ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ σημερα και χθες κ.π.α 02 , 03 -06-2010 *

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ -ΕΙΔΗΣΕΙΣ σήμερα Πέμπτη 03-06-2010 :

Παράνομος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

03 Ιουνίου 2010,

Πάνος Πικραμένος - Ειρήνη Βανταράκη


Κόλαφο για την υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αποτελεί η επιστολή-παρέμβαση του γενικού επίτροπου Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιώργου Σχοινιωτάκη, σχετικά με την παραμονή του Ε. Καλοκαιρινού στην προεδρία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά την αμετάκλητη καταδίκη του από τον Άρειο Πάγο για νόθευση εγγράφων, ψευδή βεβαίωση προς το υπουργείο Υγείας και ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Ο Γιώργος Σχοινιωτάκης με επιστολή του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, την οποία κοινοποιεί προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, και την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθιστά σαφές ότι «η παραμονή του στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο μετά την άνω ημερομηνία, 24/02/2010 ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης, είναι παράνομη και κάθε πράξη ή απόφαση υπό την προεδρία του είναι παράνομη και ανίσχυρη βάσει του Υπαλληλικού Κώδικα». (Αρ. Πρωτοκόλλου 20599/31-3-2010 και 1693/31-32010 αντίστοιχα).



Σαν να μην έφθανε αυτό, η κ. Ξενογιαννακοπούλου τοποθέτησε τον κ. Καλοκαιρινό στην κεφαλή του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε παύσει το ΔΣ του ΠΙΣ στις 28 Σεπτεμβρίου 2009, μετά από καταγγελίες για παράνομη εκλογή του, όμως η κ. Ξενογιαννακοπούλου τον επανέφερε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την παρέμβαση του κ. Σχοινιωτάκη, η Εισαγγελία έχει ήδη διατάξει έρευνα.


Το χρονικό της ντροπής

Όπως έχει αποκαλύψει η zougla.gr, o κ. Καλοκαιρινός καταδικάστηκε αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο για ψευδή βεβαίωση προς το υπουργείο Υγείας και ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίων εγγράφων, σχετικά με την υπόθεση δύο γιατρών, οι οποίοι, όπως απεδείχθη, συνταγογραφούσαν περιττές εξετάσεις, για να εισπράττουν ποσά από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία, μέσω της συζύγου του ενός, η οποία ήταν ιδιοκτήτρια ιατρικού εξεταστικού κέντρου.

Οι γιατροί, ενώ καταδικάστηκαν από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου, αθωώθηκαν δευτεροβάθμια. Όμως, όταν απεδείχθη ότι ο πρόεδρος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών, που τους αθώωσε, ήταν παράτυπα πρόεδρος, καθώς ήταν συνταξιούχος, αμέσως ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Εμμ. Καλοκαιρινός, παραιτήθηκε, προκειμένου να καλύψει πολλές προηγούμενες αποφάσεις. Όπως αποκαλύφθηκε, κάποιοι παραποίησαν στοιχεία και δημόσια έγγραφα σχετικά με την ημερομηνία παραίτησης του προέδρου.

Την υπόθεση ανέλαβε να ξεκαθαρίσει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Δαφέρμος, ο οποίος, στο πόρισμα της ΕΔΕ στις 12 Μαΐου 2004, εντοπίζει πλαστογραφήσεις σε δημόσια έγγραφα και ζητά τον πειθαρχικό έλεγχο του προέδρου, Εμμ. Καλοκαιρινού.

Σημειώνεται ότι ο υπαλληλικός κώδικας προβλέπει ρητά ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο θέτει σε διαθεσιμότητα όποιον φέρει την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου και παραπεμφθεί στο ακροατήριο. Εάν, δε, καταδικαστεί, το επόμενο στάδιο είναι η αποπομπή.

Η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου δημοσιεύθηκε την 24/2/2010 και, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «To δικαστήριο κήρυξε ένοχους τους αναρεσείοντες για τις αποδιδόμενες σ΄ αυτούς πράξεις της ψευδούς βεβαίωσης κατ΄ εξακολούθηση (Εμμανουήλ Καλοκαιρινού) και της ηθικής αυτουργίας στις ως άνω πράξεις υπέβαλλε σε αυτόν συνολική ποινή 5 μηνών» (αποδεικτικό 1 απόφαση Αρείου Πάγου).

Όμως, η επαναφορά του Εμμ. Καλοκαιρινού στην προεδρία του ΠΙΣ από την κ. Ξενογιαννακοπούλου και η επιμονή της να τον διατηρεί στη θέση του, παρά την επιστολή γνωστοποίησης, εδώ και ενάμισι μήνα, περί της παράνομης δραστηριότητάς του, από το γενικό επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιώργο Σχοινιωτάκη, πέραν των νομικών διαστάσεων, θέτει και μείζον ηθικό θέμα, σχετικά με δημόσιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για πάταξη της διαφθοράς, διαφάνεια και νομιμότητα στο δημόσιο βίο.

Διαβάστε επίσης: Παρέκαμψε τους νόμους η υπουργός Υγείας

~**

Έρευνα της Εξεταστικής για τα δάνεια της Μονής Βατοπεδίου

03-06-2010 ,

Επιστολή με την οποία ζητείται η διευκρίνιση των όρων δανεισμού της Μονής Βατοπεδίου εκ μέρους της τράπεζας MARFIN - Εγνατία Bank, θα στείλει αύριο η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ύστερα από πρόταση του επικεφαλής των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή, Νίκου Δένδια.

Η ελεγχόμενη από την Τράπεζα της Ελλάδος, αγορά ακινήτου στη λεωφόρο Κηφισίας εκ μέρους της Μονής, αντί 6 εκατ. ευρώ, εμφανίζεται να γίνεται δυνάμει ενός ισόποσου δανείου της MARFIN - για να ακολουθήσει στη συνέχεια, η αγορά του ακινήτου από την ιδιοκτήτρια εταιρεία TORCASO.

«Αυτό ακόμη και στους καλούς καιρούς δεν ήταν σύνηθες. Οι τράπεζες δίνουν 70%, 80%. Εδώ η MARFIN, δίνει το 100% σε Μονή. Θα ήταν φρόνιμο να ερωτηθεί με επιστολή μας, εάν έλαβε οποιαδήποτε επιπλέον εγγύηση, ή συστατική επιστολή, ώστε να δώσει ισόποσο δάνειο της φερομένης αξίας του ακινήτου», πρότεινε ο κος Δένδιας. «Λάβετε υπόψη σας, ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι το 50% της αγοραίας αξίας, όπως φαίνεται στο συμβόλαιο, κάτι που είναι επίσης ασύνηθες. Τι εγγυήσεις πήρε επ’ αυτού αυτή η Τράπεζα, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη, ότι η TORCASO ήταν παλαιότερα του καθεστώτος της υπεράκτιας και κατά συνέπεια ούτε ισολογισμούς έχει, ούτε αποσβέσεις παγίων κάνει, ούτε οιοδήποτε άλλο τρόπο έχει να ελέγξει τις αξίες…», συμπλήρωσε ο βουλευτής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Τσιρώνης, συνέδεσε τα δάνεια της Μονής με την αγορά μετοχών της MARFIN και τις κινήσεις της τελευταίας ως μεγαλομετόχου του ΟΤΕ, διακρίνοντας και ενδεχόμενο συμβολής σε χειραγώγηση της μετοχής του Οργανισμού. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ επίσης, ο Ν. Τσούκαλης εκτίμησε πως «ειδικά η MARFIN έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σκανδάλου και με το θέμα αυτό θα ασχοληθεί η προκαταρκτική Επιτροπή αναλυτικότατα». -

~**

Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο

03-06-2010

Δύο σχηματισμοί αποτελούμενοι από 16 τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν παράνομα στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο κάνοντας δύο παραβάσεις και τρεις παραβιάσεις.

Οι εισβολείς αναχαιτίστηκαν από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, κατά πάγια τακτική. -


~**

«Ζητώ να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία μου»

Πέμπτη , 03-06-2010 ,

Σε γραπτή του δήλωση ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρώην βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι κατέθεσε ο ίδιος αίτημα ελέγχου των οικονομικών και περιουσιακών του στοιχείων, ζητώντας ταυτόχρονα να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ελέγχου.

Συγκεκριμένα στην γραπτή δήλωση υπογραμμίζεται:

«Στη δίνη των αποκαλύψεων περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις αδιαφάνειας και διαφθοράς, δημοσιεύματα επιχείρησαν να με εμπλέξουν ότι δήθεν ελέγχομαι από το ΣΔΟΕ. Πλην, όμως, όπως πιστοποιείται από το έγγραφο της υπηρεσίας αυτής, ουδεμία εντολή ελέγχου στο όνομά μου είχε εκδοθεί μέχρι σήμερα. Μετά από αυτά, επειδή η θητεία μου στο Υπουργείο υπήρξε διάφανη και αδιάφθορη και ουδείς νομιμοποιείται να την σπιλώσει, κατέθεσα ο ίδιος αίτημα ελέγχου των οικονομικών και περιουσιακών μου στοιχείων, ζητώντας ταυτόχρονα να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ελέγχου αυτού».

Επίσης ο πρώην υπουργός ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτημα προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρη Γεωργακόπουλο, μέσω του οποίου ζητά τον πλήρη έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων από το 1989 -έτος εισόδου του στην πολιτική- μέχρι και σήμερα. -


~**

Κατέθεσε ο Μ. Κάτσικας στην Εξεταστική για τη Siemens

03/06/2010 , Πέμπτη ,

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens, ενώ προσωρινά φαίνεται να σταματούν οι αντιμαχίες που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 24ωρα σε ό,τι αφορά τα e-mail που μιλούσαν για ανεξακρίβωτες πληρωμές.

Εμμέσως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θέτουν θέμα κλήτευσης του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στην εξεταστική κι αφού προηγηθεί η εκ νέου κλήτευση του μπατζανάκη του, Ευάγγελου Σέκερη, υπαλλήλου της Siemens.

Το θέμα ανέκυψε μετά από έγγραφα που ήλθαν την περασμένη εβδομάδα από τη Siemens, ύστερα από σχετικό αίτημα της επιτροπής. Χρονολογικά προηγείται ένα e-mail της 31ης Ιουλίου 2006 του κ. Σέκερη προς τον ευρωβουλευτή, τότε, Αντώνη Σαμαρά, στο οποίο ζητεί τη συνδρομή του προκειμένου να έχει μία καλύτερη τύχη μέσα στην εταιρεία.

Κατά τα άλλα, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση στον απόηχο της χθεσινής κόντρας για το e-mail που μιλούσε γα πληρωμή του "ανθρώπου του υπουργικού συμβουλίου" κατά τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ή του κατασκευαστή ντουλαπιών κατά τη ΝΔ, αποφασίστηκε να χαμηλώσουν οι τόνοι.

Ο πρόεδρος της εξεταστικής, Σήφης Βαλυράκης, τόσο στην επιτροπή όσο και προς τους δημοσιογράφους επέμεινε ότι δικό του χρέος είναι να ερευνήσει την εκδοχή που του υποδεικνύει η μεταφραστική υπηρεσία.

Επέρριψε μάλιστα για μια ακόμη φορά ευθύνες στον ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό που έστειλε τόσο το συγκεκριμένο mail καθώς κι άλλες 1200 σελίδες στη μεταφραστική υπηρεσία, αλλά τελικώς δεν περιλαμβάνονται στα στοιχεία που έχουν έλθει στη Βουλή, κρίνοντας ότι "έχουν λεηλατηθεί".

Την Τετάρτη εξετάστηκε και ο επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο επίμαχο e-mail. Παραδέχθηκε ότι αυτό αφορούσε την επίπλωση διαμερίσματός του στην Αμερική, όμως δεν κρίθηκαν επαρκείς οι εξηγήσεις του για ένα έμβασμα 200.000 σε λογαριασμό του στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα στον λογαριασμό του στην τράπεζα Union Bancaire Privee της Γενεύης μπήκαν τα χρήματα αυτά από το 2003 από την εξωχώρια Placid Blue του επιχειρηματία Γιώργου Καλδή που "ξέπλενε" χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Ο κ. Κάτσικας ιδιοκτήτης σήμερα είκοσι εταιρειών (τριών φαρμακευτικών, δύο φαρμακαποθηκών, δύο εταιρειών ορθοπεδικών και 13 real estate), εξεταζόμενος παραδέχθηκε ότι ένας λογαριασμός του στην Ελβετία έχει μπλοκαριστεί από το 2003, αλλά δήλωσε ότι δεν σχετίζεται με τη Siemens.

Ο ίδιος είπε ότι το 2003 θέλησε να αγοράσει από τον φίλο του επιχειρηματία, Μανώλη Παπαδογιαννάκη, ένα ακίνητο στην Αγία Μαρίνα στη λεωφόρο Σουνίου αντί 3.500.000 ευρώ και του έδωσε ως προκαταβολή 200.000 ευρώ.

Όμως πολύ σύντομα και λόγω οικονομικών δυσχερειών άλλαξε γνώμη, η αγοραπωλησία ακυρώθηκε και του επιστράφηκαν τα χρήματα. Ο μάρτυρας κατέθεσε ιδιωτικό συμφωνητικό της 10ης Μαρτίου 2003 όπου αναφερόταν η συμφωνία για την αγορά.

Κατέθεσε επίσης συμφωνητικό με συμβολαιογραφική πράξη της 18ης Δεκεμβρίου 2009, όπου αναφέρει πάλι όλο το ιστορικό, αλλά παραθέτει για τον τρόπο επιστροφής των 200.000, ότι ο Παπαδογιαννάκης απευθύνθηκε στον γείτονά του στην περιοχή Αλθέας στη Λεωφόρου Σουνίου Γιώργο Καλδή που ήξερε ότι είχε τη δυνατότητα να στείλει το ποσό στο λογαριασμό του Κάτσικα στην Τράπεζα της Γενεύης και εστάλη μέσω της Placid Blue.

Ο μάρτυρας είπε ότι δεν γνώριζε τον Χριστοφοράκο, αλλά "γνωρίζει καλά τόσο τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη, όσο και τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, αλλά και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και πολλούς σημαίνοντες πολιτικούς".

Παραδέχθηκε επίσης ότι γνώριζε την Δίκα Αλογοσκούφη σύζυγο του πρώην υπουργού από τα χώρο του real estate και είχαν συνεργαστεί και σε μία αγοραπωλησία.

Δήλωσε ότι από την επιχειρηματική του δραστηριότητα κάνει τζίρους 350 εκατ. ευρώ ετησίως και αυτός ήταν λόγος που δεν επέμεινε να ξεμπλοκάρει το λογαριασμό του στην Ελβετία, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τη Siemens, ενώ το Δημόσιο του οφείλει 75 εκατ. ευρώ από προμήθειες φαρμακευτικού και παραϊατρικού υλικού.-


~**

«Πάρτε κόσμε!»

03-06-2010 ,

Με μία λακωνική, αλλά εύγλωττη δήλωση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στα ΜΜΕ αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση, αφού λεηλάτησε εισοδήματα και δικαιώματα, προσφέρει προς λεηλασία ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο πλούτο και τις στρατηγικές δημόσιες επιχειρήσεις της χώρας. Πάρτε κόσμε! Η Ελλάδα έχει καταντήσει «μπανανία» των διεθνών κεφαλαιαγορών και των ιδιωτικών συμφερόντων». -

~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ σήμερα :

~**

«Ηθική δικαίωση»

Ανακοίνωση, με την οποία χαρακτηρίζει ως «ηθική δικαίωση» την παραδοχή των λαθών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στη σημερινή τους συνάντηση, εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων ΘΥΡΑΣ 13.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Μετά την πρόσκληση μας από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, την συνάντηση μας μαζί του και την ανακοίνωση που έβγαλε στα ΜΜΕ, έχουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι:

Η συζήτηση που έγινε ήταν πολύ επιθετική από την πλευρά μας με αποτέλεσμα αρκετές φορές να παραδεχτεί ότι είχαμε δίκιο σε ότι αφορά τα λάθη που του καταλογίσαμε. Αυτό αποτελεί ηθική δικαίωση για τον κόσμο που τόσο πόλεμο έχει δεχτεί τα προηγούμενα χρόνια.

Η συνέχιση της εμπιστοσύνης του σε άτομα του περιβάλλοντός του, που ζημίωσαν τον σύλλογο, καθώς και πολιτικές του παρελθόντος θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν αντίθετους και απέναντι του(ς).-


Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά, η κατάσταση, στην οποία αναίτια έχει περιέλθει ο σύλλογος και που όλοι οι μεγαλομέτοχοι έχουν ευθύνη, παραμένει στάσιμη και κανείς δεν μπορεί να δώσει μια λύση. Εμείς παραμένουμε σε εγρήγορση και όποτε και όπου πιστεύουμε ότι πρέπει να παρέμβουμε θα το κάνουμε. Επαναλαμβάνουμε ότι για το καλό του Παναθηναϊκού θα πρέπει όλοι να βάλουν στην άκρη προσωπικούς εγωισμούς και οικονομικούς υπολογισμούς.

Επειδή μετά το τέλος της συνάντησης μας και μέχρι τώρα διαπιστώνουμε ότι διαστρεβλώνονται η συζήτηση και τα μηνύματα που περάσαμε, δηλώνουμε ότι η μόνη μας συναίνεση και συμμαχία είναι με την ιδέα «Παναθηναϊκός» και την αγάπη μας για τον σύλλογο, κάτι που το έχουμε αποδείξει πολλές φορές και σε βάθος χρόνου.

Ο αγώνας που δίνουμε τόσα χρόνια, συνεχίζεται».-

~**

Γέλασε τελευταίος ο ΠΑΟ, 79-70 τον Ολυμπιακό

Με αντεπίθεση διαρκείας στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 79-70 του Ολυμπιακού στον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ ανδρών, κάνοντας 2-1 τη σειρά.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς, μολονότι βρέθηκε στο -14 στο 27' βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και γύρισε το παιχνίδι.

Έτσι οι «πράσινοι» πλέον βρίσκονται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του όγδοου διαδοχικού πρωταθλήματος.Επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων την Κυριακή στο ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με άγριες ορέξεις στο παιχνίδι, και με τον Νίκολας να πυροβολεί κατά ριπάς (είχε 13 πόντους με 4/4 τρίποντα) βρέθηκε γρήγορα γρήγορα με 10 πόντους μπροστά στο (19-9) στο 8’.

Οι «ερυθρόλευκοι», προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο το πρώτο δεκάλεπτο τους βρήκε στο -8 (17-25).

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός, όχι μόνο κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά, αλλά (σημείωσε 10 πόντους στη σειρά) έτρεξε ένα σερί 19-1 με μπροστάρη τον Γιάννη Μπουρούση, ξεφεύγοντας στο +10 (26-36) στο 13’.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις στο σκοράρισμα με καλάθια των Περπέρογλου, Νίκολας, Τσαρτσαρή, Πέκοβιτς και με ένα 10-0 σε 1,5 λεπτό ισοφάρισε σε 36-36 στο 19΄.

Στο τελευταίο λεπτό της δεύτερης περιόδου η ομάδα του Πειραιά με ένα καλάθι του Τεόντοσιτς και ένα τρίποντο του Τσίλντρες κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια στο +5 (43-38).

Στις αρχές της τρίτης περιόδου η ομάδα του Ομπράντοβιτς με τον Περπέρογλου να παίρνει το βάρος των επιθέσεων και τον Πέκοβιτς, μείωσε στον πάγκο (44-45) στο 23’, ωστόσο είδε τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει και πάλι.

Με τον Μπουρούση να συνεχίζει το προσωπικό του σόου και τον Παπαλουκά να οργανώνει να πασάρει οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα σερί 15-1 και έφτασαν να προηγούνται με 14 πόντους (46-60) στο 27’.

Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν στα τρία τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου ήταν να μειώσουν σε 51-60.

Για να φτάσουμε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός, επιδεικνύοντας τιτάνια ψυχραιμία και βγάζοντας στο παρκέ φοβερή αποφασιστικότητα και απίστευτο πάθος κατόρθωσε να γυρίσει ένα παιχνίδι, που έδειχνε χαμένο.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς με ένα σερί 18-4 ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, και πήραν προβάδισμα με πέντε πόντους (69-64).

Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά το «τριφύλλι» προστάτεψε σαν κόρη οφθαλμού το προβάδισμά του, καταφέρνοντας έτσι να κάνει το 2-1 στη σειρά των τελικών.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 38-43, 51-60, 79-70

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4, Σπανούλης 10, Περπέρογλου 10, Μπατίστ 10, Φώτσης, Γιασικεβίτσιους 4, Νίκολας 18 (5), Τσαρτσαρής 6 (1), Διαμαντίδης 7, Πέκοβιτς 10, Καλάθης.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5 (1), Πεν, Τσίλντρες 15 (4), Βούισιτς 7, Μπουρούσης 17 (3), Μπέβερλι 9 (2), Κλέιζα 10 (2), Μαυροκεφαλίδης, Τεόντοσιτς 7 (2), Σχορτσανίτης.


~**

Συνέχισαν με νίκες Πανσερραϊκός και ΟΦΗ

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 2-0 του Πιερικού στις Σέρρες, πετυχαίνοντας έτσι την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές των πλέι οφ της B Εθνικής.

Πάντως η ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά σήμερα την άνοδο στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού ο ΟΦΗ δεν έχασε βαθμούς στο «Γεντι Κουλέ» απέναντι στον Εθνικό.

Οι «μελανόλευκοι» επιβλήθηκαν με 2-1 της ομάδας του Πειραιά και διατήρησαν τις λιγοστές ελπίδες που έχουν για την άνοδο.

Πάντως τα «λιοντάρια» αναμφίβολα έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τρίτου εισιτήριου για τη μεγάλη κατηγορία. Kι αυτό γιατί για να επιστρέψουν στην μεγάλη κατηγορία οι Σερραίοι θέλουν είτε τη νίκη απέναντι στον Εθνικό την Κυριακή είτε (σ.σ.: αν αυτό δεν συμβεί) να πάρουν βαθμό από τον ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής (πλέι-οφ):


Πανσερραϊκός – Πιερικός 2-0
(53΄ Κωνσταντινίδης, 84΄ Γαλανόπουλος)


Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Κοτταράς, Γαλανόπουλος, Βοσκόπουλος, Κάστρο (79΄ Καλί), Μπανγκουρά, Κόντος (90΄ Ανάκογλου), Σκάγκλια (83΄ Παπάζογλου), Κωνσταντινίδης, Μιχαήλ, Λεοζίνιο, Ν. Ζαπρόπουλος

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Πλάτανος, Μαρτίνεζ, Μακρής, Παντελιάδης, Φρέντερικς (88΄ Τσιτλακίδης), Θάνος, Ρέγες

ΟΦΗ – Εθνικός 2-1
(15΄, 29΄ Πόποβιτς - 7΄ Τσεμπερίδης)


ΟΦΗ (Γιώργος Παράσχος): Βεζυρίδης, Κιάσσος, Πίτσος (62΄ Σταυρακάκης), Ακότο, Χαραλαμπάκης, Κάλαϊτζιτς, Κατσικογιάννης (78΄ Ζορμπάς), Αγρίτης, Μπούρμπος (62΄ Καρακατσάνης), Βλόνταρτσικ, Πόποβιτς

Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Γκραϊμς, Παγώνης, Σύρος, Καρακώστας, Τσεμπερίδης (80΄ Νικολόπουλος), Κορακάκης (69΄ Στράτακης), Σουμπίνιο, Ροντρίγκο, Φερέιρα, Φαρινόλα (72΄ Κωστάκης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΟΦ

1. Πανσερραϊκός 13
2. ΟΦΗ 8
3. Εθνικός 5
4. Πιερικός 1

Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010,


~**

Β' Εθνική: Σώθηκαν Δόξα Δράμας και Θρασύβουλος

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Την παραμονή τους στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής της ερχόμενης περιόδου εξασφάλισαν Δόξα Δράμας και Θρασύβουλος, μετά τις νίκες τους για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι άουτ.

Η ομάδα της Φυλής επικράτησε με 3-2 της Ρόδου, ενώ οι «μαυραετοί» επιβλήθηκαν με 2-0 του Ιωνικού, μαζεύοντας έτσι τους βαθμούς που χρειάζονταν για να αποβάλλουν από πάνω τους το άγχος του υποβιβασμού.

Πλέον η μία θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό θα κριθεί ανάμεσα στον Ιωνικό και την Ρόδο που έχουν και μεταξύ τους αγώνα την τελευταία αγωνιστική.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής (πλέι-άουτ):


Θρασύβουλος – Ρόδος 3-2
(19΄ Ντελγκάδο, 28΄ Κατσίκης, 84΄ Σαπάνης – 45΄ Ιράλα, 72΄ Κακλαμάνος)

Θρασύβουλος (Αντώνης Μανίκας): Μπαρτζώκας, Πιπίνης, Ζώνας, Χ. Μίχος (78΄ Σ. Μίχος), Βασιλείου, Σαπάνης, Κόμπο, Παληγεώργος, Ντελγκάδο (63΄ Χατζηπαντελίδης), Κατσίκης (83΄ Κλούσενερ), Καραμαλίκης

Ρόδος (Γιώργος Στράντζαλης): Ριγανάς, Στ. Καντιμοίρης, Δανάς, Πελέκης, Παπαδημήτρης (86΄ Τριχιάς), Σωτήρχος (40΄ Ζιλβάν), Γ. Καντιμοίρης, Ιράλα, Λουτσιάνο (40΄ Κακλαμάνος), Λάζετιτς, Πρίπου

Δόξα Δρ. – Ιωνικός 2-0
(15΄ Μαχαιρούδης, 70΄ Πινδώνης)

Δόξα Δράμας (Στράτος Βουτσακέλης): Τοπαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ρομπίνιο, Πακάλτσης (75΄ Τρελόπουλος), Άγγος, Παπαθανασίου (64΄ Γαλακτερός), Παρμαξίδης, Πινδώνης, Μαχαιρούδης (36΄ Τσιμπλίδης), Χλωρός, Μαρκόφσκι

Ιωνικός (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Απ. Παπαζούδης, Μακράκης, Κ. Μωραϊτης (61΄ Ερρίκος), Τσερκέζος, Πεδάνο, Σιδέρης, Γάλας, Σάλτο (72΄ Ρουσάκης), Γεωργίου, Γιόνδης (83΄ Α. Μωραίτης)

H βαθμολογία:

Δόξα Δράμας 9

Θρασύβουλος 9

Ιωνικός 5

Ρόδος 3


~**

Επιστολή Ψωμιάδη στον Παπανδρέου για τον Ηρακλή

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή, με αφορμή την απόρριψη του φακέλου της ΠΑΕ Ηρακλής από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, απέστειλε σήμερα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:


«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απέρριψε χθες το φάκελο της ΠΑΕ Ηρακλής με αποτέλεσμα η ομάδα να κινδυνεύει με υποβιβασμό και μη συμμετοχή στην Σούπερ Λιγκ κατά τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Σαφώς κανείς δεν έχει αντίρρηση να εφαρμοστεί ο νόμος. Όμως είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε επιλεκτική εφαρμογή του. Δεν είναι δυνατόν οι ομάδες να κρίνονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, άλλα να ισχύουν στην Αθήνα και άλλα στην περιφέρεια και δη στη Θεσσαλονίκη.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Ηρακλής έχει μια Ιστορία 102 ετών και μια πορεία που είναι ταυτισμένη με την Ιστορία της ελεύθερης Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με αυτή την Ιστορία.

Ο Ηρακλής είναι κομμάτι της πόλης και έχει μάθει να αγωνίζεται και να κερδίζει μέσα στα γήπεδα, όχι στα παρασκήνια, όχι στα χαρτιά, όχι στα τερτίπια. Είναι μια πραγματικότητα που την αποδέχονται ακόμη και οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων. Κατόπιν τούτων, ζητάμε την παρέμβασή σας ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των αθλητικών θεμάτων και κατά συνέπεια να ανοίξουν και να εξεταστούν οι φάκελοι όλων των ομάδων που πρόκειται να συμμετάσχουν στη Σούπερ Λιγκ. Το απαιτεί ο λαός της Θεσσαλονίκης, το απαιτεί ο φίλαθλος κόσμος της χώρας».

Εν τω μεταξύ νέα μεγάλη σε όγκο πορεία φιλάθλων του Ηρακλή ξεκίνησε πριν λίγη ώρα από το Ιβανόφειο και δια μέσου των κεντρικών δρόμων της Θεσσαλονίκης κατευθύνεται προς την Πλατεία Αριστοτέλους και στην συνέχεια προς την οδό Εθνικής Αμύνης.

Της πορείας ηγούνται οδηγοί μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων και εκφωνούνται αντικυβερνητικά συνθήματα από τους διαμαρτυρόμενους φίλους της ομάδας με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ που δε ενέκρινε τον φάκελο του ιστορικού συλλόγου, για την συμμετοχή του στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκας.

Η πορεία ως τώρα εξελίσσεται ομαλά και στις προθέσεις των διοργανωτών είναι με μηχανοκίνητα μέσα να συνεχίσουν και εκτός πόλης. -


~**

Προβλημάτισε και πάλι η Εθνική μας...

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010,

Κακό βαθμό πήρε η Εθνική μας ομάδα στο τελευταίο της τεστ πριν τις... εξετάσεις στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 2-0 από την Παραγουάη, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Βίντερτουρ της Ελβετίας, προβληματίζοντας αρκετά με την εμφάνισή της, μόλις δέκα ημέρες πριν την πρεμιέρα με τη Νότιο Κορέα.

Αρκετά προβλήματα αντιμετώπισε η ομάδα μας τόσο στην άμυνα όσο και στο χώρο του κέντρου, όπου δημιουργήθηκαν αρκετά λάθη.

Τα γκολ των «ροχιμπλάνκος» σημείωσαν οι Βέρα στο 9’ και Μάριος στο 25'.

Ο Ότο Ρεχάγκελ παρέταξε την Εθνική μας ομάδα σε σύστημα 4-3-3: κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζόρβας, με την αμυντική γραμμή να αποτελείται από τους Σεϊταρίδη (δεξιά), Τοροσίδη (αριστερά) Αβρ. Παπαδόπουλο και Κυργιάκο (κεντρικό δίδυμο).

Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Τζιόλης, Κατσουράνης, ενώ λίγο μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο ήταν ο Σωτήρης Νίνης,

Στα δύο άκρα της επίθεσης, θέση πήραν οι Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Σαμαράς (αριστερά), ενώ μόνος του στην κορυφή τοποθετήθηκε ο φορ της Στεάουα Βουκουρεστίου, Παντελής Καπετάνος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα πρώτα λεπτά του ματς προσπάθησε να πιέσει ψηλά την αντίπαλό της.

Εντούτοις, αυτό γύρισε μπούμπερανγκ στην ομάδα μας, αφού και αποστάσεις δεν κρατούσαν οι γραμμές και οι χώροι δεν καλύπτονταν επαρκώς.

Οι παίκτες της Εθνικής Παραγουάης κατάφεραν να επισκεφθούν τα καρέ του Τζόρβα μόλις στο 6’ με τον Μπάριος, ο οποίος πλάσαρε, βλέποντας τον Έλληνα πορτιέρο να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Δύο λεπτά αργότερα, σήμανε και πάλι συναγερμός στα γαλανόλευκα καρέ, με τον Σεϊταρίδη να αποκρούει σαν από μηχανής θεός στη γραμμή, κεφαλιά του Σάντα Κρουζ.

Η τρίτη ευκαιρία των «ροχιμπλάνκος» αποδείχθηκε φαρμακερή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στο 9’ ο Σάντα Κρουζ εξέθεσε και πάλι την άμυνα της εθνικής, πλάσαρε σημαδεύοντας το δοκάρι, ωστόσο στην επαναφορά ο Βέρα δεν δυσκολεύτηκε από κοντά κάνοντας το 1-0.

Οι παίκτες του Μαρτίνο συνέχισαν να πιέζουν την ελληνική ομάδα, καταφέρνοντας να διπλασιάσουν αρκετά νωρίς τα τέρματά τους.

Στο 25’ ο Ριβέρος σέντραρε από δεξιά, ο Σάντα Κρουζ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Τζόρβα σε δύσκολη απόκρουση.

Εντούτοις, το τεράστιο αμυντικό κενό «τιμώρησε» ο Μπάριος, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό σουτ έκανε το 2-0.

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ ξύπνησαν από τον λήθαργο, στον οποίο είχαν περιέλθει τα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης και πίεσαν για να πετύχουν κάποιο γκολ, το οποίο και πέτυχαν στο 31’ με τον Σαλπιγγίδη και τον διαιτητή να υποδεικνύει σε θέση οφ σάιντ τον σκόρερ, ακυρώνοντας το γκολ.

Η συνέχεια ως το τέλος του πρώτου μέρους ανήκε στους διεθνείς, που έχασαν καλές ευκαιρίες με τα σουτ των Νίνη στο 33΄ (απέκρουσε ο Βιγιάρ), Τζιόλη στο 38΄ και Σαμαρά στο 40΄, που ανάγκασε τον Βιγιάρ σε δύσκολη απόκρουση, σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του, ο άσος της Σέλτικ πήρε την κεφαλιά αστοχώντας ελάχιστα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ρεχάγκελ έβαλε στο παιχνίδι τους Καραγκούνη, Βύντρα και Χαριστέα αντί των Νίνη, Κυργιάκου και Σαλπιγγίδη.

Στο 49΄ ο Τοροσίδης απέφυγε τους αντιπάλους του και σούταρε για να αποκρούσει ο Βιγιάρ, στο 54΄ ο Παπαδόπουλος πρόλαβε τον Σάντα Κρουζ διορθώνοντας το λάθος του Τζόρβα και στο 59΄ το απευθείας αριστερό βολέ του Τζιόλη έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Στο 63΄ ο Μπενίτες "σέρβιρε" στον Μπαρέτο, αλλά με την παρεμβολή και του Παπαδόπουλου ο Τζόρβας απέκρουσε σωτήρια και στο 68΄ η κεφαλιά του Μπενίτες πέρασε ελάχιστα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση, καθώς οι πολλές αλλαγές αλλά και η κόπωση δεν επέτρεψαν τη διατήρηση ενός αξιόλογου ρυθμού.

Στην κακή εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος προστέθηκε ακόμα ένα πρόβλημα και έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Κώστα Κατσουράνη.

Ο διεθνής μέσος χτύπησε στο γόνατο, και αποχώρησε κουτσαίνοντας από το ματς στο 55', δίνοντας τη θέση του στον Πατσατζόγλου.

Ο «Κατσούρ» αν και ο Ότο Ρεχάγκελ ήταν καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι είναι καλά, μετά το ματς θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Σεϊταρίδης Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος (46’ Βύντρα), Τζιόλης Κατσουράνης, Νίνης (46’ Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (46’ Χαριστέας), Καπετάνος (75' Σπυρόπουλος), Σαμαράς

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Μπονέτ (62' Ανκαράς), Βερόν (74' Σαντάνα), Ντα Σίλβα, Μορέλ Ροντρίγκεζ (65' Κανίσα), Ριβέρος (79' Ορτιγόσα), Κάσερες, Βέρα (62' Μπαρέτο), Τόρες, Μπάριος (62' Μπενίτες), Σάντα Κρουζ

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ότο Ρεχάγκελ:
Στα πρώτα 15 λεπτά κοιμηθήκαμε. Βρεθήκαμε γρήγορα να χάνουμε 2-0 και μετά ήταν πολύ δύσκολο για μας ώστε να πετύχουμε κάτι καλύτερο και να πάρουμε αποτέλεσμα. Οι παίκτες μπήκαν μέσα νομίζοντας ότι είναι φιλικό, όμως σε τέτοιο επίπεδο και μάλιστα λίγο πριν το Μουντιάλ, τέτοιοι αγώνες γίνονται για να βρεις την φόρμα σου. Στη συνέχεια ξυπνήσαμε και μπήκαμε καλύτερα. Έβφαλα πολλά χρήσιμα συμπεράσματα και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε.

Τώρα τα παιδιά θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και θα ξεκουραστούν για δύο μέρες, ενώ εμείς θα πάμε στο Ίνσμπρουκ για να δούμε την Νότια Κορέα με την Ισπανία. Το Σάββατο θα ξαναβρεθούμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Δεν ανησυχούμε, απλά βγήκαν πολλά συμπεράσματα. Θα είμαστε πανέτοιμοι. Αυτό που μπορώ να σας πω τώρα, είναι ότι πρέπει να μπαίνουμε πιο έτοιμοι στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό».-


~**

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ