Δικαιούται ο Φίλιππος Ιθαγένεια;

Δικαιούται ο Φίλιππος Ιθαγένεια; 28- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 :** Δικαιούται ο Φίλιππος Ιθαγένεια; :
Η επίσημη Αλβανία, ισχυρίζεται με μεγάλη σοβαρότητα πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι κατά το ήμισυ Αλβανός (κατά το άλλο μισό είναι βέρος... σκοπιανός). Τα αλβανικά σχολικά βιβλία γράφουν για την αλβανική καταγωγή (Ιλλυρική) των αρχαίων Ηπειρωτών. Άρα, αφού η μητέρα του Μεγάλου Αλέξανδρου, Ολυμπιάδα, κατάγονταν από την Ηπειρωτική φυλή των Μολλοσών, είναι και ο ίδιος, μισός Αλβανός! Ο γελοίος αυτός ισχυρισμός κυριαρχεί στην Αλβανία και στους πληθυσμούς που επιρρεάζονται από τον αλβανικό εθνικισμό.
Δυστυχώς, η παράνοια εναντίον κάθε τι του ελληνικού έχει ήδη εισχωρήσει και στον ελλαδικό χώρο. Μετά τους πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους, φαίνεται πως ο "ιος" μόλυνε και τους πολιτικούς και μάλιστα μια μερίδα η οποία έως σήμερα κρατούσε ίχνη σοβαρότητας.Η διαδικασία για την "ελληνοποίηση" των εκατοντάδων χιλιάδων αλλογενών και αλλόθρησκων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνει και την αποεθνοποίηση της ελληνικής ιστορίας. Από στόμα ηπειρώτη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ειπώθηκε πως, ο Φίλιππος Β΄ έχει μητέρα "Ιλλυρίδα". Δεν γνωρίζουμε από που άντλησε τις πληροφορίες του ο αξιότιμος κύριος βουλευτής. Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε πως την ίδια άποψη αναπαράγει και η γνωστή πρακτόρικη ιστοσελίδα http://www.bulgarmak.org/philip.htm :"Ο Φίλιππος Β΄ (382-336 πΧ) ήταν γυιός του βασιλιά της Μακεδονίας Αμύντα Γ΄ και της πριγκίπισσας Ευριδίκας του Ιλλυρικού βασιλείου των Λυγκηστών που είχε έδρα την πόλη Ηράκλεια στα σημερινά Bitola της Μακεδονίας."Παρατηρούμε ότι:- το όνομα της μητέρα του Φιλίππου, Ευριδίκης αλβανοποιήθηκε και έγινε "Ευριδίκα" (στα αλβανικά η κατάληξη σε -ι σημαίνει το οριστικό άρθρο του αρσενικού).- Το δυτικό ελληνικό φύλο των Λυγκηστών (στη σημερινή περιοχή της Φλώρινας). θεωρείται «ιλλυρικό».Θέλουμε να πιστεύουμε πως η πηγή του κυρίου βουλευτή, είναι μια έκδοση της Ελευθεροτυπίας (Ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ελευθεροτυπίας και Τράπεζα Πίστεως, τ. Β΄, σελ. 791, του Johann Gustav Droysen σε μετάφραση Ρένου – Ήρκου - Στάντου Αποστολίδη) και όχι η προαναφερθείσα ιστοσελίδα ή παρεμφερείς. Πολλοί άλλοι επιστήμονες έχουν διαφορετική άποψη άποψη για τους Λυγκηστές τοποθετώντας τους στα Δυτικά Ελληνικά φύλα: N. Hammond: The Macedonian State, Καραμήτρου – Μεντεσίδη: Ποια ήταν και είναι η Άνω Μακεδονία, Ευαγγελίδης Δημήτριος: Λεξικό των αρχαίων ελληνικών και περιελλαδικών φυλών, Ραγκαβής Αλέξανδρος: Λεξικόν της Ελληνικής Αρχαιολογίας, Κατερίνα Τρανταλίδου: Αρχαιολογική τοπογραφία του νομού Φλώρινας, L. Heuzey – H. Daumet: Mission archaeologique de Macedoine, An Inventory of Archaic and Classical Poleis κλπ.Κύριοι ταγοί του έθνους, ας μην παραδίδουμε «τα άγια τοις κύσι». Ο Φίλιππος είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και δεν θα αιτούνταν ποτέ από ένα «μιξοελληνικό» κράτος την «ελληνική ιθαγένεια». Για την αποκατάσταση της ιστορίας και μόνον θα πρέπει να επισημάνουμε για τον μεγάλο αυτό Μακεδόνα:1. Είναι Έλληνας εκ καταγωγής και από τους δύο γονείς.2. Είναι Έλληνας εκ πεποιθήσεως και προσπάθησε να ενώσει πολιτικά όλους τους Έλληνες3. Είναι Έλληνας και του το αναγνώριζαν οι συμπατριώτες του επιτρέποντάς του να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες (τρεις φορές ολυμπιονίκης).*** Αύξηση εξαγωγών προς Αλβανία:
Η Αλβανία είναι μία από τις ελάχιστες χώρες προς τις οποίες οι ελληνικές εξαγωγές συνέχισαν να αυξάνουν και το 2009, παρά τη μεγάλη κάμψη του εξαγωγικού εμπορίου της χώρας ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας των Τιράνων, το πρώτο εξάμηνο του 2009 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τη γειτονική χώρα έφτασε τα 238,16 εκατομμύρια ευρώ έναντι 223,62 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2008. Δηλαδή, σημειώθηκε αύξηση 6,5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι ο δεύτερος σημαντικότερος προμηθευτής της Αλβανίας, με πρώτη την Ιταλία, με μερίδιο 15,51% επί του συνόλου των εισαγωγών της γειτονικής χώρας. Το α’ εξάμηνο του 2008 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 14,3%.Η Αλβανία εισάγει από την Ελλάδα κυρίως ορυκτά, καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα (88,28 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2009), τρόφιμα και ποτά (43,02 εκατ. ευρώ), κατασκευαστικά υλικά και μέταλλα (41,95 εκατ. ευρώ), χημικά προϊόντα και πλαστικά (21,79 εκατ. ευρώ), κλωστοϋφαντουργικά και υποδήματα (14,19 εκατ. ευρώ) κ.λπ.ΕισαγωγέςΑντίστροφη πορεία ακολούθησαν οι εισαγωγές αλβανικών προϊόντων στην Ελλάδα το α’ εξάμηνο του 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου ΟΕΥ Τιράνων, η αξία τους έφτασε τα 30,21 εκατ., από 41,77 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2008, σημειώνοντας πτώση 27,7%. Όμως, παρά τη σημαντική πτώση, η Ελλάδα παραμένει ο δεύτερος καλύτερος πελάτης της Αλβανίας (με πρώτη την Ιταλία), με μερίδιο 9,16% επί του συνόλου των αλβανικών εξαγωγών (9,55% το 2008). Το εμπορικό ισοζύγιο παραμένει θετικό για την Ελλάδα, στα 204,95 εκατομμύρια ευρώ από 181,85 εκατομμύρια την αντίστοιχη περίοδο του 2008, σημειώνοντας αύξηση κατά 12,7%. .-*** Μαθήματα χορού από την Ένωση Χειμαρριωτών :
Η Νεολαία Χιμάρας και η Ένωση Χειμαρριωτών στην προσπάθεια διατήρησης και προώθησης της πολιτιστικής μας παράδοσης διοργανώνουν μαθήματα δημοτικού χορού. Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει όλους τους ηπειρώτικους χορούς.Τα μαθήματα θα γίνονται με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (ηχοσυστήματα και προβολές βίντεο). Όσοι συμμετέχουν στα μαθήματα θα μπορούν να εκπροσωπούν την Χιμάρα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στους αριθμούς 6939590006 και 6936660129 και στο e-mail : info@himaraunion.com (χωρίς τα κενά).Τα μαθήματα γίνονται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Ένωσης Χειμαρριωτών, Κολοκοτρώνη 44 Αθήνα. – www.himaraunion.com*** Δ .Ε. Ε. Ε. Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ»ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΛΥΚΟΥΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΥΚΟΥΠΡΟΣΚΛΗΣΗΗ Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές του Αλύκου οργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, των αγωνιστών για δημοκρατία και εθνική δικαίωση.
ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΛΥΚΟΥΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΥΚΟΥΠΡΟΣΚΛΗΣΗΗ Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές του Αλύκου οργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης, των αγωνιστών για δημοκρατία και εθνική δικαίωση. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το Σάββατο, 12/12/2009, στις 10.00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία του Αλύκου (Πλ. Κύπρου), Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αλύκο 12 Δεκέμβρη 1990. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ : Δευτέρα 10-12-1990Εννέα νέοι άνθρωποι από το χωριό Αλύκο, αποφάσισαν να δραπετεύσουν για την Ελλάδα. Στα σύνορα γίνονται αντιληπτοί από τους Αλβανούς φρουρούς που είχαν την εντολή να πυροβολούν εν ψυχρό. Από το «γάζωμα» των Αλβανών στρατιωτών πέφτουν νεκροί οι.: Θύμιος Μάσιος, Βαγγέλης Μήτρος, Θανάσης Κώτσης και Αηδόνης Ράφτης.Τρίτη 11-12-1990Το πρωί φτάνει η θλιβερή είδηση στο χωριό. Ο θρήνος και η αγανάκτηση είναι απερίγραπτη. Αυθόρμητα όλος ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο κέντρο του χωριού. Περίπου 200 άτομα ξεκινούν για τα σύνορα όπου απείχαν 6 ώρες πεζοπορία. Στο δρόμο κατέλαβαν κρατικά αυτοκίνητα ακόμα και τρακτέρ. Οι αρχές που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση το πλήθος να φτάσει στα σύνορα, μετέφεραν τα πτώματα στη γέφυρα του Μπουγάζι. Τετάρτη 12-12-1990Την Τετάρτη το πρωί - για όσους έχουν την επίγνωση εκείνων των συνθηκών - συνέβη κάτι το ασύλληπτο, 3.000 κάτοικοι του Αλύκου και των γύρο χωριών με λάβαρα τα φέρετρα των νεκρών παιδιών, αλλά και ελληνικές σημαίες φτιαγμένες πρόχειρα με υφάσματα των εθνικών χρωμάτων, απευθύνεται με πορεία προς τους Αγίους Σαράντα. Είναι πρωτοφανές. Για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια δικτατορίας στην Αλβανία, γίνεται μαζική διαδήλωση κατά του καθεστώτος. Ακούγονται συνθήματα όπως «Κάτω η δικτατορία», «Ραμίζ Αλία είσαι δολοφόνος», κ.α. Στρατός και αστυνομία με βαρύ οπλισμό, ακόμα και τανκ, αλλά και πολίτες πιστή του καθεστώτος, είχαν δημιουργήσει φράγμα στα στενά της Γκιάστας για να εμποδίσουν την προέλαση στους Αγίους Σαράντα. Ακολούθησε μάχη πετροπόλεμου για περίπου 45 λεπτά. Οι δυνάμεις του καθεστώτος βλέποντας ότι χάνουν έδαφος άρχισαν να πυροβολούν. Τραυματίστηκαν αρκετοί, και το πλήθος δεν υποχωρούσε. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Δ. Μάνου, επικράτησε η άποψη των ψυχραιμότερων για υποχώρηση. Η Αλυκιώτες αποχαιρέτησαν τα παιδιά τους με πόνο αλλά και περηφάνια!Έδωσαν λόγο για νέους αγώνες, νεκροί και ζωντανοί!


*** Ο Panagiotis Georgiadis έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΡΟΥΧΑ ΣΤΟΝ 902 tv. --------------------Θέμα: 15η ΕΚΠΟΜΠΗ 29/01/2010 Παρασκευή βράδυ στις 21:30, με τον Πάρη Μ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΒΛΑΧΟ) ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ Δύο πρόσωπα που ο καθένας γράφει τη δική του ιστορία στο λαϊκό – παραδοσιακό τραγούδι, φιλοξενεί και αυτή τη φορά η εκπομπή. Πρώτος καλεσμένος, ο Γιάννης Παπαβασιλείου (Βλάχος), δεξιοτέχνης στο τρίχορδο μπουζούκι με συνεπή πορεία στα μαγαζιά και στις συναυλίες που εμφανίζεται, αλλά και από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος μπουζουκιών Δρόμος (πλέον έχει αποχωρήσει). Στην εκπομπή παίζει οργανικά, ταξίμια, αλλά και τραγούδια ρεμπέτικα και λαϊκά, μαζί με τους φίλους του μουσικούς που τον συνοδεύουν. Δεύτερος καλεσμένος, ο Μανώλης Καρπάθιος, ένας από τους ελάχιστους σημερινούς δεξιοτέχνες στο κανονάκι. Μαζί με την πολυπληθή ορχήστρα που τον συνοδεύει, μας χαρίζει παραδοσιακά τραγούδια και μουσικές αλλά και μοναδικά σόλο. Επίσης μιλά για τις ιδιαιτερότητες του οργάνου και τις προσπάθειες του για την ανάδειξή του. Οι δύο δεξιοτέχνες συζητούν με τον Πάρη Μήτσου για την πορεία, τις συνεργασίες και τη δισκογραφία τους και, κυρίως, καταθέτουν τις απόψεις τους για τη σημερινή κατάσταση του λαϊκού πολιτισμού στη χώρα μας.-------------------- Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1204190434080&mid=1cb92abG56358b7cG1721c6aG0 .-


**
**

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΅

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΔΥΝΣΕΙΣ 3