ετήσιας χρηματοδότησης τους», αναφέρει η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, σε δήλωσή της.

«Πρόκειται για κίνηση φαρισαϊσμού, συνεχίζει, δεδομένου ότι είχε προαναγγελθεί και διαφημιστεί ο περιορισμός της φετινής χρηματοδότησης. Αλλά και απόλυτου παραλογισμού αφού η απόφαση αυτή λαμβάνεται σε μια περίοδο κατά την οποία το πολιτικό σύστημα δοκιμάζεται από την οργή, την απαξία και την αμφισβήτηση της κοινωνίας. Δεν σκέφτεται κανείς από την κυβέρνηση και τα κόμματα που συμφωνούν τί μήνυμα θα εισπράξουν ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος, ο επιχειρηματίας; Το ελάχιστο που έχουν να κάνουν τα κόμματα, καταλήγει η κυρία Μπακογιάννη, είναι άμεσα να αρνηθούν την αύξηση της χρηματοδότησης τους και να την καταθέσουν στο λογαριασμό της Βουλής για τη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας.»

****


Δεν ανοίγει ο «κουμπαράς» για τα κόμματα


Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010,

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε αύξηση της επιχορήγησης των κομμάτων επικαλούμενα την υπουργική απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, η χρηματοδότηση του 2010 ήταν εξαρχής μειωμένη κατά 10% ενώ υπήρξε και τετραετής συμψηφισμός της υπέρβασης της χρηματοδότησης που έλαβαν τα κόμματα για το 2009.

«Από τα προαναφερθέντα στοιχεία, προκύπτει ότι η χορήγηση του 2010, όχι μόνο δεν είναι μεγαλύτερη από το 2009, αλλά είναι μικρότερη περίπου κατά 29%» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

**** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :


Στην «Τούμπα» το ΠΑΟΚ-Άγιαξ


Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010,

Τη φυσική του έδρα, το γήπεδο της Τούμπας θα χρησιμοποιήσει ο ΠΑΟΚ για τον επαναληπτικό αγώνα με τον Άγιαξ, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Γ’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τη συγκεκριμένη είδηση ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Βιολίδης, με δηλώσεις του από τη Νιόν, όπου ταξίδεψε για την κλήρωση του «δικεφάλου του Βορρά».

«Τα έργα στην Τούμπα έχουν ολοκληρωθεί και εκεί θα υποδεχθούμε τον Αγιαξ. Όλα θα γίνουν κανονικά», τόνισε ο Βιολίδης και συνέχισε:

«Συμμετέχουμε σε μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις καλή ή κακή μια κλήρωση, καθώς πρόκειται για μια υψηλού επίπεδου διοργάνωση. Κληρωθήκαμε με μια ιστορική ομάδα και θέλω η ομάδα και ο κόσμος να χαρούν και τα δύο παιχνίδια που θα δώσουμε. Δεν ξέρω αν θα σπάσει ο ΠΑΟΚ την κακή παράδοση που υπάρχει. Φυσικά ελπίζω να γίνει κάτι τέτοιο».


****


Ανακοίνωσε Καϊμακόγλου, Βουγιούκα ο Παναθηναϊκός


Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010,

Παίκτες του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα οι Κώστας Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκας. Οι «πράσινοι» μετά τις ανανεώσεις των συμβολαίων του Μάικ Μπατίστ και του Ντρου Νίκολας απέκτησαν τους δύο Έλληνες και σιγά-σιγά ολοκληρώνουν το παζλ της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:

«Δύο ακόμη Έλληνες παίκτες που έχουν ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ, όντας πρωταγωνιστές στις ομάδες που αγωνίζονταν, προστέθηκαν στο δυναμικό του Παναθηναϊκού. Ο Κώστας Καϊμακόγλου και ο Ίαν Βουγιούκας είναι από σήμερα και για τα επόμενα δύο χρόνια και επίσημα παίκτες του «τριφυλλιού».

Ο Καϊμακόγλου (2.05, 1983) ξεκίνησε την καριέρα του από τους Κυρίαρχους, συνέχισε στον Κρόνο, μεταπήδησε στη Νήαρ Ηστ, για να συμφωνήσει το 2004 με το Μαρούσι όπου παρέμεινε μέχρι τη σεζόν 2009-10, έχοντας ήδη και την πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ομάδα Ανδρών (Ευρωμπάσκετ 2009) και ένα χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νέων Ανδρών (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2002). Τα βήματα έγιναν σταδιακά στην καριέρα του, μέχρι να φτάσει στον Παναθηναϊκό, το «μεγάλο άλμα» όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος.

Ο Βουγιούκας (2.11, 1985) έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Άρη Γλυφάδας, συνέχισε στον Ηλυσιακό, για να φτάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και στο κολλέγιο Σεντ Λιούις όπου έμεινε μέχρι το 2007. Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, όπου ουσιαστικά όμως δεν αγωνίστηκε. Αντίθετα, αγωνίστηκε στον ΑΓΟ Ρεθύμνου και στον Πανελλήνιο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, προκαλώντας το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, στον οποίο και ανήκει πλέον. Έχει κλήσεις στην Εθνική Ανδρών και δύο μετάλλια με τις «μικρές» Εθνικές (Αργυρό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών 2005, Χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2003)».

Ο Καϊμακόγλου στις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Χρόνια περίμενα να κάνω το μεγάλο άλμα. Έφτασε και για μένα αυτή η στιγμή. Είμαι χαρούμενος, ενθουσιασμένος που μου δίνει αυτή την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Και δεν μένω μόνο στις ευχαριστίες. Είναι και οι απαιτήσεις πολύ μεγαλύτερες και νομίζω ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση για να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν.

Τα τελευταία δύο χρόνια είχα μεγαλύτερο ρόλο στο Μαρούσι και αυτό με έκανε να αισθανθώ πιο έτοιμος. Καταλαβαίνω ότι στον Παναθηναϊκό θα αντιμετωπίσω μια τελείως διαφορετική κατάσταση, θα είναι μια καινούρια αρχή για μένα. Το σκεπτικό μου είναι ένα: Να είμαι εκεί για την ομάδα, να κάνω ότι μου πουν οι προπονητές μου, να δώσω ότι μπορώ περισσότερο. Και εύχομαι η ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους που και φέτος έχει θέσει. Ένας από τους λόγους που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό είναι οι τίτλοι. Η ομάδα έχει κατακτήσει ήδη πολλούς και στοχεύει σε ακόμη περισσότερους. Γιατί αυτό που μένει όταν τελειώσει η καριέρα ενός αθλητή είναι αυτό: Οι τίτλοι. Είναι μεγάλο κίνητρο για μένα. Μεγαλύτερη ευχή είναι να είμαστε όλοι υγιείς, για να μπορούμε να πανηγυρίσουμε στο τέλος της χρονιάς και πάλι τίτλους».

Με τη σειρά του ο Ίαν Βουγιούκας είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος από τη συμφωνία μου με τον Παναθηναϊκό. Και πραγματικά ανυπομονώ ήδη να αρχίσει η προετοιμασία, να βρεθώ με τους νέους συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο.

Μετά και από μια χρονιά στη διάρκεια της οποίας κέρδισα σε χρόνο και εμπειρίες, νιώθω ότι είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα. Καταλαβαίνω ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές, ότι οι απαιτήσεις είναι ψηλότερες, αλλά ο στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Όλοι ξέρουμε άλλωστε ότι ο Παναθηναϊκός πάντα κοιτάζει ψηλά, πάντα θέτει ψηλούς στόχους και κάθε χρονιά ξεκινά «βλέποντας» και τους τρεις τίτλους. Ευχή όλων είναι να υπάρχει υγεία, καθώς θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι όλοι θα προσπαθήσουμε μόνο για το καλύτερο δυνατό».-

**ΚΡΙΣΕΙΣ -ΚΑΤΑΚΡΙΣΕΙΣ -ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ :

****

Αλιτήριοι πολιτικατζήδες, πάρτε το χαμπάρι υπηρέτες του λαού είστε και όχι των δικών σας ιδιοτελών συμφερόντων

Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010,

Ελευθέριος Ανευλαβής

Ακολουθώντας τον Βουλγαράκη στην οδό «νόμιμο ίσον ηθικό», ορισμένοι, κατ’ όνομα σοσιαλιστές, και εκσυγχρονισμένοι, κατρακύλησαν, σε ανάλογες πρακτικές.

Ο Τσουκάτος, κουβαλάει βαλίτσες με ζημενσοχορηγίες, εν ονόματι της κομματοφροσύνης του, γιατί κοινήπρακτική είναι οι χορηγίες προς τα κόμματα.

Ο Μαντέλης, τσεπώνει χορηγία της Ζήμενς για τον προεκλογικό αγώνα, βρε αδελφέ, και μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε αγαπητοί συνάδελφοι προειδοποιεί, τους συναδέλφους του της επιτροπής. Πάγια πρακτική για τα κόμματα να δέχονται πέρα από τα εκατομμύρια που χορηγεί το κράτος (δηλαδή όλοι εμείς οι φορολογούμενοι και όχι φοροκλέφτες) μαύρες χορηγίες οι οποίες εν συνεχεία εξαργυρώνονται ποικιλοτρόπως.

Και ο αρχηγός τους, ο εκσυγχρονιστής και προς τον νεοφιλελευθερισμό διευρυνθείς (Μάνος, Ανδριανόπουλος), «οργίζεται» και φωνάζει. Και δεν ήξερε τίποτα, όταν και οι δύο τους ήταν τα κοντινότερά του εξαπτέρυγα;

Και οι γαλάζιοι του Χατζηγάκι, και άλλων του ιδίου φυράματος, διορίζουν, παραμονές εκλογών, τα σόγια τους, αδελφούς κόρες ανίψια .

Και ο Πάνκαλος (το «ν» προ του «κ» γίνεται γάμα, αλλά το διατηρώ το «ν», για τα δηλώσω το μεγαλείο, το «παν καλος» (διορθωτά, ο τόνος όχι το «κα») του ανδρός, διορίζει την κόρη του, γιατί, λέει, του δίνει το δικαίωμα ο νόμος (που αυτός και οι συν αυτώ εψήφισαν, ευλογούντες τα γένια των), ζηλώσας δόξαν λαμπράν βουλγαρακίου ύψους και ήθους, πως το νόμιμο είναι και ηθικό (όταν δεν έχεις τσίπα).

Πάγκαλος ο κομμουνιστοφάγος, αλλά όχι και τουρκοφάγος Νικηταράς, στα Ίμια.

Ναι σύντροφοι του ΚΚΕ, σεβόμαστε και τιμούμε του αγώνες των αγνών σας συντρόφων, που πολλοί έπεσαν θύματα των ραδιουργιών του κομματικού μηχανισμού σας. Αλλά, τη μάχη στο λιμάνι, οι συνδικαλιστές σας, την έδωσαν εναντίον των άλλων εργαζομένων και με τρόπο κοινωνικά προκλητικό. Η εργατιά δεν χωρίζεται σε κόκκινη και άλλων χρωμάτων εργατιά. Αποκλείστε το υπουργείο κύριοι του ΠΑΜΕ, όχι τις δουλειές των ανθρώπων. Συμμετάσχετε στις διαδηλώσεις όλων των εργαζομένων, όχι σε ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Οι εργατιά δεν έχει χρώμα παρά μόνο το χρώμα της ανάγκης και της ανέχειας και της διεκδίκησης του δίκιου της. Αλλά νόμος το δίκιο του εργάτη; Το νομιζόμενο δίκιο του καθένα;

Οι γαλάζιοι ταπεινοσεμνοπρεπώς, αφού έριξαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, την κοπάνησαν και έκλεισαν πίσω τους και την πόρτα της Βουλής, παραχώνοντας τα σκατά τους, όπως η γάτα, και νόμισαν ότι τα παρέγραψαν. Μα αυτά βρώμισαν και μας έπνιξαν.

Και ήρθαν οι πράσινοι για να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου. Να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Και τα φίδια έζωσαν τον λαό, τον εργαζόμενο, τον έντιμο δημόσιο υπάλληλο, τον φουκαρά τον συνταξιούχο.

Το ΔΝ, οι τρόικες και οι μηχανισμοί, φιδίσιος βρόγχος στο λαιμό του λαού, τον καλούν να πληρώσει τα σπασμένα των νταβατζήδων της πολιτικής, των τραπεζών που τις χρηματοδότησαν με 28 δις και 10 ακόμη, της φούσκας του χρηματιστηρίου, των δομημένων, των φοροκλεπτών πολιτικών-πολιτικατζήδων, των ελληναράδων μικρού μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς αδιαντροπιάς και φοροκλοπής.

Και αντί, κύριοι της Κυβέρνησης, να αναζητήσετε τα λεφτά σε όσους έβαλαν χέρι στον δημόσιο κορβανά και να βάλει το κράτος χέρι στις βίλες τους και στις παρανόμως κτηθείσες περιουσίες τους.

Αντί, να κληθούν να ξεράσουν αυτά που έφαγαν οι βουλιμικοί κομπιναδόροι της πολιτικής και του δημόσιου τομέα.

Αντί, να ζητηθούν ευθύνες από αυτούς που ρήμαξαν τα ταμεία και τους Δημόσιους οργανισμούς κοινής Ωφελείας (Διοικητές και λοιποί παχυλά αμειβόμενοι και παρατρεχάμενοι).

Αντί, να ζητήσετε τη συνδρομή των πλουσίων αυτής της χώρας, βιλάτορες και θαλαμηγάρχηδες (νεολογισμός μάλλον ταιριαστός, μάλιστα αν διαβαστεί με «ιώτα» τονισμένο στην παραλήγουσα) και ποικίλοι κοτερούχοι και πισινούχοι και τζετάρχηδες (κατά το θαλαμηγάρχηδες), που με τη διαπλοκή τους, ή με την φοροκλοπή του δημοσίου χρήματος και του ιδρώτα των εργαζομένων, πλούτισαν.

Και αν δεν φιλοτιμηθούν, να τους επιβληθεί έκτακτη και επαναλαμβανόμενη, όσο είναι αναγκαίο, εισφορά από τα υπερκέρδη τους, για τη σωτηρία της Πατρίδας. (Ο λαός πληρώνει από το υστέρημά του).

Αντί αυτών, ακολουθείτε την επιβληθείσα νεοφιλελεύθερη συνταγή των τροικανών, κατά Γιώργο Τράγκα, και του ΔΝΤ, που αναγκάζει τον λαό, τον δημόσιο υπάλληλο, τον εργάτη τον συνταξιούχο να πληρώσει τη νύφη της καραμανλικής, καρναβαλικής ανικανότητας και της νεοδημοκρατικής φαυλότητας (πλήν εξαιρέσεων) , γιατί αυτόν, τον Λαό, τον έχετε στο χέρι. Ο Λαός δεν έχει λεφτά σε εξωχώριες και σε αμπαροκλειδωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως οι μεγαλοκηφήνες του χρήματος και της κλεψιάς.

Όμως, «Όσοι δεν τιμωρούν τους κακούς θέλουν να αδικούν τους καλούς: Οι μη κολάζοντες τους κακούς βούλονται αδικείσθαι τους αγαθούς» (Πυθαγόρας)

Και «Την πόλη την Χαλούν οι άπληστες κεφαλές του Δήμου, που δεν μπορούν να βάλουν γκέμι στην απληστία τους (Ου γαρ επίστανται κατέχειν κόρον). Παρά νοιάζονται με αδικία στην αδικία ποιος θα πλουτίσει. Που δεν σέβονται τα ιερά ή τα δημόσια κτήματα. Κλέφτες τι να πρωταρπάξει ο ένας του άλλου: πλουτούσιν δ’ αδίκοις έργμασι πειθόμενοι. Ουθ’ ιερών κτεάνων ούτε τι δημοσίων φειδόμενοι κλέπτουσιν εφ υφαρπαγή αλλοθεν άλλος. (Σόλων)

Πλούτισαν δια της πολιτικής, οι άθλιοι πολιτικατζήδες του ρουσφετιού και της ρεμούλας και των εξωχωρίων. Και αλαζονικά συμπεριφέρονται στον λαό. Γιατί

«αυθάδεια η χόρταση γεννά , πολλά σαν πέσουν πλούτη σ’ ανθρώπους που δεν έχουνε τον νου τους μετρημένον: Τίκτει γαρ κόρος ύβριν , όταν πολύς όλβος έπηται ανθρώποισιν όσοις μη νόος άρτιος η» (Θεόγνις)

Και ο λαός πένης, εξαθλιωμένος, αλλά όχι νικημένος, μα θυμωμένος, αμύνεται, φωνάζει, κραυγάζει, σας μουντζώνει, πολιτκατζήδες της συμφοράς. Τον πνίγει το δίκιο.

Γιατί, ο λαός, «αν και είναι πιο φτωχός από σας ποτέ δεν σας αδίκησε για χρηματικό συμφέρον, ενώ εσείς οι πιο πλούσιοι απ’ όλους έχετε κάνει πολλές κακοήθειες για το κέρδος. Δήμος πενέστερος ημών ων ουδέν πώποτε ένεκα χρημάτων υμάς ηδίκησεν• υμείς δε πλουσιώτεροι πάντων όντες πολλά και αισχρά ένεκα κερδέων πεποιήκατε.» (Θρασύβουλος Αρχηγός των Δημοκρατικών που καταλύσανε την τυρρανία των «Τριάκοντα»).

Εσείς οι «αλιτήριοι (καταστροφείς) της πόλεως (Θεόγνις).

Και μια εξήγηση για ηλιθίους πολιτικατζήδες, οι οποίοι συνεχώς κραυγάζουν: «να μην ισοπεδώνουμε». Δεν ισοπεδώνουμε κενόκρανοι .

Δείχνουμε τη συνισταμένη των πολιτικών (φαντάζομαι να γνωρίζετε την μαθηματική έννοια). Υπάρχουν αρκετές συνιστώσες πολιτικών με θετικό πρόσημο,. μα οι περισσότερες είναι των πολιτικατζήδων και έχουν αρνητικό πρόσημο.

Έτσι, η συνισταμένη των πολιτικών, στις μέρες μας, είναι κάτω από το μηδέν (από εκεί και κάτω αρχίζουν οι αρνητικοί αριθμοί). Δείχνει την κατιούσα.

Και αυτήν την κατιούσα δείχνουμε και οφείλουμε να τη δείχνουμε οι πολίτες.

Οφείλουμε να δαχτυλοδείχνουμε τους κακούς , τους αδιάφορους, τους διεφθαρμένους πολιτικούς και όχι μόνον. Και επειδή έχει τρόπους αδιάντροπους το σύστημα να καλύπτει τις ντροπές του, δια των νόμων, που εσείς οι ίδιοι ψηφίζεται, όπως η ασυλία των βουλευτών, όπως ο νόμος περί (αν)ευθύνης των υπουργών, οι νόμοι για διορισμούς ημετέρων ένθεν και ένθεν και τόσα άλλα.

Γι’ αυτό θα πρέπει, έχουμε υποχρέωση, να δείχνουμε τα οπίσθια σας που είναι γυμνά και δεν το ‘χετε πάρει χαμπάρι ή και δεν σας νοιάζει. Ξεδιάντροποι.

Γιατί «εκείνη η πόλη ευτυχεί και προ πάντων σώζει τη Δημοκρατία , όπου και αυτοί που δεν αδικήθηκαν καταγγέλλουν και τιμωρούν τον αδικητή, όχι λιγότερο από τους αδικηθέντες: δοκεί μοι πόλις άριστα πράττειν και μάλιστα σώζειν την Δημοκρατίαν, εν η τω αδικήσαντα του αδικηθέντος ουδέν ήττον οι μη αδικηθέντες προσβάλλονται και κολάζουσι.». (Σόλων)

«Οι πολιτικοί πρέπει να φοβούνται τον ψόγο περισσότερο από τον νόμο : Ψόγον μάλλον οι πολιτευόμενοι δεδοίκασιν ή τον νόμον» (Πλούταρχος). Μα εσείς, ξεδιάντροποι πολιτικατζήδες, ούτε νόμο σέβεσθε, ούτε ψόγο ντρέπεστε.

Γιατί νοιάζεστε για τα κοινά μόνο με τα λόγια.

Όμως, Άρχοντες δεν είναι οι εκλεγέντες από τους τυχόντες, ούτε με απάτη, αλλά όσοι ξέρουν να άρχουν: Άρχοντες ου τους υπό τυχόντων αιρεθέντας , ουδέ τους εξαπατήσαντας αλλά τους επισταμένους άρχειν (Σωκράτης).

Άρχοντες είναι «οι θεράποντες των αδίκως δυστυχούντων και τιμωροί των αδίκως ευτυχούντων: Θεράποντες μεν των αδίκως δυστυχούντων, κολασταί δε των αδίκως ευτυχούντων». (Γοργίας)

www.anevlavis.gr

** " *Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας ! "

**** Παράξενα :


Η ντομάτα κάτω από τη μηλιά θα πέσει


Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010,

Μια μοναδική νέα ποικιλία μήλων βγήκε στα ράφια των καταστημάτων στη Μ. Βρετανία. Πρόκειται για την ποικιλία «Redlove». Τα μήλα αυτής της ποικιλίας δεν είναι κόκκινα και λαχταριστά μόνο απ’ έξω, αλλά και από μέσα!

Ξεχάστε το λευκό σαρκώδες εσωτερικό των παραδοσιακών μήλων. Μετά από 20 χρόνια επίπονης προσπάθειας από έναν γεωπόνο, το νέο μήλο που θυμίζει… ντομάτα είναι γεγονός.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ήδη πολλοί παραγωγοί σχεδιάζουν να καλλιεργήσουν τη νέα αυτή ποικιλία και να τη διαθέσουν στο κοινό σε ευρεία κλίμακα.


****


Το έριξαν... στο μέτρημα δέντρων


Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010,

Οι Βρετανοί μετά το άθλημα της «παρατήρησης πουλιών», θα επιδοθούν στο μέτρημα… δέντρων.

Βρετανικό μουσείο καλεί τους πολίτες να αρχίσουν την καταγραφή δέντρων στα πάρκα, τους δρόμους και τους κήπους, στο πλαίσιο μία τριετούς έρευνας, με στόχο να εξακριβώσουν με ποιoν τρόπο οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν το περιβάλλον.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου καλεί το κοινό να βοηθήσει, καταγράφοντας τα δέντρα, ώστε να διαπιστωθεί ποιa είδη ευδοκιμούν, πού και πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον πληθυσμό τους.-


****

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΔΥΝΣΕΙΣ 3